Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Nolana kotlete... Ozoliņam

Nolana kotlete... Ozoliņam
Sešus gadus Ozoliņš pacietīgi stāsta, ka viņš izlasē vairs nespēlē... Tagad to viņš pateiks arī angļu valodā.

Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Teds Nolans lēnām iepazīst Latvijas hokeju. Cik ilgs laiks viņam tam ir atvēlēts? Spriežot pēc tekstiem, ka viņš izlasē labprāt redzētu arī Ozoliņu, trenera pulkstenis tikšķēs līdz pavasarim...

Drīz būs seši gadi, kopš Sandis Ozoliņš ir pateicis, ka Latvijas izlasē turpmāk nespēlēs – ka vieta tiek dota jaunajiem, ka - mūsu hokeja rezerves nedrīkst sēdēt aiz veterānu mugurām un, ka izlase pelna plānveidīgu attīstību. To visu mēs zinām. Tāpat zinām, ka Ozoliņu visus šos iepriekšējos gadus, ir mēģinājuši atkal un atkal pieradināt izlasei, bet – nesekmīgi. Znaroks centās – bija izmisums, bet – Sandis lēmumu nemainīja. Viņam ik aizdomīgu brīdi pavasaros tiek uzdots jautājums par izlasi un nevienā no reizēm Ozoliņš nav devis pat cerību, ka pēkšņi pārdomās. Tas nav pārsteigums, ja seko līdzi šai retorikai pat pavirši... Izlasei tagad jauns treneris un, ko mēs dzirdam no viņa mutes – viņš mēģinās aprunāties ar Ozoliņu par spēlēšanu izlasē... Kā to saprast?
Būtu jauki, ja Teda Nolana pieredze un autoritāte tiktu izmantota Latvijas hokeja attīstības jaunajam cēlienam. Tā vietā treneris murgo par Ozoliņu. Vai tiešām neviens – neviens! - hokeja federācijā viņam populārā veidā nav paskaidrojis šo vispārzināmo Latvijas hokeja faktu, ka Sandis savu laiku pie valsts krāsām ir nospēlējis un – punkts! Cik dažādos veidos hokejistam tas ir jāpaskaidro? Nu, tagad viņš to izdarīs arī vēl angļu valodā... Nolans var nezināt, bet Lipmans taču zina! Vai viņi nesarunājas? Kāpēc šobrīd no Nolana mēs par izlasi esam dzirdējuši trīs tēzes:
- ka mums nav zvaigžņu...
- ka mums ir daži labi hokejisti...
- ka vajag aprunāties ar Ozoliņu...

Ja viņš saka – man vajag Ozoliņu – tad tulkojumā tas nozīmē – man deg pakaļa, jo es nezinu kā ar šo komandu dabūt rezultātu. Vēl tālāk, tulkojot šo sapni janvāra vakarā, ir skaidrs, ka Nolans pie izlases ir piesaistīts nevis kā ilgtermiņa stratēģis – kas būtu tikai normāli – bet gan kā Lipmana galma rotaļlieta. Tātad, viņš labi saprot, ka gaidāmais pasaules čempionāts ir nevis viņa pirmais pamata akmens Latvijas hokeja mājā, kas it kā viņam jābūvē, bet gan – brīvais kritiens no sestā stāva... Tātad, Lipmans jau tagad ir pateicis vai licis saprast – nepaliksi A grupā ar šo komandu, izmetīšu kā sūdu. Tāpēc Nolans, neiedziļinoties Latvijas hokeja virtuvē un ēdienkartē, grab par Ozoliņu... Ko vēl viņam vajag?

Ja šis ir gandrīz vai šobrīd vienīgais, kas Nolanam, veidojot izlases modeli, ir nācis uz mēles, tad viņš noteikti nesaprot, kur nonācis. Tad es Lipmana vietā viņam par iepriekšējiem sešiem darba mēnešiem stabili naudu nemaksātu. Jo mums nevajag Nolanu, kas runā par Ozoliņa pierunāšanu spēlēt izlasē – mums vajadzīgs treneris, kas Latvijas izlasē strādā ar mālu un dubļiem. Viņam diemžēl vajadzēs strādāt ar netīrām rokām, turklāt, labi būtu, ja tas notiktu pārdomātas programmas ietvaros, kas sniedzas tālāk par vienu pavasari. Lūk, tam ir jāskan no Nolana mutes! Ja trenerim nav dotas pilnvaras strādāt ar izlasi vismaz 3 gadus un šajā laikā salikt hokeja saimniecībā attiecīgus akcentus, tad nav jābūt indiānim, lai saprastu, ka citi nosacījumi, kas netiek skaļi pateikti, velk uz rupju uzmešanu... Tā tas, Tedi, diemžēl šobrīd izskatās. Pieņemsim, ka sabiezinu krāsas, tomēr – ota jau nav manā, bet gan Nolana rokā. Viņam būs jāmālē tā bilde, kurai pagaidām ir tikai nosaukums. Latvijas izlase. Ko viņš grib šeit paveikt kā treneris? Ja viņš kaut mazliet būtu iedziļinājies pēdās, kas redzamas sniegā, tad skaidri redzētu, ka viņa atnākšanai ir misijas raksturs. Notikumi ap „Dinamo” trenera korpusu, viņam ļauj veidot izlases kontūru ar atvieglotākiem noteikumiem, nekā tas būtu pirms gada vai diviem. Lipmans šobrīd ir lielākais ķīlnieks savā saimniecībā, jo tā ir viņa siltumnīca vai eksperimentu lauciņš – kā pats to vienmēr ir gribējis. Un tieši tāpēc Nolans var rīkoties, nevis skatīties viņa mutē. Spēlētāju resurss tam minimālajam uzdevumam – palikšanai A grupā - mums patiesībā pietiek, vajag tikai gudru galvu, kas to saliek visu kopā. Tas labi, ka Nolans daudz atsaucas uz senču gudrībām, bet, darbā ar Latvijas izlasi, viņam noteikti vajadzētu bruņoties arī ar citām ticībām... Vai man patiešām tās nosaukt? Lai pats tiek skaidrībā.
Brīdī, kad lasīsiet šīs rindas, Latvijas izlases treneris jau būs apēdis kopā ar valstsvienības kandidātiem pirmo kotleti. Par šīm pusdienām maksās federācija. Tas nozīmēs, ka Kirovam būs vēl viens iemesls, lai Nolanam atgādinātu – bet, ko tu, Tedi, esi devis izlasei? Pēdas sniegā - noteikti nebūs pareizā atbilde, jo tās jau te bija pirms viņa...
- A kur Ozoliņš? – Nolans šodien prasīs, kad pie galda redzēs Sanda tīro šķīvi... Kādam tomēr vajadzētu pateikt, ka tā ir Ozoliņa atbilde... Vismaz par kaut ko Latvijas izlases trenerim beidzot būs skaidrība.
Būs labi!

  +4 [+] [-]

, 2012-01-26 12:24, pirms 12 gadiem
joprojām Pučes kungam cepiens par Lipmaņpapa uzmetienu pagājušajā pavasarī attiecībā pret Ozoliņu... ai, ai, ai... 1) Ozoliņš ir liels puika, un pats var savu sāpi pateikt ne tikai Lipmanam vien!
2) tāda sajūta, ka god.žurnālista kungam no bijušā menedžera sadarbības ar LHF bija sasolīts kāds atpakaļripojiens (otkats), jo ko gan cepties katru brīvu brīdi!
Nekā personīga. Ja nebūs labi, ar' būs labi!

  +5 [+] [-]

, 2012-01-26 12:27, pirms 12 gadiem
Tiešām jautājums - vai tad ķīniešu valodā vēl visiem jāizskaidro, ka Ozoliņš izlasē nespēlēs?

 +20 [+] [-]

, 2012-01-26 12:30, pirms 12 gadiem
Man ļoti patīk Armanda raksti,bet pat man liekas,ka jau ir par traku!
Armand- NECEPIES!

  +6 [+] [-]

, 2012-01-26 12:31, pirms 12 gadiem
Nu jāatzīst, ka vācu futbola zvaigzne Mateuss arī savulaik atgriezās izlase vai tik ne kādos 37-38 gados, bet nu labi Tedis jau vairāk runāja par to, ka Ozoliņam vajadzētu būt ar komandu vai nu kā spēlētājam vai nu stafā, tas ka šim ir skaidrs, ka Ozoliņam ir būtiska ietekme uz komandu un viņš varbūt noderīgs ir tikai pozitīvi.
Lielāka skaidrība par spēlētājam viņam varētu rasties pēc Norvēģijas jo pagaidām, jau viņš tik ir redzējis Dinamo un ziemeļamerikā spēlējošos.

  +9 [+] [-]

, 2012-01-26 12:40, pirms 12 gadiem
Tas nav Armanda cepiens par Sandi, bet gan par lietu kārtību LHF.

 +13 [+] [-]

, 2012-01-26 12:49, pirms 12 gadiem
Tak pa galvu neviens nesitīs, lai pajautā Sandim!Visi zinam ka OZO izlasē ļoti noderētu!

  +3 [+] [-]

, 2012-01-26 12:52, pirms 12 gadiem
Pa lielam tā ir, var jau savākt visus veterānus (Ozoliņu, Ņiživiju, Vasiļjevu) pat ja viņi saka nē izlasei, bet ko tas dos ilgtermiņā? Tas nebūt neiezīmē jaunu sākumu, bet drīzāk tāda pieeja vienam čempionātam par pārējiem nedomājot. No otras puses šie Nolana domugraudi arī ir pārfrāzēti un dramatizēti, viņam paprasīja vai ozoliņu aicinātu un viņš laipni atbildēja, domāju, ka jebkurš treneris pie LV izlases stūres gribētu viņu sastāvā.

 +15 [+] [-]

, 2012-01-26 12:52, pirms 12 gadiem
Puče sabiežē krāsas, kā parasti
Raksts īsti Pučes stilā, ja nav par ko cepties izdomās. Nolans pateiks vienu teikumu Puče to skaisti apģērbs un sabiezinās.
Hosas (Sējēja) sākotnējā kritika bija nevieta, Hosa parādīja labu spēli. laiks meklēt citu ēsmu.

 +25 [+] [-]

, 2012-01-26 12:55, pirms 12 gadiem
Cerams Tedis nepierunas Sanču un cerams neievilks izlasi pusfinala, citadi Armands sasķaidis monitoru

     [+] [-]

, 2012-01-26 13:33, pirms 12 gadiem
armand, armand. Latvijas izlase nav izmeginajumu poligons. Izlase jaspele uz to bridi labakajiem pat ja vinam ir 45 gadi. vins nav vainigs ka nav labakas rezerves, lai otro izlase Nolans aicina Andersonus utt, bet lielaja pavasari jaspele labakajiem un tas it tikai normali. AUdzinasim rezerves ka Sprusktu 5 gadus iespelesim rezultata nebus, lai pec divirm vins atkal uzmestu, ka negrib spelet izlase. kadu tu te murgu esi sarakstijis

  +2 [+] [-]

, 2012-01-26 14:20, pirms 12 gadiem
Vai tik pēdējais teikums nenozīmē, ka Ozoliņš nemaz neieradīsies uz pusdienām... Grūti būs pierunāt, ja nav klāt!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +6 [+] [-]

, 2012-01-26 14:41, pirms 12 gadiem
Man arī ļoti patīk Armanda raksti, bet kā viņam jāraksta raksts par Lipmanu/LHF vai Hossu, tā šķiet ka šie kungi ko patiešām sliktu viņam nodarījuši.

  +2 [+] [-]

, 2012-01-26 14:58, pirms 12 gadiem
jvitols rakstīja: Man arī ļoti patīk Armanda raksti, bet kā viņam jāraksta raksts par Lipmanu/LHF vai Hossu, tā šķiet ka šie kungi ko patiešām sliktu viņam nodarījuši.
Vēl arī šuplers, viņam tika par visu ko labu un sliktu darijis. Par piemēru, ka Pekka ar nespēja savākt komandu spēlē ar Torpedo nava nekas. pekka ir labias.

     [+] [-]

, 2012-01-26 15:22, pirms 12 gadiem
Pusdienas ir izlases kandidātiem-tātad Ozo šķīvis būs tīrs...
Rijans rakstīja: Vai tik pēdējais teikums nenozīmē, ka Ozoliņš nemaz neieradīsies uz pusdienām... Grūti būs pierunāt, ja nav klāt!

  +2 [+] [-]

, 2012-01-26 16:55, pirms 12 gadiem
Kaut kā parasti nepiesienos tekstiem, bet te nu, manuprāt, tiešām...raksts raksta pēc. Prikols priekš Armanda būtu, ja rīt Ozo pateiktu "jā" ...Bet nu, laikam jau tomēr raksts saskaņots...

     [+] [-]

, 2012-01-26 17:56, pirms 12 gadiem
Jā !! Var just ,ka ši tēma ir aizskārusi jūtas - biku !!

  -2 [+] [-]

, 2012-01-26 17:56, pirms 12 gadiem
Man vienmēr ir tikai viens jautājums pēc šāda veida rakstiem (arī raidījumā radio 101 šad tad Pučes kungs ko tādu pasaka)... Tātad - kādēļ kompots, kotlete, šnabis utml wtf? kāda kotlete? nekā personīga, bet es šos padomju/krievu apzīmējumus vietā nevietā neizprotu...
PS
piedodiet tie, kuriem šīs lietas ir tuvas

  +1 [+] [-]

, 2012-01-26 18:21, pirms 12 gadiem
Nu gan man liekās ka Armands no mušas ir uzpūtis zīloni.

  +4 [+] [-]

, 2012-01-26 18:43, pirms 12 gadiem
Aicinot Ozoliņu uz izlasi, Nolans tikai izrāda godu šobrīd labākajam Latvijas hokejistam un nekas vairāk. Viss raksts spigts piemērs tam, kā no oda izpūst ziloni.

  +2 [+] [-]

, 2012-01-26 19:41, pirms 12 gadiem
Nu tas ir normāli ka treneris grib redzēt tāda kalibra spēlētāju izlasē, rakstā tiek minēts ka šis jautājums kustināts visus gadus, nez kapēc tagad tāds stress...

  -1 [+] [-]

, 2012-01-26 19:44, pirms 12 gadiem
Pateikts labi, man patika šis raksts!

  +3 [+] [-]

, 2012-01-26 21:27, pirms 12 gadiem
Puče kārtējo reizi ir pierādījis savu aprobežotību. Labāk būtu paskribelējis pa Dinamo vakardienas izlaisto uzvaru un pēc video noskatīšanās izanalizējis savu vāvuļošanu pirmajā un otrajā pārtraukumā

  +1 [+] [-]

, 2012-01-26 22:22, pirms 12 gadiem
huy rakstīja: Nu tas ir normāli ka treneris grib redzēt tāda kalibra spēlētāju izlasē, rakstā tiek minēts ka šis jautājums kustināts visus gadus, nez kapēc tagad tāds stress...
vnk. puchem vajag par kaut ko rakstiit

     [+] [-]

, 2012-01-26 22:40, pirms 12 gadiem
kalibubs rakstīja: Pa lielam tā ir, var jau savākt visus veterānus (Ozoliņu, Ņiživiju, Vasiļjevu) pat ja viņi saka nē izlasei, bet ko tas dos ilgtermiņā? Tas nebūt neiezīmē jaunu sākumu, bet drīzāk tāda pieeja vienam čempionātam par pārējiem nedomājot.
Redzi... Pēc loģikas būtu jābūt tā, ka izlasē sanāk kopā labākie spēki un spēlē uz maksimālo rezultātu. Kāpēc, lai PČ būtu tā vieta, kur kaut ko audzināt, mācīt? Tas ir posms, kad valstis rāda, ko kura var hokejā. Ne ar jauniem vai veciem, bet ar labākajiem.

  -3 [+] [-]

, 2012-01-26 23:42, pirms 12 gadiem
amphik rakstīja: armand, armand. Latvijas izlase nav izmeginajumu poligons. Izlase jaspele uz to bridi labakajiem pat ja vinam ir 45 gadi. vins nav vainigs ka nav labakas rezerves, lai otro izlase Nolans aicina Andersonus utt, bet lielaja pavasari jaspele labakajiem un tas it tikai normali. AUdzinasim rezerves ka Sprusktu 5 gadus iespelesim rezultata nebus, lai pec divirm vins atkal uzmestu, ka negrib spelet izlase. kadu tu te murgu esi sarakstijis
Ko Tev Andersons izēdis un ,ko Tu zini,cik labs vai slikts ir Andersons?Speciālists atradies!

  +1 [+] [-]

, 2012-01-27 01:44, pirms 12 gadiem
vispirms atdzisusī zupa pēc tam kotlete...tagad jābūt ''saldajam''...

     [+] [-]

, 2012-01-27 17:04, pirms 12 gadiem
lai jau jautā, kas tad mums no tā, vismaz viņam būs miers kad uzzinās ka Ozoliņš nespēlēs!

  +1 [+] [-]

, 2012-01-28 14:59, pirms 12 gadiem
Pasaules cempis ir 1x gada, par kadu komandas buvesanu var iet runa, treni mainas, attiecigi komandas speles zimejums ari, nav tie laiki, kad izlase bija iespeja kadam izsisties uz labaku klubu, tagad izlase ir jaspele labakajiem, interesanti kapec Nolanam nebutu jagrib izlase Ozo, vins grib savakt pec iespejas specigaku komandu un tas ir tikai ok, LV vispar si visa izlasu lieta vairakos sporta veidos ir sacakareta. Ja Nolans pateiktu ka vinam vaig Ozo un Niziviju lai dabutu 3 vietu, visi smietos, ja un tikai tapec ka sis mazvertibas komplekss ir baigi sakapis galva, ka pienaks cempis ta mes skaitam cik kurai izlasei ir licencetie speletaji cik iedzivotaju skaits un kadas finasialas iespejas, tapec ari esam tur kur esam.