Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Spanulis atgriežas...

Spanulis atgriežas...
Vasilis Spanulis atgriezies "Olympiacos" sastāvā
foto: www.republika.mk

Līdz eirolīgas grupu turnīra beigām atlikušas tikai trīs spēļu kārtas. Tas ir laiks, kad zaudēto vairs nevarēs atgūt kaut kad vēlāk. Šonedēļ svarīgākās spēles notiks Spānijā un Turcijā, kārtas centrālais mačs šovakar Malagā – “Unicaja” pret “Olympiacos”. Grieķijas komandas sastāvā atgriezīsies Spanulis, kura prombūtnē “Olympiacos” piedzīvoja grūtus laikus. Spēles sākums – plkst. 21.45.

5 intrigas “Unicaja” un “Olympiacos” spēlei
1. Divcīņa ar vislielāko izmisuma piedevu šonedēļ. Lai iekļūtu ceturtdaļfinālā, ar 6 uzvarām nepietiks un arī ar septiņām var izrādīties par maz. Uzvarētājs pats varēs noteikt savu tālāko likteni, zaudētājam nāksies cerēt uz konkurentu neveiksmēm.

2. Eirolīgas sezonu abas komandas sāka ar spēli savā starpā un pēc tam ir tikušās vēl divas reizes. Allaž uzvarējuši “Olympiacos” vismaz ar 8 punktu pārsvaru. Visās savstarpējās spēlēs grieķu klubs izcēlies ar labāku metienu precizitāti, kamēr “Unicaja” pirmajās divās bija pārāka cīņā pie groziem. Malagas komanda šosezon ir 2.vietā eirolīgā, pēc neprecīziem metieniem atgūstot bumbu vidēji 12.9 reizes. Spēlēs pret “Olympiacos” tas viņiem izdevies sevišķi bieži – vidēji 14 reizes.

3. ”Olympiacos” ceturtdaļfinālā spēlējuši katru pavasari kopš 2006.g., t.i. 8 reizes pēc kārtas, “Unicaja” tik tālu tikuši tikai vienreiz – 2007.g.

4. ”Olympiacos” identitāte dažu gadu laikā ir pilnīgi mainījusies. Komanda, kas regulāri sasniedza mazāk par gaidīto, tagad uzvar par spīti visam. Sezona sākās ar būtiskām izmaiņām sastāvā – nozīmīgas lomas ieņēma eirolīgas debitanti (Danstons, Lodžeskis). Tad nāca diskvalifikācijas, traumas (pirmoreiz 3 gadu laikā arī Spanulim) un neveiksmīgi mēģinājumi aizvietot savainotos spēlētājus (Mūns, daļēji arī Kolinss). Tagad Spanulis ir atkal ierindā un šis izbraukums (Malagā un pēc nedēļas Stambulā pret Efes) parādīs, vai citiem no “Olympiacos” būs jābaidās arī šopavasar.

5. ”Unicaja” ir spilgts piemērs, kā arī eirolīgas līmenī tikai ar vidusmēra spēlētājiem var sasniegt labus rezultātus. Taču tas prasa maksimālu koncentrēšanos un ļoti daudz enerģijas. Treneris Plaza no saviem audzēkņiem sagaida izcilību katrā epizodē. Pagājušās nedēļas nogalē, kad Malaga savā laukumā izsēja 18 punktu pārsvaru un zaudēja “Joventut”, Plaza nākamajā rītā sarīkoja 4 stundu garu videoseansu. Tā ka ceturtdienas spēlei viņi būs gatavi. Kopumā “Unicaja” šis ir grūts posms - zaudētas 4 spēles pēc kārtas (skaitot arī ACB līgu) un traumēts rezultatīvākais spēlētājs Kaners-Medlijs. Toties beidzot savu potenciālu atkal demonstrē Mindaugs Kuzminsks, pēdējās 4 eirolīgas spēlēs viņš vidēji guvis 13 punktus.

Citās eirolīgas spēlēs šonedēļ:

“Fenerbahce” (5-6) un “Emporio Armani” (8-3) (28. martā plkst. 20.30.) “Fenerbahce” ir negatīva bilance savstarpējās cīņās ar trim galvenajiem konkurentiem – “Olympiacos”, “Panathinaikos” un “Unicaja”. Tikai 3 uzvaras 3 atlikušajās spēlēs dos vietu ceturtdaļfinālā. Milānas pozīcijas ir daudz drošākas, bet uzvara būtu liels solis pretī 2.vietai un sava laukuma priekšrocībām ceturtdaļfinālā.
“Barcelona” (11-0) un “Panathinaikos” (6-5) (28. martā plkst. 21.45). Vai “Barcelona” vispār ir pieveicami? Viņu bilance top-16 spēlēs pēdējo 4 gadu laikā ir 36-1. “Panathinaikos” sagaida grūts uzdevums – šajā turnīra stadijā Barselonā neviens „svešinieks” nav uzvarējis jau 8 gadus (30 spēles pēc kārtas).
“Maccabi” (7-4) un “Real” (9-2) (27. martā plkst. 21.05). Pirms nedēļas “Maccabi” nenoturēja pārsvaru un galotnē zaudēja Belgradā. Svētdien piedzīvoja smagāko sagrāvi savā laukumā visā komandas pastāvēšanas vēsturē – 65:93 pret Jeruzālemes “Hapoel”. Un tagad ierodas “Real”, pret kuriem “Maccabi” zaudējuši 5 reizes pēc kārtas, vidēji ar 20 punktu starpību. Pamatīgs izaicinājums. “Real” uzvara nodrošinātu sava laukuma priekšrocības ceturtdaļfinālā.