Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Pieci iemesli, kāpēc neatšūs Biedriņu

Pieci iemesli, kāpēc neatšūs Biedriņu
Šoreiz sveikā...
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze

Kopš okeāna otrā krastā roku viena otrai paspieda NBA vadība un Spēlētāju asociācija un kļuva skaidrs, ka drīzumā stāsies spēkā jaunais Kolektīvais līgums ar tajā iekļauto amnestijas punktu, Latvijā uzvirmoja viegls satraukums par Andra Biedriņa likteni šajā sakarā. Viens no Kalifornijas basketbola apskatniekiem apkopojis iemeslus, kāpēc Goldensteitas izvēle šoreiz noteikti nebūs latvietis.

Par to, kas ir amnestijas punkts un kā tas varētu atsaukties uz Andra Biedriņa turpmākajām gaitām pasaules labākajā līgā, rakstīju jau pirms mēneša, kad strīdnieku starpā gaisma tuneļa galā vēl nebija redzama, un teorijas par to - kas notiks, ja notiks - bija vien loģisku spekulāciju līmenī. Šobrīd situācija mainījusies - jau tuvāko dienu laikā jaunais Kolektīvais līgums ar visiem tajā ietvertajiem punktiem būs parakstīts un stāsies spēkā. Pēdējā brīdī nodrošinātās priekšrocības, kas tajā ietvertas, dažus klubus un spēlētājus, kurus iepriekš gandrīz droši minēja pie amnestijas likuma gadījumiem (piemēram, Maiks Millers un Maiami "Heat"), no šāda likteņa paglābs, tomēr gana daudzus joprojām sagaida atvadas no līdz šim šķietami drošās dzīves basketbolā.

Mūs, protams, interesē galvenokārt viena spēlētāja iespējas, lasi - ko Goldensteita darīs ar Biedriņu. Pēdējo dažu dienu laikā Kalifornijas medijos rakstošie apskatnieki, atsaucoties uz saviem avotiem klubā, ziņo, ka 25 gadus vecā latviešu centra pozīcijas ir drošas. Viens no viņiem, "Warriors" gaitas jau ilgstoši aprakstošais Markuss Tomsons, atsevišķā rakstā pat apkopojis piecus iemeslus - kāpēc ne Andris.

1. Pārāk liela nauda, ko izmaksāt spēlētājam tikai par to, lai viņš aizietu. Džo Lakobs ir vīrs, kurš nevēlējās maksāt luksusa nodokli pat vēl pirms jaunā līguma. Pilnīgi skaidrs, ka viņš nav šķērdētājs. Izmest vējā 27 miljonus tikai kaut kādas mistiskas algu griestu zonas fleksibilitātes dēļ - tas neizklausās pēc viņa.

2. "Warriors" joprojām tic, ka Biedriņš ir spējīgs atgūt formu. Ģenerālmenedžeris Lerijs Reilijs iepriekš ir izteicies, ka uzskata - tas ir iespējams. Analizējot Biedriņu starp citiem līgas centriem, viņi nedomā, ka viņš būtu tik ļoti vājš. Līgā, kurā pietrūkst kvalitatīvu lielo spēlētāju, Biedriņam ir iespējas noturēties. Ja viņš kaut vai pietuvosies tam, kāds bija, viņš būs starp Top-10 centriem.

3. "Warriors" tic, ka Biedriņam joprojām piemīt zināma vērtība. Varbūt nedabūjot pretī to, ko gribētu, taču - ir dažas komandas, kas gribētu dabūt Biedriņu no Goldensteitas rokām (Maiami pilnīgi noteikti nebūtu iebildumu viņu darbūt). Ja "Warriors" vēlas tikt no viņa vaļā, var vienkārši aizmainīt pret labāko, ko piedāvā, un vismaz kaut ko dabūt pretī - bez vajadzības samaksāt 27 miljonus.

4. "Warriors" vajag Biedriņu. Kas notiks, ja klubs tagad viņu amnestēs, bet pēc tam cietīs neveiksmi brīvo aģentu tirgū, meklējot citu? Komandas pamatcentra iespējas ir Ekpe Judo, Lū Amundsens un Deivids Lī - visi spēka uzbrucēji, kam līdz centram ļoti tālu. "Warriors" labākā iespēja ir cerēt, ka Biedriņš pietuvosies tam, kāds bija kādreiz - cerēt, ka Markam Džeksonam izdosies kaut ko no viņa dabūt laukā. Ja izdodas vispirms dabūt citu centru - tad ok. Bet šobrīd klubs nevar atļauties viņu palaist - būtu pārāk riskanti to darīt tikai ar cerību, ka pēc tam izdosies dabūt kādu citu.

