Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

4+ pret Ņižņijnovgorodas „Torpedo”

4+ pret Ņižņijnovgorodas „Torpedo”
Cik daudz darba būs Krisam Holtam?
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Dažas dienas mājās atvilkuši elpu, Rīgas „Dinamo” turpina veiksmīgi iesākto izbraukuma spēļu sēriju. Nākamais pretinieks ir Ņižņijnovgorodas „Torpedo”, kas ir vien no rīdzinieku tiešajiem konkurentiem cīņā par astotnieku.

Izbraukumā divas pēc kārtas izcīnītās uzvaras rīdziniekiem ir ļāvušas nopietni atgriezties cīņā par play-off zonu, tomēr, lai saglabātu iespējas iespraukties starp astoņām veiksmīgākajām vienībām, izbraukuma turpinājumam jābūt tik pat veiksmīgam kā tā sākumam. Zaudējumu limits ir izsmelts ilgam laikam. Kas jāizdara, lai rīdzinieki nostiprinātu savas pozīcijas astotnieka tuvumā?

1. Pārsteigums
Pretinieks pēdējās spēles ir aizvadījis ļoti veiksmīgi - pieveikts gan „SKA”, gan „Atlant”. „Torpedo” noteikti savu skatītāju priekšā darbosies aktīvi un centīsies turpināt šo uzvaru sēriju. Savukārt, no Rīgas „Dinamo”, visticamāk, tiek sagaidīts, ka tas darbosies prognozējami, proti, spēlēs nogaidoši un uz pretuzbrukumiem, līdzīgi kā pēdējā spēlē, ļaujot „Torpedo” kontrolēt spēli un diktēt noteikumus. Tomēr rīdziniekiem ir izvēle, var arī pārsteigt pretinieku nesagatavotu un darboties aktīvi, agresīvi un ar iniciatīvu, izsitot pretinieku no komforta zonas. Protams, šim variantam ir savi riski, ka jau jebkuram no variantiem, bet tam arī ir labs potenciāls izdoties.

2. Noraidījumu sagādāšana pretiniekam
„Torpedo” ir viena no disciplinētākajām komandām līgā, kas salīdzinoši reti noraidās. Tieši ar negaidītām darbībām, aktīvu un ātru spēli, ir iespējams, piespiest pretinieku kļūdīties un pārkāpt noteikumus.

3. Skaitliskā vairākuma realizācija
Skaitliskais vairākums ir ne tikai jānopelna, bet arī jārealizē. Rīgas ‘Dinamo” ir viens no labākajiem skaitliskā vairākuma realizācijas procentiem visā līgā, bet, kā varēja novērot iepriekšējā spēlē, tad ne vienmēr komandai izdodas sakoncentrēties un realizēt savu potenciālu. Lai uzvarētu „Torpedo” skaitliskais vairākums ir jārealizē.

4. Disciplīna
Lai arī kādu taktisko variantu treneri izvēlēsies, viens no būtiskākajiem spēles elementiem ir disciplīna, avantūru ierobežošana un pacietīga spēles plāna izpilde. Spēlēt ātri, agresīvi un ar iniciatīvu, nenozīmē pa galvu, pa kaklu mesties apsēst pretinieka vārtus aizmirstot par savējo drošību. Tas nozīmē, ka visam pieciniekam ir jāpaveic liels darba apjoms, jo jāspēj darboties cieši, atbildīgi un pacietīgi pa visu laukumu, nepieļaujot pārrāvumus, nepiespiestas kļūdas un pretuzbrukumus uz saviem vārtiem.

+ Vārtsargs
Skaidrs, ka izslēgt savu vārtu apdraudējumu neizdosies un ļoti daudz kas būs atkarīgs ne tikai no uzbrucēju spējas realizēt savas iespējas, bet arī vārtsarga spējas pēc iespējas ilgāk saglabāt savu vārtus neskartus, dodot komandai laiku sameklēt variantus kā pārņemt spēlēs kontroli savās rokās. Īpaši jāuzmanās no rīdziniekiem pazīstamā Meta Elisona, kurš pēdējās divās spēlēs guvis četrus vārtus.

Ciparu duelis

Rīgas „Dinamo”Ņižņijnovgorodas ”Torpedo”
Punkti2026
Uzvaras (pam.-pag.-psm.)6-0-08-0-1
Zaudējumi (pam.-pag.-psm.)8-0-27-0-2
Gūto un ielaisto vārtu attiecība-6 (40-46)+4 (43-39)
Vidēji spēle gūtie vārti2.502.53
Metienu realizācijas %8.32%8.69%
Vidēji spēlē ielaistie vārti2.882.29
Sausās spēles13
Skaitliskā vairākumā realizācijas %23.9%20.4%
Vairākumā ielaistie vārti42
Mazākuma neitralizēšanas %80.0%89.0%
Mazākumā gūtie vārti01
Soda minūtes vidēji spēlē11:309:17
Rezultatīvākais aizsargsGalviņš 11 (5*+6) Evsejenkovs 4 (2+2) un Varlamovs 4 (1+3)
Rezultatīvākais uzbrucējsM.Rēdlihs 19 (4+15)Elisons 15 (9+6)
Labākais vārtu guvējsKarsums 7Elisons 9
Visvairāk metieni vidēji spēlēGalviņš 3.0Ternbergs 3.6
Spēlētāji ar 10+ punktiemM.Rēdlihs (19) Sprukts (14) Galviņš (11) Karsums 10 Elisons (15) Makarovs (12) Ternbergs (12)
Spēlētāji ar 5+ vārtiemKarsums (7) Sprukts (5) Varjs (5) Elisons (9) Makarovs (6)

Ciparu verdikts: Divu līdzīgu komandu duelis, kurā pretinieks līdz šim spējis labāk realizēt savas iespējas.

spēlē pret „Lev” pēdējais Karsuma vārtu guvums nezin kāpēc pieskaitīts Guntim, arī piespēle tajā vārtu guvumā ir Krišjānim Rēdliham nevis Miķelim. Attiecīgi, oficiālajā statistikā ir radušās neprecizitātes.

Vai Mets Elisons šodien gūs vārtus pret savu bijušo klubu?

  • 6

  • 20

  • 18

  • 47


  +2 [+] [-]

, 2011-10-27 07:08, pirms 13 gadiem
Tikai un vienīgi par uzvaru, jāturpina sērija!

Es atvainojos, kad tad KHL veica izmaiņas punktos? Miķelim tak bija 4+16 un Karsumam bija 8 goli, nevaru atrast KHL mājaslapā nekādu ziņu, ka viņi parskaitīja.

  -1 [+] [-]

, 2011-10-27 09:44, pirms 13 gadiem
ciparu duelis precīzāk būtu skaitļu duelis (:
bet ja godīgi, negribas Holtu vārtos.. lai viņš atpūšas

  +1 [+] [-]

, 2011-10-27 12:38, pirms 13 gadiem
atkal izskatās, ka Dinamo ir priekšrocības individuāli, Torpedo - kā komandai. Ceram uz Miķeļa, Karsuma un Lundmarka individuālām darbībām salauzt spēli. Viegli nebūs....