Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Iekšdarbi. Rokijs un smilšpapīrs...

Iekšdarbi. Rokijs un smilšpapīrs...
"Dinamo" treneri sezonas sākumu sagaidījuši ar piesardzīgu apņēmību, vien tabulā pēc piecām spēlēm- kliņķis...

Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze

Jūliusa Šuplera rēgs vakar Rīgā bija uzvilcis svētku drānas – komandas spēles nav, spēlētāju nav, beigu galā – arī jaunais treneris labākajā gadījumā ir tikai mutes bajārs, ar nostādītu balsi un sirmu, taču - koptu bārdu. Vārdu sakot, ņemam striķi un meklējam ķeblīti uz kā pakāpties... Vai - vismaz uz šī ķebļa ceļam treneri, kurš visu ir salaidis dēlī, zarā, stumbrā, galotnē utt.

Neviens neaicināja Peku Rautakalio uz Rīgas Dinamo, lai viņš preses konferencē salietu ūdeni. Viņš to arī nedara, lai gan tajā pašā laikā tieši preses konferences pagaidām ir labākais, kas ar Rokiju (tā Peku sauc Somijā) šajā pilsētā ir noticis. Vai komanda ir pazudusi tulkojumā? Pavaicāja kāds no kolēģiem... Rautakalio ievilka elpu, gribēja atsperties garam monologam, bet – tad sevi piezemēja. Nē – viņš atbildēja. Ne tiešā, ne pārnestā nozīmē tulkojums nav tas stāsts, ko treneris šobrīd gribētu izcelt priekšplānā. Tāpat Peka nesaka, ka problēmas uz ledus ir jāmeklē kājās – sak, komanda ir iedzīta fiziskās kondīcijas bedrē, viss, kas zemāks par vēderu – smags, pieliets ar svinu... Viņš saka – viss ir spēlētāju galvās! Tātad – tomēr pazuduši tulkojumā, tikai pārnestā nozīmē. Līdzjutējs noklausās šādus prātojumus un norūc – ko tas Peka tur muld! Kad komanda sāks spēlēt, kad būs uzvaras? Kauns, kauns, kauns – pa ceļam uz mājām no arēnas, vakar pie sevis skaļi murmināja kāds Dinamo ortodoksālais līdzjutējs. Ja viņam kauns, domājiet – komandas hokejisti nebija mājās, kad laumiņa šīs sajūtas dalīja?

Līdzjutēji jauno kārtību pieņem līdz pirmajam zaudējumam – tagad to jau ir trīs piecās spēlēs. Mačā pret slovākiem Rīgas Dinamo atgādināja komandu, kas no vecajām ieražām ir prom, bet ar jaunajām vēl nav saradusi. Tāds gaisā pakāries hokejs. Holtam vārtos vienkāršāk – viņam pie kaut kā jauna nav jāpierod vai jāpārmācās. Vārtsargam ripa jāķer arī Āfrikā... Komandai uz ledus prasa citu. Kapteinis Ozoliņš pirms sezonas brīdināja, ka sākums daudziem var sagādāt nepatīkamus brīžus – lai dodot desmit spēles šūpolēm. Puse no desmit jau ir paņemtas. Ko esam ieraudzījuši? Kazaņā sakarīga bija pēdējā trešdaļa, Mitiščos – pirmās divas, pret šupleriešiem – lielākā spēles daļa, ar Minsku – tikai fragmenti. Pret Popradu – sliktākā spēle. Gribēšana hokejistiem ir, taču izpildījums – pelēks, turklāt, ja pelēkajai krāsai ir tonis, tad šajā gadījumā tas nebija nolasāms uz krāsu skalas. Mēs slovākiem zaudējām kā pēc notīm: spēka spēlē, domāšanas ātrumā, taktikā un visbeidzot – meistarībā. Pretinieks bija komanda, kas sezonas pirmajās piecās spēlēs bija zaudējusi visus mačus. Tomēr, tas noteikti nedrīkstēja būt par mūsu atskaites punktu, pat, ja pilsētas vārds izklausās dīvaini... No kaut kādas Popradas!... Turklāt – Rīgā viņi ņem un izcīna savu pirmo uzvaru KHL. Oho, kā tas bliež pa mūsu pašapziņu!

Ja kluba vadība bija nolēmusi mainīt treneri, tad bija jārēķinās, ka kaut kam tādam mēs sezonas gaitā neizbēgami ietu cauri. Jo Rautakalio jau pats neuzbāzās, tāpat – viņš diezgan skaidri izklāstīja savus nodomus, pirms viņam piedāvāja darba līgumu. Nekas netika slēpts, vēl vairāk – ļoti daudz kas komandas ikdienas darbā tagad ir mainīts. Kaut kas līdzīgs mājas būvniecībai, kad viss ir zem jumta un atlikuši tikai iekšdarbi. Taču izrādās, ka tieši šie iekšdarbi laika ziņā aizņem visvairāk – smalks un piņķerīgs darbs, kur dažos gadījumos gribās celtniekam uzbrēkt – nu, ko tu kasies ar to smilšpapīru gar palodzi... Tēlaini - Dinamo šobrīd atrodas jaunās mājas iekšdarbu stadijā. Jūs staigājiet ap māju, priecājaties par fasādi, taču dzīvot tajā vēl nevarat. Būtu labāk atstājuši Šupleru? Šī plate jau ir pārdota... Turklāt, prasīt Rautakalio, lai viņš nāk strādāt un tajā pašā laikā izmanto sava priekšgājēja metodes – būtu galīgi nenopietni. Tad jau vajadzēja palikt ar veco... Spēlē pret popradiešiem bija redzams, ka Peku vispirms apspēlēja pretinieki ar video mājas darbu – tik precīzi vēl neviena no iepriekš redzētajām komandām nebija uztaustījusi Dinamo vājākos posmus. Otrs pārsteigums viņam bija paša vadīto spēlētāju pasivitāte. Move the puck! (ripai jākustās) – varēja nolasīt no trenera lūpām spēles gaitā. Nesanāca. Tajā pašā laikā, ja esam aukstasinīgi notikumu vērotāji, tad saprotam – būtu ļoti dīvaini, ja divos mēnešos ar astīti, vienam somu pirtniekam izdotos uz Rīgas akmeņiem uzmet tādu garu, ka no koka lāvām rāptos zemē tikai uzvarētāji... Kur iznīcinošā kritika, kur ņirgāšanās par trenera profesionālajām iemaņām, vai spēlētāju nespēju, vai - viņu hokeja varēšanas (im-)potenci? Pagaidiet – to visu var paspēt... Vai atceraties Rokija sižetu? Sākumā viņu filmā sita... (šajā vietā šo rindu autors lūdz lasītājus pasmaidīt, lai diena neliekas tik drūma).

