Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Viens punkts ir vairāk par nulli

Jānis Matulis
Jānis Matulis

Viens punkts ir vairāk par nulli
Mihaels Telkvists šosezon ir vismaz puse no Rīgas "Dinamo" un spēli ar "Lev" bija pelnījis pabeigt sausā.

"Bija ļoti labs hokejs labu komandu izpuildījumā," pēc 2:1 uzvaras bullīšos atzina Prāgas "Lev" galvenais treneris Kari Jalonens. Komandas varbūt tiešām nav sliktas, taču par ļoti labo hokeju Jalonenam šoreiz nepiekritīšu. Viena spēle, protams, nedrīkst būt kritērijs, taču ar šādu "ļoti labu hokeju" gan uzvarētāji, gan zaudētāji Šveices NLA čempionātā būtu vismaz aiz Cīrihes "Lions", Ženēvas "Servette" un "Lugano", kuru spēles izdevās vērot savām acīm.

"Dinamo" un "Lev" mačā bija redzams, ka abas vienības kādu laiku nav spēlējušas: "Lev" no 15., "Dinamo" - no 13. decembra, tādēļ bija diezgan daudz kļūdu un pamaz sakarīga hokeja. Taču tā ir pārejoša parādība.

Sekojot Jūliusa Šuplera un arī viņa sekotāja Arta Ābola filozofijai, jāsāk tomēr ir ar pozitīvo, tādēļ piecas labās lietas:
1. "Dinamo" šajā spēlē ieguva punktu, kas komandai KHL Rietumu grupas tabulā ļāva pacelties uz 4. vietu.
2. Šī nebija skaistākā komandas spēle, taču vismaz trīs tālās piespēles bija ideālas: Reķa piespēle Hosam, Upīša - atkal Hosam un Sotnieka - Cipulim.
3. Telkvists bija pelnījis spēli pabeigt sausā un KHL statistikā apsteigt savu bijušo konkurentu "AK Bars" Vehanenu, Tellijs šogad tiešām ir puse no komandas, nu abi ar Vehanenu tikai mazliet uzlaboja savu statistiku - 1,60 zaudētas ripas ik spēlē.
4. Nu ir Hosam vārtu garša! Pēc Ozoliņa metiena pa vārtiem slovāks, protams, ir tur, kur atleks ripa.
5. Jaunos nedrīkstot pārslavēt, Pavlovs vairs nav nekāds jauneklis un ripu "Lev" zonā nozaga skaisti, arī izgājiens ar spēku un masu (gaļu!) uz Vehanena vārtiem bija labs, varbūt pat divu soda minūšu vērts. Begovs laikam uzskatāms par jauno, taču ripu no Telkvista vārtpriekšas prom aizslaucīja, it kā KHL to būtu darījis jau vairākus gadus. Un pamatoti sastāvā izkonkurējis Kuzmenkovu.

Un piecas sliktās lietas:
1. Eh! Ja Hosa mazliet paslidotu pretī Nemecam vai kristu ripas ceļā, kazi, izdotos noturēt futbola rezultātu 1:0.
2. Eh! Ja Cipulis realizētu izgājienu vienatnē pret Vehanenu (metiens nolūza) vai Vilsons realizētu bullīti, tad būtu 2:0 vai pat 3:0.
3. Eh! Ja Ņiživija mestā ripa neatsistos pret vārta stabiņu, bullīšus "Dinamo" sāktu ar 1:0.
4. Eh! Ja Indrašis nepieslidotu par tuvu Vehanenam...
5. Eh! Ābols atkal zaudēja Jalonenam... Divas reizes 1:2 un abas bullīšos. Var teikt arī, ka pieredzējušais Jalonens (septiņi Somijas čempiona tituli kā trenerim!) tā arī spēles pamatlaikā jauno speciālistu Ābolu tā arī vēl nav uzvarējis.

Kopējā situācija Rietumos šobrīd ir tāda, ka 3. vieta - "Donbass" (71 punkts 40 spēlēs) un 5. vieta - CSKA (68 - 40) ir priekšā "Dinamo" (69 - 37) vai "Lev" (67 - 38) tikai tāpēc, ka nospēlējušas vairāk maču. Domājot par Gagarina kausu, pagaidām te redzami arī pirmās kārtas pāri. Ja nenotiek nekas pārdabisks.

  -1 [+] [-]

, 2013-12-29 00:19, pirms 11 gadiem
Nr.6 Indrašim bedre. 3x pa ripu netrāpija pie tālā staba pēc labām piespēlēm un vēl bullīti nerealizēja, laikam Ziemassvētkos zirņus saēdies.

  -1 [+] [-]

, 2013-12-29 12:01, pirms 11 gadiem
Hosam LV pasi! Hosa - Daugava - Girgs nebuutu slikti

     [+] [-]

, 2013-12-29 14:12, pirms 11 gadiem
Kāpēc šīs divas rindkopas pieejamas tikai SA+ lasītājiem ?

     [+] [-]

, 2013-12-29 15:19, pirms 11 gadiem
sen nebiju pircis SA+ un domāju, ka nopērkot aliņu, būtu ieguldījis naudu lietderīgāk. kamēr nebūs katru nedēļu viena normāla intervija, te darīt diemžēl neir ko.