Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Janka? Ja lēmums ir godīgs...

Janka? Ja lēmums ir godīgs...
Jānis Sprukts ir emocionāli iztukšots. Vai tāpēc Latvijas Izlase ir beigusies?

Foto: Romāns Kokšarovs, f64, "Sporta Avīze"

Jānis Sprukts, nokļuvis pie publiskajiem mikrofoniem, kaut ko saka, saka, bet līdz galam nepasaka. Nav viņam raksturīgi. Hokejists, kas Latvijas himnu pirms vai pēc spēles ir dziedājis ar plašu muti, tagad ir mazliet apmulsis, kad viņam jāpasaka, ka... šopavasar viņš nedziedās...

Kas ir noticis? Jānis Sprukts grib šajās dienās pateikt, ka viņš ir fiziski un morāli iztukšots, ka viņš nekāds palīgs pasaules čempionātā nebūs, ka viņam vajag atpūsties, ka viņš valstsvienībā nespēlēs... Skaidri! Tā vietā viņš saka, ka viņam sezona ir beigusies. It kā šai frāzei nevarētu atrast skaidru tulkojumu? Jānis baidās, jo runa ir par izlasi. Par to pašu komandu, kuras karogu viņš ir turējis godā un cieņā. Kopš zināma laika, mums, latviešiem, karoga jautājums ir principiāls. Jaunāko laiku vēsture mūs šajā sakarā ir izpliķējusi un varbūt tieši tāpēc gan sportistu, gan līdzjutēju priekšā – izlase ir kaut kas vairāk par vienu komandu, kas sanāk kopā uzspēlēt. Spēlēt izlasē, tas nav stāsts par uzvārdiem uz muguras – tas ir stāsts par ģerboni un valsts nosaukumu uz krūtīm. Jānis to saprot, mēs visi saprotam. Ja viņš saka, ka šoreiz nevēlas, tas nenozīmē, ka viņš ir nodevējs. Jo nodevēji parasti saka, kāpēc viņi grib spēlēt citur, vai izdomā melus, kas attaisno savu izvēli. Sprukts citur negrib spēlēt, jo viņš ir latvietis. Viņš nemelo, kad saka – esmu emocionāli iztukšots. Mēs viņam ticam. Vai nevajadzētu? Kāpēc?

Fons jau pateicīgs. Atceraties runas par lielākām prēmijām, ko esot draudējuši prasīt izlases hokejisti? Tāpat Znaroku, kurš it kā sūtījis vienu savējo no Maskavas sist tieši Spruktu? Vēl jau Jānim līgums beidzas ar pašu Dinamo – te arī var kaut kas beigās sabiezēt, nesanākt. Ja paturam prātā, ka spēles un sniegums izlasē var gan palīdzēt, gan iegāzt – tas velkas kā aste nopakaļ. Vai Sprukta gadījumā? Neticu! Viņš nav tik aprobežots, viņš nav tik nekrietns. Bet tauta runā?! Tas labi, ka viņi runā, tātad – neesam vienaldzīgi. Ja neesam vienaldzīgi, tad noteikti esam ar savām galvām un izpratni, ar prasmi – atšķirt pelavas no graudiem. Sprukts nespēlēs, bet kāds cits tur būs! Ja nu šis cits tieši šobrīd mēģina pavērt lielo iespēju durvis? Dzīvē visiem notikumiem ir kāds skaidrojums un turpinājums. Tur, kur kaut kas beidzas, iespējams, kaut kas lielāks sākas. Nepadarīsim vienu spēlētāju lielāku par komandu, kuru viņam ir iespēja pārstāvēt.