5. Biedriņa atbrīvošana varētu nospēlēt pret pašu "Warriors". Ja Biedriņa līgumu izpirks, viņš kļūs par diezgan lētu pirkumu potenciālajiem interesentiem. Ja nu viņš nonāk Fīniksā par minimālo veterāna atalgojumu? Vai Portlendā, Hjūstonā? Sanāks, ka "Warriors" būs sniegusi palīdzīgu roku komandai, ar kuru pēc tam pašai būs jācīnās par vietu paly-off. Iedomājieties scenāriju - "Warriors" amnestē Biedriņu, viņu par kapeikām paņem Hjūstona vai Fīniksa, "Warriors" tikmēr nedabū Neni vai Čendleru un beigās paliek bez izslēgšanas spēlēm - Biedriņa komandai paņemot pēdējo play-off vakanci, pateicoties savam jaunajam centram.

Tādi, lūk, apsvērumi, ko piedāvā apskatnieks Markuss Tomsons. Arī viņš pievienojas tiem, kas uzskata - acīm redzamākā kandidatūra Nr.1 šobrīd ir Čārlijs Bells. Kaut gan finansiāli tas nebūtu milzīgs ieguvums (gada līgums, 4,1 miljons), tas tomēr dotu klubam vajadzīgo handikapu algas griestu zonā - nebūtu traucēts arī īpašnieka Džo Lakoba miegs un neciestu komandas rotācija.

  +9 [+] [-]

, 2011-11-29 14:21, pirms 13 gadiem
Andris vēl sevi parādīs!!!
Slēpts komentārs: Q

 +10 [+] [-]

, 2011-11-29 14:42, pirms 13 gadiem
Ha ha haa. malacis.. saac kopeet rakstus no aarzemju medijiem un tgd liec Latvietim par to maksaat SUPER
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +5 [+] [-]

, 2011-11-29 14:58, pirms 13 gadiem
Nu ja viņs nebūs šo vasaru nodzēris un notusējis tad viņam vajadzētu būt labam, taču liekas ka viņam Baskets vairs nav 1 un pat otrajā vietā...
Ja tā arī būs tad gribētos lai viņš neko no tiem 27 miljoniem nesaņem!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2011-11-29 15:20, pirms 13 gadiem
"no šāda likteņa paglābs, tomēr gana daudzus joprojām sagaida atvadas no līdz šim šķietami drošās dzīves basketbolā"

Tieši otrādi ir ar amnestiju, tie kurus atlaidīs, viņiem nav vajadzīgi lieli līgumi un tas dod iespēju parakstīt par minimālām summām, un tieši šie spēlētāji būs ļoti pieprasīti. Tieši tādēļ Biedriņu nelaidīs vaļā.
Lai gan vairāki apskatnieki jau teikuši, ka jaunajā CBA ir punkts ka šos spēlētājus nebūs nemaz tik viegli parakstīt par min. summām un tas var ietekmēt lēmumu par Biedriņu

     [+] [-]

, 2011-11-29 15:27, pirms 13 gadiem
Prime Time rakstīja: Viņš nevar nesaņemt tos 27 miljonus. Kaut amnestija stājas spēkā, klubam nauda spēlētājam ir jāmaksā. Tas ir apmēram tas pats, kas waivot spēlētāju, tik no salary cap atskaita to naudu.
Nu tas manuprāt ir baigi stulbi, neko nedari un saņem 27 miljonus, bet nu dzīve gan laba tad ir...

  +6 [+] [-]

, 2011-11-29 15:34, pirms 13 gadiem
špeerklis rakstīja: Ha ha haa. malacis.. saac kopeet rakstus no aarzemju medijiem un tgd liec Latvietim par to maksaat SUPER
Nu un ja viņš nebūtu ielicis šo rakstu? Tad tu tā neuztrauktos par to? Skaties pozitīvi par to, ka viņš paņēma un iztulkoja, ka ir papildus raksts jo šīs raksts varēja arī nebūt.

  +6 [+] [-]

, 2011-11-29 16:14, pirms 13 gadiem
Justifiable rakstīja: Nu un ja viņš nebūtu ielicis šo rakstu? Tad tu tā neuztrauktos par to? Skaties pozitīvi par to, ka viņš paņēma un iztulkoja, ka ir papildus raksts jo šīs raksts varēja arī nebūt.
Tiesi taa. es piemeeram automaatiski aboneeju visu SA+, taapeec man ir izdeviigi ka ir vairaak rakstu nevis kau kaadi kapejku p@@@ te raksta nafig likt utt....

