Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Divi Ozoliņi un Laimīgā maiņa

Jānis Matulis
Jānis Matulis

Divi Ozoliņi un Laimīgā maiņa
Artūrs Ozoliņš "Dinamo" treniņspēlē iemeta ļoti smuku bullīti.
Foto: yvision.kz

Sestdien pēc "Dinamo" atklātā treniņa Valmierā bija 32 grādus silts, karsts un sutīgs. Labi, ka spēle nenotika zem klajas debess, jo tad fizioterapeitam Fjodoram Mazuram būtu jāiet ūdens papildus porciju prasīt gaisa balonu svētku organizatoriem. Tiem, kas visu uztver nopietni, ūdens Fedjam pietiek un arī aukstuma iekārtas Jāņa Laura pārraugāmajā hokeja hallē strādā nevainojami.

Un kas nav mazsvarīgi: arī treneri un spēlētāji šajos nebūt vieglajos laikos saglabā humora izjūtu un pat smaida. Piektdien pēc peldes Abulā iemetu aci "Dinamo" treniņā, un virsvadonis Artis Ābols bija smaidīgs, atļaujot rakstīt, ka "man iet labi." Kā gan var iet labi tādā elles peklē? It sevišķi ceturtdien, kad pēc āra treniņa pie Viļņa Kluča bija... pirts procedūras Priekuļu baseinā. Taču arī tur esot bijis redzams, kurš ar dzīves pieredzi un kurš bez tās. Vairāki t.s. jaunie spēlētāji zvilnējuši baseina malā, bet tādi pieredzējuši buki kā Žora Pujacs un Pjotrs Ščastļivijs kārtīgi izpeldējušies, proti, paņemot no pirts/baseina procedūrām visu iespējamo. Arī izpildot vingrinājumus uz ledus, esot pat ar neapbruņotu aci redzams, ka Ščastļivijs ir ar pamatīgu pieredzi, bet Valmieras hokeja fani jau maiņu Indrašis - Ščastļivijs - Dārziņš nodēvējuši par Laimīgo maiņu. No visiem, ar kuriem šajās dienās aprunājos, par komandas jaunieguvumu dzirdēju tikai labus vārdus. Tāpat kā par abiem Ozoliņiem - Artūru un Jāni. Artūrs sestdienas treniņa mača saldajā ēdienā iemeta ļoti smuku bullīti, bet sarkano un balto mačā Jāni pat biju palaidis savām četrām acīm garām. Jāskatoties uzmanīgāk! Mazais Ozoliņš taču esot atdevis piespēli golam... Mjā, dūriens zem ribas.

Uz atklāto treniņu, kas bija 3x15 minūšu spēle ar iesildīšanos pirms tās, bija ieradušies ne tikai kāds simts valmieriešu, bet bija arī rīdzinieki un delegācija no Cēsīm Andra Cipuļa virsvadībā. Skaidrs, ka Andris visvairāk ķēra, ko laukumā dara Mārtiņš Cipulis, taču bija apmierināts arī ar sarkano 3:1 uzvaru. Pie sarkanajiem spēlēja Sedlāčeks, Porejs - Pujacs, Meija - Ružička - Cipulis, Neimanis - Grīnbergs, Saulietis - Džeriņš - Bajaruns, K. Rēdlihs, Mazurs-Mago - A. Ozoliņš - Bukarts.

Balto nometnei vārtus sargāja Masaļskis un laikam jau Edža gatavojas kaut kam nopietnam, jo, novelkot masku, bārda bija kā trešās nedēļas Gagarina kausā. Vēl balti bija Cibuļskis - Sotnieks, Indrašis - Ščastļivijs - Dārziņš, Ševčenko - Augstkalns, Skvorcovs - Bičevskis - Jeļisejevs, E. Kulda - Pavlovs, J. Ozoliņš - R. Ābols - Upītis.

Treniņmačs kā jau treniņmačs, jāpiekrīt Artim Ābolam, ka hokejs vēl vasarīgs, taču īpaši neviens otru nežēloja un kādā epizodē Cibuļskis pat metās atriebties Artūram Ozoliņam, kurš pie apmales nebija bijis pārāk pieklājīgs. Divas ripas Masaļska vārtos iemeta Bukarts, turklāt pirmā no tām laikam bija jaunās sezonas jauninājuma - t.s. hibrīda pārmetiena sekas, balto aizsargs otrās trešdaļas beigām laikam domāja, ka ir pārmetiens, Edgars gāja glābt tēviju, atstājot vārtus tukšus. Uz hibrīdpārmetiena studijām norādīja arī Ābols, videotrenerim Pēterim Gromam esot dots uzdevums izpētīt, kā hibrīds strādājis NHL. Otra jaunās sezonas īpatnība - vidus zona nu būs īsāka, bet pagarināsies abas pārējās zonas. Arī par to domāšot. Kā piečakarēt citus, kā Dārziņa gols Sočos Kanādas izlases vārtos, bet, lai paši neiekristu uz pretinieku viltībām.

Spēlē bez Bukarta sarkanajiem vēl vairākumu realizēja Pujacs (man gan likās, ka Meija pielabo metienu), bet baltajiem vienīgo ripu iemeta Pavlovs, kurš kopā ar Memoriālā kausa MVP Edgaru Kuldu bija aizsargi balto trešajam uzbrucēju trijniekam. Sīku savainojumu dēļ nespēlēja Reķis, Dīķis un Hosa, bet nākamajā "Dinamo" treniņā Valmierā pirmdien klāt būšot arī Miķelis Rēdlihs. Savā stilā - no neērtās nūjas puses bullīti realizēja Indrašis, bet baltajiem eksliepājnieks Mazurs-Mago metienu sēriju iesāka, it kā visu mūžu būtu trenējies pie Ņiživija. Kā atzina fiziskās sagatavotības treneris Vilnis Klucis, jaunajiem pēc Gulbenes nometnes neesot viegli. Bet jūlijs jau hokejistiem izsenis ir grūts mēnesis. Nākamā pārbaude 1. augustā Liepājā ar "Toros".

P. S. Kā stāstīja Valmieras dzīves zinātāji, tad neraugoties pat uz karsto laiku, neviens hokejists neesot redzēts ne Brenguļos, ne Valmiermuižas tuvumā. Bet Laimīgais \sodien trāpīja pa vārtu stabiņu...