Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Kurš tirgo Minhenes upuru piemiņu?

Kurš tirgo Minhenes upuru piemiņu?
Minhenes traģēdija šokēja visu pasauli un vienaldzīgo šiem notikumiem nebija un nav joprojām. Kāpēc ebreji grib tagad iestāstīt pretējo?

Foto: ap.com

Ebreji ir apbrīnojama nācija visādā ziņā, bet vienā viņus nepārspēt – prasmē konvertēt sev par labu nelaimes, liekot teju vai visai pasaule mulst, bālēt, sarkt un beigās - justies par kaut ko vainīgiem vai līdzatbildīgiem. Pirms Londonas olimpiskajām spēlēm viņi atkal ceļ spārnos sabiedriskās domas sirdsapziņu, labi saprotot, ka ieguvēji no šīm kaislībām nebūs...

Runa ir par notikumiem, kas pirms četrdesmit gadiem notika Minhenes olimpisko spēļu laikā. Toreiz palestīniešu teroristi olimpiskajā ciematā nogalināja 11 Izraēlas sportistus. Vai maz ir speciāli jāatgādina, kā domājošākā un saprātīgākā pasaules daļa, kas par laimi ir nospiedošā vairākumā, vērtēja un joprojām vērtē šo traģēdiju? Tādas nelaimes nerosina izdarīt vienaldzīgus vēsturiskus secinājumus, tādu uzbrukumu izvērtēšanai nav vēsturiskā noilguma. Vai tas nav skaidrs? Tomēr ebreji nezin kāpēc ieņēmuši galvā, ka pasaulei Minhenes traģēdija ir sausa statistika... Kā lai savādāk izskaidro fonu, kas tagad tiek krāsots pirms Londonas spēlēm – dažādi grupējumi, kas valkā holokausta un semītisma priekšautus no rītiem un vakarā, apelē pie Starptautiskās olimpiskās komitejas (SOK) sirdsapziņas, prasot Minhenes notikumiem veltīt pienācīgu vietu arī spēļu atklāšanas ceremonijā. Klusuma brīdis, klusuma minūte, klusuma mirklis... SOK neveikli atgaiņājas, ne mirkli neapšaubot zināmās traģēdijas mērogu, tomēr pieklājīgi un ar pietāti norāda – ir lietas, ar kurām nevajadzētu spekulēt, turklāt vieta un laiks, neatbilst piemiņas brīža kontekstam... Doma tāda – nejauciet sportu ar politiku. Uz ko ebreji atbild – tieši tā būšot politika, ja šāds piemiņas brīdis nenotikšot. Un tomēr - novērtēsim kontekstu, kas ebrejiem liek tik spītīgi turēties vai ekspluatēt šo traģēdiju.

Četrdesmit gadus pēc Minhenes notikumiem, Izraēlas un Palestīnas attiecību plūsma nav uzlabojusies ne par naga melnumu... Turklāt, tas nav tāpēc, ka tikai musulmaņi ir stūrgalvji un apzināti konfrontē ar saviem izaicinātājiem – arī ebreji ar skubu izmanto jebkuru abu valstu saasinājumu, liekot vidutājiem vai tiem, kas vēlas viņus samierināt, bezspēcībā noplātīt rokas... Izraēlas puse tagad pārmet pasaulei, ka tā nevēlas pieminēt traģiski bojā gājušos atlētus, tajā pašā laikā neko nesaka par lietām, kas vienkārši ar viņu pašu rokām visus šos pēdējos četrdesmit gadus ir bijušas atstātas politiskajam tirgum... Kāpēc viņi nesaka, ka pasaule pēc Minhenes tomēr mainījās, vienīgi abas traģēdijā iesaistītās puses palika katra savā ierakumu pusē, tādejādi apliecinot, ka starpvalstu etniskos konfliktus izrādās var tirgot vai būsim piezemētāki – izmantot... Kas interesanti – oficiālā Izraēla visā šajā Londonas jezgā noraugās no malas, tēlojot, ka nav iesaistīta, tajā pašā laikā ebreju sabiedriskās organizācijas un runas vīri maļ savas dzirnaviņas nenoguruši. Raug, viens citāts no raksta Lonsandželosas „Times” slejām, kur kāds autoritatīvs ebrejs Eliots Endžels secina: „"The only reason they haven't done this in 40 years is because it's Israeli athletes.… If this had happened to athletes of any other country but Israel, there would have been this minute of silence years ago." (Vienīgais iemesls, kapēc tas (godināta Minhenes upuru piemiņa – aut.) nav izdarīts šajos četrdesmit gados, tāpēc, ka tie ir Izraēlas atlēti... Ja tas būtu noticis ar citu valstu atlētiem, šāds piemiņas brīdis jau būtu noticis pirms daudziem gadiem.”) Vai šie vārdi jums neatgādina tādu kā vēlmi runāt no tribīnes, pāri galvām, kur citi jau atkal ir iezīmēti? Kāpēc Izraēla, zinot, cik liela ietekme Londonā ir arābu naudai un pārstāvniecībai, par katru cenu vēlas dzīt šo ķīli – šeit un tagad, olimpisko spēļu kulminācijā? Vai tā ir daļa no lolotā līdzjūtības projekta, vai tomēr politiska provokācija, kam nav nekāda sakara ar Minhenes upuriem? Domājam...

 +13 [+] [-]

, 2012-07-26 11:08, pirms 12 gadiem
olipmiskaas speeles tieshi tika veidotas lai atkratiitos no shaadam negaacijaam un savstarpeejaas spriedzs.. bet zhiideljiem jau nekad nav labi

 +19 [+] [-]

, 2012-07-26 11:41, pirms 12 gadiem
nekā jauna - žīdi ir un paliek žīdi

  +9 [+] [-]

, 2012-07-26 11:41, pirms 12 gadiem
pilniigi vienalga par to tautu, kaadelj gan pasaulei buutu kaut kas jaapiemin, deelj vinju relegjisko konfliktu..... neredzu nekaadu atshchiriibu ar rasismu, tikai tur patstaaviigi ar to nodarbojas abas puses...... un veel grib lai vinjus piemin!!!

 +10 [+] [-]

, 2012-07-26 12:18, pirms 12 gadiem
Ļoti labs raksts. Interesanti!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +5 [+] [-]

, 2012-07-26 13:01, pirms 12 gadiem
"The only reason they haven't done this in 40 years is because it's Israeli athletes.… If this had happened to athletes of any other country but Israel, there would have been this minute of silence years ago."

Šim kungam laikam piemirsies, kas notika Atlantas olimpiskajās spēlēs...

  +2 [+] [-]

, 2012-07-26 13:14, pirms 12 gadiem
Armanda raksts ļoti labi sasaucas ar šo rakstu:
Viktors Birze: Alkas pēc taisnīguma vai...

  +8 [+] [-]

, 2012-07-26 13:25, pirms 12 gadiem
Paldies par rakstu Armand, vēlētos vairāk tādus!

Es uzskatu ka žīdi kārtējo reizi provocē, lai izskatītos labāk pirms kārtējā starptautiskā incidenta. Viņiem tas ir ierasts, tāpat arī zin par ko viņus ienīst...

  +9 [+] [-]

, 2012-07-26 14:20, pirms 12 gadiem
pilnīgi precīzi esi uzrakstijis Armand,ka kulaks uz acs,labs raksts

  +8 [+] [-]

, 2012-07-26 16:27, pirms 12 gadiem
Minhenes traģēdijai ir turpinājums ,bet jau Izraēlas specdienestu izpildījumā.Visi šī terora akta organizētāji ,pēc tam tika medīti pa visu pasauli un tika apšauti bez tiesas un izmeklēšanas.Daži pat savu ģimenes locekļu acu priekšā. Pasaule to uztvēra kā cīņu ar ļaunajiem puišiem līdz nāca Norvēģija. Tur Izraēlas specdienests uz ielas nošāva cilvēku ,kura vienīgā vaina bija vizuāla līdzība ar kādu no teroristiem.Ja jau pieminam Minhenes upurus ,tad jāpiemin arī šis puisis no Norvēģjas ( pēc tautības arābs).
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2012-07-26 16:56, pirms 12 gadiem
rolex rakstīja: Minhenes traģēdijai ir turpinājums ,bet jau Izraēlas specdienestu izpildījumā.Visi šī terora akta organizētāji ,pēc tam tika medīti pa visu pasauli un tika apšauti bez tiesas un izmeklēšanas.Daži pat savu ģimenes locekļu acu priekšā. Pasaule to uztvēra kā cīņu ar ļaunajiem puišiem līdz nāca Norvēģija. Tur Izraēlas specdienests uz ielas nošāva cilvēku ,kura vienīgā vaina bija vizuāla līdzība ar kādu no teroristiem.Ja jau pieminam Minhenes upurus ,tad jāpiemin arī šis puisis no Norvēģjas ( pēc tautības arābs).
Stīvenam Spilbergam ir filma par šo tēmu, kuru apraksti "Munich (2005)". Iesaku, ja neesi redzējis!

     [+] [-]

, 2012-07-26 17:07, pirms 12 gadiem
Stīvens Sigals rakstīja: Stīvenam Spilbergam ir filma par šo tēmu, kuru apraksti "Munich (2005)". Iesaku, ja neesi redzējis!
Man īsti nepatīk tas,kā Holivuda izkropļo vēstures faktus.Bet varbūt šī filma ir izņēmums,nezinu,neesmu redzējis.

  +5 [+] [-]

, 2012-07-26 17:27, pirms 12 gadiem
Spielbergs pats ir žīds...ej nu atrodi taisnību...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2012-07-26 18:52, pirms 12 gadiem
Tas ir no sērijas, mēs jūs piespiedīsim mūs mīlēt.

  +2 [+] [-]

, 2012-07-26 20:41, pirms 12 gadiem
es labprāt pateiktu savas domas, bet baidos, ka pēc mana komentāra uzrakstīšanas, Mosads mani lividēs ...

     [+] [-]

, 2012-07-26 22:34, pirms 12 gadiem
aragon tu palasi igauņu publicista Juri Linnas grāmatu" Zem skorpiona zīmes" un tad runā

  -2 [+] [-]

, 2012-07-26 22:35, pirms 12 gadiem
Interesanti, ka daudzi te komentē ar pārliecību (pārliecība, noskatoties kādu dok. filmu, kas ir iespaidojusi prātu) bet paši nav "rakuši" pēc būtības... bet viedoklis cilvēkam ir (ieteikt citam kādu dok. filmu, kur kāds ir izteicis savas versijas). Dokumentālas filmas negarantē patiesību... tās pauž viedokli.

Arī Armands te pauda tikai viedokli.

Atklāti sakot, man pilnīgi pie kājas, ko tur šitie vaid/nevaid. Es esmu sporta līdzjutējs un šīm blakusparādībām nesekoju. Pirmo reizi par ko tādu izlasīju Armanda rakstā, ka šie par Minheni bļaustās.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2012-07-26 23:42, pirms 12 gadiem
ARAGONS rakstīja: ja tu par mani,esmu racis pec butibas.un lioti dzili racis un nonacu pie secinajuma- ISLAMS IR LIAUNUMA NESEJS!!!
Sportā? Jeb tomēr sports šajā gadījumā Tev vienaldzīgs.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja