Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Par ko Artūram Suhanovam atņēma basketbolista licenci?

Par ko Artūram Suhanovam atņēma basketbolista licenci?
Videointervijā sportacentrs.com Artūrs pamatīgi samelojās. Neveiklie mēģinājumi interpretēt savu taisnību cieta neveiksmi.

2014. gada 14. janvāris savā ziņā ieies Latvijas Basketbola vēsturē, jo pirmo reizi ir pārliecinoši pierādījumi, ka spēles rezultāts ir ticis negodīgi ietekmēts. Pēc šīs spēles basketbolista licenci uz mūžu atņēma Artūram Suhanovam. Šajā materiālā lasītājiem tiks piedāvāta iespēja iepazīties ar to, kādēļ, iespējams, viņš tika diskvalificēts, jeb padzīts no basketbola.

22 gadus vecais krāslavietis Artūrs Suhanovs 2013./2014. gada sezonu uzsāka LBL-2 klubā ”Rns-D/Līvāni”. Novembra mēnesī klubs pārtrauca sadarbību ar spēlētāju. Lai gan pats Artūrs sportacentrs.com sniegtajā intervijā nepārliecinoši (šajā ziņā intervija ir vairāk kā baudāma) atklāja, ka šķīries ar Līvāniem veselības problēmu dēļ, cits viedoklis ir kluba galvenajam trenerim Edgaram Cimaram, „Mums likās vairāk kā aizdomīgas spēlētāja aktivitātes sociālajos tīklos, kur regulāri tika pieminētas darbības ar totalizatoriem. Kopā ar komandas vadību nolēmām, ka atteiksimies no Artūra Suhanova pakalpojumiem, jo nevēlējāmies riskēt ar kluba tēlu. Jā, Artūram pēc tam bija arī kaut kādas veselības problēmas, taču galvenais iemesls ir šī „totalizatoru” lieta”.

Pirms spēles

Par spēļu ietekmēšanu diskvalficētais Artūrs Suhanovs nav slēpis, ka aktīvi darbojas totalizātoru jomā. Ieraksti sociālajos tīklos, kuros regulāri tiek atrādīti uzvarēto likmju ekrānšāviņi, padomi un diskusijas, kurās iesaistās krietns pulks dažādu sporta pazinēju, to skaitā arī sabiedrībā pazīstami basketbolisti (diskvalificēti un nediskvalificēti). Arī nesenajā intervijā sportacetrs.com, Artūrs vaļsirdīgi atzīst, ka projekts „ASlikmes” - twitter vidē izveidots konts, kurš piedāvā iegādāties par naudu veiksmīgas likmes, pieder viņam. Kādas likmes piedāvā šis kantoris, atkal atklāj pats varonis, kad viņam uz e-pastu aizrakstīja kāds fiktīvs klients Māris Petropolovskis.

Turpinot domu par „ASlikmes”, skaidri redzams, ka „eksperts” ir zinošs basketbola spēļu rezultātu prognozēšanā. Te īpaša vērība tiek pievērsta LBL-2 spēlēm , kuras bieži tiek papildus atzīmētas kā „VIP” un „100%”. Abi šie termini tika lietoti arī pirms bēdīgi slavenās 14. janvāra spēles, kurā savā starpā tikās „Jugla/Sport2000” un BK „Ventspils augstskola”.

Pirms spēles veikto aktivitāšu skaitā bija arī kāda vienošanās ar „Jugla/Sport2000” spēlētājiem Jorenu Duļevski, Ģirtu Lazdānu un Jāni Vībānu. Šādu faktu neslēpj pats Suhanovs, to pastāstot sportacentrs.com videointervijā un savā twitter profilā. Pieminētā 14. janvāra spēle gan nav vienīgā abu pušu sadarbība, taču pierādāma informācija pieejama vien par pēdējo maču. Zemāk redzamajā attēlā redzama saruna starp Suhanovu un vienu no trim „Juglas” spēlētājiem.

Šī nebija vienīgā iesaistīto personu saruna pirms vēsturiskās spēles. Šoreiz jau parādās konkrēti iesaistīto personu vārdi. Ieteikums uzmanību pievērst sarunu datumu hronoloģijai, jo pēc mača „Juglas” spēlētāji tika izsaukti uz pārrunām pie trenera.

SPĒLE

2014. gada 14. janvārī notikusī LBL-2 spēle starp „Jugla/Sport2000” un BK „Ventspils augstskola” noslēdzās ar rezultātu 61:74. Pirmajā ceturtdaļā mājinieki guva vien 10 punktus, bet trīs iesaistītie spēlētāji , protams, ka neguva nevienu punktu. Kādēļ? Nākamais attēls sniedz atbildi, proti, viens no iesaistītajiem LBS spēlētājiem sniedz liecību par notikušo.

Pēc pieminētā incidenta tika apturētas trīs „Jugla/sport2000” spēlētāju licences, bet Artūram Suhanovam LBS piesprieda mūža diskvalifikāciju. Interesanti, ka pats notiesātais savu rūpalu nav apturējis, tieši otrādi, „ASlikmes” turpina tirgot „interesantas” spēļu prognozes ar „interesantu” komandu piedalīšanos. Izmeklēšana turpinās.

  +3 [+] [-]

, 2014-03-27 17:25, pirms 10 gadiem
Suhanovam nebūs viegli atmazgāties, bet daudz svarīgāk, lai šis kompleksu un parādu pārņemtais jaunēklis izdod arī citus līdzdalībniekus.
Tādēļ varbūt sākumā jau vienoties, ka no kriminālatbildības izbēgs, ja izstāstīs visu, kā bija, varbūt izdodas izmakšķerēt arī kādu lielāko zivi?

