Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Čeiss Badingers - Latvijas izlases nākotnes līderis?

Čeiss Badingers - Latvijas izlases nākotnes līderis?
Badingers kopā ar vecākiem...

Foto: rockets.com

Kāds acīgs lasītājs nesen informēja par to, ka Hjūstonas „Rockets” zvaigznes Čeisa Badingera saknes stiepjas Latvijā, jo viņa māte ir latviete. Kā izrādās, Māra Badingera (dzimusi – Eglīte) patiešām ir pazīstamā NBA spēlētāja māte. Vai par Badingeru varam sākt runāt kā par Latvijas izlases spēlētāju nākotnē?

Atlētisks snaiperis no Kalifornijas

201 cm garais Čeiss Badingers ir dzimis 1988. gada 22. maijā, Kalifornijas štata pilsētā Ensenitā. Nepilnus 24 gadus vecais uzbrucējs Hjūstonā aizvada jau savu 3. sezonu, vidēji spēlē gūstot 9,3 punktus. Šogad Badingers piedalījās arī NBA slam – dunk konkursā, kurā gan neuzvarēja, taču pārleca pāri reperim P.Diddy. Badingers ir apveltīts ar ļoti labi metienu, bet kā pievienotā vērtība ir fantastiskais lēciens, kuru viņš ir attīstījis, vidusskolā paralēli basketbolam spēlējot arī volejbolu. Badingers apgāž mītus par to, ka baltie augstu nelec. „Rockets” komandā gan viņš nav pirmā izvēle vieglā uzbrucēja pozīcijā, jo līgas debitants Pārsons spēlē vairāk un laukumā izskatās labāk, lai arī statistika to neapliecina. Badingera lielākais mīnuss – stabilitātes trūkums. Var gūt 27 punktus vienā spēlē, kā tas notika regulārās sezonas pēdējā spēlē, bet nākamajā – tikai 3. Turklāt arī savus izcilos dotumus ne vienmēr spēj izmantot, bet spēle aizsardzībā sagādā diezgan lielas problēmas.

Čeiss piedzima Dankana un Māras Badingeru ģimenē. Čeiss vairākkārt medijos ir uzsvēris savas ģimenes nozīmi viņa karjerā, tāpat komplimentus publiskajā telpā savam dēlam nav taupījusi arī Māra, uzteicot viņa prāta spējas un sekmes mācībās, kā arī uzsvērusi to, ka basketbols Čeisam nav visa dzīve – viņam ir gan plāns B, gan plāns C. Tiktāl par māti Māru. Publiski atrodamā informācija par viņu ir skopa, un tas ir tikai loģiski, jo ne jau viņa ir NBA zvaigzne vai, precīzāk, zvaigznīte, ar iespēju pacelties pakāpi augstāk.

LBS ir gatavi rīkoties

Pirms dažām dienām ziņa par Badingera saistību ar Latviju sasniedza arī LBS gaiteņus, izlašu direktoru Māri Jučmani ieskaitot. Māris atklāj, ka šobrīd, kad pagājušas tikai divas dienas (saruna notika piektdien - R.R.), viņš vēl nevar runāt par konkrētiem plāniem, taču rīcība sekos. „Protams, ka ir plānots ar viņu aprunāties, noskaidrot, kāds ir viņa skats uz dzīvi, lai varētu viņam piedāvāt starptautisko karjeru. Jautājums – vai viņš jau nav spēlējis kādā izlasē?” Internetā atrodamā informācija par viņu ir skopa, taču neuzrāda šādu faktu, taču Jučmanis ir apņēmies šo jautājumu izpētīt, lai būtu pilnīga skaidrība.

Taču LBS pozīcija ir skaidra – mums šis spēlētājs ir vajadzīgs. „Spēlētājs spēlē NBA – tā ir kvalitātes zīme. Tāds spēlētājs jebkurai komandai būtu vajadzīgs.” Ir bijuši vairāki naturalizācijas gadījumi Latvijas sportā, no kuriem grūti izcelt kādu, ko nosaukt par veiksmīgu. Badingera gadījums gan būtu atsevišķs stāsts, jo neietilpst Ostlera vai Perepļotkina kategorijā. „Viņam vectēvs ir no Latvijas, māte – latviete, kas mainījusi uzvārdu. Nokārtot pasi, tas galīgi nebūtu problemātiski, tas nekādi neiespaidotu viņa paša karjeru. Principā viņam pase pienākas – viņam ir vistiešākā saistība ar Latviju.”

