Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

18. diena: zvaigznes faktors

18. diena: zvaigznes faktors
Slovāki šokā, bet Arjens Robens var līksmot pēc sava vārtu guvuma.
Foto: AFP

Pirmdien pasaules futbola čempionātā Minhenes "Bayern" pussargs Arjens Robens parādīja, cik nozīmīgs var būt zvaigznes faktors spēles rezultātā. Kas būs nepieciešams, lai šovasar iegūtu Pasaules kausu? Kāds spilgts spēlētājs, kurš vienatnē izšķir spēles likteni, vai jābūt spēcīgai, sabalansētai komandai?

Par Robenu runāja pirms katra no Nīderlandes izlases mačiem, taču pēc traumas viņu ilgi pietaupīja un uzlaida laukumā uz 20 minūtēm grupas turnīra pēdējā spēlē pret Kamerūnu. Astotdaļfinālā pret slovākiem Robens iznāca pamatsastāvā un uzreiz nodemonstrēja, kas ir futbola lielmeistars. Viņam vajadzēja 18 minūtes, lai sagaidītu savu iespēju. It kā ikdienišķā situācijā Robens uztaisīja meistardarbu - aizlavījās no diviem pretspēlētājiem un ieraidīja bumbu precīzi vārtu stūrī. Tieši šis rezultatīvais sitiens noteica turpmāko spēles gaitu un arī galarezultātu. Lai arī formāli izšķirīgo vārtu autors skaitās Veslijs Snejders, kurš rezultātam 2:1 guva otros vārtus, tomēr patiesībā Robens izšķīra šī mača likteni. Viņš uzskatāmi parādīja, cik liela var būt vienas izcilas mača epizodes vērtība!

Brazīlijas futbola pēdējo gadu spilgtākā zvaigzne Ronaldinju šovasar tika atstāts mājās. Tā treneris Dunga reaģēja uz kritumu šī izcilā futbolista sniegumā. Viņš atteicās no Ronaldinju, jo neredzēja viņam vietu savas komandas modelī. Brazīliešiem arī pašreizējā sastāvā ir zvaigznes - kaut vai tie paši Kakā un Robinju, tomēr Dunga liek akcentu uz komandas spēli, nevis uz spilgtām personībām. Viņa stratēģija deva uzvaru grupas turnīrā un pārliecinošu panākumu astotdaļfinālā pār Čīli (3:0). Tiesa, grupas turnīra pēdējā spēlē pret portugāļiem Brazīlija bez diskvalificētā Kakā un mājāspalikušā Ronaldinju nespēja uzvarēt - nospēlēja ar derīgo neizšķirtu, taču neuzvarēja. Vai Brazīlijas komandas spēle būs pietiekami labi noslīpēta, lai 2. jūlijā ceturtdaļfinālā pieveiktu Nīderlandi? Iespējams. Bet tikpat labi ir iespējams, ka šī mača likteni izšķirs kāds viens spilgts spēlētājs vai kāda viena spoža epizode.

Manas prognozes "Nordea" spēlē:
Nīderlande un Slovākija 2:0
Brazīlija un Čīle 2:0