Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Beresņevs: ''Pelšs ir strādīgs talants''

Jānis Matulis
Jānis Matulis

Beresņevs: ''Pelšs ir strādīgs talants''
Kristiāns Pelšs
Foto: Romāns Kokšarovs, f64

17 gadus vecais Preiļu puisis Kristiāns Pelšs šodien draftēts jau trešo reizi. Pēc KHL un NHL drafta bijušo Rīgas ''Dinamo/Juniora'' uzbrucēju izvēlējies Rietumu hokeja līgas (WHL) klubs Edmontonas "Oil Kings". Kanādas Hokeja līgas (CHL) ārzemnieku draftā viņam ticis kopējais 19. numurs. Pirms dažām dienām Kristiānu ar kopējo 181. numuru izvēlējās NHL klubs Edmontonas ''Oilers'', bet pirms tam KHL draftā Pelšu ar kopējo 175. numuru izvēlējās Rīgas "Dinamo".

Laikam jau Pelšs pēdējā laikā nav svērts un mērīts, jo viņa fiziskie parametri atšķiras: pieteikumā BAČ - 1,82 m un 90 kg, NHL datos - 1,78m un 81 kg, bet ne jau tas ir galvenais. ''Man liekas, ka Kristiāns gluži 90 kilogramus smags nav, kaut fiziski ir ļoti labi sagatavots,'' stāsta viņa pērngada treneris Leonīds Beresņevs. ''Savam vecumam viņa fiziskā sagatavotība ir pat ļoti laba. Būtiski ir tas, ka Pelšs nebaidās darba un daudz trenējas individuāli. Tā ir laba īpašība, kas var dot augļus ja ne šodien, tad rīt noteikti. Kristiānam ir arī labs metiens - gan pēc spēka, gan precizitātes, un tas bija redzams pat spēlējot Baltkrievijas atklātajā čempionātā pret večiem. Gribētos, lai viņš vairāk spēlē piespēļu hokeju, bet šī lieta ir labojama. Ja Kristiāns paliks Rīgā un spēlēs MHL, tur viņam savus trūkumus būs vieglāk novērst. Svarīgi, ka viņš ir komandas spēlētājs. Es, protams, esmu priecīgs par viņa draftu un novēlu, lai šis nav vienīgais ieraksts NHL biogrāfijā. Raksturs viņam ir, strādātgriba un talants arī. Tikai uz priekšu!''

Salīdzināt talantus nav tik vienkārši, jo katram sava šķautne. Viens no tiem mūsu jaunekļiem, kurš nerealizēja savu talantu, bija Vladimirs Golovkovs (1960.), PSRS U-20 izlases kapteinis Krutova laikos... Bet Vovka vairāk bija tarāna tipa uzbrucējs, Kristiāns vairāk spēlē ar galvu un nelien tur, kur nevajag. Cits talants Jānis Sprukts (1982.) arī nav salīdzināms ar Pelšu, varbūt metiens abiem labs, bet Pelša arsenālā tomēr mazāk apvešanas manevru.

No tiem, kurus pieskaitām latvju hokeja jaunajiem laikiem (pēc 1975.), lielākais talants šādā vecumā bijis Aleksandrs Ņiživijs. Viņš jau tad bija SPĒLĒTĀJS. Ar piespēli un ļoti labu nūjas tehniku. Ņiživijs viens pats varēja apvest vai visu pretinieku komandu.

Lai tev, Kristiān, veicas!

Slēpts komentārs: NIPEM

 +15 [+] [-]

, 2010-06-29 21:09, pirms 14 gadiem
Ļoņa! Ļauj mest! Lai nespēlē nekādu piespēļu hokeju! Visa izlase māk tik piespēlēt, tas ir viens no iemesliem, kāpēc mums nav vairākuma izlasē.

  +1 [+] [-]

, 2010-06-29 21:11, pirms 14 gadiem
Jāni tikai nepārslavē... atceries Gapajenko... Pelšam arī ar izklaidi esot kā esot bet nu cerams, ka puisim pietiks prāts...

  +1 [+] [-]

, 2010-06-29 23:18, pirms 14 gadiem
Nu ja vēl mazāk apvešanas manevri kā sprukstam, tad jau viņš vispār nevienam garām netiek tikai met. Jo nekad neesmu redzējis, kad Sprukts kādu viens pret vienu apvedis būtu, piespēli viņš māk iedot, aizsardzībā arī māk spēlēt, māk iemest, bet apvešanas tehnika 0 un ja Pelšam ir vēl mazāk, tad kā viņš vispār draftā tika?

  -4 [+] [-]

, 2010-06-30 00:16, pirms 14 gadiem
Imigrants rakstīja: Nu ja vēl mazāk apvešanas manevri kā sprukstam, tad jau viņš vispār nevienam garām netiek tikai met. Jo nekad neesmu redzējis, kad Sprukts kādu viens pret vienu apvedis būtu, piespēli viņš māk iedot, aizsardzībā arī māk spēlēt, māk iemest, bet apvešanas tehnika 0 un ja Pelšam ir vēl mazāk, tad kā viņš vispār draftā tika?
Nu apvešana Spruktam ir viena no labākajām prasmēm. Paskaties spēļu ierakstus!

     [+] [-]

, 2010-06-30 10:46, pirms 14 gadiem
Nesaprotu, kā var salīdzināt ar Spruktu? Spruktam taču vispār tehnikas nav. Viņš var uzmest pa vārtiem, iedot labu piespēli, bet apvest kādu ????

     [+] [-]

, 2010-07-01 12:15, pirms 14 gadiem
Zoverags rakstīja: Nesaprotu, kā var salīdzināt ar Spruktu? Spruktam taču vispār tehnikas nav. Viņš var uzmest pa vārtiem, iedot labu piespēli, bet apvest kādu ????
Sprukts 18 gados bija vislabaakais kapataajs zheel, ka sachakareeja sev nhl karjeru deeļ taa, ka nebija pietiekoshi rupjsh!

     [+] [-]

, 2010-07-07 08:12, pirms 14 gadiem
Es domāju, ka treneris, kas ar Spruktu ir cīnījies no mazotnes zinās labāk, kā jūs, pārgudrie