Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

1992. gads. Miķelis Freimanis. Prizma-Rīga. MHL B grupa

1992. gads. Miķelis Freimanis. Prizma-Rīga. MHL B grupa
foto: no Miķeļa Freimaņa personīgā arhīva. vēl "HK Ogre" ierindā.

"Visi skrien, met un cīnās," tā Prizma-Rīga uzbrucējs Miķelis Freimanis dažos vārdos raksturo MHL B grupas spēles līmeni. par savām un citu 1992.-ajā un tā apkaimē dzimušo hokejistu gaitām Prizma-Rīga vienībā MHL B grupā, HK Ogre sastāvā Latvijas Virslīgā un Ozolnieki Juniors komandā Baltkrievijas Ausgtākajā līgā. par 1992. gada hokejistu "palikšanu" aiz strīpas SK Rīga komandā. par konkurenci Prizma-Rīga sastāvā MHL "otrajā līgā" un spēļu principialitāti pret Dinamo sistēmas jauniešu komandu Juniors.

TUVPLĀNĀ: Miķelis Freimanis

- dzimis 1992, gada 17. septembrī
- ampluā: uzbrucējs
- "figūra": 176 cm; 72 kg
- 2011./2012. g. sezonā Prizma-Rīga komandā MHL B grupā un HS Rīga/Prizma vienībā Latvijas Virslīgas versijā
- iepriekšējās sezonas: HK Ogre; Ozolnieki Juniors; HS Rīga/LB 92 (nosaukums arī SK Rīga/LB 92); "citas" Dinamo jauniešu komandas; Latvijas Bērzs / Aile
- Latvijas U-18 izlases dalībnieks pārbaudes spēlēs
- pirmais treneris: Uldis Opits

JAUTĀJUMI / ATBILDES

jautājums: 2009. gada rudenī gaitas Baltkrievijas Augstākajā līgā (BAL), kas ir otra stiprākā šajā valstī, uzsāka jauna komanda Ozolnieki Juniors, kura bija komplektēta galvenokārt no 1988. – 1992. gados dzimušiem hokejistiem. kā nonāci komandas sastāvā? kāpēc 16-17 gadu vecumā nolēmi spēlēt Baltkrievijas Augstākajā līgā nevis, piemēram, Latvijas U-18 līgā vai citur?

Miķelis Freimanis: Komandā nonācu, jo treneri Maticins un Bisenieks trenēja iepriekšējā gada komandu, kur spēlēju, - SK Rīga (HS Rīga/LB 92). Spēlēt tur (Ozolnieki Juniors komandā) izdomāju tapēc, ka tas likās pareizs lēmums - spēlēt ar vecākiem un sava gada puišiem; un tā arī īsti nebija, kur citur tajā brīdī spēlēt.

Ozolnieku komandā biji viens no jaunākajiem, bet tas Tev netraucēja iekļūt komandas rezultatīvāko spēlētāju pieciniekā. lai tas notiktu, Tev bija jāiekrāj 24 punkti (6+18) 42 spēlēs. kā kopumā vērtē savu "Ozolnieku – Baltkrievijas sezonu"?

Sezonu vērtēju ar "plus" zīmi, jo šī līga ir diezgan spēcīga.

cita starpā, būdams viens no jaunākajiem, biji arī Ozolnieki Juniors kapteinis. parasti šis gods un pienākums "iekrīt" komandas vecākajiem, pieredzējušākajiem. kā tas iegadījās Tev? un vai kapteiņa pienākumi nekļuva par apgrūtinājumu?

Kapteinis īsti nebiju; biju tikai sezonas sākumā uz pirmajām spelēm, bet pēc tam ievēlējām citu - Aldi Pizānu, vienu no komandas pieredzējušākajiem.

Tavs Ozolnieku komandas biedrs Baltkrievijas Augstāko līgu raksturoja kā tādu, kur spēlētāji izcēlās ar lielu degsmi, ar vēlmi izsisties pieaugušo hokejā. kā Tu raksturotu BAL līmeni, vismaz 2009./2010. g. sezonā, kad tur spēlēji? kāds ir tās līmenis salīdzinot ar Tavu vēlāko pieredzi Latvijas Virslīgā un tagad arī MHL B grupā?

Spelētāji šajā līgā cīnas par savu vietu pirmajā komandā, tas ir Baltkrievijas Atklātā čempionāta lielajā komandā (Baltkrievijas ekstralīgā), un tāpēc visi cīnās, visiem ļoti vajag. Uzskatu, ka šīs līgas līmenis ir augstāks kā Latvijas Virslīgas līmenis, bet ar MHL-B, domāju, ir vienādos spēka samēros.

pāris puiši no Ozolnieku "junioriem" sezonas gaitā rotēja uz Ozolnieki / Monarch komandu Latvijas Virslīgā, daži citi – tajā sezonā uzspēlēja arī Dinamo Juniors rindās Baltkrievijas ekstralīgā. vai jutāties kā šo komandu fārmklubs? vai centāties, konkurējāt par iespēju izsisties līdz "monarhiem" vai Dinamo Juniors sastāvam?

Bija tā, ka pie Monarha spēlēja pieredzējušie spēlētāji, bet pie Dinamo Juniora tie, kam labi veicās mūsu komandā. Protams, ka centāmies cīnīties, lai izsauktu uz kādu no komandām, bet kā fārmklubs šīm komandām nejutāmies.

Baltkrievijas Augstākajā līgā 10 komandu konkurencē Ozolnieki Juniors palika 10. vietā... vai tā bija "mazo monarhu" patiesā vieta šajā līgā? kas pietrūka, lai rezultāti būtu labāki?

Uzskatu, ka komanda bija laba, spēļu rezultāti arī nebija graujoši; kaut kas tomēr pietrūka komandai, lai veiktos labāk. Domāju, tas bija tādēļ, ka bija zināms, ka šī komanda bija izveidota tikai uz vienu sezonu.

Savā BAL sezonā biji nonācis arī Latvijas U-18 izlases komplektētāju redzeslokā. piemēram, 2009. gada decembrī, pārstāvot Latvijas U-18 izlases krāsas, aizvadīji spēli pret Rumānijas U-20 izlasi, kuru uzvarējāt ar 8:3 un kurā Tev fiksēti 2 vārtu guvumi. kā vērtē šo pārbaudes spēli? kā vērtē savu "pārbaudīšanos" Latvijas U-18 izlases kontekstā?

Šī pārbaudes spēle, manuprāt, vairāk bija rumāņiem nekā mums, jo viņi tad gatavojās savam U-20 pasaules čempionātam.

2010. gada pavasarī pirms U-18 pasaules čempionāta tiki nosaukts Latvijas U-18 izlases kandidātu sarakstā, bet izlases sastāvā pasaules čempionātā nebiji. kāpēc? kas Tev pietrūka līdz dalībai izlasē čempionātā?

Kāpēc? Tas butu jāprasa trenerim; parādiju, ko varu, un tāds bija viņa lēmums. Bet vēlāk viens no šiem treneriem man teica, ka izlasē nespelēju, jo biju švakākā fiziskā formā nekā citi kandidāti.

vasarā (2010.) jau biji minēts starp MHL topošās komandas HK Rīga kandidātiem. savai pirmajai sezonai HK Rīga komplektētāji lika uzsvaru uz 1990. - 1991. gados dzimušajiem, iekļaujot tikai dažus, kas jaunāki. vai Tev sanāca atrādīties treniņos? cik nopietna bija konkurence par iekļūšanu HK Rīga sastāvā?

Konkurence bija liela; treņinos atrādīties sanāca, un visi cīnijās līdz galam, lai tiktu komandā, tātad kaut kur, kau kas man pietrūka.

aizvadīto (2010./2011.) sezonu iekļāvies Virslīgā spēlējošajā HK Ogre komandā, kas pastāvēja savu otro sezonu un kas bija atvērta jaunajiem hokejistiem. sezonas gaitā "salasīji" 20 punktus (5+15) 30 spēlēs. kāds ir Ogres posma pienesums Tavā karjerā?

Ogres posms bija vienīgā vieta, kur aizvadīt pagājušo sezonu, jo atskaitot no HK Rīgas, mūs nosūtīja pie jauniešu komandas SK Rīga (tosezon, SK Rīga-18 jeb SK Rīga-93/94), kuru trenēja Razgals un Krastiņš, un kas spelēja Baltkrievijas U-18 līgā. Mums tika teikts, ka varēsim tur spēlēt šo (2010./2011.) sezonu, bet vēlāk, 30.augustā (2010.), mums, 92. gadiem, pateica, ka spēlēt šajā līgā mēs nevarēsim, un tad nu vairs nebija daudz iespēju, kur doties.

