Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Kurš kuru uzvarēs - spēlētāji klubus, vai klubi spēlētājus?

Kamēr austrumos un rietumos tiks noskaidroti Gagarina kausa izcīņas konferenču uzvarētāji un visa turnīra finālistes, ne mazāk interesantas kaujas notiks ārpus hokeja laukuma. KHL spēlētāju arodbiedrība ir iesniegusi savas prasības nākamajai sezonai kurus līgas vadībai un klubiem vajadzēs sagremot un pēc tam domāt - pieņemt prasības vai nē. Sekas šai divkaujai var būt radikāli pretējas - viss paliek pa vecam un visi dzīvo draudzīgi, un, var sanākt pat tā, ka nākamā sezona var nesākties paredzētajā laikā.

Dažas prasības, ko vēlas panākt spēlētāju arodbiedrība:
samazināt brīvo aģentu vecuma griestus uz 27. gadiem;
ja spēlētājs nacionālās izlases sastāvā aizvadījis kaut vienu spēli, viņš par brīvo aģentu kļūst jau 25. gadu vecumā;
sākot ar nākamo sezonu latvieši, baltkrievi un kazahi KHL vairs neskaitās leģionāri;
darba diena nedrīkst būt garāka par četrām stundām;
algu un prēmiju palielināšana u.c.

"Būt vai nebūt" tiks atrisināts šādai nopietnai padarīšanai nepiemērotā dienā - 1. aprīlī. Tieši šajā dienā ir jābūt skaidrībai par nākamo sezonu - kā spēlēs, kur spēlēs, ar ko spēlēs kas spēlēs un kur spēlēs. Ja līgas vadība visu atstās pa vecam, tad visi turpinās dzīvot mierīgi un saticīgi, bet, ja KHL augšas uzskatīs par nepieciešamu apstiprināt spēlētāju arodbiedrības izvirzītās prasības, var sākties pietiekami liela šūmēšanās no klubu puses. Proti, klubu īpašnieki nav mierā ar spēlētāju izvirzītajām prasībām un pēdējā tikšanās reizē bijuši pat radikāli priekšlikumi, kuri iekrituši lielākajā daļā Krievijas klubu saimnieku ausīs. Pēc tam, kad tiks pieņemti nākamās sezonas spēles noteikumi (tam jānotiek 1. aprīlī), klubu pārstāvji sāks pārrunas ar brīvajiem spēlētājiem par līgumiem nākamajai sezonai. Ja sāks... Jo šīs sarunas var arī nesākties, ja KHL būs pakļāvusies spēlētāju arodbiedrības spiedienam. Klubu pārstāvju tikšanās reizē skaļi tika lasītas šīs spēlētāju vēlmes un praktiski neviens nav bijis gatavs tām piekrist kas ir tikai loģiski, jo kurš saimnieks labprāt šķirsies no papildus tēriņiem. Pat Krievijā to ir sākuši saprast, jo paši ir atskārtuši, ka uzskrūvētās spēlētāju algas ir pārspīlētas un lielākajā daļā gadījumos pilnīgi neadekvātas atdevei laukumā.
Formāli vai neformāli, bet KHL klubu īpašnieki savā starpā vienojušies, ka, ja līgas vadība jaunajā nolikumā iekļaus arodbiedrības noteikumus, tad aprīlis, kad jānotiek jauno līgumu parakstīšanai, var būt ļoti kluss un šo klusumu katrs varēs iztulkot pa savam. Viens no šā klusuma tulkojumiem varētu būt šāds: mēs, klubi, jums piedāvāsim tik, cik mēs varam atļauties piedāvāt. Ja nepiekrītat, tad paldies un uz redzēšanos. Ja klubu īpašnieku neformālā vienošanās joprojām ir spēkā, tad līgumu (ne)parakstīšana var ieilgt līdz pat rudenim un beigu beigās komandas sezonas sākumu var sagaidīt bez spēlētājiem un, skat, turpat arī sezonas sākuma atcelšana jeb kā to sauc NHL - lokauts.
Kāds kādam piekāpsies, bet kurš kuram - spēlētāji klubu priekšā, vai klubi aizies spēlētāju pavadā?

  +2 [+] [-]

, 2010-03-29 14:38, pirms 15 gadiem
Hmm, laiks rādīs...

  +4 [+] [-]

, 2010-03-29 14:44, pirms 15 gadiem
Vai tā prasība par darba dienas ilgumu nav nedaudz jocīga???
Vai tas nozīmē, ja kādam trenerim ir savas darba metodes, un tās paredz dažādas intensitātes treniņus 5 h dienā, tad spēlētājs pēc 4 stundām pagriežas un dodas mājās, sakot, ka tās ir viņa tiesības!!

  +6 [+] [-]

, 2010-03-29 14:44, pirms 15 gadiem
hmmm... 3. sezonā jau iespējams lokauts? nu, tas kautkā īsti patīkami nav...

  -3 [+] [-]

, 2010-03-29 14:49, pirms 15 gadiem
Ja mūsējiem noņems leģionāru statusu, tad Dinamo bodīti var sākt jau tagad klapēt ciet.. Pusi komandas paņems krievi,savukārt tie kas paliks + kaut kādi mistiski leģionāri jau nu toč nebūs iemesls, lai mūsu fani tērētu savu jau tā pēdējo naudu hokeja biļetēm..

  +5 [+] [-]

, 2010-03-29 15:20, pirms 15 gadiem
Prix rakstīja: Ja mūsējiem noņems leģionāru statusu, tad Dinamo bodīti var sākt jau tagad klapēt ciet.. Pusi komandas paņems krievi,savukārt tie kas paliks + kaut kādi mistiski leģionāri jau nu toč nebūs iemesls, lai mūsu fani tērētu savu jau tā pēdējo naudu hokeja biļetēm..
Domā ka mūsēji ir baigie superstāri, kam visi krievu klubi skries pakaļ? Da ne tak. Pilna krievija ar tādām viduvējībām (bez apvainojuma).

  +3 [+] [-]

, 2010-03-29 15:31, pirms 15 gadiem
krishy rakstīja: Domā ka mūsēji ir baigie superstāri, kam visi krievu klubi skries pakaļ? Da ne tak. Pilna krievija ar tādām viduvējībām (bez apvainojuma).
Ja mūsējie krievu klubos vairs nebūs ārzemnieki un arī tas priekšlikums, kurā izskan, ka ilašu spēlētāji par brīvajiem kļūs jau 25 gados, tad vienam otram spēlētājam krievu klubu piedāvājumi varētu šķist tīkamāki.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2010-03-29 17:23, pirms 15 gadiem
nu ja letinji nebuus legjonaari tad mums ir zhopaa

100% visus labos mikjeljus, daarzus, karsikus un paareejos baagaatie krievi izkjers

     [+] [-]

, 2010-03-29 23:06, pirms 15 gadiem
Visi tā runā par to izķeršanu, it kā krievi varētu spēlētājus bez viņu pašu piekrišanas tā vienkārši paņemt un nopirkt. Tie, kas ir līmenī, tiem arī tagad ir iespējas spēlēt kur citur un par labu naudu.

     [+] [-]

, 2010-03-29 23:43, pirms 15 gadiem
Skudrinieks rakstīja: Vajag ieviest likumu, ka algās drīkst izmaksāt tikai to naudu, ko mājas spēlēs par biļetēm ietirgo. Sponsori - priekš īres, ceļojumiem, formām, barības utt.
Bet algās - tikai pašu "nopelnīto".
tad Dinamo būtu žopa pilnīga - vajag vismaz 7500 skatītāju spēlē, lai gūtu finansiālu labumu no spēles Arēnā Rīga, kura īres maksu pacēlusi nenormālā augstumā.
Tikmēr citiem klubiem Arēna ir sava/apgabala, kurai nekas nav jāmaksā papildus (algas un elektrība)