Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Kā top Dinamo sastāvs? „Ģenerālmenedžera p.i. Kalvīša atskaite”

Kā top Dinamo sastāvs? „Ģenerālmenedžera p.i. Kalvīša atskaite”
Kāda loma Raitim Ivanānam paredzēta Dinamo vienībā? Dekorācija, policists vai kas? Foto avots: dinamoriga.eu

Rīgas Dinamo jaunās sezonas sastāva komplektētāju uzdevumi neatšķiras no tām raizēm un galvassāpēm, kādas ģenerālmenedžerim bija pirms sezonas, divām vai trijām. Nepieciešams salikt pamatmasu no vietējiem kadriem, trāpīt ar leģionāriem tradicionāli deficītajās pozīcijās un arī atrast kādu „rozīnīti” skatītāju intereses piesaistīšanai.

Ivanāns kā kreisais āķis un makšķerāķis

Viens no iecerētajiem Dinamo jaunās sezonas „mārketinga trikiem” ir Raita Ivanāna piesaistīšana. Šaubu nav – no Ivanāna tiks gaidīti arī konkrētu darba uzdevumu izpilde laukumā. Cik daudz tā būs saistīta ar NHL laukumos koptā „policista” ampluā, varam pagaidām tikai zīlēt. Tomēr ar NHL pieredzi apveltīto bāleliņu iesaiste Dinamo komandā vienmēr ir bijusi kaut kas nedaudz vairāk par „tikai spēlēt”. Tā, piemēram, Sanda Ozoliņa „dabūšana” jau sākot no otrās sezonas krietni pārsniedza ieceres un kritiķu iekopto dobi, kur Ozoliņam bija prognozēta nopelniem bagāta krāšņumauga funkcija. Izrādījās, ka ir ne tikai Stenlija kausa pamatnē iegravēts uzvārds, bet kaut kas būtiski vairāk – kā laukumā, tā ģērbtuvēs. Līdzīgam „amatam” Dinamo saimniecība šai vai kādai no nākamajām sezonām bija iecerējusi Kārli Skrastiņu, taču 2011. gada 7. septembra aviokatastrofa pārsvītroja daudzu cilvēku sapņus, plānus un dzīvības...

Zināma psiholoģiski stimulējoša „injekcija” Dinamo sastāvā bija Mārtiņa Karsuma pievienošanās otrās sezonas gaitā – 2010. gada janvārī, kad Dinamo centās rāpties no „bēdu ielejas” virzienā uz play off zonu. Izdevās. Protams, sākumā eksperti aktīvi spriedelēja, ka Karsums varētu būt labāks nekā tobrīd bija. Bet kopumā Dinamo par savu izvēli sūdzēties nevarētu; 2010./2011. g. sezonā Mārtiņš Karsums bija otrs labākais vārtu guvumu „ražotājs”; 2011./2012. g. sezonā – jau labākais. Galu galā – Dinamo saimnieki prata (vai gribēja?) no pērnā uzbrukuma pirmā komplekta paturēt tieši Karsumu, nevis Miķeli Rēdlihu vai Jāni Spruktu.

Tagad atklāts jautājums: kādas funkcijas un uzdevumi laukumā ir paredzēti Raitim Ivanānam? Skaidrs, ka Dinamo krekliņš, ja ne ar Nr. 41, tad uzvārdu „Ivanāns” varētu kļūt pieprasīts, bet kāda loma viņam būs Pekas Rautakallio modeļa komandā?

Nevajag labot mehānismus, kas darbojas

Šī „devīze” jau vairāku sezonu gaitā tiek ņemta vērā, komplektējot aizsargu ierindu. Maija beigās jau ir oficiāli zināmi četru leģionāru vārdi, kuriem paredzēts izdaiļot Dinamo komandas sastāva sarakstu. Viens ir pērnsezonas mantojums (Luseniuss), viens – „pazudušais dēls” (Tellkvists), divi – jaunpieņemti (Kārls un Žirū). Interesanti, ka šajā starpsezonā sastāvā tiek „iefiltrēts” leģionārs – aizsargs, bez kuru klātbūtnes Dinamo aizsargu ierinda bija iztikusi 2,5 sezonas. Pēdējais mēģinājums bija Lī Svets, kurš pēdējo spēli Dinamo ierindā aizvadīja 2010. gada 3. janvārī, bet drīz pēc tam tika „nopirkts” Karsums.

Pirms gada, 2011. gada starpsezonā, Dinamo aizsargu personālsastāvs vispār nepiedzīvoja nekādas izmaiņas. Visi, kas bija kapājuši 2010./2011. g. sezonā, palika arī 2011./2012.g. sezonā. Arī pēc aizvadītās sezonas menedžments ir konstatējis, ka aizsargu ierindā labojumi būtu nepieciešami salīdzinoši mazāki, jo dominē priekšstats, kuram nedaudz „piebalso” arī statistika – Dinamo ielaiž salīdzinoši normāli (12. vieta līgā reg. sezonā), un problēmas esot ar trāpīšanu nevis ielaišanu (vārtu guvumos – 17.). Tāpēc 2012. gada „pauzē” aizsargu rindās izmaiņas uz papīra ir salīdzinoši nelielas. Pirmās maiņas aizsargi (Galviņš – Kr. Rēdlihs), neskatoties uz pārpirkšanas bažām, ir saglabāti komandā, paliek arī visi pārējie, atskaitot divus personas – Sandi Ozoliņu un Jāni Andersonu, kuriem līgumu, vismaz pagaidām, ar Dinamo nav, un tiek lēsts, ka arī nebūs.

Cik liela daļa no Dinamo bija Ozoliņš, būs iespējams uzzināt jau pirmajā sezonā bez viņa līdzdalības. Objektīvi spriežot, jaunāks viņš nepaliek un lēts nav, tomēr jāņem vērā, ka komandas „auru” statistika un teorija veido vismazākajā mērā. Savukārt Jāņa Andersona trūkumu, lai arī cik labs vai slikts viņš nebūtu, izjust nesanāks, jo iepriekšējā sezonā bija aizvadījis vien 2 spēles. Toties tagad aizsargu ierindu ir papildinājis Metjū Kārls (Mathieu Carle) – 1987. gadā dzimis, apmēram 5 sezonas AHL un 3 spēles NHL aizvadījis aizsargs ar labas rezultativitātes pazīmēm (cerībām).

„Lielā tautu staigāšana” uzbrukumā

Šajā starpsezonā uzbrucēju ierinda piedzīvo bez apbruņotas acs pamanāmu salīdzinoši apjomīgu rotāciju. Koferus sakravājuši ne tikai leģionāri, bet arī daži pašmāju uzbrucēji. Leģionāru „aiziešanu” sekmē nevien labāki „dzīves apstākļi” citos klubos, kas dažādu iemeslu dēļ šķiet vilinošāki (šoreiz tāds ir tikai viens – Hosa), bet arī apstāklis, ka pērn atrastie leģionāri, maigi izsakoties, nepiepildīja ģenerālmenedžera, komandas vadības un arī līdzjutēju sapņus. Attiecīgi – sezonas noslēgumā atzinīgus vārdus varēja dzirdēt tikai par Marselu Hosu, bet pārējie leģionāri, kas nebija jau atbrīvoti sezonas gaitā, atzinīgu novērtējumu izpelnījās maz vai nemaz. Vien jauneklis Niklass Luseniuss (dz. 1989.g.) sava vecuma dēļ tika vērtēts ar salīdzinošu iecietību un cerību, ka „izšaus” sava līguma termiņa otrajā pusē – 2012./2013. g. sezonā. Viņš arī vienīgais no iepriekšējās sezonas mantotais leģionārs. Dinamo vadība vēl it kā gribējusi paturēt (par pieticīgiem cipariem dabūt) Marselu Hosu, bet kā vēlāk izrādījās „vārtu guvumu karalis” (King of Goals) aizgāja līdzi Normundam Sējējam uz KHL jaunveidojumu HC Lev Praha.

Statistiski redzamākais iztrūkums uzbrucēju ierindā ir pērnās (2011./2012.) sezonas abu rezultatīvāko kadru – Miķeļa Rēdliha un Jāņa Sprukta – „noplūde” uz citiem KHL klubiem. Arī iepriekš novērota parādība, ka rezultatīvākais komandas spēlētājs komandu pamet, lai dotos pēc labāka līguma summas, tādēļ Dinamo vadoņi nevarētu būt pārsteigti šādā situācijā.

Šādu situāciju skaidrošanai arī pats galvenais Dinamo administrators Juris Savickis ir ieviesis frāzi, ka Dinamo ražojot miljonārus. Ar to vispirms domājot spēlētājus, kas pēc Dinamo sezonām ir nokļuvuši „labā maizē” uz Ak Bars (Hosa, Dārziņš) un tagad – uz Lokomotiv (M. Rēdlihs), CSKA (Sprukts). Te gan tikpat labi var piemērot frāzi, ka Dinamo līdz šim konkrētajiem spēlētājiem ir vienkārši maksājuši mazāku algu par viņu patieso vērtību KHL tirgū. Protams, laiku pa laikam tiek runāts par Dinamo neatsveramo lomu KHL līmenim patiesībā neatbilstošu latviešu spēlētāju „piemitināšanā” un laba līmeņa spēļu prakses došanā. Tomēr ir arī medaļas otra puse – Dinamo ir izdevīga (lasi, lētāka) esošā situācija – arguments „tuvāk mājām”, leģionāru limits Krievijā un iespēja saņemt spēlētājus par salīdzinoši lētām naudiņām. Tādēļ arī Rīgas kluba pamatmasa ir „latvieši parastie”, kuri nav augstākajā cenu kategorijā.

Meklējam „forečekotāju” ar pieredzi

Uzbrucēju pamatmasai regulāri tiek piemeklēti personāži „amata pienākumiem”, kas nu jau tradicionāli tiek uzskatīti par Dinamo vājumu – centra uzbrucēji, rezultāta „ražotāji”, kā arī tādi, kas nekautrējas pacīnīties „petakā” (vārtu priekšā). Tagad – Rautakallio laikos, iespējams, tiek novērtēta spēlētāju atbilstība raksturojumam „presingotājs – forečekotājs”, kā arī pievērsta uzmanība dotumiem spēka spēlē. Iespējams, šie jaunie kritēriji pamatoja Raita Ivanāna iegādi. Iespējams...

Uzbrukumā līdzās Luseniusam ir pieņemts vēl viens leģionārs – Aleksandrs Žirū (Alexandre Giroux; dz. 1981.), pieklājīgi rezultatīvs AHL uzbrucējs ar 11 sezonu pieredzi AHL, kā arī aizvadītām 48 spēlēm „augstākajā sabiedrībā” – NHL. Tiesa, Žirū ziedu laiki AHL-ā bijuši pirms pāris sezonām, kad jau „tantes runāja” par viņa iespējamo pievienošanos Rīgas klubam. Jādomā, ka ar šī spēlētāja „aizrunāšanu” ģenerālmenedžera Aigara Kalvīša un asistentu darbs leģionāru iepirkumos neapstāsies, un vismaz viens leģionārs uzbrucēju rindās gaidāms. Centrālā bauma ir versija par Dinamo trešās sezonas otrajā pusē atplaukušā Broka Trotera atgriešanās Dinamo „klēpī”, taču tikpat intensīva ir bauma, ka Troteru rīdziniekim kāds jau nocēlis no deguna priekšas. Jādomā, ka jau drīzumā būs zināms, kura bauma ir novecojusi.