HK Ogre vienība, kas 2010./2011. g. sezonā bija komplektēta pamatā no 1990. - 1994. gados dzimušajiem, bija viena no jaunākajām komandām Virslīgā un salīdzinoši likumsakarīgi kopā ar citām gados jaunākām komandām (HS Rīga/LSPA, HS Rīga/Prizma) cīnījās pa Virslīgas tabulas lejasdaļu. sezonas beigās HK Ogre palika 9. vietā no 9 komandām, kā vienīgā netiekot Latvijas Virslīgas izslēgšanas spēlēs. vai tiešām HK Ogre bija objektīvi vājākā Virslīgas komanda? kāpēc jā/nē?

Es domāju, ka Ogre bija viena no vājākajām, jā; bet izslēgšanas spēlēs mums vienkārši liedza iekļūt tas, ka mums sezonas beigās nebija ledus treniņu dēļ treneru nesaskaņām ar Ogres halles vadību.

HK Ogre sportiskās neražas – tikai 4 uzvaras pamatlaikā un 1 ne-pamatlaikā (32 spēlēs), ieskaitot vienu tehnisko zaudējumu, – tuvāk sezonas noslēgumam atsāka "draudzēties" ar komandas finansiālajām nebūšanām, kas pēc tam pabeidzās ar komandas „slēgšanu”. cik ļoti tas ietekmēja komandas mikroklimatu, sniegumu?

Komandas mikroklimatu tas būtiski neietekmēja, bet nācām uz treniņiem ar domu, ka varbūt netiksim nemaz uz ledus. Domāju, ka tas arī būtiski izmainīja komandas sniegumu.

šovasar Latvijas komandu pārstāvniecība MHL-ā paplašinājās līdz 3 komandām; līdzās Dinamo sistēmai MHL-ā parādījās arī cita – Prizma, kuras MHL komandas kandidātu lokā jau no pirmā oficiālā saraksta biji arī Tu. kāpēc izvēlējies tieši MHL, kāpēc – tieši Prizma-Rīga komandu?

MHL ir līga, kur tevi var ievērot kāds no Krievijas hokeja sistēmas. Prizmu izvēlējos tādēļ, ka īsti nebija, kur spēlēt; vienīgi Virslīgā negribēju spēlēt, un tad pavērās šāda iespēja spēlēt Prizmā.

MHL B grupas komandas Prizma-Rīga kandidātu saraksts bija diezgan plašs; bet cik cieša bija konkurence par iekļūšanu MHL vienības sastāvā? vai arī viss "pa lielam" bija skaidrs pirms treniņu uzsākšanas?

Konkurence bija liela, jo šis kandidātu saraksts bija plašs. Tas ir plašs vēl joprojām, jo esam pietiekoši daudz spēlētāju, lai kāds spēlētu tavā vietā.

pirms sezonas sākuma kopā ar Prizma-Rīga uzturējies treniņnometnē Zviedrijā, kur aizvadījāt arī pāris spēles, pa vienai pret Norrtälje IK un Rimbo IF Hockey – komandām, kas 2010./2011. g. sezonā spēlēja Zviedrijas ceturtajā stiprākajā pieaugušo līgā (Division 2). pirmo uzvarējāt (9:1), otrai zaudējāt (3:5); uzreiz pēc spēlēm biji kritisks par komandas sniegumu. tagad, atskatoties uz Zviedrijas treniņnometni pēc laika, kā vērtē komandas sniegumu Zviedrijas spēlēs? kā vērtē sagatavošanos sezonai kopumā? attiecībā uz komandu, attiecībā uz sevi?

Sagatavošanās sezonai bija pietiekami stipri balstīta uz fizisko sagatavotību; trenējāmies visi, cik vien varējām, lai sagatavotos sezonai. Zviedrijas spēles parādīja, ko tajā brīdī mēs varam. Pirmā spēle, kā jau teicu, bija jāuzvar ar padsmit vārtu starpību, bet otrajā spēlē vienkārši mēs nespēlējām savu spēli, ko mēs varam.

pirms doties MHL B grupas "kaujas laukos" Prizma-Rīga pirmais sastāvs kā HS Rīga/Prizma aizvadīja divas spēles Latvijas Virslīgā. pirmajā spēlē bija "nežēlīga atraušanās" no SMScredit.lv ar 1:11, bet otrajā jau uzvara (2:1) pret Elektrēnu Energija. vai tiešām ir tik nesaprātīga starpība starp "kreditoriem" un Lietuvas komandu? vai arī pirmajā spēlē "lielajiem cipariem" bija kādi citi iemesli?

