Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Peka nestāvēs. Kam stāvēs?

Peka nestāvēs. Kam stāvēs?
Karsums sērijā pret Torpedo var būt liels... Mežonis.

Foto: Romāns Kokšarovs, F64, SA+

Virsrakstā ietvertajai vārdu spēlei Gagarina kausa pirmajā kārtā būs nozīme, jo abās komandās (Dinamo pret Torpedo) ir pa Pekam. Somu laikus savos sezonas kalendāros iezīmē gan Rīgā, gan Ņižnijnovgorodā - abu klubu galvenie treneri pārstāv tieši šo hokeja skolu un izpratni.

Mums stāv...

Rīgā mums ar Peku ir vienkārši – Peka Rautakalio ir galvenais treneris, viņš ir nācis šogad ar savu kārtību un kopā ar treneru kolektīvu to iedzīvinājis dabā. Kur sāls viņa stilam? Palūkojiet, cik maz vārtus esam šogad guvuši. Pēc šī rādītāja šodien „Dinamo” hokejisti nevis ietu uz treniņu, bet gan kopā ar sievām vai draudzenēm šķirstītu tūrismu firmu atpūtas ceļojumu bukletus... Sezonā, kurā – atzīsim kā bija! – netrāpījām ar ārzemniekiem, mēs tomēr izcīnījām tiesības spēlēt izslēgšanas spēlēs. Mūsu leģionāri pārsvarā nēsāja mēslu maisus vai – paši pēc tādiem izskatījās. Tātad – Peka ar kolēģiem, vulgāri spriežot, visu sezonu meklēja – kam īsti šajā komandā stāvēs... Atrada. Ja ejam prom no šī kalambūra erotiskās nozīmes, bet paliekam ar tiem pašiem burtiem, tad tas patiešām varētu būt gaidāmās sērijas motto. Kurai komandai stāvēs vārtsargs – tā uzvarēs. Neejot tālāk par Rīgas ģērbtuves robežām – ja Holts stāvēs, būs labi. Ja Kriss to nevarēs, liksim Jučeru... Kurš no viņiem? Tā būs liela atbilde. Mārim, šķiet, ar nerviem pret šo pretinieku varētu būt lielāka kārtība. Atcerēsimies abu komandu pirmo spēli viņā galā un fantastisko bullīšu sēriju. Tās laikā Jučers savā priekšā izmala tik daudz no Torpedo sejām, ka varētu sastādīt viņu uzbrucēju acu krāsu katalogu.

Pretiniekam arī...stāv

Mēģinot stāvēšanas tēmu pielāgot Torpedo pusei, te atkal nonākam pie vārda Peka. Tieši somu vārtsargs Peka Tuokola bija tas ezītis, kas abu komandu Rīgas spēlē pagalam bezcerīgi nostāvēja mača pirmo trešdaļu. Viņu toreiz nomainīja Ņikita Bespalovs, kad rezultāts bija 0:3 (Ankipāns iemeta no viduszonas!). Tagad visa Ņižnijnovgoroda zina, ka Peka nav glābējs un viņš pret Rīgu vairs nestāvēs... Kurš tad? Sēriju sāks Vitālijs Kovaļs, kas faktiski ir galvenais Torpedo mūris. Sezonas otrajā pusē viņš iedzīvojās savainojumā, tādejādi liekot padrebēt komandas aizsardzībai. Vārtos Kovaļs atgriezās tikai čempionāta pēdējā spēlē pret CSKA, kas vairāk bija kā viņa iesildīšana pirms sērijas ar „Dinamo”. Treneris Kari Jalonens saka, ka tagad ar viņu pirmo numuru viss esot kārtībā, lai gan vajag paturēt prātā, ka labās rokas savainojums bez sekām nepaliks. Rūpīgāks vērotājs pat pamanīs, ka tieši vārtsarga labā puse (roka, kurā atrodas nūja) mačā pret CSKA bijusi ar atkāpēm... Tostarp, ja Kovaļam ļauj iesvīst, viņš ir vairāk nekā puse no komandas, ko diemžēl nevaram pateikt par „Dinamo” vārtsargiem. Tikai ar pusi play off spēlēs nepietiek...

Treneri: abos sezonas mačos Rautakalio uzminēja ar spēles plānu, tostarp – abos gadījumos darbs laukumā netika padarīts līdz galam. Jalonena komanda atspēlējās un daudz nevajadzēja, ka viņi arī Rīgas spēlē būtu vinnējuši (bullīšos Holtu izmānīja no vārtiem kā vienu no sešiem kazlēniem un tikai Torpedo uzbrucēja mulsums neļāva ripu iepūst pilnīgi tukšos vārtos).