1 2 41 komentārs

 +21 [+] [-]

, 2011-09-27 08:59, pirms 13 gadiem
Es par Pekku ! Šuplera 3 gadu improvizācijai uz ledus jāpieliek punkts ! Novēlu Pekkam pacietību, ieborējot mūsu spēlētāju galviņās shēmas, taktikas utt.... Dinamo IR jāmainās, tāpat kā Latvijas hokejam... Mainamies uz augšu !!!

 +11 [+] [-]

, 2011-09-27 09:03, pirms 13 gadiem
spēle bija švaka, ko lai dara... Bet taisnība jau ir, ka pirmos kucēnus slīcina...

  +9 [+] [-]

, 2011-09-27 09:08, pirms 13 gadiem
Paši zinām kādas mums tās sezonas ieskriesies un būs labi

  -1 [+] [-]

, 2011-09-27 09:10, pirms 13 gadiem
Katrā ziņā RD nīdējiem vakar bija svētki

  +9 [+] [-]

, 2011-09-27 09:10, pirms 13 gadiem
Audzināšanas un profilakses nolūkos vairākiem spēlētājiem jāiedod laiks padomāt ...jūs jau paši nojaušat par kuriem spēlētājiem iet runa ...
Treneris ir PATS LABĀKAIS ko starpsezonā esam ieguvuši .....lūdzu , lūdzu neaiztikt viņu , dodiet laiku ..

 +13 [+] [-]

, 2011-09-27 09:15, pirms 13 gadiem
Pučes kunga raksti un SA intervijas ir vienīgās, kā dēļ es te kaut ko maksāju. Labs raksts!
Jādod laiks gan komandai, gan trenerim un viss būs labi.

  +4 [+] [-]

, 2011-09-27 09:18, pirms 13 gadiem
Kad būs pirmais pārtraukums, tad varēsim meklēt striķi, pēc jaunā gada padot beņķi un sezonas beigās ja vajadzēs palīdzēt uzkāpt Bet domāju ka trenerim vajadzētu pret vienu otru tiešam pieņemt to stingros mērus, Ņiživijs tracina ar neveiklām piespēlēm, Ozo arī varētu vienu maiņu nosēdināt par katru muļķību, ok, vairākumā lai iet, bet vajag piesegt.

  +9 [+] [-]

, 2011-09-27 09:23, pirms 13 gadiem
Šīs jau patiesībā ir tieši Šuplera bezjēdzīgā hokeja sekas...kā māku,tā maunu.Tagad,kad Rokijs strādā ar citām,augstākas klases prasībām - viss tiešām jāsakārto spēlētāju galvās un,jo ātrāk ,jo labāk priekš katra hokejista.Nav viegli par to pašu naudiņu tagad skriet,sisties katru spēli,turklāt,ja meistarība nav tā augstākā ,jo iepriekš jau viss kkā gāja cauri - bija uzvaras!Rokijs ir prasīgs un vēlas mums iemācīt meistarīgu hokeju.Augstu līmeni sasniegt var tikai progresējot,kas to saprot,tie vinnē.Jo ilgāk puisi pretosies,jo vairāk viņi paši zaudēs.

  +3 [+] [-]

, 2011-09-27 09:26, pirms 13 gadiem
Ja mēs par treneri runājam, tad vienīgais akmens viņa dārziņā varētu būt dažu kadru nepārāk aktīvā spēle vakar. Man prasītos dažus haltūrētājus nosēdināt uz soliņa uz 2-3 spelēm, lai patrenējas, viņu vietā, kaut vai liepājniekus paņemt lai skrien čali, vakar atkal kaut kur bija pazudusi aktīvā pretinieku presingošana un mēs slovākiem mierīgi ļāvām ieskrieties, kamēr viņi mūs dušīja bez apstājas.

  +6 [+] [-]

, 2011-09-27 09:29, pirms 13 gadiem
Manuprāt, spēle bija kā 1 pret 1 ar pagājušās sezonas spēli pret Vitjaz. Ja nemaldos, arī toreiz mēs zaudējām ar 0:2 spēlē, ko varētu nosaukt - KLIEDZOŠI PELĒKA.

  +6 [+] [-]

, 2011-09-27 09:38, pirms 13 gadiem
Pekas profesionalitāti neapšaubu. Iepriekš spēlētāji spēlēja kā mācēja un gribēja, turklāt acij tīkami un Jūlis jau arī neko citu neprasīja, kas patika līdzjutējiem un vadībai un sasniedza arī zināmus mērķus.
Sis ir ļoti labs laiks tieši pašiem spēlētājiem paplašināt savu redzējumu par spēli un treniņprocesu, progresēt. Protams arī pie Jūļa tas notika, bet ne jau treneris bija tas, kas noteica šo progresu, bet gan pati spēlēšana KHL, kas tomēr ir augstākais līmenis Eiropā.
Vai play off sasniegšana un vietas noturēšana A grupā ir L-jas hokeja mūžīgais sapnis, Peka pašlaik piedāvā ko vairāk un virza spēlētājus uz šiem mērķiem, tā ir tā lielākā atškirība starp šo un iepriekšējo laiku, ar atsevišķiem izņēmumiem (Lidstrēms). Vai tiks dots laiks?
Ja neņemam šo visu vērā, tad varēja atstāt Jūli vai ņemt Beresņevu utt.
Turklāt Pekas sistēma un hokejs vairāk domāts jauniem un motivētiem spēlētājiem, lielākajai daļai no RD spēlētājiem. Kad tad, ja ne tagad vai tuvākā nākotnē sākt spēlēt daudz augstākā līmenī.
Ar to gribu teikt, ka motivācija un gribēšana pašlaik ir arī visiem vecajiem, jo darbs jādara, bet vai ir un būs varēšana? Dodam laiku.

  +4 [+] [-]

, 2011-09-27 09:42, pirms 13 gadiem
Lieta, kas man visvairāk patīk ir tā, ka Ābolam tagad ir blakus cilvēks, kas arī lielāko spēlēs daļu stāv ar "pokerface". Kopumā ļoti gribās ticēt Ozoliņa teiktajām, ka pēc 10 spēlēm sāksies augšupeja, un ceru, ka līdz tai 11. spēlei nebūs zaudēts parak daudz, lai pacinītos par labu vietu play-off, labi... varbūt pat ne vietu, bet gan par play-off.

P.S. Eh... kas tagad būtu ja Peka jau būtu no pirmās sezonas nevis Šuplers

     [+] [-]

, 2011-09-27 09:43, pirms 13 gadiem
Cik liels ir L-jas hokeja spēlētāju resurss nezinu, bet iespējams, ka derētu paskatīties arī Liepājas vai HK Rīgas virzienā.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2011-09-27 09:52, pirms 13 gadiem
Skudrinieks rakstīja: Šorīt mani sazvanījuši jau 2 abonementu īpašnieki, piedāvā viens par 50%, cits par 70% atpirkt abonementu. Domāju, ka tas visu izsaka, cilvēki jau atēdušies hokeju, turklāt vēl pēc Jaroslavļas traģēdijas, vēl Dinamo visu laiku zaudē...
Tas izsaka to, ka līdzjutējiem vajadzīgas uzvaras vai baudāma izklaide, tur viss skaidrs, bet man kā līdzjutējam iepriekšējie gadi pat ar skaisto spēli īstu gandarījumu nedeva, jo nebija redzamas nākotnes perspektīvas. Nebija lielā progresa un sistēmas, jo A grupā šā vai tā spēlējām arī pirms tam , kad nebija RD.

  +3 [+] [-]

, 2011-09-27 10:11, pirms 13 gadiem
Skudrinieks rakstīja: Šorīt mani sazvanījuši jau 2 abonementu īpašnieki, piedāvā viens par 50%, cits par 70% atpirkt abonementu. Domāju, ka tas visu izsaka, cilvēki jau atēdušies hokeju, turklāt vēl pēc Jaroslavļas traģēdijas, vēl Dinamo visu laiku zaudē...
Ja pēc 3 tīriem zaudējumiem sāk piedāvāt abonementus, tas jau vien parāda viņu "lielo interesi" par hokeju . Vispār tikai 5 spēles nospēletas... Tad jau labāk, lai viņi fano pie TV par SKA, vai arī futenē par Barcelona, Mcity vai MUnited - tur točna būs uzvaras viena pēc otras...

  +1 [+] [-]

, 2011-09-27 10:26, pirms 13 gadiem
ja gribam kaut ko sasniegt, tad ir jāpaciešas. Uz improvizāciju un gadījuma raksturu balstīts hokejs Rīgā ir beidzies. Tagad nāk sistēma, taktika un aprēķins. es domāju, ka ilgtermiņā tas atmaksāsies. katrā ziņā, es, kā līdzjutējs, būtu gatavas pat norakstīt šo sezonu, tikai ar domu vien, ka varam nākamgad pārvarēt 2. kārtu playoff-os

     [+] [-]

, 2011-09-27 10:31, pirms 13 gadiem
Pilnīgs sviests ir Tevis rakstītais.
Kādas tad ir tās "augstākas klases metodes"?????
Es neesmu Šuplera fans, bet uzskatu, ka tur bija atrasts kaut kāds vidus ceļš, kas deva diezgan ok rezultātu (PO otrā kārta divus gadus pēc kārtas nav slikti). Tas ka bija kaut kās jāpamaina un varbūt Šupleram jāatpūšas no Rīgas un Rīgai no Šuplera (varbūt protams uz visiem laikiem), arī ir skaidrs.
Bet man liekas, ka izvēle par jauno treneri ir bijuis pilnīga kļūda.
Pagaidām ir sajūta, ka vienīgais ko Rautakallio māk ir skaisti un stingri runāt preses konferencēs un sniegt intervijas. Spēle un teksti atgādina kaut kādu Valtera basketbolu 90 gadu beigās - visi nodzīti līdz nemaņai treniņos, laukumā kaut kāds neskarīgs presings un visu laiku runāšana par zudušo paaudzi.

