Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

47. nedēļa. Andra Biedriņa atdzimšana

47. nedēļa. Andra Biedriņa atdzimšana
Andris Biedriņš un Monta Eliss
Foto: AP/Scanpix

Lai piedod man Jāņa Miņina blice un Ilmārs Bricis, kuri nedēļas nogalē tika galā ar visiem konkurentiem Eiropas kausa posmos, bet nedēļas labākā sportista balva pienākas Andrim, kurš spēlē pret Memfisas „Grizzlies” apliecināja, kāpēc viņu nolūkojusi NBA komanda un kāpēc viņa atalgojums gandrīz rakstāms ar septiņām nullēm.

Andris Biedriņš naktī uz sestdienu zaudētajā NBA spēlē viesos pret Memfisas "Grizzlies" (111:116) atgādināja par sevi skeptiķiem, kuri tik labprāt rūca savu: „Nebūs, nekas jau te vairāk nebūs... Es jau sākumā teicu,” ka norakstīt biedriņu ir pāragri. Protams, ar šādām tādām vājībām Andrim bija jātiek galā, jāizvērtē prioritātes, jāsakārto galva, taču ar to laiku pa laikam jāsaskaras mums visiem.

Spēle Memfisā parādīja, ka norakstīt Biedriņu ir pāragri – 28 gūti punkti un 21 izcīnīta atlēkusī bumba ir sniegums, ko Goldensteitas "Warriors" nebija piedzīvojusi kopš 2004. gada marta, kad šobrīd Indianā spēlējošais uzbrucējs Maiks Danlīvijs savāca 24+20. Labi, nenāca tur pretī NBA megazvaigzne Dvaits Hovards vai kaut vecais Šakils, tomēr 28+21 arī Eirolīgā ir 28+21. Turklāt laukumā pavadītajās 42 minūtēs sasniegta lieliska metienu precizitāte (2p. 13/15), bet soda metienus Andris meta divreiz precīzāk kā šajā sezonā vidēji (2/4). Vēl viņa kontā 2 rezultatīvas piespēles, 2 pārtvērtas bumbas, viens bloķēts metiens, trīs kļūdas un trīs saņemtas personiskās piezīmes.

Jāņem gan vērā, ka šis sniegums demonstrēts laikā, kas traumēts bija Goldensteitas šīs sezonas pagaidām vērtīgākais spēlētājs zem groziem – Deivids Lī, kuram pa spēkam bijušas 10,7 atlēkušās bumbas vidēji spēlē (10. vieta NBA), kamēr Andrim ir apaļas desmit (divas vietas aiz Lī muguras). Cerams, ka spēle pret "Grizzlies" būs bijusi labs dopings pašam Latvijas spēlētājam teicamam sezonas turpinājumam. Lai izdodas!

Uzslavas aizvadītajā nedēļā pelnījuši jau pieminētie. Biatlonists Ilmārs Bricis par spīti lielajam aukstumam svētdien Eiropas kausa (IBU kauss) izcīņā 10km sprintā Norvēģijas trasē Beitostolenā aiz muguras atstāja visus konkurentus, divās šautuvēs kļūdoties tikai reizi. Labi, startēja tur otrās un trešās šķiras krievi un norvēģi, taču mēs zinām, ka viņi ir galvas tiesu pārāki par lielāko daļu mūsu biatlonistu (varbūt pat divām) un vienas klases sportisti ar mūsu Ilmāru. Briča nopelnus vairo tas, ka šosezon kausa dalībnieku sastāvs kļuvis krietni spēcīgāks, un uzvara Eiropas kausa posmā pirms trim gadiem un šogad nav viens un tas pats.

Savukārt bobslejists Jānis Miņins kopā ar Daumantu Dreiškenu, Mihailu Arhipovu un Intaru Dambi Eiropas kausa posmā Čezānā izcīnīja 1. vietu četrinieku sacensībās, divniekos ar Dreiškenu sasniedzot 2. vietu, bet ar Dambi – trešo.

Beidzot pirmo uzvaru Eirolīgā spēlē pret Aijas Brumermanes „USO Mondeville”, kapājot aizsardzībā, izcīnīja „TTT Rīga”, aizsargs Georgijs Pujacs izcēlies ar diviem precīziem metieniem KHL čempionāta spēlē, palīdzot savai komandai "Sibirj" ar 7:4 apspēlēt "Vityaz", augstākās kategorijas ("Grand Prix") džudo turnīrā Abu Dabi (AAE) 5. vietas izcīnījuši Deniss Kozlovs (svara kategorijā līdz 66kg) un Jevgeņijs Borodavko (-100kg), bet Somijas kausu volejbolā izcīnījusi Hermana Egleskalna un Normunda Veinberga pārstāvētā "Lakkapaa" komanda, ar 3:1 pieveicot "Sampo" (Egleskalnam 28 punkti, Veinbergam – 17 punktu).

     [+] [-]

, 2010-11-29 15:20, pirms 14 gadiem
Nu jau Dainu tu bisku parspile. butu vins vismaz speles tris ta nolaidis, lai teiktu ka nu tik bus, vai vecais Biedrs ir atpakal.
NBA ir tada netira busana. varbut Andris arii ir tik pat labs ka nesenajos laikos, bet nu kas vinam dos to bumbu.... citiem ar statistika javeido. un kaa izskataas arii coms treneris neko lidzet nespej.
prognoze - pec Le atgriesanas Biedrinam bus vecie labie 9 +9
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2010-11-29 15:36, pirms 14 gadiem
uzskatu ka GSW treneris Smārts ir tas kas Biedriņam liedz pilnvertīgi katrā spēlē papildināt savu punktu bagāžu, jo praktiski neviena no komandas uzbrukuma sadarbībām nav izspēlēta uz Andri, kaut vai tas pats pik &roll. Trenerim no Biedriņa nepieciešams spēks zem groziem, cīņa par atlecošajām bumbām un laba spēle aizsardzībā...ļoti ceru ka šī trenera nostādījums Biedriņu nepadarīs par mūžīgo melnā darba darītāju.

     [+] [-]

, 2010-11-29 15:37, pirms 14 gadiem
Stivs rakstīja: Nu jau Dainu tu bisku parspile. butu vins vismaz speles tris ta nolaidis, lai teiktu ka nu tik bus, vai vecais Biedrs ir atpakal.
NBA ir tada netira busana. varbut Andris arii ir tik pat labs ka nesenajos laikos, bet nu kas vinam dos to bumbu.... citiem ar statistika javeido. un kaa izskataas arii coms treneris neko lidzet nespej.
prognoze - pec Le atgriesanas Biedrinam bus vecie labie 9 +9
Pagājušajā gadā viņam tieši prims traumas bija viena tāda spēle kur pietrūka laikam divi bloki līdz triple double, tā kā iekšā ir bet viss atkarīgs no komandas saspēles vadītāja un kā zināms GSW tāda tīra PG nemaz nav

  +2 [+] [-]

, 2010-11-29 15:38, pirms 14 gadiem
Iespējams labākais Latvijas basketbolists, kurš ir nonācis sev ideāli piemērotā NBA komandā.
Bet nu nezinu, vai viņš stabildi pretendētu kaut vai uz otrā centra lomu citās komandās, ņemot vērā sodametienu procentu un vidējo statistiku uzbrukumā.

  +1 [+] [-]

, 2010-11-29 20:49, pirms 14 gadiem
nu jau daini tu esi safanojies...vienu geimu nomaucis nu jau cel debesiis...
Taa bij tik viena speele,ja buus vairaakas tad varees kautko runaat,bet ne jau peec vienas.....
Labaakais shonedeel bij minins ar brici---manaa veerteejumaa...