Visi nav un nebūs vienādi, tāpēc kādam šis hokejista paziņojums liksies nenopietns. Vēl kāds mēģinās viņu kaunināt, būs tādi, kas šo vīru nosauks par mīksto vai pavīpsnās – sak, atradies lupata, kas nevar savas emocijas savākt. Sprukts nekad tāds nav bijis, varbūt tieši tāpēc šī nopietnība ir lielāka, nekā jebkad agrāk esam piedzīvojuši. Mums nevajag spēlētāju, kas izliekas, kas sakās – darām, bet pats labi saprot, ka nevar. Jānis par to domāja jau labu laiku, to viņš bija apsvēris arī skaļi, varbūt tāpēc kā vārda un darbu vecis – nespēja izlikties pēkšņi labāks, citādāks. Ja tā būtu, tad tā gan ir tēlošana, to gan varētu saukt par nodevību. Jā, tiesa, Sprukts apgrūtina Latvijas izlases treneru izvēli, viņu vīziju par sastāva komplektāciju. Viņš pietrūks. Vai mums viņu būtu jāved ar varu uz pasaules čempionātu, tikai tāpēc, ka tā ir izlase? Absurds! Cilvēks pateica atklāti un tāpēc cienīsim šo izvēli. Ja viņš tomēr nav bijis atklāts, vai mēs būsim tie, kas spriedīs tiesu? Viņš pats sevi tiesās... Šoreiz Jānis negrib un nevar palīdzēt izlasei. Kad varēs? Tas jau būs cits Sprukts. Lai viņš sakārto savas domas, savu spēku un veselību. Izlases sakarā neviens nav jālūdz un jāpārliecina, jo izlase ir karogs. Sprukts to nemāk pateikt vai – baidās, ka viņu nesapratīs. Sapratīs, Jāni, sapratīs - ja šis lēmums ir godīgs.
Izskatās, ka ir.

1 2 56 komentāri

 +13 [+] [-]

, 2011-03-27 16:52, pirms 13 gadiem
nez, man godīgi sakot ne silts ne auksts par Sprukta (ne)vēlmi spēlēt izlasē, viņs ir pieaudzis cilvēks un tikai pats izlemj, man nekas nav pretī, normāli, pats viņa vietā noteikti arī atteiktos šogad.

bez tam mani vairak besī tie lunohodi kmas aizbrauc uz izlasi un tad ar daiļslidošanu nodarbojas, nu ja negribi kapāt līdz asinīm tad nav ko baukt, sēdi mājās, katru gadu aizbrauc čomu bars, tā, atpūsties, nedaudz uzmaukt hoķi, un tad mēs brīnāmies ka visu laiku labi maucam pret stiprajiem bet klūpam pret "sava" līmeņa komandām, bet kāds ir hokejs kad nav cīņas, atdeves un jēgas mēs redzam zvaigžņu spēlēs.

ja lv izlase grib paņemt medaļas čempī - visiem ir jāstrādā kā vienotam mehānismam, tuvu 100%, bez atkritējiem, ņaudēšānas, čīkstēsanas, katram, jādara savs darbs un nav jāskatās uz citiem, jāpalīdz, jābūt max atdevei, jāmetas ripām pretī, jāizpilda spēles plāns...

vai tas kādreiz notiks? nē, jo izlase brauc uzspēlēt, nevis uzvarēt. nu nav mums tik augstas klases komanda lai mēs varētu lēnām ieskrieties, mums vajag strādāt melnu muti no pirmās līdz pēdējai sekundei, nedot pretiniekam vispār galvu pacelt, iet uz vārtiem un kā robotiem sist sist sist sist...

 +19 [+] [-]

, 2011-03-27 16:59, pirms 13 gadiem
Un ja pie šāda slēdziena nāks vēl kādi 3-4 DR hokejisti?? Arī cienīsim viņu izvēli??? Problēma ir jāmeklē citur. Jā, ar varu izlasē ievilkt nevar, bet to var novērst jau pirmsākumos, lai tādas domas pat nerastos. Ja nākamgad to pašu pateiks Miķelis, Lauris, Ņiživijs?? Arī aizstāvēsim viņus akli pieverot acis? Protams, ar varu mīļš nekļūsi, bet LV kontekstā šis jautājums ir jārisina, savadāk "paguruma" nomāktie ar katru gadu būs ar vien vairāk un vairāk. Kāpēc citi var, bet citi nevar??

 +19 [+] [-]

, 2011-03-27 16:59, pirms 13 gadiem
gagarina finālā plēstu un lauztu... bet te latvijas izlase... nothing special...