  +5 [+] [-]

, 2014-03-27 17:54, pirms 10 gadiem
Tas pamuļķis vispār videni ir beidzis??? Kur prāts šitādas lietas apspriest pa tel un kaut kādos twitteros,šmiteros, feisbukos, inboksos.

  +7 [+] [-]

, 2014-03-27 18:19, pirms 10 gadiem
mana atbilde uz virsrakstu - "par savu stulbumu"
ja es taisītu tādas afēras, nekad mūžā neizmantotu Twitter utml...
augstākminētajam pilsonim taisnība par izglītības līmeni

  +2 [+] [-]

, 2014-03-27 23:12, pirms 10 gadiem
Piekrītu Skudriniekss, tiešām gribētos, lai izvelk kādu lielo ZIVI... citādi šis diskvalificētais puika nav nekas īpašs!
Jāgaida ziņas no Jelgavas..

  +3 [+] [-]

, 2014-03-27 23:53, pirms 10 gadiem
Čalim laikam ar smadzenēm nav viss kārtībā, ja viņš uzskata, ka tas, ko viņš darīja, ir normāli, un tagad mēģina spodrināt pakaļu. Neņemot vērā to, ko pats sarakstījis, "atstājot pēdas".
Malači līvānieši, ka patrieca šo krutku jau laicīgi. Tādus - prom!

  +2 [+] [-]

, 2014-03-28 00:47, pirms 10 gadiem
Augstāk esošais komentārs nav LBS rakstīts. Pavisam drīz noskaidrosim, kas ir tā patiesais autors.

     [+] [-]

, 2014-03-28 01:14, pirms 10 gadiem
Artūrs Portnovs rakstīja: Augstāk esošais komentārs nav LBS rakstīts. Pavisam drīz noskaidrosim, kas ir tā patiesais autors.
Nu neko sev, tads konts tacu neizveidojas pats no sevis, bet gan ir uztaisits lai LBS varetu izteikt savu viedokli, vai ne ta ? Un ja tik viegli ir iegut tam pieeju, tad ka ar parejam drosibas lietam LBS ? Vai ari ja ta ir SA problema, tad iznak ka sadi izteikties vares jebkuras federacijas konts un vares atrunaties ka nav nemaz konketas federacijas rakstits ???

  +1 [+] [-]

, 2014-03-28 06:17, pirms 10 gadiem
Kaut ko nesaprotu. Artūrs Portnovs ir LBS preses cilvēks vai sportacentra moderators???
A šitādus suhanovus vajadzētu ālinģī vai akacī slīcināt, jo viņi grauj SPĒLI, kas ir galvenā basīša būtība.

     [+] [-]

, 2014-03-28 07:35, pirms 10 gadiem
žurnaļuga rakstīja: Kaut ko nesaprotu. Artūrs Portnovs ir LBS preses cilvēks vai sportacentra moderators???
A šitādus suhanovus vajadzētu ālinģī vai akacī slīcināt, jo viņi grauj SPĒLI, kas ir galvenā basīša būtība.
No LBS lapas.
Sabiedrisko attiecību un mārketinga nodaļa
Artūrs Portnovs
Komunikāciju vadītājs
Tālrunis: (+371) 67895975
E-pasts: arturs.portnovs@lbs.lv

     [+] [-]

, 2014-03-28 07:36, pirms 10 gadiem
rediss77 rakstīja: Nu neko sev, tads konts tacu neizveidojas pats no sevis, bet gan ir uztaisits lai LBS varetu izteikt savu viedokli, vai ne ta ? Un ja tik viegli ir iegut tam pieeju, tad ka ar parejam drosibas lietam LBS ? Vai ari ja ta ir SA problema, tad iznak ka sadi izteikties vares jebkuras federacijas konts un vares atrunaties ka nav nemaz konketas federacijas rakstits ???
Kas te nesaprotams? Vai tad nav skaidrs, ka caur kontu iegāja kāds sportaavize.lv tehniskais administrators, kuram priekš tā nevajag paroli?
Neizslēdzu iespēju, ka tā ir provokācija pret federāciju.

     [+] [-]

, 2014-03-28 07:36, pirms 10 gadiem
anjo rakstīja: No LBS lapas.
Sabiedrisko attiecību un mārketinga nodaļa
Artūrs Portnovs
Komunikāciju vadītājs
Tālrunis: (+371) 67895975
E-pasts: arturs.portnovs@lbs.lv
No kura laika cilvēks nedrīkst vairākos darbos strādāt? Pats jūs nekad tā neesat darījis, aļō?!

  +1 [+] [-]

, 2014-03-28 09:22, pirms 10 gadiem
šitām Suhanova atmazgām varētu noticēt tikai LJBL jaunāko grupu spēlētāji

  +1 [+] [-]

, 2014-03-28 16:51, pirms 10 gadiem
Skudriniekss rakstīja: No kura laika cilvēks nedrīkst vairākos darbos strādāt? Pats jūs nekad tā neesat darījis, aļō?!
Apstiprināju, ka viņš ir LBS. Ko brauc virsū

  +1 [+] [-]

, 2014-03-28 23:43, pirms 10 gadiem
neko jaunu un vairak par Overtime nepastastija - sudigs raksts:dublikats