Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

4+ pret Ņižņekamskas „Neftekhimik”

4+ pret Ņižņekamskas „Neftekhimik”
Niklass Luseniuss pagaidām tikai piespēlē partneriem. Laiks gūt vārtus!
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Šodien Rīgas „Dinamo” aizvada izbraukuma sērijas pēdējo spēli un Ņižņekamskā tiksies ar vietējo „Neftekhimik”. Līdz šim šajā izbraukumā paveikts ļoti labs darbs un jau ir izcīnīti 7 punkti (varēja būt arī visi 9). Tomēr, ņemot vērā to cik daudz punkti izsēti sezonas ievadā, ļoti nepieciešami punkti arī šajā spēlē. Pie tam, balva par uzvaru būs iekļūšana starp astoņām labākajām Rietumu konferences vienībām.

Pretiniekam šī būs pirmā mājas spēlē pēc ar mainīgām sekmēm aizvadīta izbraukuma un tas noteikti mēģinās izmantot mājas sienu enerģiju, lai turpinātu pēdējā spēlē iesākto, kad ar 7:2 izdevās sagraut „Spartak”. Rīgas „Dinamo” jāizpilda mājasdarbs un jābūt gataviem aktīvam pretinieka sniegumam un, ņemot vērā mācību, ko rīdzinieki ieguva pēdējā trešdaļā pret „Torpedo”, visticamāk rīdzinieki arī būs tam gatavi. Kas jāpaveic, lai iesprauktos Rietumu konferences astotniekā?

1. Spēles plāna izpilde visas spēles garumā
Ļoti maz ticams, ka treneri kaut ko mainīs rīdzinieku spēlē, visticamāk „Dinamo” aizsardzība atkal sāksies no pretinieka zilās līnijas un spēlētāji centīsies pieblīvēt vidus zonu, nepieļaujot ātrus uzbrukumus vārtiem. Kā rāda pēdējās spēlēs, tādā spēlē abām komandām ir problēmas veidot ātros pretuzbrukumus un nākas mēģināt apspēlēt pretinieku pozicionālā spēlē vai izmantot savas iespējas skaitliskajā vairākumā. Būtiska mācība no pēdējās spēlēs, lai kāds arī ir rezultāts, spēlētāji nedrīkst beigt spēlēt, ripa ir jākontrolē un ir jāspiež pretinieks tērēt savus spēkus, lai to atņemtu, nevis viņam vienkārši tā ir jāatdod. Bez cīņas iegūstot ripu un brīvu ledu, pretinieks savu laimi noteikti izkals.

2. Ripas kontrole un ātrums
„Neftekhimik” ir diezgan nedisciplinēta komanda. Rīdziniekiem tas ir jāizmanto. Lai piespiestu pretinieku noraidīties, ir jādarbojas ātru un pacietīgi jākontrolē ripa. Iespējams, jāliek lielāks uzsvars uz individuālām darbībām. Vēl labāk būtu pašiem darboties aktīvi, piespiežot pretinieku labot savas kļūdas, tomēr pie šī taktiskā varianta (kas bija iepriekšējās spēlēs), ir maz izredžu ko tādu sagaidīt.

3. Skaitliskā vairākuma realizācija
Viens ir nopelnīt skaitlisko vairākumu, otrs to realizēt. Rīgas „Dinamo” ir otra labākā līgas komanda pretinieku sodīšanā par nedisciplinētību un noraidījumiem. Šis trumpis ir noteikti jāizmanto.

4. Ceturtā maiņa
Divu līdzīgu pretinieku cīņās, bieži vien uzvar tā komanda, kurai ir nevis labāka pirmā vai otrā maiņā, bet tieši trešā un ceturtā. Rīgas „Dinamo” ceturtā maiņa ar Luseniusu un Podziņu priekšgalā darbojas ļoti labi un komanda noteikti pamatoti var cerēt, ka tā palīdzēs svara kausus nosvērt par labu rīdziniekiem.

+ Metienu bloķēšana
„Neftekhimik” uzbrucēji ļoti veiksmīgi izpilda tā saucamos metienus zem aizsarga, kad vārtsargs nav gatavs metienam un arī neredz metiena izdarīšanas brīdi. Šādā veidā tika piesmiets „Spartak” vārtsargs Kasutins, kuru rīdzinieki nekādi nespēja pārspēt. Aizsargiem īpaši, arī uzbrucējiem, protams, ir jādarbojas ļoti uzmanīgi un jābloķē šādi metieni, jo savādāk vārtsargiem klāsies ļoti grūti.

Ciparu duelis

Rīgas „Dinamo”Ņižņekamskas ”Neftekhimik”
Punkti2122
Uzvaras (pam.-pag.-psm.)6-0-06-0-1
Zaudējumi (pam.-pag.-psm.)8-0-39-0-2
Gūto un ielaisto vārtu attiecība-7 (42-49)-3 (47-50)
Vidēji spēle gūtie vārti2.472.61
Metienu realizācijas %8.17%8.88%
Vidēji spēlē ielaistie vārti2.882.78
Sausās spēles11
Skaitliskā vairākumā realizācijas %24.6%22.1%
Vairākumā ielaistie vārti42
Mazākuma neitralizēšanas %81.2%82.2%
Mazākumā gūtie vārti01
Soda minūtes vidēji spēlē11:1718:23
Rezultatīvākais aizsargsGalviņš 11 (5*+6)Ščitovs 7 (4+3) un Belovs 7 (2+5)
Rezultatīvākais uzbrucējsM.Rēdlihs 19 (4+15)Koroļuks 16 (4+12)
Labākais vārtu guvējsKarsums 7Pestuško 9
Visvairāk metieni vidēji spēlēGalviņš 3.0Koroļuks un Ščitovs pa 3.1
Spēlētāji ar 10+ punktiemM.Rēdlihs (19) Sprukts (14) Galviņš (11) Karsums 10 Koroļuks (16) Pestuško (15) Cibaks (11)
Spēlētāji ar 5+ vārtiemKarsums (7) Varjs (6) Sprukts (5) Galviņš (5)Pestuško (9) Cibaks (5)

Ciparu verdikts: Rīdziniekiem ir jāpiespiež pretinieks noraidīties, tad uzvara neizpaliks.

Oficiālajā statistikā līdz ar izmaiņām „Lev” spēles protokolā, kad pēdējais Karsuma vārtu guvums nezin kāpēc pieskaitīts Guntim un arī piespēle tajā vārtu guvumā ir Krišjānim Rēdliham nevis Miķelim, ir kļūdaina. Reāli, Galviņam ir viens vārtu guvums mazāk, Karsumam viens vairāk, Miķelim viena piespēle vairāk un Krišjānim viena mazāk. Tomēr, norādot statistikas datus, lietošu tos, kas ir norādīti oficiāli, lai arī ir skaidrs, ka tie ir kļūdaini.

Kā nospēlēs rīdzinieku ceturtā maiņa?

  • 27

  • 10

  • 2


  +3 [+] [-]

, 2011-10-29 14:17, pirms 12 gadiem
Paldies par statistikas skaidrojumu, vismaz tagad zinu, ko viņi izmainīja .