 +16 [+] [-]

, 2011-03-27 17:08, pirms 13 gadiem
Ja kādu laiku atpakaļ nebūtu sākušās runas par to,ka daži no DR spēlētājiem negrib spēlēt izlasē,pilnīgi iespējams neviens Jāņa nespēlēšanu neuztvertu tik asi,bet ir tā,kā ir.
Slēpts komentārs: Shadow_92

  +4 [+] [-]

, 2011-03-27 17:10, pirms 13 gadiem
Kad Miķelis principā lilā pofigā atslidoja savas spēles izlasē tad teica, nafig viņu vajadzēja...
Lūk, tgd kad Sprukts pats pasaka, ka šogad nespēlēs, tad lieli pārmetumi... Ja nevēlas lai nespēlē...
Vaitad pēkšņi visi ir aizmirsuši ko vius laiku kladzināja, ka izlasē ir jāspēlē tiem, kas to vēlas? Kam ir motivācija?
Labķa, godīgi pasaka, ka nevēlas, nekā tizlojas bez emocijām un vēlēšanās...

  -1 [+] [-]

, 2011-03-27 17:11, pirms 13 gadiem
Shadow_92 rakstīja: Dinamo viņam maksā naudu, izlase arī kaut ko dod, bet daudz mazāk
šitā jau tad var būt visiem.. nafig spēlēt izlasē, ja maksā dinamo... lai vai kā... bet no sprukta šito negaidīju

  +1 [+] [-]

, 2011-03-27 17:12, pirms 13 gadiem
kasparello99 rakstīja: Un ja pie šāda slēdziena nāks vēl kādi 3-4 DR hokejisti?? Arī cienīsim viņu izvēli??? Problēma ir jāmeklē citur. Jā, ar varu izlasē ievilkt nevar, bet to var novērst jau pirmsākumos, lai tādas domas pat nerastos. Ja nākamgad to pašu pateiks Miķelis, Lauris, Ņiživijs?? Arī aizstāvēsim viņus akli pieverot acis? Protams, ar varu mīļš nekļūsi, bet LV kontekstā šis jautājums ir jārisina, savadāk "paguruma" nomāktie ar katru gadu būs ar vien vairāk un vairāk. Kāpēc citi var, bet citi nevar??
Ja viņi nevēlēsies, tad viņus nav jāaizstāv, bet jāsaprot...
Cik reizes ir kladzināts, ka izlasei pēc tā vai šitā aiziešanas viss ir?
Ka neviens nespēs viņu aizvietot? Un cik reizes ir bijis tas viss ir? Nevienu. Nebūs viens, būs kāds cits, kas spēlēs... Nav neaizvietojamu hokejistu...

  +2 [+] [-]

, 2011-03-27 17:17, pirms 13 gadiem
Shadow_92 rakstīja: Dinamo viņam maksā naudu, izlase arī kaut ko dod, bet daudz mazāk
Piebildiishu, ka izlase dod moraalu gandarijumu, ka vari paarstaaveet savu valsti!

  +3 [+] [-]

, 2011-03-27 17:20, pirms 13 gadiem
pēdējā overtime arī valdža norādīja uz atšķirībām starp basketbolistu un hokejistu - hokejista pasules čempis ir uzreiz - aizej nokapā un ir beigas.. ... basītī ir nedaudz savādāk... pec sezonas jārukā lai varētu nokapāt izlasē rudenī.. tas ir daudz reiz smagāk.. bet mums jau dažādu spruktu atteikumi skaitās cienījamāki.. kas ta tur... čalis nogura..

  +9 [+] [-]

, 2011-03-27 17:23, pirms 13 gadiem
LV izlase bija kaa skatuve, kur izraadiit sevi plashakai hokeja sabiedriibai. tagad ir RD, augsta liimenja liiga. ko tur d.... pleest. kam sevi atraadiit. nav vairs tie laiki, kad speeleeja patriotisma peec. varbuut tas ir normaali... zheel
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +6 [+] [-]

, 2011-03-27 17:50, pirms 13 gadiem
Jāsaprot mums faniem viens aspekts - mēs peļam Spruktu tāpēc ka mums NAV REZERVJU! vienkārši līdzvērtīgu(!) nav. Rupji sakot tas nozīmē, ka kapās vēl viens ''džeriņš''. Var saprast un pat vajag, jo pasakat, kas ir labāk - Nosēdies bez motivācijas Sprukts vai piem. Pečura, kas cinisies par katru ripu?
Paskatoties mūsu tīros centrus - Bērziņš, Pečura, Džeriņš - 3., 4. maiņa
un vēl klasi augstāki(malējie) arī var labi spēlēt centrā - Daugaviņš, Vasiļjevs.
Nebur te drāmu. (c)

  +3 [+] [-]

, 2011-03-27 17:53, pirms 13 gadiem
Ļoti žēl, ka Sprukts šogad izlasē nespēlēs! Un, protams, ir ļoti viegli nosodīt nezinot visus patiesos iemeslus. Jānovēl Jānim spēks un izturība, jo tā viņam šajā laikā būs ļoti nepieciešama!

  +2 [+] [-]

, 2011-03-27 17:53, pirms 13 gadiem
Ko var pērties, kas grib lai spēlē kurš negrib lai nespēlē! Nevajag mums izlasē spēlētājus kas spēlēt tajā jālūdz,jāpierunā. SARAUJ, LATVIJA!!!
Slēpts komentārs: maris777
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2011-03-27 18:11, pirms 13 gadiem
Ar Vācijas futbola izlasi bija līdzīgi pirms PČ. Nebija Ballaka un nu sadomājās, nav mūsu kapteiņa, līdera, būs grūti... H**akš parādījās Ozils un nospēlēja pat labāk par Ballaku, cerams arī kāds kadrs no mūsējiem paspīdēs Sprukta vietā

  -1 [+] [-]

, 2011-03-27 18:20, pirms 13 gadiem
Dinamo " labie" darbi:
1. Pagātne - pajucis LČ (daļēji protams arī dēļ ekon. situācijas);
2. Tagadne - spēlētājiem nav motivācijas izlasei.
3. Nākotne - sadarbības līgums ar VHL klubu.

Nu apskaidrojiet man, nejēgam - kā tas ceļ Latvijas hokeja līmeni?

  +1 [+] [-]

, 2011-03-27 18:33, pirms 13 gadiem
lhf2 rakstīja: Dinamo " labie" darbi:
1. Pagātne - pajucis LČ (daļēji protams arī dēļ ekon. situācijas);
2. Tagadne - spēlētājiem nav motivācijas izlasei.
3. Nākotne - sadarbības līgums ar VHL klubu.

Nu apskaidrojiet man, nejēgam - kā tas ceļ Latvijas hokeja līmeni?
1. Kads RD sakars ar LAC? tapat visi RD speletaji spelet jebkur citur, nevis LAC
2.Par to motivaciju, iespjemas tev ir taisniba, bet tas nav saistits ar RD, bet ar katra pasa atteiksmi, daudzi spele NHL, kur sezona ir garaka. bet tapat brauc uz PC
3.Ta isti ari nesapratu par ko seit ir runa

  +3 [+] [-]

, 2011-03-27 18:48, pirms 13 gadiem
Džeki kapās, kapās un aizkapāsies!!Par Lielu LATVIJU!! Un lai kož Lācītis ķepā, ka nebija klāt!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2011-03-27 19:12, pirms 13 gadiem
Smieklīgitad jau ja Loko buutu pieveikts,Sprukts nespeeleetu tālāko sēriju?viņam tak nav spēka-NETICU...

  -1 [+] [-]

, 2011-03-27 19:24, pirms 13 gadiem
zigens10 rakstīja: Smieklīgitad jau ja Loko buutu pieveikts,Sprukts nespeeleetu tālāko sēriju?viņam tak nav spēka-NETICU...
Labs! Varēja kāds žurnālists sprukstiņam paprasīt, kā šis taisijās spēlēt tālāk sērijā. Arī par 20% ?

  -1 [+] [-]

, 2011-03-27 19:35, pirms 13 gadiem
zigens10 rakstīja: Smieklīgitad jau ja Loko buutu pieveikts,Sprukts nespeeleetu tālāko sēriju?viņam tak nav spēka-NETICU...
Toch smiekliigi!Tad sanaak ka Janka nebuutu speeleejis taalaak pret Atlantu.Es arii par to aizdomaajos!

  +3 [+] [-]

, 2011-03-27 19:44, pirms 13 gadiem
zigens10 rakstīja: Smieklīgitad jau ja Loko buutu pieveikts,Sprukts nespeeleetu tālāko sēriju?viņam tak nav spēka-NETICU...
vai tad tik grūti aizdomāties tik tālu, ka Lokomatīvei tika zaudēts tieši tāpēc ka daudziem spēlētājiem vairs nav iekšā? ne jau vārtusargi vainīgi, ka pretinieki iemeta 19 ripas pēdējās 3 spēlēs...

  +2 [+] [-]

, 2011-03-27 19:48, pirms 13 gadiem
JK rakstīja: vai tad tik grūti aizdomāties tik tālu, ka Lokomatīvei tika zaudēts tieši tāpēc ka daudziem spēlētājiem vairs nav iekšā? ne jau vārtusargi vainīgi, ka pretinieki iemeta 19 ripas pēdējās 3 spēlēs...
19 ripas ielada 3 spēles tāpēc, ka parakstijās ar Loko atklātu hoķi raut nevis savu speli spelēt!!! Pasaki kurā no spēlēm tu redzēji, ka mūsējie ir paguruši?

  +1 [+] [-]

, 2011-03-27 19:58, pirms 13 gadiem
Domenikssss rakstīja: 19 ripas ielada 3 spēles tāpēc, ka parakstijās ar Loko atklātu hoķi raut nevis savu speli spelēt!!! Pasaki kurā no spēlēm tu redzēji, ka mūsējie ir paguruši?
vot,vot
Slēpts komentārs: fizzz

  +2 [+] [-]

, 2011-03-27 20:24, pirms 13 gadiem
Es piemēram labi saprastu ,ja pēc šā PČ piemēram Vasiljevs vai Ņiživijs paziņotu ,ka beidz savu karjēru izlasē jo 36 gados tas būtu korekti un nekā nosodama. Bet Sprukta gadījumā ,varbūrt es viņu nenosodu ,jo man pat nav tādu tiesību ,bet vilšanās pamatīga. Pirmkārt laiks vēl līdz PČ ilgs un pateikt uzreiz ka nevarēs ,grūti tam noticēt. Un tiešām ja Dinamo izpildītu vadības uzdevumu un spēlētu finālā ,ko tad viņš nespēlētu. Man jau liekas ja komanda tiešām tiktu finālā,tad vispār sāktos atteikumu lavīna. Bet tomēr nāk prātā spēlētāji kuri ir spēlējuši izlases intresēs PČ ar traumām Vītoliņš,Cipruss un citi,tā kā galvenais tomēr ir griba. Protams ka Dinamo ir labs gan spēlētājiem ,gan faniem,bet nepatīkami,ka tas kļūst gan vieniem ,gan otriem svarīgāks par izlasi.

  +3 [+] [-]

, 2011-03-27 20:33, pirms 13 gadiem
Ja Sprukts tāpat kā Skudra katru gadu meklētu iemeslus, būtu cita runa. Bet tā - ļoti labi saprotu Spruktu un tas ir normāli, ka reizēm cilvēkam var uznākt nepārvarama vēlme pēc vienkāršas atpūtas. Ļausim cilvēkam atpūsties un gaidīsim svaigu atpakaļ gan Dinamo, gan izlases rindās.

     [+] [-]

, 2011-03-27 20:51, pirms 13 gadiem
Domenikssss rakstīja: 19 ripas ielada 3 spēles tāpēc, ka parakstijās ar Loko atklātu hoķi raut nevis savu speli spelēt!!! Pasaki kurā no spēlēm tu redzēji, ka mūsējie ir paguruši?
Pēdējās trīs spēlēs stabili var atrast kaudzi situāciju kur kāds k-ko nokavē par sekundes simtdaļu, uz kaut ko nenokoncentrējas, nemaz nerunājot par 50/50 situācijām cīņā par ripu, kurās vairākumā gadījumu kā uzvarētāji izgāja pretinieku spēlētāji.
1 2 56 komentāri