Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Killers šoreiz Pļaviņu nenovāca

Killers šoreiz Pļaviņu nenovāca
Edvarts Buivids
Foto: www.fivb.org

Viņnedēļ sarunā ar Genādiju Samoilovu pieskārāmies arī šī brīža jaunākajam Latvijas pludmales volejbolistam pasaules tūrē Edvartam Buividam. Samoilovs vecākais nosauca Edvartu par killeru un prognozēja viņam...

Pirms ziemas sezonas Edvarts Buivids bija izvēles priekšā – turpināt volejbolista gaitas “RTU/Robežsardze” rindās vai pārslēgties tikai uz pludmales volejbolu. Kompromiss starp abiem volejbola veidiem šoreiz nebija sasniedzams, un šā gada sākumu jaunpienācējs Genadija Samoilova un Andra Šmēdiņa treniņgrupā kopā ar pārējiem nolauza Ēģiptē. Tas vien, ka puika bez acīmredzamas šaubīšanās izvēlas savu nākotni, liecina par apņēmību. Varbūt nesanāks, taču kauliņi ir mesti, un nākotni drīz piedzīvosim. Viņš pats gribēja trenēties kopā ar pagājušās sezonas pasaules spēcīgāko pāri Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš, un “treniņos ir ļoti cītīgs,” stāsta Samoilovs seniors.

Protams, Edvartam vēl puds smilšu jāapēd, jo ne visi tagad atceras, kā līdz virsotņu sasniegšanai četrus gadus melnu muti strādāja Pļaviņš ar Samoilovu – pirmais profesionālais bīča pāris Latvijā. “Viņš ir ļoti atlētisks,” aizbilstamo raksturo treneris. “Viņam nekad nebūs tāds augums kā Dalhauseram, Alisonam vai nīderlandiešiem, taču viņš ir ļoti spēcīgs, ar labu lēcienu. Protams, viņam vēl daudz jāstrādā, jo ir gan neprecizitātes, gan jāuzlabo atsevišķi elementi, taču dotības Edvartam ir labas, un ziemā viņš ir ļoti progresējis.”

Atbildi uz jautājumu “Kā Buividam pietrūkst līdz pārējiem spēcīgākajiem Latvijas pludmales volejbolistiem?”, bez iepriekšminēto tehnisko elementu slīpēšanas Samoilovs var noformulēt vienā vārdā – “pieredzes”. “Es domāju, ka Edvarts pēc gadiem diviem – trim būs spēcīgākais Latvijas pludmales volejbolists,” nobeidzot tēmu par Buividu, savu viedokli pauž Samoilovs.

Tikko Šanhajā kvalifikācijas pirmajā kārtā Edvarts ar Ruslanu samērīja spēkus ar Mārtiņu un Aleksandru Soloveju. Šoreiz Buividam, tēlaini izsakoties, skalpu pieredzējušākajiem pretiniekiem noņemt neizdevās, un līdz īstam killeram viņam vēl jāpagaida. Kāpēc Edvartu dēvē par killeru? Izrādās, ka spēka viņam ir daudz un roka smaga. Jau treniņu laikā par to dabūja just, ja atmiņa neviļ, Ruslans Sorokins, bet koptreniņa laikā – arī Mārtiņš Pļaviņš. Tāpēc savējie jau Edvartu iesaukuši par killeru. Vai tad mums kas pretī? Lai tik ķeras klāt arī brazīliešiem, amerikāņiem, austriešiem, krieviem un citiem. Jo ātrāk, jo labāk. Iebildumu nav.

     [+] [-]

, 2014-04-29 21:37, pirms 10 gadiem
damn, esmu rakstaa vilies. kkads saraustijums no visa kaa.

     [+] [-]

, 2014-04-29 21:45, pirms 10 gadiem
un pec paris gadiem joprojam labākais būs J.Šmēdiņš

     [+] [-]

, 2014-04-30 00:32, pirms 10 gadiem
Smago roku visskarbāk izjuta Toms Šmēdiņš... Pēc satikšanās ar Edvarta sisto bumbu jokoja, sakot, ka saticis Mairi Briedi!

     [+] [-]

, 2014-04-30 07:00, pirms 10 gadiem
skarabejs1 rakstīja: damn, esmu rakstaa vilies. kkads saraustijums no visa kaa.
Tiešām, gaidīju nedaudz izvērstāku rakstu. Bet ir OK, sākumam daudz nevajag.

     [+] [-]

, 2014-04-30 13:21, pirms 10 gadiem
Lai veicas jaunajam talantam.

     [+] [-]

, 2014-05-01 00:43, pirms 10 gadiem
Jānis Celmiņš rakstīja: Smago roku visskarbāk izjuta Toms Šmēdiņš... Pēc satikšanās ar Edvarta sisto bumbu jokoja, sakot, ka saticis Mairi Briedi!
Kā vispār Tomam iet? Man skjiet,ka pgashgad vins nenormali pielieka visos splees elemnetos.

     [+] [-]

, 2014-05-01 16:59, pirms 10 gadiem
skarabejs1 rakstīja: Kā vispār Tomam iet? Man skjiet,ka pgashgad vins nenormali pielieka visos splees elemnetos.
Grūti spriest, kamēr nav redzēts laukumā... Atbrauks Pēda, sāks kustēties abi, tad varēšu paust savu subjektīvu viedokli. Kopumā par dzīvi Toms nesūdzas. Kā ies laukumā, rādīs laiks!