Vārtsargi: uz papīra noteikti priekšroka ir dodama Torpedo. Tomēr Rīga var Kovaļa labsajūtu pabojāt, cenšoties tieši vārtu priekšā veidot ierakumus. Ja viņam neiztur nervi, neizturēs arī veselība u attiecīgi – visa sērija būs pa vīlēm.

Aizsardzība: ņemot vērā, ka mums ir izteikts pirmais vārtsargs, kurš ir tikai puse no komandas (piedod, Kristofer, ar to ir par maz jebkurā klubā), „Dinamo” aizsardzības taktiku un tehniku vērtēju augstāk par pretinieku parādīto sezonas gaitā. Mūsu zilā līnija var arī daudzveidīgi pieslēgties uzbrukumam – „Dinamo” rezultatīvāko aizsargu trijnieks guvis 24 vārtus, pretstatā Torpedo piecpadsmit...

Uzbrukums: sezonas laikā pretinieks ir guvis par 28 vārtiem vairāk. Viņiem nav izteikta pirmā maiņa, tostarp sastāvs ir daudz sabalansētāks. Torpedo ir vieni no labākajiem līgā savu iespēju realizācijā, mēs – vieni no sliktākajiem. Lai gan metienu skaits – tātad, spiediens uz otras komandas vārtiem - ir nepārprotams mūsu trumpis. Rezervēti varam priecāties, ka viens no Torpdeo uzbrukuma spīdekļiem Elisons savainojuma dēļ ir beidzis sezonu. Ar viņu sastāvā pretiniekam ir cita dimensija.

Spēle nevienādos sastāvos: skaitliskais vairākums mums noteikti ir solīdāks nekā pretiniekam un tas arī sērijā var dod priekšrocību. Tostarp mazākumā esam vienādi.

Pagarinājums: abu komandu sīkstums var aizvest spēles līdz papildlaikam. Kā zināms, izslēgšanas mačos pēcspēļu bullīši nav. Sezonas laikā mēs divas reizes esam pratuši vinnēt, gūstot tā sauktos „pēkšņās nāves” vārtus. Torpedo divas reizes šādi ir zaudējis...

Laukuma priekšrocības: jebkurai citai komandai tas būtu svarīgi, izņemot mūsējo. Sākt sēriju izbraukumā nav nemaz tik slikti. Katrā ziņā, Torpedo, aizvadot līdz šim labāko KHL sezonu savā pastāvēšanas vēsturē, šobrīd jūtas kā Red Bull diētas programmas klienti. Viņiem Rīgas „Dinamo” pietura ir tikai pirmais solis pa ceļam uz daudz ambiciozākiem mērķiem, savukārt mums pirmā kārta ir kā Gagarina mazais kauss.

Prognoze: ja paņemsim vismaz vienu spēli izbraukumā no pirmajām divām, sērija būs mūsu. Ja Rīgā atgriezīsimies ar 0:2, tad... Prognoze: Rīga uzvar septītajā spēlē.

Lielā kausa mazās vīzijas...

Rietumu konference.
SKA un CSKA: teikšu – sensācija!
Maskava un Minska: Znarokam nekaunīgāks sastāvs.
Atlant un Severstaļ: Čerepovecai ir radošāks uzbrukums.
Ņižņijnovgoroda un Rīga: somu pirtī izdzīvo latvieši.

Austrumu konference.
Traktors un Jugra: Traktoram ir automātiskā ātrumkārba.
Avangards un Amur: Habarovska ir nogurusi.
Metalurgs un Baris: Magņitagorskā kūpēs skursteņi.
AKBars un Salavat Julajev: Lauris neuzspēs atgriezties...

Kas var notikt tālāk?

Dinamo (M) un CSKA: Znaroks meklēs darbu...
Severstaļ un Rīga: vārtsargus trenē Skudra.
Traktors un Baris: Čeļabinskā ērces potējas, nevis cilvēki...
Metalurgs un S.Julajevs: Radulovs.

Pusfināli
Severstaļ un CSKA: Jūlis stāstīs neklātienē par atstāto mantojumu.
Traktors un S.Julajevs: traktoristu pavasaris.

Fināls:
Traktors un CSKA: kausu ieceļ traktora piekabē...

Korekcijas scenārijā: Ja SKA pirmajā kārtā uzvarēs CSKA, tad viņi tiks līdz finālam, kur zaudēs. Ja Torpedo uzvarēs pirmajā kārtā Rīgu, Ņižnijnovgoroda tiks līdz pusfinālam.

  +2 [+] [-]

, 2012-02-27 10:12, pirms 12 gadiem
Ja vien CSKA jaunajiem nervi neuzdos...

  +2 [+] [-]

, 2012-02-27 10:16, pirms 12 gadiem
Kas vinee kontinenta kausu nekad nav uzvarējis lieku uz salavatu

  +6 [+] [-]

, 2012-02-27 10:16, pirms 12 gadiem
CSKA neuzvarēs nekādā gadījumā. Un Rīgas Dinamo 2. kārtā nespēlēs ar Severstaļ.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +5 [+] [-]

, 2012-02-27 10:37, pirms 12 gadiem
Pēc otrās Play-Off kārtas, vārtsargus turpmāk trenēs tikai Naumovs...

  +2 [+] [-]

, 2012-02-27 10:41, pirms 12 gadiem
Gluži manas domas Armand. Par CSKA - tā ir spējīga komanda ar ļoti labu vārtsargu. SKA būs sakāpis, sajutīs briesmas pēc pirmajām divām spēlēm. CSKA finālā? Nebūtu pārsteigums.
Protams novēlu Dinamo R nokļūt finālā, labprāt pret to pašu traktoru. Gribās garāku to pavasari.

  +2 [+] [-]

, 2012-02-27 10:46, pirms 12 gadiem
korekcija1 - CSKA tiek pāri SKA, bet netiek pāri Znarokam, SKA nedabūs Gagarina kausu,jo nav PO komanda arī pēc veco buku (jašins, sušinskis) atlaišanas

  +2 [+] [-]

, 2012-02-27 10:56, pirms 12 gadiem
Pie vārtsargiem gan jāsaka, ka Kovaļs nekad nav rādījis brīnumus pret LV vai Dinamo. Pozitīvi ir tas, ka sērija sākas NN līdz ar to Torpedo savās mājās diez vai varēs iesēsties aizsardzībā un spēlēt no otrā nr. pozīcijām.

  +2 [+] [-]

, 2012-02-27 10:59, pirms 12 gadiem
Zips rakstīja: Man šķiet ka ar Severtsal sanaktu uzspelet tikai trešaja kartā, secība " augstakaa iespējamā vieta pret zemako" saglabajas lidz konferences finalam. Ja pēc Pučes scenarija Cska uzvar Ska, un RD tiek talak par Torpedam, tad nakamais ir Znaroks uz listes.
Nē ja uzvar CSKA, Znaroks un Rīga tad 2. kārtā Znaroks spēlē ar CSKA jo izlidojušas būs abas pirmās vietas SKA un Torpedo. Visaugstāk rangā būs Znaroks bet viszemāk CSKA

  +1 [+] [-]

, 2012-02-27 10:59, pirms 12 gadiem
Domāju, ka Torpedo būs ciets rieksts, bet Rīga viņu pārkodīs. Dod Dievs, lai mūsējiem nav traumu un lai vārtsargi nelaiž "taurenīšus" vārtos - tad viss būs labi!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2012-02-27 11:12, pirms 12 gadiem
SKA - CSKA būs 4 - 0 un visas tavas prognozes sabrūk. Es domāju fināls būs Salavat - SKA un SKA paņems.

     [+] [-]

, 2012-02-27 11:43, pirms 12 gadiem
Edgars rakstīja: Nē ja uzvar CSKA, Znaroks un Rīga tad 2. kārtā Znaroks spēlē ar CSKA jo izlidojušas būs abas pirmās vietas SKA un Torpedo. Visaugstāk rangā būs Znaroks bet viszemāk CSKA
Ja, palaidu garam ka esam neierastaja 7aja vieta.

     [+] [-]

, 2012-02-27 12:03, pirms 12 gadiem
Znaroks darbu meklēs nākamgad, ne pēc sīs sezonas, atradīs Rīgā

     [+] [-]

, 2012-02-27 12:23, pirms 12 gadiem
Armand, mazliet saputrojies. Metalurgs un Baris abi tālāk netiks, drīzāk Traktor - Baris, Avangard - SY austrumu pusfinālā.

Austrumos visdrīzāk Traktors vai Avangards.
Rietumos SKA vai Rīgas Dinamo (ja pārvarēsim SKA pusfinālā tad iesim līdz finālam)!

  +4 [+] [-]

, 2012-02-27 12:54, pirms 12 gadiem
Mēs esam spējīgi uzvarēt jebkuru komandu, tikai mums tas prasa daudz vairāk spēku - gan morālo, gan fizisko nekā citiem, tāpēc 2ajā kārtā, galīgi sašļukuši izskatamies.

  +1 [+] [-]

, 2012-02-27 13:01, pirms 12 gadiem
shumo rakstīja: Mēs esam spējīgi uzvarēt jebkuru komandu, tikai mums tas prasa daudz vairāk spēku - gan morālo, gan fizisko nekā citiem, tāpēc 2ajā kārtā, galīgi sašļukuši izskatamies.
Pilnībā piekrītu, bet nedomā, ka pārējām komandām būs viegli. Šosezon esam īpaši sīksti, un nepaļaujamies apbižošanai (kaut vai skatoties uz spēka spēli un "kautiņu" skaitu). Bet manuprāt, mēs kā komanda šogad esam samērā viegli iegājuši playoff un izskatāmies daudz spējīgāki nekā Šuplera laikos, kad knapi tikām playoff zonā. Ja aizsardzība stabili spēlēs, tālu tiksim.

     [+] [-]

, 2012-02-27 13:06, pirms 12 gadiem
CSKA ir viens no labākajiem sastāviem,ja nu vienīgi pieredzes trūkums.Ar jaunības degsmi,talantu, ātrumu,disciplīnu u.t.t. var gāzt lielus kalnus.

Par mūsu aizsardzību neesmu tik pārliecināts.Manuprāt Playoff augstāk kotējas stabilie aizsardzības aizsargi ar spēcīgu šķēlienu...bet laiks visu parādīs :-)))

  +3 [+] [-]

, 2012-02-27 13:12, pirms 12 gadiem
brachka rakstīja: CSKA ir viens no labākajiem sastāviem,ja nu vienīgi pieredzes trūkums.Ar jaunības degsmi,talantu, ātrumu,disciplīnu u.t.t. var gāzt lielus kalnus.

Par mūsu aizsardzību neesmu tik pārliecināts.Manuprāt Playoff augstāk kotējas stabilie aizsardzības aizsargi ar spēcīgu šķēlienu...bet laiks visu parādīs :-)))
CSKA ir viduvejs sastaavs,Serija SKA 4-2.

  +3 [+] [-]

, 2012-02-27 13:29, pirms 12 gadiem
Ja Pučes mērķis ir vairāk no neizpratnes un pārsteiguma bikses pielikušu komentētāju, tad finālu vajadzēja likt CSKA-Baris. Vo tā tik būtu provokācija, ščočiks grieztos kā nemetas!

  -2 [+] [-]

, 2012-02-27 14:14, pirms 12 gadiem
Ieceļot CSKA iespējāmā finalista kārtā zemteksts pat neiedziļinoties spraucas cauri.

  +2 [+] [-]

, 2012-02-27 14:17, pirms 12 gadiem
Zips rakstīja: Ja, palaidu garam ka esam neierastaja 7aja vieta.
Neierastajā??
Pagājušā sezonā pēr reguļarkas RD arī bija 7. vietā.

  -1 [+] [-]

, 2012-02-27 17:48, pirms 12 gadiem
CSKA nav tā komanda, kas spēj kaut ko vinnēt. Visdrīzāk pirmo kārtu pabeigs 4 spēlēs.

  -1 [+] [-]

, 2012-02-27 17:53, pirms 12 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Neierastajā??
Pagājušā sezonā pēr reguļarkas RD arī bija 7. vietā.
Jā, Tev taisniba.

  +2 [+] [-]

, 2012-02-27 19:51, pirms 12 gadiem
CSKA nav Rīgas Dinamo, uz šādām sensācijām pret SKA viņiem nav ko cerēt

     [+] [-]

, 2012-02-28 00:56, pirms 12 gadiem
CSKA ir tāds tumšais zirdziņš, ka labāk paklusēt...Pēc talanta tā nav sliktāka par SKA. Jā, pieredzes pietrūkst, bet nav akli jāskatās turnīra tabulā...
Ja SKA izlīdīs sešās spēlēs, tā viņiem būs liela veiksme!

  +1 [+] [-]

, 2012-02-28 10:34, pirms 12 gadiem
Tur jau taa lieta, ka plejofos svariigaakaa ir pieredze. Kaa ciskas jaunuli dabuus ieostiit plejofu gaisu, taa bikses buus pilnas.

     [+] [-]

, 2012-02-28 10:40, pirms 12 gadiem
Ljoti zeel, ka neesam pret SKA. Mums ir probleemas savaakties pret komandaam bez VAARDA. Varbuut zobus paraadiisim (meeginaasim atspeeleeties no 0:3, vai kaa savaadaak), bet vairaak arii neko.

  -1 [+] [-]

, 2012-02-28 15:57, pirms 12 gadiem
CSKA un Severstaļ, nu beidziet,tās, manuprāt, ir vājākās komandas no play off zonas, abās konferencēs.. nē?

     [+] [-]

, 2012-02-29 10:31, pirms 12 gadiem
RD sezonas vidū jau vajadzēja meklēt jaunu 1 Nr...Uzskatu ka muzikants šosezon ir izgāzies....punktu jau pielika tas, ka Ankipānam, vārtsargam bija jānorāda, ka Atlantam būs noraidījums, lai skrien uz soliņu!!!!, daži labi guļ vārtos..

  -1 [+] [-]

, 2012-02-29 11:46, pirms 12 gadiem
Nu galīgas muļķības, tad jau es savai omei arī varu paprasīt kurš te kuru vinnēs.. Izskatās pilnīgi uz dullo te viss minēts ir! Tāds izcils pareģis mums Armands, pat finālu jau pareģojis!