brachka rakstīja: Šīs jau patiesībā ir tieši Šuplera bezjēdzīgā hokeja sekas...kā māku,tā maunu.Tagad,kad Rokijs strādā ar citām,augstākas klases prasībām - viss tiešām jāsakārto spēlētāju galvās un,jo ātrāk ,jo labāk priekš katra hokejista.Nav viegli par to pašu naudiņu tagad skriet,sisties katru spēli,turklāt,ja meistarība nav tā augstākā ,jo iepriekš jau viss kkā gāja cauri - bija uzvaras!Rokijs ir prasīgs un vēlas mums iemācīt meistarīgu hokeju.Augstu līmeni sasniegt var tikai progresējot,kas to saprot,tie vinnē.Jo ilgāk puisi pretosies,jo vairāk viņi paši zaudēs.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2011-09-27 10:57, pirms 13 gadiem
brachka rakstīja: Šīs jau patiesībā ir tieši Šuplera bezjēdzīgā hokeja sekas...kā māku,tā maunu.Tagad,kad Rokijs strādā ar citām,augstākas klases prasībām - viss tiešām jāsakārto spēlētāju galvās un,jo ātrāk ,jo labāk priekš katra hokejista.Nav viegli par to pašu naudiņu tagad skriet,sisties katru spēli,turklāt,ja meistarība nav tā augstākā ,jo iepriekš jau viss kkā gāja cauri - bija uzvaras!Rokijs ir prasīgs un vēlas mums iemācīt meistarīgu hokeju.Augstu līmeni sasniegt var tikai progresējot,kas to saprot,tie vinnē.Jo ilgāk puisi pretosies,jo vairāk viņi paši zaudēs.
Un tu tiešām domā, ka ar "kā māku tā maunu" šajā līmenī ir iespējams divas sezonas pēc kārtas tikt play-offu otrajā kārtā?

     [+] [-]

, 2011-09-27 11:03, pirms 13 gadiem
Nu ja vēl kādas piecas spēles ,mūsējie, šitā ''muļļāsies'',tad gan jāskatās pēc kāda ''skalpa''!Nu nevar taču komandu šādi ļaut ''sapurgāt''! Un visdrīzāk būs jāmeklē kāds jauns ''barvedis''.

     [+] [-]

, 2011-09-27 11:08, pirms 13 gadiem
Vai tad tiešām, kāds domāja, ka pirmajā sezonā pēc trenera nomaiņas Dinamo Rīga gāzīs kalnus.
Ir vajadzīgs laiks lai komanda saprastu un sāktu realizēt trenera spēles plānu un trenerim ir vajadzīgs laiks lai uzbūvētu komandu.
Cāļus skaitīsim pavasarī.. šobrīd, lai strādā, redzēs cik ilgi spēlētāji NEpildīs trenera uzdevumus.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2011-09-27 11:26, pirms 13 gadiem
Skudrinieks rakstīja: Faniem ir vajadzīgas uzvaras. Nav tie nekādi hokeja lietpratēji, bet tādi kārtīgi proletārieši, kas ar asinīm un sviedriem sapelnījuši naudiņu, lai uz to hokeju tiktu. Nav nekādi buržuji. Līdz ar to viņiem ir škrobe. Skaidrs.
Nez vai ar prātu ir apveltīti, vai ta nu tiešām domāja ka Rīga būs tā komanda, kas tikai gūs uzvaras... Vajag padomāt pirms izgrūž šādu naudu, pašu problēma!

  +1 [+] [-]

, 2011-09-27 11:27, pirms 13 gadiem
baraviks rakstīja: Un tu tiešām domā, ka ar "kā māku tā maunu" šajā līmenī ir iespējams divas sezonas pēc kārtas tikt play-offu otrajā kārtā?
Jūlis ir "fartovijs" (latviski būtu: veiksminieks) + māk ieklausīties gan padotajos (Ābolā, Ignatjevā), gan arī savā numerologā un māk izdarīt pareizos secinājumus ..... tapēc arī viņam bieži vien veicās.... vai komandai bija kādā taktika? Ja nepārtrauktu improvizāciju uz laukuma var nosaukt par taktiku, tad jā! Lauzt 3 gadus "borētu"un spēlēto bezsistēmas hokeju ir grūti, bet ne neiespējami.... vai Rokijs varēs ar šiem pašiem spēlētājiem sasniegt ko vairāk nekā Jūlis iespēja... hvz laiks rādīs! Pagaidām izskatās tiešām, ka komanda ir "pazudusi tulkojumā" un daudzi pa šiem gadiem ir pieraduši paši "stiķēt" un veidot maiņas sadarbību (Jūlis īpaši nejaucās iekšā teiksim kaut vai pie tādas vairākuma izspēles ko "stiķēja" kopā paši spēlētāji) un tagad Peka nāk ar pavisam citu filozofiju ujn savām taktiskām idejām prasa no spēlētājiem noteikta spēles plāna izpildi..... a čaļi ta ir pieraduši improvizēt.... Un ta tagad daudzi brīnās a ņeh*j viņiem tagad nekas nesanāk? Tapēc arī nesanāk, ka 3 gadus čaļi ir luņojuši un improvizējuši un atarduši no kārtības un spēlēšanas pēc trenera noteikta spēles plāna.... pieļauju, ka drīz būs pienācis brīdis pēc kārtējā Ozo parunājiena (uzbļāviena) ģērbtuvē, lai lietas varētu atkal mainīties uz labo pusi kā tas jau ir bijis 2 iepriekšējos gadus .... un parasti šī "runa" ir palīdzējusi komandai savākties!