Šeit nu būs darbiņš LBS juristiem, jo Latvijas likumdošana pilsonības jautājumos ir ļoti ķecerīga lieta. Parastam mirstīgajam dubultpilsonība nepienākas, taču ir gadījumi, kādos Latvijas pasi var iegūt, nezaudējot esošo. Citādi maz ticams, ka Badingers atteiksies no ASV pavalstniecības un visām sociālajām garantijām, lai par savu vieīgo pilsonību izvēlētos Latvijas. Taču - lai mēs nonāktu līdz šo jautājumu izskatīšanai, vispirms ir jānoskaidro tas, vai Badingers nav jau kādā ASV valstsvienībā spēlējis un, vai viņš vispār ir ar mieru spēlēt Latvijas izlasē? Sakontaktēties ar Badingeru – LBS tā nebūs liela problēma, kā stāsta Jučmanis, jo Badingeram ir tas pats aģents, kas Andrim Biedriņam.

Vēl būtisks jautājums ir tas, vai mums šāds spēlētājs ir vajadzīgs, un tas varētu izraisīt viskarstākās diskusijas līdzjutēju vidū, jo viedokļi nacionālajos jautājumos mūsu valstī mēdz būt visdažādākie. Ja gribam Latviju latviešiem, tad Badingers nav laba kandidatūra izlasei, bet, ja runājam par viņa atbilstību izlases prasībām, tad diskusijām šeit nav vietas. Mums sāpīgajā 3. numura pozīcijā tas būtu izcils papildinājums.

Krāsns ir tikko kā iekurta, tāpēc viss, ko mēs šobrīd varam darīt, ir gaidīt. Sekosim līdzi notikumu gaitai, kuru tagad attīstīs LBS. Jāizceļ portāla lietotājs „marcisfromlv”, pateicoties kuram šis jautājums tika aktualizēts gan medijos, gan LBS varas gaiteņos. Starp citu, pārlapojot interneta dzīles, nācās secināt, ka šo procesu mēs varējām sākt jau pirms 6 gadiem, kad parādījās pirmās publikācijas par talantīgo basketbolistu Čeisu Badingeru un viņa ģimeni – tēvu Dankanu un māti Māru...

  +1 [+] [-]

, 2012-04-30 11:59, pirms 12 gadiem
Tas ir nopietni?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +6 [+] [-]

, 2012-04-30 12:15, pirms 12 gadiem
Un te parādās LBS kompetence... Viņiem vajadzētu visus pasaules kaktiņus izošņāt, lai atrastu kādu talantu ar latviešu saknēm, bet te viņu atrod kāds no SC.com lietotājiem (visu cieņu viņam, tgd vajadzētu kādu amatu LBS ierādīt )
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2012-04-30 12:17, pirms 12 gadiem
Vēl bija kāds kadrs ar latviešu saknēm, ja nemaldos, Knicks komandā...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +5 [+] [-]

, 2012-04-30 12:25, pirms 12 gadiem
ASV izlasē viņš netiks nekad, tādēļ jādara viss iespējamais lai piedāvātu dubultpilsonību

  -4 [+] [-]

, 2012-04-30 12:27, pirms 12 gadiem
Gribetu dzirdet kaut vienu reali pamatotu iemeslu kapec vins varetu gribet parstavet LV izlasi. Parasti sadi pilsonibu mednieki ka Ostlers to dara tikai tapec lai iegutu ES pasi, vai ari iegutu iespeju spelet kada augstaka liga.
Uz eiropu domajams vins netaisas un NBA jau vins spele.
Tikai lai parstavetu savas mates dzmteni? Pastav tak risks iedizvoties traumas vai citas problemas. Turklat pec statistikas neizskatas vins nemaz tik slikts, iespejams, ka kadreiz pastav iespeja uzspelet ASV izlase. Galu gala tadus dream team vini taisa loti reti, parasti tur spele normali videja limena NBA speletaji.

  +3 [+] [-]

, 2012-04-30 12:33, pirms 12 gadiem
playthegame rakstīja: Gribetu dzirdet kaut vienu reali pamatotu iemeslu kapec vins varetu gribet parstavet LV izlasi. Parasti sadi pilsonibu mednieki ka Ostlers to dara tikai tapec lai iegutu ES pasi, vai ari iegutu iespeju spelet kada augstaka liga.
Uz eiropu domajams vins netaisas un NBA jau vins spele.
Tikai lai parstavetu savas mates dzmteni? Pastav tak risks iedizvoties traumas vai citas problemas. Turklat pec statistikas neizskatas vins nemaz tik slikts, iespejams, ka kadreiz pastav iespeja uzspelet ASV izlase. Galu gala tadus dream team vini taisa loti reti, parasti tur spele normali videja limena NBA speletaji.
Kā jau tika teikts piedāvās iespēju spēlēt starptautiskajā arēnā, un tas var palīdz kļūt labākam, spēlēt EČ un gūt pieredzi

  +2 [+] [-]

, 2012-04-30 12:43, pirms 12 gadiem
Interesanti! Agrāk domāju, ka Badindžers ir garš un tizls gaišmatis, kas māk labi mest truļus, bet izrādās, ka šim ir latviešu saknes. Feini. Ja vēl Rautiņu dabūtu, un Spurs izaudzinātu Bertānu, tad latviešu basketbolam ir nākotne. Nav jau tik traki arī tagad, bet šie puiši varētu pacelt mūsu latiņu vēl augstāk.

  +1 [+] [-]

, 2012-04-30 12:44, pirms 12 gadiem
Helmiss rakstīja: Interesanti! Agrāk domāju, ka Badindžers ir garš un tizls gaišmatis, kas māk labi mest truļus, bet izrādās, ka šim ir latviešu saknes. Feini. Ja vēl Rautiņu dabūtu, un Spurs izaudzinātu Bertānu, tad latviešu basketbolam ir nākotne. Nav jau tik traki arī tagad, bet šie puiši varētu pacelt mūsu latiņu vēl augstāk.
Rautiņš ir spēlējis Kanādas izlasē

  +1 [+] [-]

, 2012-04-30 12:57, pirms 12 gadiem
Protam ka mums šāds spēlētājs ir nepieciešāms un būtu forši ja mēs viņam arī.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2012-04-30 13:39, pirms 12 gadiem
uz izlasi , cermas LBS nenolohosies

  +1 [+] [-]

, 2012-04-30 13:41, pirms 12 gadiem
kalvis00 rakstīja: Vēl bija kāds kadrs ar latviešu saknēm, ja nemaldos, Knicks komandā...
Ka tik tas nav Karameļu Antons

     [+] [-]

, 2012-04-30 13:44, pirms 12 gadiem
Skudrinieks rakstīja: Nu tip nav aizdomīgi, ka viņš pats vēl nav painteresējies? Varat jau cerēt, bet gan jau būtu drošāk paļauties uz tepat izaudzinātiem talantiem, nekā cerēt uz ārzemju "zvaigznītēm", ka tās mūs aplaimos ar savu klātbūtni izlasē.

Vai arī otrs variants - būs jāpiedāvā nauda, apmēram tikpat, cik viņš saņem par NBA spēli, tad jau piekritīs.
es nebutu tik skeptiks ka tu, butu interesanti noskaidrot vinu viedokli un viis nav jau vinam jaludzas galu galaa
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2012-04-30 14:11, pirms 12 gadiem
Kurzemes Patriots rakstīja: Ka tik tas nav Karameļu Antons
Nē, tas ir jau pieminētais Rautiņš. Jautājums basketa speciem: Vai tad FIBA nav līdzīgi noteikumi kā IIHF, proti, nedrīkst būt spēlējis oficiālos turnīros, bet neoficiālos var būt spēlējis? Moš Rautiņu ar var mēģināt izkārtot uz LV?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +6 [+] [-]

, 2012-04-30 14:27, pirms 12 gadiem
Bez Ostlera un Pētersona diezgan daudz savā laikā garajā galā palīdzēja arī Šturms, bez kura palīdzības, ja pareizi atceros, mēs netiktu uz Turciju, kur līdz šim ir nospēlēts visveiksmīgāk.