Rīgai patīk pieņemt „pazudušos dēlus”

Dinamo leģionāru atlasi nereti var dēvēt par nostaļģisku vai, ja ir vēlme pamatot racionāli, par tādu, kas balstīta uz pārbaudītām vērtībām. Respektīvi, Dinamo labprāt atkārtoti aicina „labus cilvēkus” palīgā komandai kā nedienās, tā arī pirms sezonas komplektējot sastāvu. Rīgas komanda ir piedzīvojusi Hosas, Hartigana, Roberta Petrovicka atkārtotas iesaistes sastāvā pēc īsākiem vai ilgākiem pārtraukumiem. Jaunās sezonas „pazudušā dēla” lomā – vārtsargs Mikaels Tellkvists, kurš bija viens no diviem pamatvārtsargiem kopā ar Krisu Holtu Dinamo trešajā sezonā (2010./2011.). Pēc tās sezonas Holts palika, bet Tellkvists bija spiests doties prom.

Tagad prom iet Holts, bet Tellkvists nāk viņa vietā. Simboliski? Lai arī oficiālu atvadu no Krisa Holta nav bijis; it kā pat kvalifikācijas līgums tapis piedāvāts. Taču arī tad bija skaidrs, ka KHL All Stars spēlē uzspēlējušais Holts grib labāku ēdienkarti par līdzšinējo. Tellkvista nolīgšana jau apliecināja tikai to, ka ar Holtu Rīgā vairs nerēķinās principā.

P.S.

Jau tradicionāli augustā būs ievērtējami Dinamo sastāva un tā uzvedības melnraksti. Pirmais turnīrs, kurā izsludināta Rīgas Dinamo dalība, ir 14. – 18. augustā Ņižņijnovgorodā plānotā Ņižņijnovgorodas Gubernatora Kausa izcīņa. Tajā paredzēts piedalīties arī vietējai Torpedo vienībai, Maskavas OHK Dinamo un Maskavas Spartak komandām.

Oficiāli izsludinātie. Rīgas Dinamo sastāva komplekts 2012./2013. g. sezonai (līdz 2012-05-30; treknrakstā – no jauna pieņemtie):

spēlētājsdz.komentārs
UZBRUCĒJI
Māris Bičevskis1991.
Roberts Bukarts1990.
Andris Džeriņš1988.
Alexandre Giroux1981.no Springfield Falcons (AHL) / Columbus Blue Jackets (NHL)
Miks Indrašis1990.
Raitis Ivanāns1979.no Abbotsford Heat (AHL) / Calgary Flames (NHL)
Mārtiņš Karsums1986.
Niclas Lucenius1989.
Gints Meija1987.
Aleksandrs Ņiživijs1976.
Ainars Podziņš1992.
Juris Upītis1991.
AIZSARGI
Mathieu Carle1987.no Syracuse Crunch (AHL)
Oskars Cibuļskis1988.
Guntis Galviņš1986.
Rodrigo Laviņš1974.
Jēkabs Rēdlihs1982.
Krišjānis Rēdlihs1981.
Arvīds Reķis1979.
Kristaps Sotnieks1987.
VĀRTSARGI
Kristers Gudļevskis1992.
Māris Jučers1987.
Mikael Tellqvist1979.no MODO (Elitserien; Zviedrija)

Rīgas Dinamo sastāvu pametušie un ar klubu jaunus līgumus nenoslēgušie 2011./2012. g. sezonas spēlētāji (līdz 2012-05-30):

ampl.spēlētājsdz.komentārs
AJānis Andersons1986.
UĢirts Ankipāns1975.
UMārtiņš Cipulis1980.
VChris Holt1985.
UMarcel Hossa1981.uz HC Lev Praha
UJamie Lundmark1981.uz EC-KAC (EC Klagenfurter AC; EBEL; Austrija)
UBjörn Melin1981.DR pameta jau sezonas gaitā; AIK Hockey (Elitserien; Zv.)
UVille Nieminen1977.DR pameta jau sezonas gaitā; Tappara (SM-liiga; Somija)
UMiķelis Rēdlihs1984.uz Jaroslavļas Lokomotiv
ASandis Ozoliņš1972.
UJakub Sindel1986.DR pameta jau sezonas gaitā
UJānis Sprukts1982.uz Maskavas CSKA
UJuris Štāls1982.
UFredrik Warg1979.

