Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Kurš brauks pēc balvas?

Kurš brauks pēc balvas?
Artjoms Rudņevs
Foto: www.lechpoznan.pl

Latvijas labākā futbolista paziņošanas ceremonija iepriekšējos divos gados aizritēja bez uzvarētāja klātbūtnes... Viss iet uz to, ka arī šogad labākais nebūs virslīgā meklējams, tāpēc Latvijas Futbola federācijā vaicāju - vai papētīts potenciālo laureātu Andra Vaņina un Kaspara Gorkša spēļu kalendārs, un vajadzības gadījumā kāds no viņiem varēs būt klāt? Pretī saņēmu apmulsušu skatienu...

Uzskatu, ka tieši šie abi futbolisti šogad sevi apliecinājuši visspilgtāk, tāpēc ir galvenie pretendenti uz 2010. gada Latvijas labākā futbolista balvu. Argumenti šādai izvēlei par labu Vaņinam (viņu par labāko atzina 2008. gadā) un Gorkšam (labākā balvu ieguva pērn) man ir divi - sekmīgs sniegums klubā un valstsvienībā. Ir daži, kuriem ir pirmais, bet nav otrā un otrādi.

Vaņins ir Šveices kluba "Sion" pamatvārtsargs. Vērtējot iepriekšējo sezonu, šovasar viņu atzina ne tikai par kluba labāko spēlētāju, bet arī par līgas labāko vārtsargu. Šveices superlīga uz Eiropas fona nav gluži elites čempionāts, taču par turnīra pieklājīgo kvalitāti nav iemesla sūkstīties. Šveices čempionāts ir tas, kas var pavērt ceļu, piemēram, uz Vācijas bundeslīgu vai Francijas augstāko līgu, un tas tomēr kaut ko nozīmē.

Gorkšs stabili ieņēmis vietu "QPR" aizsardzības centrā un soli pa solim tuvojas sapņa piepildījumam, ko sauc par Anglijas premjerlīgu. Londonas klubs ir līderis "Championship" līgā. Kaspars ne tikai labi paveic darbiņu aizsardzībā, bet ir labs ierocis arī uzbrukumā. Viņš šosezon guvis vairākus vārtus. Jā, Vaņinam šādas iespējas nav, tāpēc viņš liek lietā savus "trumpjus" - atvaira 11 metru soda sitienus. Vaņins ir "Sion" vicekapteinis. "QPR" galvenais treneris Neils Vērnoks šosezon lepojās, ka lielākā daļa komandas spēlētāju ir kā kapteiņi. Droši vien šo vīru pulkā ir arī Gorkšs.

Abi minētie kandidāti ir līderi arī valstsvienībā. To nemitīgi atkārto galvenais treneris Aleksandrs Starkovs, to var pamanīt jebkurš, kas seko līdzi izlases gaitām.

Ja lūkojamies pēc Vaņina un Gorkša konkurentiem, tos vairāk nākas pievilkt aiz matiem, lai būtu fons, nevis tāpēc, ka viņi reāli varētu pretendēt uz labākā futbolista balvu. Uzskaitīšu dažus, kuri ir tas saucamais fons.

Uzbrucējs Artjoms Rudņevs uzspīdējis klubos Ungārijā un Polijā, taču pats saprot un apkārtējie redz, ka darāmā talanta izkopšanā vēl daudz. Valstsvienībā Rudņevs ir iesācējs (8 spēlēs 0 vārtu), taču, ja tajā atvērsies līdzīgi kā klubā, būs cienīgs pretendents uz labākā spēlētāja balvu nākotnē.

Gada labāko futbolistu pulkā ir arī aizsargs Deniss Ivanovs, taču līdz līdera statusam "Sivasspor" klubā Turcijā vēl jāaug. "Skonto" pussargs Aleksandrs Cauņa nav zaudējis talantu, taču pārāk maz spēlējis, lai to pilnībā apliecinātu. Labāk to darīt spēcīgākā līgā. Vārtsargs Aleksandrs Koliņko ar labu sniegumu atgriezies Krievijas premjerlīgā, taču, salīdzinot kaut vai ar Vaņinu, tie ir daži mēneši, nevis visa sezona. Turklāt valstsvienībā Koliņko ir "tikai" otrais numurs. Solīdu līgu Grieķijā pārstāv uzbrucējs Māris Verpakovskis, taču vairāk pārstāv, nekā spēlē... FK "Ventspils" pussargs Jurijs Žigajevs droši vien saņems LMT virslīgas labākā spēlētāja balvu, bet līdz labākajam Latvijā vēl tāls ceļš ejams. Pērn Kristaps Grebis virslīgā guva 30 vārtu, taču arī bija tikai fons, nevis pretendents numur viens uz Latvijas gada futbolista balvu. Lai pārējie neņem ļaunā, vairāk kandidātu man nav. Bet, kā jau rakstīju - reāli kandidāti, protams, beidzās krietni ātrāk, nekā es uzskaitīju!

Labākos paziņos 21. decembrī. Balss tiesības ir pašmāju futbola speciālistiem - virslīgas treneriem, arī žurnālistiem.

PS. LFF var gulēt mierīgi. Vaņinam un Gorkšam 21. decembrī, kā arī dienu iepriekš un pēc spēļu nacionālajos čempionātos nav. Kāds no viņiem varētu atbraukt, taču tad LFF tam jāpieliek roka.

Kurš šogad ir Latvijas labākais futbolists?

  • 13

  • 90

  • 21

  • 1


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2010-11-28 21:54, pirms 14 gadiem
Kaspars un Andris noteikti ir labākie kandidāti. Artjomam pietrūka daži vārti eiropas līgā, lai viņu pieskaitītu galvenajam kandidātu lokam.

Liels prieks par Koļinko - viņš pierādīja, ka pulveris vēl sauss.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2010-11-28 23:15, pirms 14 gadiem
Viennozīmīgi atdevu balsi par Kasparu. Ideāla sezona pagaidām un izlasē arī labi gājis - vienam no retajiem. Tomēr nebūtu pārsteigums, ja balvu saņemtu Artjoms - individuāli ļoti labi sākta sezona Polijā, kā arī hat-trick pret Juventus nesa Latvijas vārdu pasaulē. Nebūtu sašutis arī šādā gadījumā, bet galvenais balvas pretendents ir KASPARS GORKŠS!