  +4 [+] [-]

, 2011-09-27 11:28, pirms 13 gadiem
Ai kā man patīk šis raksts un šie komentāri - nu īsti eksperti treneru jautājumos Trīs gadus Jūlis bija sūdīgākais treneris līgā, un tikai mūsu puišu supermeistarības dēļ RD tika palyofos un pat playofu otrā kārtā. Nebūtu Jūlis traucējis, trešā kārta būtu naģožna. Atnāca Peka - vot vīrs - strādā ar pavisam citām progresīvām metodēm (es gan līdz šim spēlē nesaskatu ne tās citas metodes, ne progresiju - ja nu vienīgi to, ka stipri biežāk iekrīt aizsardzībā), un visi šie eksperti regulāri apmeklē treniņus un ir lietas kursā par šim super metodēm. Bet nabaga Jūlis - pat esot prom no RD viņš ir vainīgs, jo aizmirsis šeit savu rēgu, kurš tur mūsu puišus aiz ķiverēm un liek spēlēt tikai kā māku tā maunu hokeju. Tā izlaidis hokejistus, ka tie neprot vairs pat klausīt treneram superidejām un spēles plānam. Ekperti protams zin un redz, ka nu beidzot ir spēles plāns, jo redz Jūlis ir spēlējis vispār bez plāna (es kā neeksperts gan nesaskatīju ar ko šī gada pirmie mači krasi atšķirtos šajā ziņā, bet nu ekspertiem labāk zināms). Laikam jau no Jūļa mums vaļā netikt nekad

Neesmu baigais Jūļa fans, un pagaidām Pekas ne tik. Uzskatu, ka par treneri, tāpat kā par spēlētājiem visu izsaka rezultāts, tāpēc pagaidīsim pavasari un tad skaitīsim cāļus. Jūlim, lai cik ļoti tas Pučem nepatīk, rezultāts bija. Trīs playofi, 2 otrās kārtas - man tas liekas pat ļoti labs rezultāts. Daži gan šeit uzskata ka tā ir stagnācija un cer ka Peka tūlīt mums vedīs Gagarina finālus vienu pēc otra - nu lai jau viņu cerības piepildās, es būšu tikai par. Tiesa, toķikā es uz to gan nelikšu ne santīma, jo neredzu šādām cerībām nekādu pamatojumu (Pekas atnākšana man nav pietiekams pamatojums, bet nekas cits nav mainījies). Tātad vēlreiz - Jūlim bija rezultāts, pasakiet labāk par to viņam paldies, protieties novērtēt viņa darbu un beidziet vainot visās nelaimēs. Pekam līdz šim rezultāta nav, bet nu ok, sezona tikai sākas. Taču pavasarī šī atruna vairs nepastāvēs - tad arī redzēsim patieso Pekas līmeni. Tikai rezultāts (vieta tabulā) būs Pekam mēraukla, un, ja gadījumā Peka neievedīs RD playofos, mani personīgi nekāda Pekas gudrā runāšana par taktiskajiem zīmējumiem nepārliecinās par šī trenera superkvalifikāciju.

     [+] [-]

, 2011-09-27 11:36, pirms 13 gadiem
als rakstīja: Jūlis ir "fartovijs" (latviski būtu: veiksminieks) + māk ieklausīties gan padotajos (Ābolā, Ignatjevā), gan arī savā numerologā un māk izdarīt pareizos secinājumus ..... tapēc arī viņam bieži vien veicās.... vai komandai bija kādā taktika? Ja nepārtrauktu improvizāciju uz laukuma var nosaukt par taktiku, tad jā! Lauzt 3 gadus "borētu"un spēlēto bezsistēmas hokeju ir grūti, bet ne neiespējami.... vai Rokijs varēs ar šiem pašiem spēlētājiem sasniegt ko vairāk nekā Jūlis iespēja... hvz laiks rādīs! Pagaidām izskatās tiešām, ka komanda ir "pazudusi tulkojumā" un daudzi pa šiem gadiem ir pieraduši paši "stiķēt" un veidot maiņas sadarbību (Jūlis īpaši nejaucās iekšā teiksim kaut vai pie tādas vairākuma izspēles ko "stiķēja" kopā paši spēlētāji) un tagad Peka nāk ar pavisam citu filozofiju ujn savām taktiskām idejām prasa no spēlētājiem noteikta spēles plāna izpildi..... a čaļi ta ir pieraduši improvizēt.... Un ta tagad daudzi brīnās a ņeh*j viņiem tagad nekas nesanāk? Tapēc arī nesanāk, ka 3 gadus čaļi ir luņojuši un improvizējuši un atarduši no kārtības un spēlēšanas pēc trenera noteikta spēles plāna.... pieļauju, ka drīz būs pienācis brīdis pēc kārtējā Ozo parunājiena (uzbļāviena) ģērbtuvē, lai lietas varētu atkal mainīties uz labo pusi kā tas jau ir bijis 2 iepriekšējos gadus .... un parasti šī "runa" ir palīdzējusi komandai savākties!
Cik gan vienkāršs izskaidrojums RD iepriekšējo gadu veiksmēm - Jūlis ir fartovijs Nu tādu veiksminieku taču vienkārši nedrīkstēja laist prom Par ieklausīšanos palīgos, ja tas tā bija, tas nav netikum un tā arī nav farta pazīme - tāpēc jau palīgi ir, lai palīdzētu treniņos un spēlē, nevis lai dvielīti padotu. Kas attiecas uz spēles plānu, tad paskaties kaut vai pagājušā gada mačus pret Znaroku - tev tiešām liekas, ka tur spēlētāji skraida savā nodabā?

  -1 [+] [-]

, 2011-09-27 11:56, pirms 13 gadiem
kaut kā neticas ka ar esošajiem resursiem Rautakalio spēs realizēt savas ieceres, neredzu izpildītājus. Šuplers atradu zelta vidusceļu kā ar viduvējībām sasniegt maximumu, a Rautakalio ar viduvējībām grib uzlekt augstāk par galvu. Nez vai sanāks. Kaut gan ir bijuši gadījumi Cerība mirst pēdējā

  +1 [+] [-]

, 2011-09-27 12:00, pirms 13 gadiem
Pie profesionāla laba trenera komandai bija jābūt gatavai sezonai.
Soms varēs eksperimentet pie tukšām tribīnēm....

  -1 [+] [-]

, 2011-09-27 12:15, pirms 13 gadiem
baraviks rakstīja: Cik gan vienkāršs izskaidrojums RD iepriekšējo gadu veiksmēm - Jūlis ir fartovijs Nu tādu veiksminieku taču vienkārši nedrīkstēja laist prom Par ieklausīšanos palīgos, ja tas tā bija, tas nav netikum un tā arī nav farta pazīme - tāpēc jau palīgi ir, lai palīdzētu treniņos un spēlē, nevis lai dvielīti padotu. Kas attiecas uz spēles plānu, tad paskaties kaut vai pagājušā gada mačus pret Znaroku - tev tiešām liekas, ka tur spēlētāji skraida savā nodabā?
Es jau arī nesaku, ka mācešana ieklausīties citos būtu slikta īpašība! Jūlis mācēja ieklaisīties citos (arī padotajos) un tapēc arī bieži vien mācēja pieņemt pareizos lēmumus. Par to sēriju ar Znaroku runājot.... no RD puses tur kādu diži gudro taktiku sakatīt bija grūti... lielākā daļa golu bija vai nu vārākumā vai tradicionālajos pretuzbrukumos un kuriozais uzvaru nesošais gols bija īsta "taktiska gudrība", kur no maksaviešu aizdarga kājas rikošetā ripa ielidoja vārtos.... Vai varbūt Tu pieļauj, ka Jūlis tieši tā un tur arī bija ieteicis mest....? Ja tā tad ... Super taktika!! Bet ja runājam nopietni, tad RD tajā reizē pamatīgi nospīdēja (kas tad tas ir ja ne farts?), jo tieši ar savu spēli vairāk dominēja maskavieši un nešaubos, ja šie būtu iemetuši vārtus tad 7 spēle Maskavā vairs būtu tikai formalitāte, jo izņemot vairākumus nekur citur RD nebija labāki par Znaroka mentiem ..... arī tā muļķīgā vārtsargu raustīšana... uz PO laiku jau tā kā vajadzēja "opreģeļitsja", kurš būs nomināli pirmais vārstargs, kuram uzticēties nevis sev vien saprotamā manierē ik pēc spēles vai divām mainīt vārtsargus neļaujot viņiem pat sajust un noķert savu spēli..... arī savā ziņā "ģeniāla taktika" kādu neesmu manijis nekur citur!

     [+] [-]

, 2011-09-27 12:33, pirms 13 gadiem
baraviks rakstīja: Ai kā man patīk šis raksts un šie komentāri - nu īsti eksperti treneru jautājumos Trīs gadus Jūlis bija sūdīgākais treneris līgā, un tikai mūsu puišu supermeistarības dēļ RD tika palyofos un pat playofu otrā kārtā. Nebūtu Jūlis traucējis, trešā kārta būtu naģožna. Atnāca Peka - vot vīrs - strādā ar pavisam citām progresīvām metodēm (es gan līdz šim spēlē nesaskatu ne tās citas metodes, ne progresiju - ja nu vienīgi to, ka stipri biežāk iekrīt aizsardzībā), un visi šie eksperti regulāri apmeklē treniņus un ir lietas kursā par šim super metodēm. Bet nabaga Jūlis - pat esot prom no RD viņš ir vainīgs, jo aizmirsis šeit savu rēgu, kurš tur mūsu puišus aiz ķiverēm un liek spēlēt tikai kā māku tā maunu hokeju. Tā izlaidis hokejistus, ka tie neprot vairs pat klausīt treneram superidejām un spēles plānam. Ekperti protams zin un redz, ka nu beidzot ir spēles plāns, jo redz Jūlis ir spēlējis vispār bez plāna (es kā neeksperts gan nesaskatīju ar ko šī gada pirmie mači krasi atšķirtos šajā ziņā, bet nu ekspertiem labāk zināms). Laikam jau no Jūļa mums vaļā netikt nekad

Neesmu baigais Jūļa fans, un pagaidām Pekas ne tik. Uzskatu, ka par treneri, tāpat kā par spēlētājiem visu izsaka rezultāts, tāpēc pagaidīsim pavasari un tad skaitīsim cāļus. Jūlim, lai cik ļoti tas Pučem nepatīk, rezultāts bija. Trīs playofi, 2 otrās kārtas - man tas liekas pat ļoti labs rezultāts. Daži gan šeit uzskata ka tā ir stagnācija un cer ka Peka tūlīt mums vedīs Gagarina finālus vienu pēc otra - nu lai jau viņu cerības piepildās, es būšu tikai par. Tiesa, toķikā es uz to gan nelikšu ne santīma, jo neredzu šādām cerībām nekādu pamatojumu (Pekas atnākšana man nav pietiekams pamatojums, bet nekas cits nav mainījies). Tātad vēlreiz - Jūlim bija rezultāts, pasakiet labāk par to viņam paldies, protieties novērtēt viņa darbu un beidziet vainot visās nelaimēs. Pekam līdz šim rezultāta nav, bet nu ok, sezona tikai sākas. Taču pavasarī šī atruna vairs nepastāvēs - tad arī redzēsim patieso Pekas līmeni. Tikai rezultāts (vieta tabulā) būs Pekam mēraukla, un, ja gadījumā Peka neievedīs RD playofos, mani personīgi nekāda Pekas gudrā runāšana par taktiskajiem zīmējumiem nepārliecinās par šī trenera superkvalifikāciju.
Tu laikam strādā kādā uzņēmumā no astoņiem līdz pieciem, saraksti papīrus, nodod atskaites, ielej degvielu, un steidzies mājās, lai atkal nākamajā dienā sāktu no gala vienu un to pašu un tā katru dienu nedēļu, mēnesi , gadu, un viss pa lielam kārtībā, algu saņem, ko ēst var nopirkt, dzīvokli apmaksāt, bērnu skolā palaist. Nesaskati līdzību ar RD iepriekšējo gadu ierasto kārtību, regulārā sezona nu 6-8 vieta, super, playoff pirmā kārta- nu vispār eiforijā krītām, ....un kas tālāk, nekas, vienkārši beidzas sezona, tā mierīgi bez variantiem, vienkārši citu variantu nav, playoff otrā kārta ir nereāla, ar Šupleru nesasniedzama, gan arī to CSKA sapratīs, Jūlis pēc būtības nav uzvarētājs, to saprata RD vadība, jau labu laiku atpakaļ, ka šis etaps ir noiets, un izdzīvots, ir laiks pārmaiņām, ķeizargriezienam, tas arī tagad notiek, protams bez sāpēm neiztikt, varbūt pat visas sezonas garumā.

     [+] [-]

, 2011-09-27 12:54, pirms 13 gadiem
kaijs rakstīja: Tu laikam strādā kādā uzņēmumā no astoņiem līdz pieciem, saraksti papīrus, nodod atskaites, ielej degvielu, un steidzies mājās, lai atkal nākamajā dienā sāktu no gala vienu un to pašu un tā katru dienu nedēļu, mēnesi , gadu, un viss pa lielam kārtībā, algu saņem, ko ēst var nopirkt, dzīvokli apmaksāt, bērnu skolā palaist. Nesaskati līdzību ar RD iepriekšējo gadu ierasto kārtību, regulārā sezona nu 6-8 vieta, super, playoff pirmā kārta- nu vispār eiforijā krītām, ....un kas tālāk, nekas, vienkārši beidzas sezona, tā mierīgi bez variantiem, vienkārši citu variantu nav, playoff otrā kārta ir nereāla, ar Šupleru nesasniedzama, gan arī to CSKA sapratīs, Jūlis pēc būtības nav uzvarētājs, to saprata RD vadība, jau labu laiku atpakaļ, ka šis etaps ir noiets, un izdzīvots, ir laiks pārmaiņām, ķeizargriezienam, tas arī tagad notiek, protams bez sāpēm neiztikt, varbūt pat visas sezonas garumā.
Par to uzņēmumu no 8 līdz 5 netrāpīji. Kaut gan reizēm man liekas, ka tāds darbs patiktu labāk. Bet runājot par hokeju - ja mani atmiņa neviļ, tad RD taču piedāvāja Jūlim līgumu arī šosezon - kas tad tas bija, injekcija pirms ķeizargrieziena? Cik noprotu, tad tev ir pārliecība, ka nu mēs esam spēruši soli uz priekšu (respektīvi, būsim augstāk nekā 6-8.vieta un playofu otrā kārta). Es šobrīd to uztveru kā tavu ilūziju, bet nu lai veicas, būšu tikai priecīgs kļūdīties. Manuprāt, solim tālāk būtu vajadzīgas naudas injekcijas spēlētājos (otrs variants - superveiksmīgs skautings uz kapāties gribošiem bet sevi vēl nepierādījušiem gados jauniem hokejistiem), un diez vai ar Peku vien būs pietiekami.

  +2 [+] [-]

, 2011-09-27 13:09, pirms 13 gadiem
kaijs rakstīja: Tu laikam strādā kādā uzņēmumā no astoņiem līdz pieciem, saraksti papīrus, nodod atskaites, ielej degvielu, un steidzies mājās, lai atkal nākamajā dienā sāktu no gala vienu un to pašu un tā katru dienu nedēļu, mēnesi , gadu, un viss pa lielam kārtībā, algu saņem, ko ēst var nopirkt, dzīvokli apmaksāt, bērnu skolā palaist. Nesaskati līdzību ar RD iepriekšējo gadu ierasto kārtību, regulārā sezona nu 6-8 vieta, super, playoff pirmā kārta- nu vispār eiforijā krītām, ....un kas tālāk, nekas, vienkārši beidzas sezona, tā mierīgi bez variantiem, vienkārši citu variantu nav, playoff otrā kārta ir nereāla, ar Šupleru nesasniedzama, gan arī to CSKA sapratīs, Jūlis pēc būtības nav uzvarētājs, to saprata RD vadība, jau labu laiku atpakaļ, ka šis etaps ir noiets, un izdzīvots, ir laiks pārmaiņām, ķeizargriezienam, tas arī tagad notiek, protams bez sāpēm neiztikt, varbūt pat visas sezonas garumā.
Perfeti! piekrītu katram vārdam, ka pārmaiņas bija nepieciešamas un tās tagad notiek, kādas tās būs parādīs sezona, nevis pirmās 5 nospēlētās spēlēs (pilnīgi iespējams arī ka Peka nebūs īstais šīs komandas treneris).

Starp citu Šuplers 2. sezonu ar sev labi pazīstamu komandu šķiet , ka iesāka vel sūdīgāk.
Es tik nesaprotu uz ko visi tā bija cerējuši, ka ar tādām pārmaiņām starpsezonā - 4-5 vadošo spēlētāju prom aiziešana, jauns galvenais treneris, mēs sezonu iesāksim ar 10 uzvaru sēriju?

     [+] [-]

, 2011-09-27 13:15, pirms 13 gadiem
baraviks rakstīja: Bet runājot par hokeju - ja mani atmiņa neviļ, tad RD taču piedāvāja Jūlim līgumu arī šosezon - kas tad tas bija, injekcija pirms ķeizargrieziena?
Formāli vadība nevarēja nepiedāvāt Jūlim līgumu, jo uzstādītais plāns it kā tika sasniegts tik acīmredzot arī kluba vadība zināja patieso Jūļa pienesumu komandai (kas pa lielam izpaudās tajā, ka viņš īpaši netraucēja komandai spēlēt pašai par sevi) tik acīmredzot tas jaunais līgums galīgi neapmierināja Jūli, jo nešaubos, ka arī viņš te būtu gribējis palikt ("silta vietiņa" kur vismaz var radīt iespaidu par savu kompetenci ), bet tikai ne jau par mazāku samaksu.... Tapēc pa lielam RD bosi Jūlim apzināti piedāvāja bišķi sūgīgāku līgumu, lai no onkas (pa 99%) varētu atkratīties un varētu sākt klubā kādas pārmaiņas arī spēles ziņā un ja nu arī Jūlis tomēr būtu piekritis par šādu naudu te tālāk trenēt, tad RD bosi būtu ieguvēji vsmaz finansiālā ziņā.... kaut pieļaju, ka lielākais "uzsvars" šajā kluba piedāvājumā bija likts uz to ka Jūlis šo vadības piedāvājumu tomēr nepieņems! Šādas spēlītes bija vajadzīgas, lai TRTD faneļi nesāktu celt paniku un traci, ka RD vadība("maitas !!) atlaiž "tādu foršu onku un labu treneri" un tagad formāli Jūlis pats izvēlējās labāku līgumu un arī RD vadība tagad fanu priekšā ir "tīri un balti", jo viņi tak līgumu Jūlim piedāvāja, bet onka pats atteicās no tālākas sadarbības....

     [+] [-]

, 2011-09-27 13:32, pirms 13 gadiem
als rakstīja: Formāli vadība nevarēja nepiedāvāt Jūlim līgumu, jo uzstādītais plāns it kā tika sasniegts tik acīmredzot arī kluba vadība zināja patieso Jūļa pienesumu komandai (kas pa lielam izpaudās tajā, ka viņš īpaši netraucēja komandai spēlēt pašai par sevi) tik acīmredzot tas jaunais līgums galīgi neapmierināja Jūli, jo nešaubos, ka arī viņš te būtu gribējis palikt ("silta vietiņa" kur vismaz var radīt iespaidu par savu kompetenci ), bet tikai ne jau par mazāku samaksu.... Tapēc pa lielam RD bosi Jūlim apzināti piedāvāja bišķi sūgīgāku līgumu, lai no onkas (pa 99%) varētu atkratīties un varētu sākt klubā kādas pārmaiņas arī spēles ziņā un ja nu arī Jūlis tomēr būtu piekritis par šādu naudu te tālāk trenēt, tad RD bosi būtu ieguvēji vsmaz finansiālā ziņā.... kaut pieļaju, ka lielākais "uzsvars" šajā kluba piedāvājumā bija likts uz to ka Jūlis šo vadības piedāvājumu tomēr nepieņems! Šādas spēlītes bija vajadzīgas, lai TRTD faneļi nesāktu celt paniku un traci, ka RD vadība("maitas !!) atlaiž "tādu foršu onku un labu treneri" un tagad formāli Jūlis pats izvēlējās labāku līgumu un arī RD vadība tagad fanu priekšā ir "tīri un balti", jo viņi tak līgumu Jūlim piedāvāja, bet onka pats atteicās no tālākas sadarbības....
Es, protams, nezinu ciparus, bet manuprāt tieši ar Peku RD vadība bija ieguvēji finansiāli. Līdz šim Peka (ja kļūdos, kāds palabojiet) kā galvenais treneris savā karjerā ir nostrādājis vispār tikai 2 nepilnas sezonas - 1999.gadā strādāja Espo SM-līgā, šo sezonu starp citu nepabeidza jo viņu nometa (šaubos vai par labiem rezultātiem). Un otro reizi tajā pašā Espo 2005.gadā, arī pēc tam nākamajā sezonā Espo bija galvenais treneris. Viss. Ne ko tā īsti trenējis, ne arī ko uzvarējis. Būtu dīvaini, ja pie šādiem apstākļiem Pekas cena būtu augstāka nekā tam pašam visu nievātajam Jūlim, nemaz nerunājot par kādu bišķi zināmāku somu vai čehu treneri.
1 2 41 komentārs