Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Rīgas VEF: Uz priekšu! Prom no Rīgas!

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Rīgas VEF basketbola komanda dodas '"uz laukiem". Ne gluži uz rudens talku, kaut gan basketbola druvā šāds vefiešu lēmums - LBL čempionāta mājas spēles aizvadīt ārpus Rīgas - savus augļus var arī nest. Var par šādu lēmumu, protams, arī pasmīnēt (sak, Latvijas čempions un klubs ar pretenzijām uz populārākā titulu Latvijā nespēj galvaspilsētā savākt publiku), taču no Rīgas daudzas lietas izskatās citādāk nekā "no laukiem".

Došanās ārpus Rīgas attiecas tikai uz LBL čempionāta mājas spēlēm, jo visas savas pārējās mājas spēles VEF aizvadīs "Arēnā Rīga". Ko lai dara, ja Rīgas līdzjutējs ir tik izlutināts un uz LBL čempionāta spēlēm sanāk tikai daži simti (labākajā gadījumā) skatītāju... Turklāt šosezon nebūs arī "Rīgas derbija", jo BK "Barons", kā zināms, spēlēs LBL 2. divīzijā. BK "Ventspils" ierašanās? Jā, šis pretinieks Rīgā izraisītu krietni lielāku interesi nekā jebkurš cits Latvijas basketbola klubs, taču arī regulārā čempionāta spēlei VEF - BK "Ventspils" lielākā sporta arēna tik un tā būtu krietni par lielu. Akcija aizvadīt mājas spēles ārpus Rīgas jau tiek un vēl tiks vērtēta dažādi, taču vismaz pirms tās sākšanās kaut ko negatīvu tajā nevaru saskatīt - ne vefiešiem, ne LBL prestižam, ne basketbolam. Kā būs sezonas laikā - tad redzēsim un tad vērtēsim.

Līdz gadu mijai vefieši ārpus Rīgas aizvadīs četras spēles - Jēkabpilī ar "Valmieru", Madonā - ar LU, Cēsīs - ar "Turību" un Saldū - ar BK "Ventspils". Interese par VEF spēles sarīkošanu minētajās pilsētās ir bijusi ļoti liela, savukārt vēl no vairākām vietām jau ir zvanījuši un gandrīz vai pārmetoši teikuši: "Bet kāpēc ne pie mums?!" Viena Latvijas čempionvienības mājas spēle kā viesizrāde citā pilsētā (un būs arī citas, tiek apsvērta arī ideja pirmajā izlēgšanas spēļu kārtā mājas mačus aizvadīt, piemēram, Baldonē) - kas tur slikts? Rīgā vefiešus redzēsim pietiekami daudz tāpat. Ar saviem galvenajiem konkurentiem ventspilniekiem vefieši pat spēlēs viņu reģionā un saldenieki jau ir pārliecināti, ka tribīnes būs pārpildītas un ka visi gribētāji hallē nemaz netiks. Arī vefiešu pārējiem pretiniekiem pret šādu viņu soli iebildumu neesot un arī tas nav mazsvarīgi (divām Rīgas komandām uz maču ar VEF būs jābrauc uz Madonu un Cēsīm).

Basketbola un LBL popularizēšana, komandas (arī pretinieku!) popularizēšana plašākā ģeogrāfijā. Lai cik banāli tas skan, bet tas pašreizējā LBL situācijā, kad interese par vietējo čempionātu ir, maigi izsakoties, neliela, varbūt arī ir viens no soļiem, kā padarīt pašmāju turnīru interesantāku un pieejamāku, lai radītu par to papildus interesi. Un pat ja VEF ir interese tikai sava tēla spodrināšanā ārpus Rīgas, tad kas tur būtu nosodāms? Zaudētājus šajā procesā - vismaz līdz tā sākumam - saskatīt neizdodas. No Rīgas tas varbūt patiešām izskatās nedaudz neparasti, taču jāpajautā tiem, kuri nāks uz VEF spēlēm minētajās četrās pilsētās - kā viņiem patika un vai viņiem bija interesanti? Spēlējam taču skatītājiem.

  +5 [+] [-]

, 2011-09-28 13:14, pirms 13 gadiem
Pareizi jau ir, es ar netaisos iet uz LBL spēlēm, lai redzētu, ka VEF cīnās ar Turību

  +6 [+] [-]

, 2011-09-28 13:25, pirms 13 gadiem
Perfekta akcija, kas cels basketbola popularitati ari arpus Rigas!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +5 [+] [-]

, 2011-09-28 13:37, pirms 13 gadiem
Skudrinieks rakstīja: Arī naudiņa ietaupīsies, jo cik maksā sporta zāles īre Rīgā un cik kaut kur Baldonē?! Starpība pa sezonu savāksies visai ievērojama!

Tikai žēl Rīgas skatītāja, kas šogad tā pa īstam LBL cīņas arī neredzēs.
Fināli būs Lielākā daļa LBL komandas pašlaik ir , tā sākot, amatieru līmenī.

  +7 [+] [-]

, 2011-09-28 13:42, pirms 13 gadiem
Skudrinieks rakstīja: Arī naudiņa ietaupīsies, jo cik maksā sporta zāles īre Rīgā un cik kaut kur Baldonē?! Starpība pa sezonu savāksies visai ievērojama!

Tikai žēl Rīgas skatītāja, kas šogad tā pa īstam LBL cīņas arī neredzēs.
tas dos arī savu labumu.izlutinātais rīdzinieks redz nevarēs tikt uz jebkuru spēli.tas rīdziniekos,cerams,radīs lielāku izsalkumu pēc basketbola.

     [+] [-]

, 2011-09-28 13:46, pirms 13 gadiem
Tikai tām citām komandām (kautvai LU un Turībai) nāksies liet benzīnu autobusā un braukt uz tām pilsētām, vienīgais mīnuss - citu komandu izdevumi par gramu lielāki...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2011-09-28 15:13, pirms 13 gadiem
nepareizi ir ar Ventspili spēlēt Saldū. Mājas spēles ar kādu Kurzemes komandu bija tomēr jāspēlē tuvāk Rīgai vai austrumu pusē.

Bet ideja ļoti laba.

  +3 [+] [-]

, 2011-09-28 15:27, pirms 13 gadiem
Es domāju ļoti apsveicama doma un ja klubs turpinās tik veiksmīgi "domāt ārpus kastes" tad tikai augs un attīstīsies. Lai top mums stabils eirolīgas klubs.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2011-09-29 18:01, pirms 13 gadiem
Laba ideja VEFiņam, popularitāte tikai augs.