Lasāmvielai & izziņām:

- Dinamo vienojas ar Alexandre Giroux uz 2 sezonām (2012-05-24):
DINAMO sastāvu papildinās uzbrucējs Alexandre...
- Dinamo vienojas ar Raiti Ivanānu uz 2 sezonām (2012-05-22):
DINAMO sastāvu papildina Raitis Ivanāns -...
- Dinamo vienojas ar Mikael Tellqvist uz 2 sezonām (2012-05-14):
Mikaēls Tellkvists atgriežas DINAMO RĪGA -...
- Dinamo vienojas ar Mārtiņu Karsumu uz 2 sezonām (2012-05-09):
DINAMO paraksta jaunu līgumu ar Karsumu -...
- Dinamo vienojas ar Miku Indraši uz 3 sezonām un Krišjāni Rēdlihu uz 2 sezonām (2012-05-03):
DINAMO paraksta līgumus ar K. Rēdlihu un...
- Dinamo vienojas ar Mathieu Carle uz 1 sezonu (2012-05-02):
DINAMO vienojas ar aizsargu Mathieu Carle -...
Metjū Karls – jaunā menedžera pirmais pirkums
- Dinamo vienojas ar Rodrigo Laviņu, Aleksandru Ņiživiju, Arvīdu Reķi (2012-05-02):
DINAMO pagarina līgumus ar Laviņu, Ņiživiju un...
- Jamie Lundmark pārceļas uz Austrijas EBEL līgas klubu EC-KAC (EC Klagenfurter AC; 2012-05-22):
Neuverpflichtung | EC-KAC
- Marcel Hossa pārceļas uz KHL jaunizveidoto komandu HC Lev Praha (2012-05-16):
Lev Praha pųedstavil nové logo i prvnķ hrįče. V...
Marcels Hosa pārceļas uz Prāgu
- Jānis Sprukts apstiprina pāriešanu uz Maskavas CSKA (2012-05-08):
http://la.lv/index.php?option=com_content&view=article&id=349589:sprukts-braukjm-k-pa-auzm&catid=96&Itemid=115
- Jaroslavļas Lokomotiv apstiprina vienošanos ar Miķeli Rēdlihu (2012-05-03):
ПЕРВЫЕ НОВИЧКИ ЛЕТА-2012 - Новости - Хоккейный...
Miķelis Rēdlihs pārceļas uz "Lokomotiv"
- pus-versijas par Fredrik Warg turpmāko karjeru (2012-05-29):
Apollo - Sports: Vargs «Dinamo» nepaliks,...
- Chris Holt stāsta, ka viņš pamet Rīgas Dinamo (2012-04-29):
Holta un "Dinamo" ceļi šķiras
- Versijas par Rīgas Dinamo vārtsargiem u.c. papildinājumiem (t.sk., par vārtsargu Barry Brust; 2012-05-03):
Ģitāra, smadzenes un svari
- Nekonkrētas versijas par Sandi Ozoliņu (2012-04-28):
HotIce.ru - Хоккей в России и в мире. Парадокс...
- Baumas par Brock Trotter iespējamo pievienošanos Rīgas Dinamo (2012-05-26):
Новости КХЛ: КХЛ: Канадский форвард может...
- Par Ņižņijnovgorodas gubernatora kausa turnīru 2012. g. augustā (plānota arī Rīgas Dinamo dalība (2012-04-24):
Кубок Губернатора Нижегородской области 2012...

Kurā pozīcijā Dinamo komandai nepieciešams leģionārs visvairāk?

  • 7

  • 7

  • 204

  • 43

  • 9

  • 16


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +5 [+] [-]

, 2012-05-30 14:31, pirms 12 gadiem
Cipuli neņems?

 +13 [+] [-]

, 2012-05-30 14:45, pirms 12 gadiem
Paldies, it kā lielākā daļa visumā zināma, tomēr info smuki un ērti salikts pa plauktiņiem.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2012-05-30 15:07, pirms 12 gadiem
Ražo miljonārus?
Ka tik ne arī. Vajadzēja palasīties krievu presi pēc Hokeja Čempioāta. Par Spruktu nebija neviena laba vārda, skatieties, ka tikai nepatriec Janku ratā..

 +22 [+] [-]

, 2012-05-30 15:09, pirms 12 gadiem
ARAGONS rakstīja: skatos,uz jautajumu,kura pozicija visvairak butu vajadzigs legionars,lielaka dalia atbildeja,ka rezultata taisitajs es gan,piemeram,ja rezultata "taisitaji" bus legionari,parstasu atbalstit DR! nafig mums otra Minska jeb Astana? labak lai tie rezultati sadalas vienmerigi starp musejiem,neka paradas tads pavs ka Hosa atceros vecos DR laikus,kad prom bija aizgajis Balderis,rezultatu taisija praktiski VISI! bija tadi speliu iznakumi,piemeram, ar 8:2,kur 8 vartus guva 8 dazadi speletaji ! un puse no tiem aizsargi! luk, tas tiesam bija ko redzet!
Interesanti kāpēc pie katra komentāra tik daudz jāsmejas?

  +1 [+] [-]

, 2012-05-30 15:12, pirms 12 gadiem
Raitcha rakstīja: Ražo miljonārus?
Ka tik ne arī. Vajadzēja palasīties krievu presi pēc Hokeja Čempioāta. Par Spruktu nebija neviena laba vārda, skatieties, ka tikai nepatriec Janku ratā..
Nekur jau nav teikts, ka Sprukta līgumā figurē cipars ar sešām nullēm.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +5 [+] [-]

, 2012-05-30 15:39, pirms 12 gadiem
SKALS rakstīja: Autor, sakarā ar frāzi ka DR maksājusi mazāk par patieso vērtību tādiem tipiem kā M.Rēdlihs un J.Sprukts, patiesībā bija jāraksta ka šiem diviem nākošā sezonā tiks maksāta viņu meistarībai neatbilstoši augsta alga!
Izmērs ir atkarīgs no tā, ar ko salīdzini:} Salīdzinot ar "smārtu", 99% automašīnu būs lielas, bet, salīdzinot ar Ķīnu, visur iedzīvotāju ir maz. Latvijas hokejistu gadījumā - runa ir par iedomāto KHL līmeni. Uzsvars uz "iedomāto", jo publiski atsekojamu ciparu par katru izdevumu pozīciju KHL nepiedāvā.

  +3 [+] [-]

, 2012-05-30 15:53, pirms 12 gadiem
Te gan tikpat labi var piemērot frāzi, ka Dinamo līdz šim konkrētajiem spēlētājiem ir vienkārši maksājuši mazāku algu par viņu patieso vērtību KHL tirgū

Kuram? Nevienam jau pirms tam nebija liegta iespēja parakstīt lielo līgumu ar kādu citu. Tas pats Hosa. Redzējām, kas sanāca. Arī Dārziņam ar Miķeli vēl pamatīgi jāapliecina sevi, lai nākamo līgumu varētu slēgt tajā pašā līmenī, nevis meklēt klubu, kur atkal sevi apliecināt. Nav jau tā, ka RD ražo, bet laba iespēja sevi parādīt. Arī Dārziņš, pirms RD viņu neviens neņemtu, bet savā labākajā sezonā sākumā bija tāds klusuma periods, ka no kādas lielās komandas būtu izmests, bet RD pacietīgi gaidīja, jo savējais.

  +3 [+] [-]

, 2012-05-30 15:57, pirms 12 gadiem
Nepieciešama policistu maiņa, lai aizstāvētu un vajadzības gadījumā atriebtu Ivanānu!

  +2 [+] [-]

, 2012-05-30 16:08, pirms 12 gadiem
Burundukovičs rakstīja: Te gan tikpat labi var piemērot frāzi, ka Dinamo līdz šim konkrētajiem spēlētājiem ir vienkārši maksājuši mazāku algu par viņu patieso vērtību KHL tirgū

Kuram? Nevienam jau pirms tam nebija liegta iespēja parakstīt lielo līgumu ar kādu citu. Tas pats Hosa. Redzējām, kas sanāca. Arī Dārziņam ar Miķeli vēl pamatīgi jāapliecina sevi, lai nākamo līgumu varētu slēgt tajā pašā līmenī, nevis meklēt klubu, kur atkal sevi apliecināt. Nav jau tā, ka RD ražo, bet laba iespēja sevi parādīt. Arī Dārziņš, pirms RD viņu neviens neņemtu, bet savā labākajā sezonā sākumā bija tāds klusuma periods, ka no kādas lielās komandas būtu izmests, bet RD pacietīgi gaidīja, jo savējais.
Objektīvāku skatījumu uz savējo personāžu spējām / nespējām būtu iespējams saskatīt apstākļos, ja KHL nebūtu leģionāru limita vai LAT hokejiisti par tādiem neskaitītos Krievijā.

P.S. Bet visādi citādi, Tevis citētā frāze ir domāta kā otra galējība b.Savicka teiktajam, ka Dinamo ražo miljonārus. Uz vienu un to pašu norisi var paraudzīties dažādi.

  +5 [+] [-]

, 2012-05-30 16:10, pirms 12 gadiem
Andersons viennozīmīgi bija jāpatur Laviņa vietā,turklāt jālaiž laukumā.

  -3 [+] [-]

, 2012-05-30 16:56, pirms 12 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Interesanti kāpēc pie katra komentāra tik daudz jāsmejas?
Kapēc lai nepasmietos ?

  +3 [+] [-]

, 2012-05-30 17:38, pirms 12 gadiem
Ja būs tāds jauns sastāvs ar Uīpīti, Bičevski, Indraši, būšu par! vienu sezonu var arī uztaisīt kā jauno testēsanas sezonu!

  +1 [+] [-]

, 2012-05-30 17:44, pirms 12 gadiem
brachka rakstīja: Andersons viennozīmīgi bija jāpatur Laviņa vietā,turklāt jālaiž laukumā.
...ābols,ābols un vēlreiz ābols

  -2 [+] [-]

, 2012-05-30 17:50, pirms 12 gadiem
huy rakstīja: Es smejos par savu sporta karninu
Apsveicu!

     [+] [-]

, 2012-05-30 17:54, pirms 12 gadiem
man joprojam bazhas par vartsargu liniju...visu salikt uz Telkvista "karts"? nu nezinu... vel vienu vismaz tada pat limenja, un tad jau redzetu, kurs kljust par pirmo, kurs par otro

     [+] [-]

, 2012-05-30 18:14, pirms 12 gadiem
huy rakstīja: Kapēc lai nepasmietos ?
Смех без причини признак дурачини!

  +1 [+] [-]

, 2012-05-30 18:29, pirms 12 gadiem
Redzēs kas būs uz try-out. Saulietis, Skvorcovs?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2012-05-31 00:59, pirms 12 gadiem
ARAGONS rakstīja: skatos,uz jautajumu,kura pozicija visvairak butu vajadzigs legionars,lielaka dalia atbildeja,ka rezultata taisitajs es gan,piemeram,ja rezultata "taisitaji" bus legionari,parstasu atbalstit DR! nafig mums otra Minska jeb Astana? labak lai tie rezultati sadalas vienmerigi starp musejiem,neka paradas tads pavs ka Hosa atceros vecos DR laikus,kad prom bija aizgajis Balderis,rezultatu taisija praktiski VISI! bija tadi speliu iznakumi,piemeram, ar 8:2,kur 8 vartus guva 8 dazadi speletaji ! un puse no tiem aizsargi! luk, tas tiesam bija ko redzet!
nu ir jau tā kā bišku starpība vai Minskā uz 22 vietām ir 15 leģionāri vai kā Rīgā 5-6,bet pārējie vietējie puikas,man nekas nebūtu pretī ja divi leģionāri samestu pa 20-25 ripām,bet mūsējie vismaz trīs pievienotu no 10-15

     [+] [-]

, 2012-05-31 11:06, pirms 12 gadiem
Savukārt, tad tagad es piepisī$os Petrovičam par latviešu valodas pareizrakstību! Vārds Mathieu ir manāmi franču nevis angļu izcelsmes līdz ar to nekāds Metjū (angliski būtu Matthew) nesanāks.... ja ir Mathieu, tad noteikti arī lasās nevis kā Metjū , bet tā teikt, na francuzskij maņer - Matjē!

     [+] [-]

, 2012-05-31 13:14, pirms 12 gadiem
als rakstīja: Savukārt, tad tagad es piepisī$os Petrovičam par latviešu valodas pareizrakstību! Vārds Mathieu ir manāmi franču nevis angļu izcelsmes līdz ar to nekāds Metjū (angliski būtu Matthew) nesanāks.... ja ir Mathieu, tad noteikti arī lasās nevis kā Metjū , bet tā teikt, na francuzskij maņer - Matjē!
Pilnībai nav robežu
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2012-06-02 13:55, pirms 12 gadiem
ARAGONS rakstīja: skatos,uz jautajumu,kura pozicija visvairak butu vajadzigs legionars,lielaka dalia atbildeja,ka rezultata taisitajs es gan,piemeram,ja rezultata "taisitaji" bus legionari,parstasu atbalstit DR! nafig mums otra Minska jeb Astana? labak lai tie rezultati sadalas vienmerigi starp musejiem,neka paradas tads pavs ka Hosa atceros vecos DR laikus,kad prom bija aizgajis Balderis,rezultatu taisija praktiski VISI! bija tadi speliu iznakumi,piemeram, ar 8:2,kur 8 vartus guva 8 dazadi speletaji ! un puse no tiem aizsargi! luk, tas tiesam bija ko redzet!
Nu un kars tad liedz musejiem mest ari tad kad ir mums golu metejs a ?? Vecit ko te dzen, kurs tad metis meija dzerins, ja metis bet maz ka parasti, Cipuli? cerams kad kaut kad metis vinibet kad, kurs tad gaidis! panemem tadu Hosas variantu un lai met un musejie ari met kurs tad aizliedz mesti, golu masina iemetis 2 vinnesim 2:0 nu tad lai musejie 2 iemet, vinnesim 4:0, kur tad probleme?

  +1 [+] [-]

, 2012-06-04 15:12, pirms 12 gadiem
maize rakstīja: Ja būs tāds jauns sastāvs ar Uīpīti, Bičevski, Indraši, būšu par! vienu sezonu var arī uztaisīt kā jauno testēsanas sezonu!
Ka tikai šis jaunais sastāvs tiek playoffos-var jau pārmest Cipulim, Štālam,Ankipānam par mazu rezultativitāti,bet kādam jau tas melnais darbs arī bija jādara-tos jaunos čaļus,piemēram Upīti pretinieki izlīmēs pa bortiem.Es redzu,ka sastāvs uzbrukumā ir ievērojami vājāks par pagājušo gadu.