Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Indrašis kā vienīgais mierinājums?

Indrašis kā vienīgais mierinājums?
MIks Indrašis kā "jaunā zvaigzne". Foto avots: Rīgas Dinamo ofic. profils facebook.com

Rīgas Dinamo „melnā strīpa” jau kļūst ierasta. Zaudēts tiek mājās un viesos, līgas līderiem un pastarīšiem, ar Tellkvistu un ar Jučeru vārtos, pamatlaikā un pēcspēles metienos... Tā, ka pat KHL ieviestais Cerības kauss izklausās pēc konkrētas Bezcerības... Toties garšu dod dinamiešu uzbrucēja Mika Indraša elegantie vārtu guvumi, kas dažu dienu laikā atraduši desmitiem tūkstošu skatītāju video vietnēs internetā un ieņem vietu dažādos Topos. T.sk. 21. – 27. janvāra nedēļas Latvijas labāko hokejistu Topā.

1. Miks Indrašis

Rīgas Dinamo vienībai „jubilejas sezona” ir kļuvusi par tādu, kurā tiek pārrakstīti dažādi komandas un individuālā snieguma antirekordi. Šosezon Rīgas klubs kļuva par Rietumu konferences pirmo komandu, kura zaudēja pat teorētisku iespēju iekļūt izslēgšanas spēlēs. 4 spēles līdz regulārās sezonas noslēgumam dinamieši ieņem pēdējo (14.) vietu Rietumos. Un nav tā, ka rīdzinieki cīnījās un knapi netika play off-os. Izrādās, Rīgas klubs šosezon izslēgšanas spēlēm „ne tuvu nestāv”. Komandas treneri žēlojas, ka ne no visiem spēlētājiem esot pilnīga atdeve. Apgalvojumam, „komplektā” jautājums, vai no visiem kluba menedžmenta pārstāvjiem, treneriem un citiem akciju sabiedrībā nodarbinātajiem ir pilnīga atdeve? Visvieglāk ar pirkstu parādīt, ka kapteinis „nav labs cilvēks”, kāds dotēts latvietis – neskrien, cits – pārmaksāts... Tātad, runa vispirms ir par katra runātāja spoguli.

Bet visā Rīgas Dinamo „melnās strīpas” burzmā ir arī pa kādam hokejistam, kuram „kaut ko vajag” no šīs sezonas. Šādi puiši uz kopējā fona izskatās ļoti labi gan tāpēc, ka citi meklē un slikti atrod motivāciju, gan tāpēc, ka paši cenšas. Aizvadītajā nedēļā labi sanācis Dinamo uzbrucējam Mikam Indrašim, kuram divu spēļu summā divi vārtu guvumi un pozitīvs lietderības koeficients (+1). Abi vārtu guvumi iegadījās ļoti eleganti un dažādu Topu cienīgi. Turklāt šie Indraša 2+0 punkti ir rezultatīvākais Latvijas hokejista sniegums KHL-ā 21. – 27. janvāra nedēļā. Tā, lūk!

2. Rinalds Rosinskis

Aizvadītās nedēļas gaitā ar vērā ņemamu rezultativitāti un pozitīvu lietderības koeficientu Kanādas elites junioru WHL čempionātā atzīmējies Prince George Cougars komandas un Latvijas U-20 izlases aizsargs Rinalds Rosinskis (dz. 1994.). Viņš, atgādinājumam – būdams aizsargs, 21. – 27. janvāra nedēļas 3 spēļu summā sakrāja 4 punktus (1+3) un lietderības koeficientu +2. Jāpiebilst, ka tie bija pirmie un ir pagaidām vienīgie Rosinska rezultativitātes punkti Kanādas junioros un Prinsdžordžas (Kanādā, Britu Kolumbijā) komandā, kur Rinalds Rosinskis šajā regulārajā sezonā aizvadījis jau 35 spēles. Turklāt šie 4 rezultativitātes punkti ir Latvijas pārstāvja rezultatīvākais sniegums Kanādas junioru elitē aizvadītajā nedēļā, apsteidzot arī uzbrucējus. No pārējiem „vidēji rezultatīvāks” bija vien uzbrucējs Ņikita Jevpalovs (dz. 1994.), kuram Kvebekeas junioros (QMJHL) 1 spēlē divi punkti (2+0) un lietderība +2.

3. Māris Jučers

Ar vienu spēli pilnvērtīgai spēlētāja, t.sk. vārtsarga, statistikai ir „par īsu”, tomēr Rīgas Dinamo vārtsarga Māra Jučera 65 minūtes laukumā ir pieminēšanas vērtas. Turklāt viņa aizvadītā spēle bija pret vienu no KHL Rietumu konferences līdervienībām – Jaroslavļas Lokomotiv. Spēles gaitā Jučers atvairīja 96,6% pretinieku metienu, nokārtojot vidēji spēlē piedzīvoto vārtu zaudējumu koeficientu (GAA) 0.92. Spēle nonāca pēcspēles metienu sērijā, kur Māris Jučers „ielaida” tikai vienu. Tā kā dinamieši neiemeta nevienu, tad zaudējums – 1:2 pēcspēles metienos.

4. Toms Andersons

Šveices junioru elitē diezgan rezultatīvu nedēļu ir aizvadījis Latvijas U-20 izlases uzbrucējs Toms Andersons (dz. 1993.). SC Bern Future (U20) komandas ierindā Andersons 21. – 27. janvāra nedēļā aizvadījis 2 spēles, salasot 4 rezultativitātes punktus (0+4). Kopumā līdzšinējā sezona Tomam Andersonam izdevusies diezgan rezultatīva. Viņš šobrīd ir Šveices stiprākās U-20 līgas (Elite Jr. A) 15.-ais rezultatīvākais spēlētājs; 32 spēlēs 38 punkti (14+24). Bet Bernes junioru komandā Andersons ir 3.-ais rezultatīvākais „kadrs”. SC Bern Future (U20) ierindā rezultatīvāki ir tikai divi – Šveices pieaugušo augstākajā līmenī (NLA) jau uzspēlējušie Julian Schmutz (dz. 1994.) ar 45 punktiem un Marco Müller (dz. 1994.) ar 43 punktiem.

Netālu no Topa

Zviedrijas otrajā stiprākajā līgā (HockeyAllsvenskan) salīdzinoši pieklājīgu sniegumu turpina atrādīt vārtsargs Ervīns Muštukovs, kurš aizvadītajā nedēļā Mora IK komandas vārtus sargāja divās spēlēs (sp. laiks 118:06). Viena spēle tika zaudēta, bet otra uzvarēta „sausā”! Muštukova snieguma summa – saņemti 55 metieni, 51 atvairīts, GAA 2.03 un atvairīto metienu procents – 92.73%. Nav tā, ka „ūber-izcili”; tomēr palikšana „uz nulles” priecē pret jebkāda stipruma pretinieku.

Rādās, ka uzbrucējam Tomam Hartmanim par labu nākusi sezonas vidū notikusī pārcelšanās no Kazahstānas Augstākās līgas uz Lielbritānijas stiprāko līgu – EIHL. Skotijas komandas Braehead Clan sastāvā Hartmanis aizvadītajā nedēļā pacīnījies 2 spēlēs, salasot 4 rezultativitātes punktus (2+2). Glāzgovā bāzētā Braehead Clan šosezon ir stabila EIHL čempionāta vidusmēra komanda – pēc 36 spēlēm 36 punkti un 6. vieta (no 10 komandām). 5. vieta viena punkta attālumā.

Par Nedēļas Top 4

„Karsto” Latvijas spēlētāju Top 4 un izvērtējums, kuru iecerēts veidot par katru nedēļu visas 2012./2013. g. sezonas garumā. Ar nodomu izcelt hokejistus, kas uzspēlē ne tikai Rīgas Dinamo ierindā un/vai Latvijas izlasē, bet arī citur – Baltkrievijā, Somijā, Šveicē, Ukrainā, Vācijā, Zviedrijā, CHL līgās un citur ārpus tradicionālā „vislielākā hokeja”. Tops ir tik subjektīvs, ka tam nav izteiktu kritēriju. Protams, palīgos tiek ņemta statistika un salīdzinošie aprēķini par dažādu līgu spēka samēriem. Taču iecerētā vadlīnija – četri spēlētāji, no kuriem vismaz viens ir U-20 vecuma hokejists un vismaz divi nespēlē KHL. (U-20 vecuma hokejistiem norādīts arī dzimšanas gads.) Rekomendācijas un ieteikumi ir gaidīti!

Atskatam:
- Citu nedēļu Top 4:
Nedēļas Top 4 « Petrovich27 blogs
- KHL 21. - 27. janvāra nedēļas vārtu guvumu Top 10:
28.01 Лучшие голы недели КХЛ....
- Mika Indraša elegantie vārtu guvumi:
https://www.youtube.com/watch?v=ivr...
https://www.youtube.com/watch?v=yEV...

     [+] [-]

, 2013-01-30 07:22, pirms 12 gadiem
Kto skazal wto mi v zope? DinamoRiga lu4sij klub v europe!

  +1 [+] [-]

, 2013-01-30 09:26, pirms 12 gadiem
Daugava86 rakstīja: Kto skazal wto mi v zope? DinamoRiga lu4sij klub v europe!
Киров Липман говорит, что камин жарко и виски по-прежнему вкусно.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja