Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Latvija liek apraudāties slovākiem

Latvija liek apraudāties slovākiem
Čempionāta laikā Znaroks uzlika Jūļa plati - viņam visas spēles bija interesantas... Daugaviņa rēgs palika uz izlases soliņa.

Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Šo Latvijas hokeja izlasi noteikti nevar saukt par visu laiku labāko, talantīgāko vai spējīgāko komandu, ko veidojuši mūspusē dzimušie hokejisti, taču arī ar to bija gana, lai sarūgtinātu pasaules čempionātu rīkotājus. Slovāki tagad zinās, ka ir vismaz divas Hokeja Republikas...

Pasaules čempionāta rīkotāji nosaukuši savu valsti par Hokeja Republiku, tādejādi pasvītrojot šīs spēles lielo nozīmi un nenoliedzami, dominējošo vietu. Savukārt, Latvija uz šo turnīru ieradās ar diezgan piezemētu dūšu... Apmēram tā varētu sākties reportāža par mūsu hokejistu gaitām Bratislavā. Tā kā liegums fantazēt nav noteikts, pamēģināju sazīmēt pasaules čempionātu uz papīra – lai saprastu, kur mūsu vieta. Raug, kas sanāca!

Grupu turnīrā nekādi pārsteigumi nenotiek. Vispirms Latvija skaistā spēlē zaudē čehiem, bet pēc tam bez variantiem piekāpjas somiem. Kam tas ir pārsteigums? Tomēr sīkstos dāņus, kas pēc pagājušā gada bija atstājuši uz daudzu lielvalstu sejām rētas, mēs sašņorējām un pelnīti esam savā grupā trešie, kas ļauj turpināt cīņu par play off. Kas notiek citās grupās? A četriniekā pirmie ir krievi, otrie ar gandarījuma sajūtu – slovāki, bet trešie – vācieši. Slovēņiem bez Kopitara it kā spēlētāju pietiek, taču metēju – nav. B grupā par mazo pārsteigumu parūpēsies baltkrievi, kas iešaus kājā Šveicei. Tomēr grupā gala tabula izskatīsies sekojoši: 1. Kanāda; 2. Baltkrievija; 3. Šveice; 4. Francija. Visbeidzot C kopā lielākā svīšana ir par pēdējo pozīciju, kurā paliek norvēģi. Pirmie – Kanāda, pēc tam ASV un Austrija.

Pēc grupu turnīra komandas sadalās pa jaunām tabulām. Tā sauktajā E grupā spēlē Krievija, Slovākija, Vācija, Somija, Čehija un Latvija. Savukārt F galā ir Kanāda, Baltkrievija, Šveice, Zviedrija, ASV un Austrija. Mēs 5. maijā spēlējam ar laukuma saimniekiem slovākiem un viņus uzvaram. Kā izrādīsies vēlāk – šī spēle varēja izrādīties par mājinieku lielo laimes biļeti, ceļā uz ceturtdaļfinālu , taču zaudējot arī somiem un čehiem, Slovākijas izlase savā grupā paliks pēdējie. Savukārt, Latvijas izlasei šī uzvara ļaus tabulā apsteigt viesmīlīgos saimniekus, bet zaudējumus krieviem un vāciešiem neviens vairs neuzskatīs par lielu traģēdiju. Jo galveno komanda būs apliecinājusi – spēju cīnīties. E grupā uzvarēs Krievija, aiz viņiem kārotajā četriniekā ielēks somi, čehi un vācieši. F grupā rindas kārtība šāda – Kanāda, Zviedrija, ASV un Baltkrievija. Aiz izslēgšanas spēļu durvīm stāvēs šveicieši un austrieši. Tajā pašā laikā pa lejasgalu komandas savas ambīcijas un meistarību sakārto sekojoši: Dānija, Norvēģija, Slovēnija un Francija.