  +2 [+] [-]

, 2011-11-29 16:29, pirms 13 gadiem
špeerklis rakstīja: Ha ha haa. malacis.. saac kopeet rakstus no aarzemju medijiem un tgd liec Latvietim par to maksaat SUPER
Citu informācijas avotu izmantošana ir normāla lieta. Varētu padomāt, ka visos ziņu portālos, vienmēr visas ziņas dzejo žurnālisti paši, braukājot apkārt pa pasauli!!! Gribēju tavam komentam ielikt mīnusu, bet nezkāpēc pielikās pluss neliels gļuks bij. no manis -1

     [+] [-]

, 2011-11-29 16:34, pirms 13 gadiem
Justifiable rakstīja: Nu un ja viņš nebūtu ielicis šo rakstu? Tad tu tā neuztrauktos par to? Skaties pozitīvi par to, ka viņš paņēma un iztulkoja, ka ir papildus raksts jo šīs raksts varēja arī nebūt.
vismaz atsauci varēja ielikt uz 5 Reasons the Warriors Won’t Amnesty...

  +1 [+] [-]

, 2011-11-29 16:36, pirms 13 gadiem
Biedriņš un ''Knicks''?
Knicks could target free agents Andris Biedrins...

  +2 [+] [-]

, 2011-11-29 16:50, pirms 13 gadiem
vai ta goldensteita slavenās bildes nav redzējuši?

  +3 [+] [-]

, 2011-11-29 16:56, pirms 13 gadiem
Lasot tadus rakstus,nelagi paliek! Vienigais NBA speletais,bet tik daudz nepatikama raksta par vinu(Beidrinsh pats pie ta vainigs,raksta jau patiesibu)!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2011-11-29 18:16, pirms 13 gadiem
Ko tur teikt. Aņdža ir šokolādē.

     [+] [-]

, 2011-11-29 19:39, pirms 13 gadiem
ātrajā basketbolā Lī vai Amundsenam nebūtu nekādas problēmas kapāt kā C. Lī jau to darīja spēlējot Knicks.

  -2 [+] [-]

, 2011-11-29 19:42, pirms 13 gadiem
Lai jau veicas NBA. cik gan daudz latviešu tur vispār ir spēlējuši. kaut gan man personīgi NBA nekad nav paticis utml, taču sliktu otram nekad nenovēlēšu. Lai veicas!

  +1 [+] [-]

, 2011-11-29 20:53, pirms 13 gadiem
shumo rakstīja: Citu informācijas avotu izmantošana ir normāla lieta. Varētu padomāt, ka visos ziņu portālos, vienmēr visas ziņas dzejo žurnālisti paši, braukājot apkārt pa pasauli!!! Gribēju tavam komentam ielikt mīnusu, bet nezkāpēc pielikās pluss neliels gļuks bij. no manis -1
Jā dara citos portālos to, bet naudu ta neprasa! Tur tā atšķirība. Sekoju līdz jaunajiem, talantīgajiem SC autoriem, Kosinkevičs smagi ieliek Jurisonam.....Jurisona rakstos visu laiku caurvij tāda kā nots, ka čalis ir uz Latvijas basketbola cilvēkiem apvainojies
P.S. Tikai mans subjektīvais viedoklis

     [+] [-]

, 2011-11-30 11:28, pirms 13 gadiem
Prime Time rakstīja: Jāsaka, ka es labprāt arī tomēr gribētu redzēt Andri ejam prom no GSW, nekā paliekam. Protams var cerēt, ka beidzot būs komandas spēle, kur aizsardzībā piedalās visi spēlētāji un uzbrukumā bumba iet caur visiem spēlētājiem. Tiktu piestrādāts pie pick&roll. GSW ir radījuši tādu kluba iespaidu, ka tur var aiziet salasīt labu statistiku un tāpat nekas nenotiks. Kāda bija spēle, kad SJ,BD,JR un arī AB spēlēja. GSW spēlē tik vienveidīgi, ka viņus pašus var salīdzināt ar AB spēles stilu.

Mainieties paši un mainīsies arī spēle. Komandā ir ļoti labi spēlētāji, bet PO pat tuvumā nav.
Nesteidzies notikumiem pa priekshu,GSW tagad ir jauns perspektiivs treneris Marka Dzeksona personaa,kursh veelas komandu paarveidot,lai taa speelee aizsardziibas basketbolu taa kaa redzu Biedrinjam iespeejas atgriezties labaakajaa formaa!