Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Latvijas hokejistu TOP 30. Pēc Vankūveras un MVD

Jānis Matulis
Jānis Matulis

Latvijas hokejistu  TOP 30. Pēc Vankūveras un MVD
Edgars Masaļskis TOP 30 nu jau otrajā vietā.
Foto: AFP

Solīju, ka pēc Vankūveras būs jauns Latvijas hokejistu TOP 30. Nu tas tapis. Klāt pieķerot arī deviņas spēles Gagarina kausā. Protams, arī šis rangs ir subjektīvs, jo salīdzināt vārtsargu, aizsargu un uzbrucēju ir diezgan grūti.

Parasti cietēji ir aizsargi. Jo visi labi redz, cik skaisti vārtus guvis Dārziņš un cik varens vārtos Masaļskis, bet pamanīt Pujaca vai Reķa kvalitāti ir grūtāk. Un tāpēc nemaz nebrīnos, ka interneta atsauksmēs dažs pirms Vankūveras Reķi gribēja atstāt mājās...

Skaidrs, ka Vankūvera un Gagarina kauss ir divi dažādi lielumi, turklāt dažiem, kas bijuši varoņi KHL, Kanādā galīgi negāja, un otrādi. Šosezon klātienē neesmu redzējis Kuldas, Ivanāna, Tribuncova, Māra Jasa, Macijevska spēli. Tāpēc spriedumi par viņiem pastarpināti.

Šāds, manuprāt, ir šī brīža Latvijas TOP30. Aiz spēlētāja uzvārda + un - rāda viņa kāpumu rangā vai kritumu. Nākamais rangs droši vien pēc Manheimas. Maija beigās.

1. Kārlis Skrastiņš (0).
Ja šajā laika posmā kāds būtu nospēlējis super, Dalasas zvaigzne varēja arī pazaudēt pirmo vietu. Spēle ar Slovākiju parādīja, ka par ''Dzelzs latvieti'' sauktajam Skrastiņam arī ir kauli un miesa, kas šad tad mēdz nogurt.

2. Edgars Masaļskis (+2).
Edža bija Znaroka drošā pils Vankūverā un Šuplera glābiņš ceļā pie Gagarina. Par spēlēšanu uz špricēm pret MVD pelnījis ja ne lielu goda rakstu, tad vismaz mazu prēmiju no ''Dinamo'' akcionāriem. Trešajā spēlē pret SKA pazaudējot Edžu, redzējām, cik liela loma viņam šīs sezonas ''Dinamo'' panākumos un neveiksmēs.

3. Herberts Vasiļjevs (+3).
Vankūverā spēlēja daudz un bija viens no izlases līderiem. Iemeta savu ripu Krievijai, ideāli strādāja mazākumā un ļoti redzīgi piespēlēja Sočam. Pluspunkti arī par to, ka uz izlases sniegumu pirmajās trijās spēlēs skatījās reāli un nevis mala, ka mēs cīnījāmies, mums neveicās utt.

4. Sandis Ozoliņš (-2).
Mēģināju vizuāli iedomāties Ozo Vankūverā starp NHL monstriem, kāds pirms pāris gadiem bija viņš pats. Grūti tur Sandim būtu. Jā, elkonis sāp un par cīņā saukšanu plusi, bet sezonas beigas pret MVD nebija tik spožas, kā gribētos.

5. Georgijs Pujacs (+14).
Beidzot arī Latvijas izlasē ieraudzīju to Žoru, kas tā patīk Krievijas klubu treneriem. Ja izlasē vienīgais ar pozitīvu lietderību (+1), tad komentāri lieki. Laba pozīcijas izvēle. Ja būtu arī ātrākas kājas, kazi, spēlētu nevis ''Sibirj'', bet ''Bruins''.

6. Ģirts Ankipāns (+14).
Divas ripas Vankūverā, viena Ešam starp kājsargiem. Citi tās var saukt par cūcenēm, Ģirts sauc par darba ripām. Viens no retajiem mūsu spēlētājiem, kurš visātrāk pielāgojās NHL laukumiem.

7. Arvīds Reķis (0).
Stabila Latvijas izlases vērtība. Pirmajā mačā pret Čehiju izskatījās, ka netiek līdzi viņu uzbrucējiem (četri noraidījumi), bet varbūt tas tāpēc, ka Vācijā atļauj mazliet netīrāku spēli, nekā tas bija Vankūverā. Kopā ar Pujacu stabilākais aizsargu pāris.

8. Lauris Dārziņš (+6).
Lauris guvis tik daudz skaistu un vērtīgu vārtu! Un prot to darīt arī vairākumā no vārtpriekšas. Slaloms Dārziņa izpildījumā uz ledus dažbrīd tuvojas tam, ko spējuši mūsu lielie meistari. Vankūverā ļoti aktīvi uzbruka slovāku un čehu vārtiem, taču kopā metot deviņas reizes, ripu vārtos tomēr nedabūja.

9. Oskars Bārtulis (+1).
Vankūverā apliecināja savu NHL klasi. Nu ir arī pirmā ripa NHL. NHL laukumos spēlē droši un pārliecinoši. Ja nebūtu laukumā, kad čehi iemeta trešo ripu... Tuvāko pāris gadu laikā jākļūst arī par izlases vadošo aizsargu.

10. Miķelis Rēdlihs (-1).
Ar skaistu tālmetienu ielika pamatus pirmajai uzvarai pār SKA. Iemeta ļoti svarīgu ripu čehiem, bet var nospēlēt arī nepārdomāti - piespēle cauri savai vārtpriekšai mačā ar Krieviju, noraidījums savā zonā pret Slovākiju, četras soda minūtes 4:5 pagarinājuma sākumā pret MVD. Varbūt brīžam traucē pārlieku lielā emocionalitāte, bet ceļu laukumā Miķelis negriež nevienam.

11. Jānis Sprukts (0).
Mazākuma spēles ģēnijs. Ļoti labi spēlē uz ripu un, ja ar korpusu nostūmis savu sedzēju, tad pretuzbrukums izdosies. Kā realizēt izgājienus viens pret vienu gan jāiet studēt pie Helmuta Baldera.

12. Mārtiņš Cipulis (+5).
Iemeta ļoti svarīgu ripu MVD 1:4 spēlē, atvēra čehu vārtus Vankūverā, iemeta divas ripas vāciešiem Frankfurtē. Šķiet, šogad izlasē jūtas labāk nekā klubā.

13. Oļegs Sorokins (0).
Hokeja laukumā joprojām divdabis. Var vairākumā uzlikt ripu Hosam pa metienam, bet var arī aizsūtīt pretinieku pretuzbrukumā viens pret vienu. Play-off ''Dinamo'' vērtīgākais aizsargs. Žēl, ka neredzējām Vankūverā.

14. Aleksandrs Ņiživijs (-11).
Tāpat kā ''Dinamo'' arī Ņiživijs vienu vakaru ir karalis, otru - viņa sulainis. Vankūverā Sašam no mūsu uzbrucējiem bija otrais spēles laiks, jā, viņš vairāk ir piespēlētājs nekā metējs, bet... Play-off kopā ar Hosu un Petrovicki nebija tik varens, kā pienāktos pirmās maiņas uzbrucējam. Statistiķi teic, ka skaitļi nemelojot: pērn KHL lietderības koeficients -8, šogad - 9, play-off - sliktākais komandā -5.

15. Rodrigo Laviņš (-10).
Manu acu priekšā ir divi Laviņi: tas no Vankūveras, kurš it kā esot pildījis treneru spēles plānu, nopelnot mīnus 6 un tas Rodrigo, kurš KHL čempionātā nopelnījis +14. Viens no viņiem man Kanādā naktīs neļāva mierīgi gulēt.

16. Guntis Galviņš (-8).
Tas pats, kas Laviņam. Vai Vankūvera bija neveiksme, ja KHL +12? Bet reids savu vārtu tuvumā pret Krieviju tomēr bija katastrofa.

17. Mārtiņš Karsums (-5).
Nu jau Mārtiņš ir gana daudz vilcis mugurā ''Dinamo'' formu, lai parādītu, ka NHL viņam bijis tuvāk nekā KHL. Kaut kas tomēr pietrūkst arī Eiropā - ātrums, agresivitāte, spēks? Bet varbūt jāsaved kārtībā domas un tad ripa klausīs un fani nebeigs jūsmot par hokeja Mežoni.

18. Kristaps Sotnieks (+5).
Vankūverā lielais pozitīvais atklājums. Aizsardzībā spēlēja droši un pārliecinoši. Nu bet ripa Vokuona vārtos bija ļoti skaista. Kā Ovečkinam. Viens no tiem, kurš pie Znaroka spēlē labāk nekā pie Šuplera.

19. Kaspars Daugaviņš (-3).
Vankūverā brīžiem bija kaut kas no tā Daugaviņa, ko redzēju Rīgā '06 un Maskavā '07. Spēks kaulos ir, ir arī varēšana, kļuvis pieaugušāks un nu jau arī ar vienu spēli NHL. Būs labi.

20. Jēkabs Rēdlihs (+4).
Play-off pret MVD aizvadīja stabilāk nekā vecākais brālis. To pamanīja arī izlases otrais treneris Harijs Vītoliņš: ''Zini, Jēkabs Rēdlihs nospēlēja ļoti solīdi – ar pārliecību. Labi darbojās laukuma stūros, fiziski pret viņu bija grūti spēlēt.''

21. Krišjānis Rēdlihs (-6).
Un kurš Krišjānis ir īstais? Tas, kurš pieslēdzas uzbrukumam un var iemest ripu vārtos, vai tas, kurš pret MVD divas reizes pretspēlētāju pie saviem vārtiem sagaida ar muguru?

22. Raitis Ivanāns (-4).
Spēles laiks Raitim Losandželosā šogad strauji rūk un nu jau retums nav mači, kad ''Kings'' iztiek bez latviešu policista.

23. Artūrs Kulda (+2).
Neesmu redzējis. Divas spēles NHL pirms pašas olimpiādes prasīt prasās pēc augstākas vietas, bet, ja Latvijā tik daudzu fanu slavētā aizsarga vietā Atlanta izvēlas viņa pārinieku Čeliosu. Kuldas AHL klubs jau ticis play-off, kaut Latvijā daudziem gribētos viņu redzēt Rīgā un samērot ar Pujacu, Reķi, Sotnieku...

24. Gints Meija (+2).
Žēl, ka vienam no interesantākajiem mūsu jaunā viļņa uzbrucējiem tik maz uzticas gan klubā, gan izlasē. ''Dinamo'' jau nu noteikti nav pelnījis spēlēt tik maz.

25. Sergejs Naumovs.
Iepriekšējā topā vecmeistaru neiekļāvu, jo 36,6 min pret ''Sokil'' šķita par maz. Labi nospēlēja pārbaudes maču Frankfurtē, nopelnot otrā vārtsarga vietu olimpiskajā aptverē.

26. Roberts Bukarts (+1).
Nu ļoti labs gola ņuhs! Var iemest jebkuram un jebkurā spēlē. Arī MVD.

27. Roberts Jekimovs (-6).
Neesmu redzējis kopš decembra vidus, bet 1. vieta ir pirmā arī Somijas otrajā līga (D2).

28. Armands Bērziņš (+2).
Ir brīži, kad uzplaiksnī kaut kas no vecā Bērziņa. Tā bija arī pēdējā mačā Kanādā. Bet ledus ir jāgrauž arī tad, kad mugurā ''Dinamo/Juniora'' forma.

29. Aleksejs Širokovs (-7).
Kaut kā Vankūverā tomēr nepārliecināja.

30. Aleksandrs Jerofejevs (-1).
Augot jaunajiem aizsargiem var pazaudēt vietu gan izlasē, gan TOP 30.

  +4 [+] [-]

, 2010-03-27 23:26, pirms 15 gadiem
Veci ticat vai nee, bet man liekas, ka mums bus labs turnirs Manheina. Un man looti patik Sotnieka progress, redzu vinu kaa vienu no lielakajam zvaigznem Latvia nakotne. Edza vnk nav komenti - pirmkart objektivi novertets, otrkart - spozas sezonas bus ari turpmak ar so cinassparu un velmi sevi pieradit, lidzigi kaa Sandim. Labs raksts.

  +7 [+] [-]

, 2010-03-27 23:30, pirms 15 gadiem
Dievinu šitos topus. Protams, subjektīvi, jo manā topā nebūtu Širokova, piemēram. Arī daži būtu augstāk, daži zemāk, bet kopumā nekas cits neatliek, kā piekrist Matulim. Paldies par topu.

  +2 [+] [-]

, 2010-03-27 23:49, pirms 15 gadiem
Man jau šķiet, ka runājot par vārtu guvējiem, būtu jāpaskatās a) cik kurš spēlēja Vankūverā un b) cik kurš spēlēja/nespēlēja vairākumā.

Iemesti vārti, protams, uzbrucējam ir tas, par ko saņemt maizi, bet tomēr, cik produktīvs spēlētājs kopumā, arī būtu jāpaskatās.

Manā skatījumā jāņem vārā bija arī tāds faktors, cik kurš ilgi nospēlējis Dinamo, jo piemēram skaidri redzams, ka Sprukts no sākuma 'nekāds' pārvērties par vienu no Dinamo līderiem.

Manā skatījumā Spruktam būtu jābūt pāris vietas augstāk, tāpat arī Ņiživijam un Bārtulim, un Sotniekam, nemaz nerunājot par Daugaviņu un Kuldu, kuriem abiem sezona AHL ir lieliska (starpcitu, Matuļa kungs, var jau piecelties kādu nakti un paskatīties kā mūsu jaunatne spēlē. Spēles bez maksas (..)).

Zemāk ierindotu Cipuli, Ozo (garīgais un morālais līderis laukumā, arī uz ledus, protams, ļoti labs, bet tomēr, ne tik ļoti, lai būtu 4. vietā. Tāpat man pilnībā nav skaidra Ivanāna 22. vieta - spēlētājs, kurš vai nu nespēlē, vai iziet uz laukuma izkauties.. Nez, visu cieņu Raitim kā policistam, bet šajā topā, manuprāt, vieta viņam nav.

Protams, tikai viedoklis!

  -3 [+] [-]

, 2010-03-28 01:08, pirms 15 gadiem
GSH rakstīja: Man jau šķiet, ka runājot par vārtu guvējiem, būtu jāpaskatās a) cik kurš spēlēja Vankūverā un b) cik kurš spēlēja/nespēlēja vairākumā.

Iemesti vārti, protams, uzbrucējam ir tas, par ko saņemt maizi, bet tomēr, cik produktīvs spēlētājs kopumā, arī būtu jāpaskatās.

Manā skatījumā jāņem vārā bija arī tāds faktors, cik kurš ilgi nospēlējis Dinamo, jo piemēram skaidri redzams, ka Sprukts no sākuma 'nekāds' pārvērties par vienu no Dinamo līderiem.

Manā skatījumā Spruktam būtu jābūt pāris vietas augstāk, tāpat arī Ņiživijam un Bārtulim, un Sotniekam, nemaz nerunājot par Daugaviņu un Kuldu, kuriem abiem sezona AHL ir lieliska (starpcitu, Matuļa kungs, var jau piecelties kādu nakti un paskatīties kā mūsu jaunatne spēlē. Spēles bez maksas (..)).

Zemāk ierindotu Cipuli, Ozo (garīgais un morālais līderis laukumā, arī uz ledus, protams, ļoti labs, bet tomēr, ne tik ļoti, lai būtu 4. vietā. Tāpat man pilnībā nav skaidra Ivanāna 22. vieta - spēlētājs, kurš vai nu nespēlē, vai iziet uz laukuma izkauties.. Nez, visu cieņu Raitim kā policistam, bet šajā topā, manuprāt, vieta viņam nav.

Protams, tikai viedoklis!
Cipulis ir labāks par Karsumu. Nomierinies.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +6 [+] [-]

, 2010-03-28 11:15, pirms 15 gadiem
Kas īsti ir "vecais" Bērziņš? Man Bērziņš vienmēr ir bijis hokejists bez iniciatīvas un sportiska niknuma. Tāds, kurš saņem ripu un uzreiz domā,kā to iedot citam, nevis kaut ko izdarīt pats. Piemēram, pret Dāniju, šķiet, nolēma aiziet uzbrukumā - ar ko tas beidzās? Zaudēta ripa un vārti. Man tiešām žēl par Bērziņu, agrāk teica, ka potenciāls NHL, nu pat arī Dinamo Juniors neko īsti nevar izdarīt. Manā TOP 30 noteikti nebūtu.

  +3 [+] [-]

, 2010-03-28 12:53, pirms 15 gadiem
Man arī biš žēl, ka Dinamo neizmanto Meiju, nu dikti patīk kā šis spēlē
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2010-03-28 16:14, pirms 15 gadiem
forsh topins...man vietu seciiba buutu biki savaadaaka nekaa matulim,bet tas jau nemaina lietas buutiibu.....beerzinsh stabili peedeejais un zheel ka vinja vietaa uz vankuveru nepaneema bukartu...
un dinamo zheel arii tas ka bukarts ar meiju pamaz speeleeja---bet ko vinji tajaa laikaa paraadiija bij ok.Cerams nakamajaa sezonaa speelees vairaak.

  -1 [+] [-]

, 2010-03-28 17:50, pirms 15 gadiem
Supervaronis rakstīja: Kas īsti ir "vecais" Bērziņš? Man Bērziņš vienmēr ir bijis hokejists bez iniciatīvas un sportiska niknuma. Tāds, kurš saņem ripu un uzreiz domā,kā to iedot citam, nevis kaut ko izdarīt pats. Piemēram, pret Dāniju, šķiet, nolēma aiziet uzbrukumā - ar ko tas beidzās? Zaudēta ripa un vārti. Man tiešām žēl par Bērziņu, agrāk teica, ka potenciāls NHL, nu pat arī Dinamo Juniors neko īsti nevar izdarīt. Manā TOP 30 noteikti nebūtu.
īstenībā, tas Bērziņš kas vēl kā jaunais atbrauca no amerikas uz olimpisko kvalifikāciju 2005. gadā bija itin labs. Iemeta arī šaibu baltkrieviem, nu jau leģendārajā spēlē(iespējams, tādējādi dodot mums papildus spēkus). Vankūverā izskatijās diezgan normāli. Varbūt viņa īstā vieta ir mazajos laukumos?

     [+] [-]

, 2010-03-28 18:10, pirms 15 gadiem
Kopumā atbalstu Masaļska atrašanos TOPa 2.vietā, bet attiecībā uz Vankūveru - drošā pils (???) bija daži uzskatāmi "taureņi" plus katastrofāls vidēji ielaisto ripu rādītājs.

  +1 [+] [-]

, 2010-03-28 19:57, pirms 15 gadiem
smilchs2 rakstīja: īstenībā, tas Bērziņš kas vēl kā jaunais atbrauca no amerikas uz olimpisko kvalifikāciju 2005. gadā bija itin labs. Iemeta arī šaibu baltkrieviem, nu jau leģendārajā spēlē(iespējams, tādējādi dodot mums papildus spēkus). Vankūverā izskatijās diezgan normāli. Varbūt viņa īstā vieta ir mazajos laukumos?
Protams, būtu jocīgi, ja savulaik ļoti perspektīvam hokejistam nebūtu vispār nekā, ar ko palepoties. Bet, vērojot viņa spēli, tiešām ir žēl, ka čalis necenšas. Arēnas spēlēs, kad viņš spēlēja, tiešām sekoju visu laiku speciāli viņam līdzi. Nu žēl, ka pat īsti nemēģina būt kruts hokejists. Vienīgi prieks puslīdz par iemetieniem. Bet ar to nepietiek.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2010-03-28 23:44, pirms 15 gadiem
Buffalo rakstīja: Cipulis. Tas laikam domāts kā izsmiekls šeit? Tāda ironija?
Tik traki jau nav, ja ņemtu vērā tikai Dinamo tad varbūt....izlasē tomēr bija viens no redzamākajiem uzbrucējiem.

     [+] [-]

, 2010-03-29 00:20, pirms 15 gadiem
Par topu, daudzkur varu piekrist, bet ir vietas, kur es kategoriski nepiekriitu.

Reķis priekshaa Karsumam, Spruktam....
Kulda tik zemu, Kulda nespele NHL, jo vinam ir japilnveido savas uzbrukuma prasmes, nakamgad vinsh noteikti buus top aizsargs savaa komandaa lidzigi kaa shis chalis, kuru uzskata par vienu no labaakajiem pasaules aizsargiem vinsh NHL saaka tikai 22 gadu vecumaa eliteprospects.com: Eliteprospects.com - Duncan Keith

Berzinam te nesaredzu vietu, Naumovs labakaja gadijuma 30tais, ja gribam topaa 2 vaartsargus. Ivanaans topaa un augstaak par Kuldu...

     [+] [-]

, 2010-04-02 20:22, pirms 14 gadiem
ES jau esmu par jaunajiem latviešu puikām - Meija, Bukarts nu un varbūt Cibuļskis, tie ir tie, kurus tiešām vajadzētu laist pie lielākiem spēles laikiem - viņu potenciāls ir acīmredzams.

Kā arī, priecē, ka Miķelis un Lauris sākuši pamatīgi plosīties laukumā! Malači!
Sočas, Galviņa sniegums sāk palikt apsveicams! Nu un Kulda un Bārtulis vispār malači!!!

Par pirmajām divām vietām piekrītu par visiem 100%!!!! dzelzs vīram un mūsu mūrim mūžīga cieņa un laba vēlējumi!