Ceturtdaļfinālos intriga izpaliek, ja neskaita pasaules čempionu spēli pret zviedriem, kur pēdējie ir labāki. Vēl Krievija uzvar Baltkrieviju, Kanāda tiek galā ar Vāciju, bet Somija liek braukt mājās amerikāņiem. Pusfinālā krievi aplaužas pret Zviedriju, savukārt Kanāda tikai pagarinājumā uzveic somus. Spēlē par trešo vietu somi atkal aizspēlējas līdz pagarinājumam, taču šoreiz savu laimīgo iespēju neizlaiž no rokām. Finālā zviedri uzvar kanādiešus. Krieviem izcīnītā ceturtā vieta ir traģēdija un to pašu par savu sasniegto vai nesasniegto saka slovāki. Starp citu, pie Smilšu ielas 8 Vecrīgā vēl arī pēc čempionāta ļaudis nes ziedus – tur Slovākijas vēstniecība... Latvijas izlasē par čempionāta labākajiem spēlētājiem atzīst Masaļski, Kuldu un Miķeli. Rezultatīvākais – Vasiļjevs. Pēc turnīra demisionē vai tiek patriekti Krievijas, Slovākijas, Čehijas, Šveices, Dānijas un Francijas izlašu galvenie treneri. Dombrovskis savu apsveikumu pēc uzvaras pār slovākiem Latvijas izlasei atsūta, bet Zatlers - aizmirst... Ozoliņš čempionātā akreditētajiem latviešu žurnālistiem tajā lielajā vakarā uzsauc alu, bet pats, protams, dzer tikai ūdeni. Matulis šo menedžera viesmīlību noguļ, jo kopā ar Zembergu aizkavējās kādā vaksācijas salonā - tagad Jankam un Mārim ir izdzītas gan paduses, gan gludi skūtas kājas, līdz bikini zonai... Bijušas derības.

Apmēram tā varētu izskatīties čempionāta scenārijs. Protams, tas sazīmēts uz optimistiskas nots, ja runājam par Latvijas izlasi. Bet – kāpēc to nedarīt, ja dators neprotestē?

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +15 [+] [-]

, 2011-04-29 08:24, pirms 13 gadiem
interesants redzējums, daļēji sakrīt ar manām prognozēm. Skudriniek, fantazēt nevienam nav liegts...vairāk gan gribētos, lai mūsējie izkapā to vietu nevis iegūst laimīgu apstākļu sakritības rezultātā..

 +22 [+] [-]

, 2011-04-29 08:26, pirms 13 gadiem
Par Matuli un Zembergu labs

 +12 [+] [-]

, 2011-04-29 08:28, pirms 13 gadiem
Patika par to vaksāciju

  +7 [+] [-]

, 2011-04-29 08:29, pirms 13 gadiem
nu ja fantazē tad fantazē, lv uzvar pagarinājumā čehus, samaļ somus beidzot, zaudē dāņiem un tad jau ja pulveris nav pavisam apslapināts var arī vēl pārīti uzvaru iegūt, ja lv spēlēs visur kā 2ais numurs no aizsardzības uz pretuzbrukumiem, masaļskis noslēps pāris kaučuka magnētus kājsargos tad jau visai reāli tikt tālāk nekā 1/8 ;D

tikpat reāli arī netikt nekur.

  +7 [+] [-]

, 2011-04-29 08:38, pirms 13 gadiem
Armand, pārtūlko uz Slovāku valodu un aizsūti rīkotājiem, lai jau sāk samierināties un pasaki, ka to paredzēja Šuplera skaitļotājs vai kā tas ciparotājs bija...
ja šīs prognozes piepildīsies, tad lieku Tev lielu galdu ar padzērieniem un uzkodām ...bet prognozes interesantas, vienīgi negribu piekrist, ka mēs zaudēsim fričiem, viņi pa ilgiem laikiem ir pelnijuši pa muguru no mums

  +3 [+] [-]

, 2011-04-29 08:49, pirms 13 gadiem
Paskatoties sastāvus es drīzāk teiktu, ka tad mums ir varianti krievus uzvarēt, kuriem šogad tas sastāvs nav tik draudīgs, bet nu slovākus, kuriem vārtos būs Olimpisko spēļu mūris Halāks un brāļi Hosas, manuprāt bez variantiem, tad jau Somi pat ir ņemamāki..

  -1 [+] [-]

, 2011-04-29 09:19, pirms 13 gadiem
Krievija, Kanada, Slovakija, Chehija - pec sastaviem visas shis chetras komandas var but pirmas. Zviedri un somi shogad atpaliks, musejie uzvares vienu speli!