Izgājām negatavi uz spēli; likās, ka nu tik būs - spēlēsim, metīsim. Bet Lietuvas komanda ir salīdzināmi daudz vājāka nekā SMS.

pirmā sastāva prombūtnes laikā HS Rīga/Prizma vārdu Latvijas Virslīgā "nes" otrais sastāvs, kuram arī sanākušas skarbas ugunskristības (2:13 pret Jelgavas komandu). kā kopumā vērtē HS Rīga/Prizma jaunās sezonas spēlētāju "komplektu", salīdzinot ar 2010./2011. g. sezonu? HS Rīga/Prizma Virslīgā šosezon ir kļuvusi stiprāka?

Es domāju, ka Prizmas sastāvs ir kļuvs spēcīgāks nekā pagājušosezon.

Prizma-Rīga debija MHL B grupā sākās ar 3 spēļu izbraukumu Penzā, kur 3 reizes pēc kārtas nācās cīkstēties pret Dizeļist komandu. 1:8, 1:2, 1:6 atbilda šo spēļu gaitai? vai Prizma-Rīga no izbraukuma bez punktiem atgriezās pelnīti?

Bez punktiem atgriezāmies pelnīti. Pirmājā spēlē mūs vienkārši noskrēja, varbūt var vainot tālo ceļu ar autobusu, varbūt ko citu. Otrajā spēlē jau zinājām, ar ko spēlēsim un kā jāspēlē; cīnijāmies darījām visu, vienkārši nepaveicās. Bet trešajā spēlē jau bijām atslābinājušies, jo jau likās, ka nu jābūt mūsējai spēlei, ka būs viegli, un ka spēli jau esam vinējuši.

kā kopumā vērtē komandas iestartēšanos MHL-ā? kas ir kļuvis savādāk, salīdzinot ar līdzšinējām gaitām? kas Krievijas hokejā pārstiedz? kam bijāt gatavi?

Starts, protams, varēja būt labāks, bet nu - kā ir, tā ir; jāspēlē tālāk un jācīnās. Gatavi bijām visam, jo aptuveni zinājām, uz kurieni mēs braucam un kādam jābūt līmenim.

pirms sezonas minēji, ka MHL B grupas hokeja stils varētu būt sagaidāms kā "skrien, sit" (bej, begi). vai pirmās spēles MHL B grupā to ir apliecinājušas? vai pretēji?

Pirmās spēles apliecināja, ka visi skrien, met un cīnās; mazāk kombinē.

līdztekus MHL B grupas čempionātam turpināt dalību Latvijas Virslīgā, kur cīnās arī otra MHL B grupas komanda no Latvijas – Juniors. tā kā esat ar "junioriem" vienā MHL divīzijā un spēlējat Virslīgā, tad apniksiet viens otram visātrāk – t.i. būsiet biežākie pretinieki šajā sezonā. jau pirms sezonas aizvadījāt 2 pārbaudes spēles mainīgām sekmēm – zaude 6:7 un uzvara 3:1. pirmajā savstarpējā Virslīgas spēlē arī rīvējāties, bet uzvarējāt ar 4:3. cik principiālas ir prizmiešu spēles pret Dinamo saimniecības otro jauniešu komandu Juniors?

Juniors ir vistiešākas pretinieks Prizmai, jo visi seko un salīdzina, kā iet abām komandām.

kādus rezultātus būtu jāsasniedz komandai, kādus – Tev, lai sezonas noslēgumā Tu varētu atskatīties ar gandarījumu? kādus mērķus esi sev formulējis šajā sezonā?

