Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Latvijā biatlonā laikam nav junioru...

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Latvijā biatlonā laikam nav junioru...
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Piektdien Osrblī (Slovakija) sākās Eiropas čempionāts bitalonā. Pirmajā dienā sacentās juniori un juniores - attiecīgi 10 km un 7,5 km distancēs. No Latvijas biatlonistiem startēja tikai Baiba Bendika un Anete Brice (attiecīgi 36. un 38. vieta starp 60 konkurentēm). Vai tad junioru mums biatlonā vairs nav?

Pavisam junioru konkurencē 10 km distancē 71 biatlonists, starp tiem ir Lietuvas un Igaunijas, Moldovas un Rumānijas, Turcijas un Serbijas, Ungārijas un Spānijas, Bosnijas un Hercegovinas, Grieķijas, Uzbekistānas biatlonisti un pat ASV sportists, jo čempionāts ir atklātais, bet nav neviena Latvijas biatlonista. Kaut kā nesaprotami sanāk - sporta skolās trenējas biatlonisti, viņi aug, kaut kam laikam arī gatavojas, piedalās sacensībās starp vienaudžiem, pāriet no vienas vecuma grupas citā, kļūst par junioriem un atkal laikam kaut kam gatavojas, noskaidro spēcīgākos pašmāju sacensībās, kaut arī diezgan mazā konkurencē... Vārdu sakot - viss notiek. Un nekas nenotiek. Kaut gan - mēs jau nemaz nevaram zināt, kas notiek un kā notiek vai nenotiek, jo sacensībās mūsējo nav.

Skaties kā gribi, bet Eiropas čempionāts laikam tomēr ir vienas no sezonas galvenajām sacensībām, viens no svarīgākajiem padarītā atskaites punktiem. Kaut kādu iemeslu dēļ tā var, protams, arī nenotikt, taču ne jau pilnīgi visiem. Lai cik lielu un vērtīgu pieredzi var gūt Pasaules kausa posmos vai IBU kausa posmos, tomēr vispirms laikam vajag sevi apliecināt starp vienaudžiem, vispirms laikam tomēr jātiecas iekļūt starp labākajiem vienaudžu vidū un tad veikt nākamo soli. Varbūt mūsu labākie juniori (vismaz teorētiski tādi taču ir!) gatavojas pasaules junioru čempionātam un viņiem šīs sacensības būs galvenā sezonas mēraukla? Pagaidīsim līdz 20. februārim, kad Kontiolahti (Somija) sāksies pasaules junioru čempionāts. Vēl jau, protams, varētu aizbildināties ar to, ka piemēram, 10 km distancē junioriem un 7,5 km distancē juniorēm nebija neviena biatlona lielvalsts Vācijas sportista, taču diezin vai šāds salīdzinājums iztur kritiku... Nevajag salīdzināt nesalīdzināmas lietas.

Bet attaisnojumu var atrast vienmēr.

Starp labākajiem junioriem 10 km distancē ir Norvēģijas (čempions), Krievijas (otrā un trešā vieta), Austrijas (ceturtā un piektā vieta), Baltkrievijas, Ukrainas, Francijas biatlonisti. Savukārt labākais igauņu juniors Jans Treiers pat ieņēma 17. vietu, taču tas nav nekāds pārsteigums - pērn pasaules junioru čempionātā viņš jau bija 6. vietā 15 km distancē. Labākais lietuvietis Karols Dombrovskis - dalītā 25. vietā. Arī nav slikti.

 +12 [+] [-]

, 2012-01-27 16:40, pirms 13 gadiem
Anatolij - zhurnaalists buudams - uzzvani federaacijai un noskaidro...

  +3 [+] [-]

, 2012-01-27 16:41, pirms 13 gadiem
bēdīgi, ka patreizējā LV biatlona federācija nobeigusi mūsu valstī patreiz populārāko Eiropas ziemas sporta viedu

     [+] [-]

, 2012-01-27 17:56, pirms 13 gadiem
Iedodiet mums latviešiem kaut ko un mēs to veiksmīgi izsaimniekosim. Tādi nu mēs diemžēl esam.

  -1 [+] [-]

, 2012-01-27 19:43, pirms 13 gadiem
par ko raksts isti ?!? Latvijas galvaspilseta gandriz puse valsts iedzivotaju- kur ta sporta skola atrodas ? varetu karte noradit ? ak ja, ta bij kadreiz 5 bjss...

  -1 [+] [-]

, 2012-01-27 20:32, pirms 13 gadiem
Tevi Sitīs!
- YouTube

  +1 [+] [-]

, 2012-01-27 20:35, pirms 13 gadiem
okei,zinu,ka vel pats kko slēpoju bija pāris čaļi,kuri pār pārējiem bija galvastiesu pārāki,bet dēļ finansējumu vairs netreneejas. bija tāds aleksandrs sverckovs,kursh bija ļoti okei arii uz eiropas fona, stabils 20nieka kapataajs starp jaunieshiem...

  +2 [+] [-]

, 2012-01-28 23:10, pirms 13 gadiem
te nu japiekrīt Anatolijam...mūsejiem svarīgākis ir uzverēt tepat LV un ta bakstīt mākoņus ar degunu..talāk neviens nedomā. Tā pati Anete B. ....nu lab brauc viņa uz mačiem...bet kā pati saka..paceļot. Novinnē Latvija macus, deguns gaisā un uz vietējo krogu prom...kur ta tur kas prātīgs var sanākt??

     [+] [-]

, 2012-01-30 00:37, pirms 13 gadiem
Kur tad Rastorgujevs piedalās?