  +1 [+] [-]

, 2011-04-29 09:22, pirms 13 gadiem
peec shiss khl sezonas uzskatu ka muusu izlase var panjemt jebkuru izlasi ,taapeec gribeetu redzeet taadu pashatdevi kaa dazhos khl macos un 8 mums ir sasniedzams.

  +1 [+] [-]

, 2011-04-29 09:26, pirms 13 gadiem
Ja paņem Slovākus, tad tikpat labi arī Vāciešu var paņemt.

  -4 [+] [-]

, 2011-04-29 09:42, pirms 13 gadiem
Ka Matulis Pučem pašam kaut ko nenoepilē...
Klau, bet tgd jau dzirdēts, ka sinhronā peldēšana esot arī vīriešiem...
Tiem čaļiem ar taču kājas kā riteņbraucējiem, skaistas gludas, neies taču pērtiķus tur laist, lai vicinās...

     [+] [-]

, 2011-04-29 10:26, pirms 13 gadiem
A man tāds čujs, ka čehus paņemsim.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2011-04-29 11:04, pirms 13 gadiem
Nesaprotu kāpēc par belariem tik liels optimisms, ka šie spēlēšot 4daļ finālā un pesimisms par to, ka mēs zaudēsim fričiem.

  -2 [+] [-]

, 2011-04-29 11:08, pirms 13 gadiem
Tā arī nesapratu kāds ievadam sakars ar rakstu. Ievadā tiek minēts noticis fakts, tālāk raksts iet iedomu pasaulē ..
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2011-04-29 11:19, pirms 13 gadiem
Rīgas Dinamo fārmklubs rakstīja: Nesaprotu kāpēc par belariem tik liels optimisms, ka šie spēlēšot 4daļ finālā un pesimisms par to, ka mēs zaudēsim fričiem.
Noticis fakts? Kā tad mēs esam Slovākus sarūktinājuši?

  -1 [+] [-]

, 2011-04-29 11:46, pirms 13 gadiem
Neesi pārvērtējis vāciešus?

  +2 [+] [-]

, 2011-04-29 11:50, pirms 13 gadiem
Kas tas par murgu? Latvija uzvar Slovākiju? Psc, baigais jau nu "eksperts".
apnikuši, jau šitie "hokeja fani", vēl spēle nav bijusi, bet jau mūsējos ir norakstījuši. Bet, kad mūsējie uzvarēs, tad skraidīs apkārt un kliegs, ka ir uzticīgākais Latvijas izlases fans. Atbalstu pamatotu kritiku, pēc vājas spēles, bet tādiem, kuri jau pirms spēles noliek mūsējos, priekš kam to hokeju vispār skatīties? Skatieties labāk prinča kāzas

Un vispār nesaprotu to pesimismu, kas šogad valda. Kas tad ir tāds noticis? Manuprāt, motivēts Džeriņs ir daudz labāks, par nemotivētu Spruktu. Vai tikko pēc traumas atguvies Karsums būtu krietni pārāks par Saulieti? Nedomāju vis. Savukārt, ja šie augstāk minētie abi kungi būtu sastāvā, droši vien visi bļautu, ka būs medaļas. Tikai atgādināšu tiem, kas aizmirsuši vai atvēršu acis tiem, kas to nezin - hokejs ir komandas spēle. Individuāli var gūt 1 vārtus, bet ne uzvarēt spēles vai čempionātus. Tāpēc svarīgi kā mūsējie izskatās kopā uz laukuma, nevis visu vērtēt pēc uzvārdiem. Sarauj!