  +2 [+] [-]

, 2012-04-30 14:27, pirms 12 gadiem
Brauciet lēnāk pār tiltu, draugi !

  +1 [+] [-]

, 2012-04-30 15:44, pirms 12 gadiem
kalvis00 rakstīja: Nē, tas ir jau pieminētais Rautiņš. Jautājums basketa speciem: Vai tad FIBA nav līdzīgi noteikumi kā IIHF, proti, nedrīkst būt spēlējis oficiālos turnīros, bet neoficiālos var būt spēlējis? Moš Rautiņu ar var mēģināt izkārtot uz LV?
Atlase uz PČ un OS nav oficiāli turnīri?

  +1 [+] [-]

, 2012-04-30 17:36, pirms 12 gadiem
Starpcitu to info uzgāja Olafs Jākobsons Twitter @Pulks Un ja pareizi sapratu, tad izlases vadībai info nodeva vecais ASK GM Ģirts Kalniņš. Bet nu tās tikai detaļas. Cerams, ka džekam būs vēlme spēlēt starptautiskajā arēnā un izlases vadība spēs lietas nokārtot.

  +2 [+] [-]

, 2012-04-30 18:10, pirms 12 gadiem
1:14-1:22 arī nav latvietis? Gabe York Jumps OVER Defender!!! INSANE Oop!...

     [+] [-]

, 2012-04-30 20:46, pirms 12 gadiem
principā vecā dziesma tikai līdz šim par NHL Skalde, Knuble, Brīmanis utt .. jāpasmaida ka vēl lielā izmeklēšana par spēlēšanu nezināmajā ASV izlasē

par neatrašanu negribētu pārmest LBS - nu nav viņiem uzdevums izpētīt visu NBA spēlētāju vecāku tautību, saknes un personas datus - bet mazajiem SC lietotājiem gan tas varētu būt izaicinājums, sākumā izrakt NBA spēlētāju radurakstus, pēc tam arī Eiropas līmeņa un var turpināt ar Austrālijas spēlētājiem ..

  +1 [+] [-]

, 2012-04-30 21:43, pirms 12 gadiem
ooho, cerams lbs pierunās viņu. Pietiekoši normāls spēlētājs nba, tad jau Eiropā būtu stārs, mūsu izlasei ļoti noderētu. Katrā ziņā būs spēlētājs, kam ciešāk pasekot līdzi.

  +1 [+] [-]

, 2012-04-30 22:12, pirms 12 gadiem
bet ja viņam bus latvijas pase,vinam nevajadzes maksat kaut kadus papildus nodoklus latvijai no sava nba kontrakta? mosk vinjam nav izdevigi but latvietim?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2012-05-01 08:44, pirms 12 gadiem
friči jau ar to nodarbojas ļoti aktīvi, lai vāciešu ASV tomēr joprojām ir miljoniem un vairākos štatos kā Teksas joprojām ir pilsētas kur dzīvo faktiski tikai vācieši.

     [+] [-]

, 2012-05-01 09:44, pirms 12 gadiem
Super!!!

  +1 [+] [-]

, 2012-05-02 21:06, pirms 12 gadiem
It's all about #23 rakstīja: Tas tīri attiecas uz LBS, viņiem vajag meklēt šos spēlētājus ar latviešu radu rakstiem.
Mazais lietotājs ir tas, kurš rakstā šādus komentārus kā Tu, kuram sajēga par to, kas notiek apkārt ir lielāka nekā prāts spēj izdomāt. Ekspertu ekspert, kārtējo reizi Tu feilo!
ko tu tur dzen plāprātiņ, kā LBS var izčekot visus pasaules basketbolistu meklējot to latviskās saknes, ja kāds grib spēlēt izlasē, viņs jebkādā veidā liek par sevi manīt, un tas ir tikai normali.