Komandai ir jāspēlē labāk nekā tagad un jācīnās par katru spēli, tas pats attiecas arī uz mani - jācīnās, jātrenējas un tad jāskatās. Mani mērķi ir pēc iespējas labāk aizvadīt šo sezonu.

lai veicas!

lasāmvielai & izziņām:

- Miķeļa Freimaņa individuālās statistikas uzskaites:
Игроки
Eliteprospects.com - Mikelis Freimanis
Latvijas Hokeja federācija
Mikelis Freimanis profile - Микелис Фреиманис...
- Latvijas U-18 izlases kandidātu saraksts (2010. g. marts) pirms U-18 pasaules čempionāta:
Beresņevs nosauc U-18 izlases kandidātus
Latvijas U-18 izlases kandidāti
- Ozolnieki Juniors statistika savā vienīgajā sezonā (2009./2010.) Baltkrievijas Augstākaā līgā:
par Dinamo fārmklubiem. Ozolnieki Juniors...
- Latvijas U-18 izlase pret Rumānijas U-20 izlasi (2009. g. decembris):
Latvijas U-18 hokeja izlase uzvar Rumānijas...
Latvijas U-18 izlase sagrauj Rumānijas U-20...
-HS Rīga/LB 92 sastāvs 2008./2009. g. sezonā (iespējams, nav fiksētas visas izmaiņas sezonas gaitā):
Latvijas Hokeja federācija
- raksti ar Miķeļa Freimaņa pieminējumu (t.sk., statistiku, viedokli):
Miķelis Freimanis « Petrovich27 blogs

     [+] [-]

, 2011-10-25 19:41, pirms 13 gadiem
bet rūķis

     [+] [-]

, 2011-10-25 20:21, pirms 13 gadiem
pinta rakstīja: bet rūķis
vēlreiz:
Par "pundurzaķiem" un hokeju

  +1 [+] [-]

, 2011-10-25 20:45, pirms 13 gadiem
petrovich_27 rakstīja: vēlreiz:
http://www.sportaavize.lv/14102011-par_pundurzakiem_un_hokeju
Ar 176 augumu čalim vajadzētu būt uz 80 kg un ar izcilu fizisko citādāk arguments par pundurzaķiem vietā...

  +1 [+] [-]

, 2011-10-25 21:09, pirms 13 gadiem
petrovich_27 rakstīja: vēlreiz:
http://www.sportaavize.lv/14102011-par_pundurzakiem_un_hokeju
nebiju Latvijā,Matuļa kunga sāgas laikā,bet viņa raksts atgādina Liepiņa dziesmu par trīs runčiem,par to kas kādreiz bija.Vienkārši ir žēl noskatīties,kā tiek izmantoti līdzekli Latvijas jaunatnes hokejā-tiek izsviesti tie,kas varētu būt,bet kultivēti,kas bez brīnumiem nebūs.Grūti saprast kāpēc Prizmā un Juniorā treniņprocess tiek organizēts skolas laikā,labi apzinoties,ka labākajā gadījumā tikai 10% šo jauniešu spēlēs professionāli hokeju,bet pārējie būs pazaudējuši izglītības iespējas un būs spiesti piedalīties gaļas izcirtēju konkursos Rīgas centrāltirgū,nožēlojami,ka tiek dotas veltas cerības lielai daļai jauniešu to apzinoties.Seit varētu teikt-mīļie jaunatnes treneri-Jums ir katram divas acis,bet sirdsapziņas nav nevienā,tikai naudas redzējums savā kabatā no censoņu vecāku,sponsoru un Savicka k-ga puses.Bez fiziskajiem parametriem mūsdienu hokejā brīnumi nenotiek,bez dažiem izņēmumiem un jo tālāk,jo viņu būs mazāk,žēl,bet ir cits laiks un citas prasības-muļķis,kas to nesaprot

     [+] [-]

, 2011-10-25 21:37, pirms 13 gadiem
pinta.

konkrētā komentāra gadījumā - Tu taču lieliski saproti, ka augums nav vienīgais kritērijs. tāpat cilvēki nav bietes, kas kas ar kapli vagā jāretina, lai citām netraucē izaugt resnākām. kamēr eksistēs izņēmumi un tie būs diezgan daudz, tikmēr ir vērts neretināt.

ja kaut ko gribam savā hokejā, tad hokeja saimniecība nav tikai izlašveidīga selekcija, bet masveidīgāks salīdzinoši augsts līmenis. lai nav t.s. "bedres" starp meistarkomandām (faktiski vienu) un tās kandidātiem.

ka hokeja saimniecībā Latvijā ir tālu no ideālā, nav jaunums. te arī cm nebūs atskaites kritērijs; laukumos ir arī pa kādam dotētam "basketbolistam", no kura, kā saki, "bez brīnumiem nebūs".

P.S. izglītība ir nepieciešama, arī ja esi profesionālis. ir daži aktuāli piemēri U-20 un U-18 vecumā.

     [+] [-]

, 2011-10-25 22:20, pirms 13 gadiem
petrovich_27 rakstīja: pinta.

konkrētā komentāra gadījumā - Tu taču lieliski saproti, ka augums nav vienīgais kritērijs. tāpat cilvēki nav bietes, kas kas ar kapli vagā jāretina, lai citām netraucē izaugt resnākām. kamēr eksistēs izņēmumi un tie būs diezgan daudz, tikmēr ir vērts neretināt.

ja kaut ko gribam savā hokejā, tad hokeja saimniecība nav tikai izlašveidīga selekcija, bet masveidīgāks salīdzinoši augsts līmenis. lai nav t.s. "bedres" starp meistarkomandām (faktiski vienu) un tās kandidātiem.

ka hokeja saimniecībā Latvijā ir tālu no ideālā, nav jaunums. te arī cm nebūs atskaites kritērijs; laukumos ir arī pa kādam dotētam "basketbolistam", no kura, kā saki, "bez brīnumiem nebūs".

P.S. izglītība ir nepieciešama, arī ja esi profesionālis. ir daži aktuāli piemēri U-20 un U-18 vecumā.
ja izņēmumi ir kļuvuši par likumsakarībām,ja pārsvarā tiek retināti tie,no kā varētu būt,bet saudzēti tie,kam nespīd,tad labi nav,ja būtu otrādi-varētu piekrist,bet pašreiz situācija ir vienkārši dramatiska-HKR,Prizma,nedaudz labāk Juniorā,bet aŗī jau iesācies pundurzaķu process,tad,ko mēs sagaidīsim -to,ka jaunie spēlētāji spēlē ar Kanādu sāks raudāt,jo nevarēs neko-derētu atcerēties šo apkaunojošo spēli paris gadus atpakaļ,izdarīt secinājumus ,nevis dzīvot kaut kādās puķu Anša cerībās

  +1 [+] [-]

, 2011-10-26 01:09, pirms 13 gadiem
pinta rakstīja: ja izņēmumi ir kļuvuši par likumsakarībām,ja pārsvarā tiek retināti tie,no kā varētu būt,bet saudzēti tie,kam nespīd,tad labi nav,ja būtu otrādi-varētu piekrist,bet pašreiz situācija ir vienkārši dramatiska-HKR,Prizma,nedaudz labāk Juniorā,bet aŗī jau iesācies pundurzaķu process,tad,ko mēs sagaidīsim -to,ka jaunie spēlētāji spēlē ar Kanādu sāks raudāt,jo nevarēs neko-derētu atcerēties šo apkaunojošo spēli paris gadus atpakaļ,izdarīt secinājumus ,nevis dzīvot kaut kādās puķu Anša cerībās
Par Kanadu tu sasapnojies, nu nespeles vini nekad ar Kanadu........

     [+] [-]

, 2011-10-26 08:51, pirms 13 gadiem
petrovich_27 rakstīja: pinta.

konkrētā komentāra gadījumā - Tu taču lieliski saproti, ka augums nav vienīgais kritērijs. tāpat cilvēki nav bietes, kas kas ar kapli vagā jāretina, lai citām netraucē izaugt resnākām. kamēr eksistēs izņēmumi un tie būs diezgan daudz, tikmēr ir vērts neretināt.

ja kaut ko gribam savā hokejā, tad hokeja saimniecība nav tikai izlašveidīga selekcija, bet masveidīgāks salīdzinoši augsts līmenis. lai nav t.s. "bedres" starp meistarkomandām (faktiski vienu) un tās kandidātiem.

ka hokeja saimniecībā Latvijā ir tālu no ideālā, nav jaunums. te arī cm nebūs atskaites kritērijs; laukumos ir arī pa kādam dotētam "basketbolistam", no kura, kā saki, "bez brīnumiem nebūs".

P.S. izglītība ir nepieciešama, arī ja esi profesionālis. ir daži aktuāli piemēri U-20 un U-18 vecumā.
Es piekrītu, ka augums nav vienīgais noteicošais, taču atcerēsimies mūsu pašu Ex Dinamo spēlētāju Svetu. Puisi aizsitās līdz NHL arī ar 176 taču viņam svars bija par 20 kg lielāks nekā šim censonim. Taču ja man kāds grib iestāstīt, ka 176 ar 72 kg bez Baldera ātruma ir perspektīva... Čalis jau pats pateica, ka U-18 nav paņemts fiziskā dēļ.