  +2 [+] [-]

, 2011-04-29 11:52, pirms 13 gadiem
gintsc rakstīja: Armand, pārtūlko uz Slovāku valodu un aizsūti rīkotājiem, lai jau sāk samierināties un pasaki, ka to paredzēja Šuplera skaitļotājs vai kā tas ciparotājs bija...
ja šīs prognozes piepildīsies, tad lieku Tev lielu galdu ar padzērieniem un uzkodām ...bet prognozes interesantas, vienīgi negribu piekrist, ka mēs zaudēsim fričiem, viņi pa ilgiem laikiem ir pelnijuši pa muguru no mums
ielieku bookmarkos šo komentāru un raudzīšu, lai savu solījumu pret Puči izpildi... būšu arī klāt un visu filmēšu (:

     [+] [-]

, 2011-04-29 12:03, pirms 13 gadiem
.............. rakstīja: ielieku bookmarkos šo komentāru un raudzīšu, lai savu solījumu pret Puči izpildi... būšu arī klāt un visu filmēšu (:
OK

  -4 [+] [-]

, 2011-04-29 14:28, pirms 13 gadiem
Man arī ar Pučes kungu nesakrīt!

Es domāju, ka Slovāki vismaz līdz pusfinālam aizlīdīs, jo viņiem tiešām būs ,gandrīz, olimpiskais sastāvs!

Latvijai varētu paņemt Somus!

  -1 [+] [-]

, 2011-04-29 15:04, pirms 13 gadiem
Norvēģi viennozīmīgi apspēlēs austriešus. Mūsu cerības ir aizķert punktu pirmajā spēlē un apspēlēt dāņus. Ja vēl vinnēsim vāciešus un aizķersim slovākus, ceturtdaļfināls rokā! Bet čempī uzvarēs zviedri.

  +1 [+] [-]

, 2011-04-29 16:34, pirms 13 gadiem
Apmēram tā varētu izskatīties čempionāta scenārijs. Protams, tas sazīmēts uz optimistiskas nots, ja runājam par Latvijas izlasi. Bet – kāpēc to nedarīt, ja dators neprotestē?

Uz optimistiskas nots? 2 uzvaras 6 spēlēs diez ko optimistiski neizkatās (drīzāk jau pēc ierastas bilances), kāpēc gan nevarētu uzvarēt arī vāciešus?

Tas, ka slovākiem ir, t.s., olimpiskais sastāvs, pašiem var nospēlēt par sliktu.

  +1 [+] [-]

, 2011-04-29 17:33, pirms 13 gadiem
šito pie bookmarkiem un pč laikā pārlasīt

  +1 [+] [-]

, 2011-04-29 17:46, pirms 13 gadiem
germani jāvelk!!!!!!

     [+] [-]

, 2011-04-29 20:49, pirms 13 gadiem
MrEmeschEmess rakstīja: Apmēram tā varētu izskatīties čempionāta scenārijs. Protams, tas sazīmēts uz optimistiskas nots, ja runājam par Latvijas izlasi. Bet – kāpēc to nedarīt, ja dators neprotestē?

Uz optimistiskas nots? 2 uzvaras 6 spēlēs diez ko optimistiski neizkatās (drīzāk jau pēc ierastas bilances), kāpēc gan nevarētu uzvarēt arī vāciešus?

Tas, ka slovākiem ir, t.s., olimpiskais sastāvs, pašiem var nospēlēt par sliktu.
var nospēlēt pa sliktu un vienmēr visām izlasēm ir nospēlējis par sliktu, ja neskaita fričus pag, gadā...jo ar tiem olimpiskajiem sastaviem vienmēr visi pārdeg, bet tam jau tā jābūt, ka savās mājās spēlēs vienmēr tiešām tie paši, paši labākie

  +2 [+] [-]

, 2011-04-29 21:54, pirms 13 gadiem
anglietis rakstīja: Neesi pārvērtējis vāciešus?
pēc vāciešu 1. spēles arī vēl uzdosi šo pašu jautājumu?

  +1 [+] [-]

, 2011-04-30 00:38, pirms 13 gadiem
Abrags rakstīja: pēc vāciešu 1. spēles arī vēl uzdosi šo pašu jautājumu?
Kas tad tur taads dizs bija tajaa vinju speeleee???????? Tas ka krievinjiem vaartsargs un aizargs loxi, kuri noveda pie diviem goliem vaartos, un bezzobains uzbrukums...... da labi, neko neraadija taa Vaacija, jaanjem paljubasu vinji......

  +6 [+] [-]

, 2011-04-30 00:41, pirms 13 gadiem
tas viss taa vareetu notikties, vieniigi neticami ir tas ka Matulis vareetu kaadu bezmaksas alu palaist garaam
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja