Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Ietekmīgākie... Ar fonu.

Ietekmīgākie... Ar fonu.
Kirovs Lipmans ar savu mēru...

Foto: Romāns Kokšarovs, f64

Krievi starp saviem hokeja ietekmīgākajiem cilvēkiem šoruden nosaukuši bijušo Latvijas izlases treneri Oļegu Znaroku. Ja mums būtu tāda resursu vētīšana, nez vai bijušais Latvijas izlases kapteinis desmitniekā tiktu. Lai gan – pirms pāris gadiem viņš stabili būtu spicē...

Ietekmīgākie cilvēki Latvijas hokejā – tie ir ļaudis, kas šajā spēlē piedalās. Mazāk uz ledus, vairāk – ar savu stāju, materiālo devumu, zināšanām, sakariem, iemaņām, jā – arī amats vienu otru noliek starp svarīgajiem. Krieviem, piemēram, pirmais ietekmīgāko desmitnieks izskatās šāds:
- federācijas prezidents Tretjaks,
- KHL prezidents Medvedevs,
- izlases galvenais treneris Bilaļetdinovs,
- hokejists Malkins,
- Maskavas „Dinamo” treneris Znaroks,
- hokejists Radulovs,
- Jaroslavļas kluba prezidents Jakovļevs,
- NHL komisārs Betmens,
- kompānijas Rosņeft prezidents Sečins,
- hokejists Ovečkins.

Sarakstiņš daiļrunīgs, turklāt kā redzams – dažos gadījumos popularitāte ir svarīga ietekmes svira. Tas – runājot par aktīvo hokejistu klātbūtni šajā kopā. Neizbrīna naftas kompānijas pārstāvja rēgošanās, jo no turienes plūst nauda, tur daudzām lietām atrodas komandtiltiņš. Paskatījos, ko otrā dīķa pusē ar saviem svarīgākajiem dara kanādieši un amerikāņi – arī tur redzamas tendences. Proti, klubu īpašnieku dominante. Protams, ar pirmo numuru nāk NHL komisārs, bet aiz viņa:
- dzīvā hokeja leģenda Veins Greckis,
- Bostonas Bruins īpašnieks,
- NHL spēlētāju asociācijas vadītājs,
- Ņūdžersijas Devils ģenerālmenedžeris,
- Filadelfijas Flyers prezidents,
- spēlētāju pārstāvis jeb aģents Dons Mīhens,
- Losandželosas Kings īpašnieks,
- TV kompānijas NBC prezidents,
- Kalgarī Flames īpašnieks.

Ārpus desmitnieka amerikāņi, tāpat kā krievi, atstājuši Starptautiskās hokeja federācijas prezidentu Renē Fāzelu, tostarp vairāku klubu īpašnieku klātbūtne ietekmes augšgalā saistāma ne tik daudz ar konkrētā kluba, bet gan konkrētās personības lomu. Piemēram, Kalgarī variantā šī kluba īpašnieks ļoti agresīvi pratis nopozicionēt ekonomiski vājāko klubu tiesības un intereses lielajā NHL spēlē.

Kāds izskatītos Latvijas hokeja ietekmīgāko cilvēku saraksts? Lūk, viena versija...
1. Kirovs Lipmans – bez jautājumiem. Šorbīd Latvijas hokeja federācijas prezidents pārliecinoši manipulē un žoglē ar savu amatu, perfekti turot rokās visus svarīgāko striķīšu. Pat Rīgas „Dinamo” administrācija neiztiek bez Lipmana atzīšanas, lai gan viņi būtu gatavi viņam mest ar akmeni... Neaizmirsta, ka Lipmanam pieder zāļu ražotne, kas ir liels nodokļu maksātājs. Loģiski, ka Kirovam tas paver daudzas durvis – sākot ar izsalkušiem politiķiem un beidzot ar knauzerīgiem ierēdņiem.

2. Igors Makarovs – Itera īpašnieks, kam pieder Rīgas „Dinamo”. Krievam ir dots politisks uzdevums finansēt šo projektu un viņš to dara. Šī nauda šobrīd vienam baram pašmāju ļaužu dod iztikšanu – ne tikai hokejistiem, bet arī pavadošajai svītai. Noņem nost šo apjomu un skats uz Latvijas hokeju paliek žēlīgs.

3. Sergejs Zaharjins – Liepājas Metalurga rūpnieciskā kompleksa īpašnieks, viņš arī atbalsta šajā pilsētā hokeja un futbola klubu. Ņemot vērā rūpnīcas lomu Latvijas tautsaimniecībā (nodokļi un darba vietas), Zaharjina ietekme uz hokeja attīstību kopumā ir solīda. Jo viņš tur daudz tērē...

4. Teds Nolans – Latvijas izlases trenera rokās ir veidot stāstu vai burt drāmu. Viņa lēmumi, komplektējot sastāvu var izcelt nākamās zvaigznes vai tieši pretēji – kādu atvēsināt. Turklāt, ir acīmredzams, ka Lipmanam šī trenera klātbūtne ir labs buferis pret Rīgas „Dinamo” centieniem kontrolēt procesus valstsvienībā.

5. Peka Rautakalio – „Dinamo” treneris ir ienesis jaunas vēsmas ne tikai klubā, bet Latvijas hokejistu pašapziņā. Arī viņš, komplektējot sava kluba kaujas sastāvu, var būt gana varens. Svarīgākais – Pekas aicinājums ir uzticēties jaunajiem un nolikt mums pie kājām Latvijas hokeja patieso identitāti. Proti – izmantot esošo resursu kvalitatīvi, nevis akli.

6. Artūrs Irbe – kaut kur jūrmalā, savās lauku mājās mazais latviešu cinītis veļ savu vezumu... Kā personība – nenoliedzami ar lielāko harizmu un uzticības pakāpi. Ja kādam ir pa spēkam veidot Latvijas hokeja jaunos laikus vai seju, tad aiz Irbes pavilksies daudzi. Arī tie, kam ir nauda... Viņš varbūt šobrīd atrodas savas pielietojuma meklējumos, taču nav šaubu – ietekmes ziņā ar vislielāko nākotnes potenciālu.

7. Sandis Ozoliņš – vēl viens, kam skatītos mutē daudzi, ja vien būtu tāda vajadzība un situācija. Autoritāte hokeja sabiedrībā – sākot no mazākajiem bandītiem un beidzot ar jebkuru, kas šajā sarakstā atrodas virs viņa. Tāpat kā Irbem – tuvākajā laikā jāsaprot, ko viņš ar šo uzticības kredītu iesāks.

8. Uģis Magone – „Latvijas dzelzceļa” vadītājs, dāsns hokeja atbalstītājs, starp citu, bijušais federācijas prezidents. Solīdi sakari Krievijā, pārstāv paaudzi, kas intelekta ziņā ir ievērojama un pamanāma. Ja nolems, tad izdarīs... Labi apzinās Lipmana spēku un vājumu.

9. Aigars Kalvītis – bijušais premjers, kurš tagad ir pielīmējies Rīgas „Dinamo” projektam. Formāli, joprojām ir kluba ģenerālmenedžeris, pieņem daudzus svarīgus lēmumus. Labi orientējas tās paaudzes hokeja varējumā, kas ir viņa dēlu vecumā – proti, divdesmitgadnieki, padsmitnieki... Kā politiķis, saprot kompromisa mākslu.

10. Kaspars Ozoliņš – MTG grupas vadītājs Baltijas valstīs. Kontrolē mediju resursu, kas šajā vasarā iegādājās KHL apraides tiesības. Šī TV kompānija rāda arī Latvijas izlases spēles. Jau tas vien, ka tā sauktie „Dinamo” administratori TV tiesību sakarā palika bez savām iecerēm, kur pamatā bija valsts resursu izmantošana, liecina, ka MTG un KHL ir atraduši labu pamatu sadarbībai. Tas noteikti ietekmēs hokeja publicitātes reitingus.

Tostarp, pie nenosauktajiem personāžiem, kas turpat ap lielo desmitnieku grozās, taču paši labāk sevi redz tālajā plānā, varētu minēt šādus tēlus ar folkloras piegaršu– hokejistu aģentu Jerjominu, advokātu Bļugeru, līdzjutēju Pasti, menedžeri Sējēju, sievastēvu Liepiņu (Miķela sievas tēvs), dažādu ideju aizsācēju Koziolu, treneri Miļūnu, citu treneri Tambijevu, bijušo hokejistu Balderi, izstumto Znaroku, šveicieti Vītoliņu, federācijas cilvēku Baldonieku... Pietiks!

 +14 [+] [-]

, 2012-08-29 09:39, pirms 12 gadiem
līdzjutējs Guņa

     [+] [-]

, 2012-08-29 09:51, pirms 12 gadiem
Kasparam Ozoliņam vajadzēja būt augstāk, jo Masu mēdijs jebkurā lauciņā būs viens no varenākajiem!

 +21 [+] [-]

, 2012-08-29 09:51, pirms 12 gadiem
Vēl var pieminēt kaklu, kas groza daudzu saimnieku un īpašnieku galvas - golferi Puči un brūvētavu produkcijas patērētāju biedrības dvēseli Matuli!
Slēpts komentārs: 76

  +7 [+] [-]

, 2012-08-29 10:06, pirms 12 gadiem
76 rakstīja: manās līdzjutēja acīs autotitāte nr.1 ir Armands.
Tripāns?

  +9 [+] [-]

, 2012-08-29 10:10, pirms 12 gadiem
76 rakstīja: manās līdzjutēja acīs autotitāte nr.1 ir Armands.
jēziņ, cik zemu esi kritis...

  +4 [+] [-]

, 2012-08-29 10:28, pirms 12 gadiem
Kur slidu asinātājs Djeds???

  +1 [+] [-]

, 2012-08-29 10:47, pirms 12 gadiem
Mīļie cilvēki, neaizejiet jau galējībās. Puče un Matulis nebūs ietekmīgi cilvēki hokejā. Puče var būt ietekmīgs hokeja žurnālists attiecībā uz mums . Matulis vispār ir ārpus rāmjiem. Vai viņš ir kādu sakarīgu rakstu-analīzi uzrakstījis? Tikai kaut kādus savārstījumus un aprakstus par alu. Tāds ķap-ļap.
LV hokejā ietekmīgi ir tikai divi - Limpans un Makarovs. Pārējie ir hokeja leģendas, personības un pamanāmas personas, kas šiverējās pa hokeja virtuvi.
Tad jau varētu teikt, ka mēs visi kopā esam ietekmīgi. Ja uz Dinamo neviens neies un visi izslēgs TV ekrānus, tad nekam vairs nebūs jēgas

  +5 [+] [-]

, 2012-08-29 10:57, pirms 12 gadiem
belluschi rakstīja: Kur slidu asinātājs Djeds???
Un "spirta pils" Vovka? Savā laikā liekas neviena "ietekmīgāka" Sporta pilī nebija!

  +3 [+] [-]

, 2012-08-29 12:17, pirms 12 gadiem
A kur tad "Svētais" Juris?

  +5 [+] [-]

, 2012-08-29 12:36, pirms 12 gadiem
mrPO rakstīja: Mīļie cilvēki, neaizejiet jau galējībās. Puče un Matulis nebūs ietekmīgi cilvēki hokejā. Puče var būt ietekmīgs hokeja žurnālists attiecībā uz mums . Matulis vispār ir ārpus rāmjiem. Vai viņš ir kādu sakarīgu rakstu-analīzi uzrakstījis? Tikai kaut kādus savārstījumus un aprakstus par alu. Tāds ķap-ļap.
LV hokejā ietekmīgi ir tikai divi - Limpans un Makarovs. Pārējie ir hokeja leģendas, personības un pamanāmas personas, kas šiverējās pa hokeja virtuvi.
Tad jau varētu teikt, ka mēs visi kopā esam ietekmīgi. Ja uz Dinamo neviens neies un visi izslēgs TV ekrānus, tad nekam vairs nebūs jēgas
Armandu Puči nedrīkst nenovērtēt. Viņa ietekme neaprobežojās tikai attiecībā uz faniem. Daudzi baidās no viņa tiešiem izteikumiem - visi raksti ir konkrēti un bez aplinkiem, ass prāts, tik pat asa mēle, ja vajag...ir skaidrs, ka viņš ir kā dzelonis Dinamo un LAT izlases vadībai - cilvēks ar mugurkaulu, ar skaidru viedokli....viņa potenciāls ir milzīgs

  +2 [+] [-]

, 2012-08-29 12:51, pirms 12 gadiem
Man vienīgajam liekas, ka ir Uģis Magonis nevis Magone? Vai arī es kļūdos?

  +2 [+] [-]

, 2012-08-29 13:50, pirms 12 gadiem
.............. rakstīja: Man vienīgajam liekas, ka ir Uģis Magonis nevis Magone? Vai arī es kļūdos?
Ir, ir Magonis.
"Latvijas dzelzceļš"

  +2 [+] [-]

, 2012-08-29 14:24, pirms 12 gadiem
zzk rakstīja: Ir, ir Magonis.
http://ldz.lv/?object_id=958
Dažādos laikos dažādi tas uzvārds ticis rakstīts, turklāt tieši birokrātiskajos papīros, nevis žurnālistu rindiņās. Ir bijis gan Magone, gan Magonis. Tas gandrīz vai tāpat kā visus padomju laikus (tad šis vēl bija VEF basketbolists) bija Krištopāns, tagad tikai polis - Krištopans.

  +3 [+] [-]

, 2012-08-29 14:58, pirms 12 gadiem
tapirs19 rakstīja: Armandu Puči nedrīkst nenovērtēt. Viņa ietekme neaprobežojās tikai attiecībā uz faniem. Daudzi baidās no viņa tiešiem izteikumiem - visi raksti ir konkrēti un bez aplinkiem, ass prāts, tik pat asa mēle, ja vajag...ir skaidrs, ka viņš ir kā dzelonis Dinamo un LAT izlases vadībai - cilvēks ar mugurkaulu, ar skaidru viedokli....viņa potenciāls ir milzīgs
Mjā, būtu RD uzreiz uzpirkuši Matuli & Puči, lai raksta slavinošus rakstus, šaubos vai Svētais Juris vispār būtu ticis pie savas iesaukas!

  +3 [+] [-]

, 2012-08-29 15:45, pirms 12 gadiem
kalibubs rakstīja: Mjā, būtu RD uzreiz uzpirkuši Matuli & Puči, lai raksta slavinošus rakstus, šaubos vai Svētais Juris vispār būtu ticis pie savas iesaukas!
žurnalistu augstāka bauda ir atklāt patiesību un atmaskot blēžus - bet tikai nedaudzi pieturās pie tādiem principiem. Ar Puči nav tik vienkārši - viņam arsenālā ir pietiekami daudz ieroči, lai nekļūtu par ''peldētāju pa straumi''

  +1 [+] [-]

, 2012-08-29 17:55, pirms 12 gadiem
gaidu identisku topiku arī par bimbambolu,
Varbūt LG var pacensties?

     [+] [-]

, 2012-08-30 10:18, pirms 12 gadiem
žurnaļuga rakstīja: Dažādos laikos dažādi tas uzvārds ticis rakstīts, turklāt tieši birokrātiskajos papīros, nevis žurnālistu rindiņās. Ir bijis gan Magone, gan Magonis. Tas gandrīz vai tāpat kā visus padomju laikus (tad šis vēl bija VEF basketbolists) bija Krištopāns, tagad tikai polis - Krištopans.
Nu, bet jārakstā tā, kā pasē stāv!

     [+] [-]

, 2012-09-03 09:37, pirms 12 gadiem
pasē nestāv, pasē klusi viļņojas