Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

No kā baidās zobārsts?

No kā baidās zobārsts?
Kāpēc Fazelam ir bail no NHL vizītēm Eiropā?

Fotot: IIHF

Šveices zobārsts Renē Fazels, kas kopš zināma laika ir arī Starptautiskās hokeja federācijas (IIHF) prezidents, nule kā notiekošajā hokeja priekšnieku samitā Toronto atzinis, ka viņš baidās no NHL... Fazela runa atgādināja pa pusei jukuša vai satraukta cilvēka spriedumus. Par ko viņš psiho?

Kopā nākšana Toronto bija pasaules hokeja galotņu domu saskaņošana un apmaiņa. Uz jautājumu, kā IIHF prezidents redz NHL ekspansiju Eiropā, viņš teica: „Es cīnīšos un nevienam neļaušu no malas šeit ienākt. Mēs paši esam stipri, lai paveiktu lietas. Nedomāju, ka NHL divīzija Eiropā tiks izveidota. Vismaz kamēr es sēdēšu savā krēslā, to nepieļaušu”.
Mēģiniet iztēloties, no kā baidās Fazels? Ja tavā saimniecībā viss ir kārtībā, priekš kam mētāties ar šādiem lozungiem? Vai tiešām IIHF prezidents domā, ka komercstruktūra, kāda ir NHL, pēc šiem Fāzela tekstiem, sabīsies, nokaunēsies un klusi ierausies kaktiņā? Drīzāk tas ir signāls, ka vieni baidās un tātad – tiek rakts pareizā virzienā. Runa ir par biznesu, kam robežu nav. Ja NHL būs tik stipra, ka vēlēsies savu attīstības modeli saistīt ar Eiropu, viņi to darīs. Pēc visa spriežot, ziemeļamerikāņi patiešām kaut ko šajā sakarā veido, jo neba jau no garlaicības viņi pēdējos gados pirms sezonas sūta pāri okeānam savus klubus, lai tie aizvada hokeja izrādes ar dažādām Eiropas valstu komandām. Turklāt, kas zīmīgi – viņi nedara to par velti. NHL klubi faktiski atgriežas no šīm vizītēm ar redzamu peļņas procentu, kas noteikti viņiem neizdotos savās mājās, kad notiek pirmsezonas piešaudes. Tur arēnas ir pustukšas... Tāpat var domāt, ka Eiropas braucienos NHL eksperimentē un zondē komerciespējas, kas vēlāk viņiem ļaus pieņemt pareizos lēmumus. Pēc Fazela tekstiem var spriest, ka darba grupās NHL savu nākamo Eiropas iekarošanas plānu jau ir apsprieduši.

Fazela stress varētu būt saistīts ar vēl kādu fonu, kas šobrīd mums ir ticis slēpts. KHL klubu spēles ar NHL komandām pasvītro abu līgu satuvināšanās mēģinājumu. Labi zināms, kā aizkadrā par krievu iniciatīvām streso Fazels. Tāpat ir zināms, ka krievi diezgan nopietnā līmenī strādā, lai principiāli veiktu pārmaiņas IIHF gaiteņos. Pirmkārt, tas ir saistīts ar viņu ambīcijām, izplešot KHL stāstu mazliet tālāk par Rīgu un Minsku. Mēģinājumi to izdarīt agresīvā formā, pagaidām atsitušies pret noteikto valstu nacionālajām federācijām (Zviedrija, Čehija, Slovākija), kuras, protams, lielā mērā ieklausās Fazela rekomendācijās. Tas krieviem nepatīk. Tāpat viņi nervozi knosās, kad dzird stāstus par Eiropas klubu līgu, kur saknes meklējamas skandināvu iniciatīvā un tur krieviem nebūs pat stāvvietas . IIHF līmenī šobrīd notiek diezgan smaga cīņa, kur varas pārdalē tiek likti uz galda pat iespaidīgi sponsoru līgumi (Gazprom zilais sapnis) un mājieni, kādai vajadzētu izskatīties IIHF lēmējinstitūcijai. Starp citu, baumas, ka vienā brīdī Fazels pat esot šajās intrigās iesaistījis mūsu Lipmanu, nav nemaz tik nevainīgas. Vecais lapsa Kirovs sevi diezgan labi pozicionējis Fazela paspārnē, bet ar krieviem viņš vienmēr atradīs kopējas intereses. Runā, ka Lipmans pat bijis tāda kā kompromisa figūra, kas teorētiski nomainītu Fazelu – apmierinot abas puses. Šveices zobārsts uz to varētu parakstīties, tikai atcerēsimies, ka Eiropā vēl ļoti izteikti savas prasības diktē zviedri un tie nu šādu galma apvērsumu, kas patiesībā būtu krievu mazā uzvara, nepieļautu.

Iespējams, ka Fazels NHL draudus Eiropas iekarošanai saskata nevis Ņujorkā (kur atrodas NHL galvenā mītne), bet gan Maskavā. Ja KHL kļūst stiprāka gan finansiāli, gan organizatoriski, tad drīzāk NHL nevis veidos kaut ko jaunu, bet pielīmēsies esošajai infrastruktūrai. Tam ir sava loģika, jo patiesībā KHL kā produkta un tirgus potenciāls ir ietilpīgs. To saprot ebreji abās okeāna pusēs... Vienīgi tā var izskaidrot Fazela sacelto brēku no Toronto tribīnes - citu zemtekstu tam pat grūti iztēloties. Kā Šveices zobārsts domā nostāties ceļā biznesa plāniem – tas nav skaidrs. Ja NHL gribēs, tad viņi būs Eiropā, tāpat kā te ir Ford automašīnas vai American Express maksājuma kartes. Tāpat kā atļauju saviem nodomiem IIHF runas vīriem neprasīja krievi ar KHL. Kā to var nesaprast šajā gadsimtā? Un - kā hokejs zaudētu, ja NHL patiešām izveidotu Eiropā savu divīziju?

  +2 [+] [-]

, 2010-08-25 21:51, pirms 14 gadiem
iistenibaa IIHF ir tāds nīkulis

  -4 [+] [-]

, 2010-08-25 22:50, pirms 14 gadiem
=Eiropā vēl ļoti izteikti savas prasības diktē zviedri un tie nu šādu galma apvērsumu, kas patiesībā būtu krievu mazā uzvara, nepieļautu=

seitan kluda, tie aizjuras pajolini krievam pec pirma svilpiena zabakus bucos, ipasi jau, nemot vera, ka krievija sports=politika un vice versa... kads tur krievija spelejas, jo bez vinu zinas tie tirslaizi nemaz nerisketu neatlaut khl spelet

  +3 [+] [-]

, 2010-08-25 23:00, pirms 14 gadiem
Interesants viedoklis. Tomēr nedomāju, ka KHL un NHL ir gatavas pagaidām iet roku rokā (apvienoties). Drīzāk NHL var paplēsties "agresīvi" Eiropas virzienā. "Sak', mēs maksājam spēlētājiem pietiekoši, lai viņi izvēlētos mūs. Un tas nekas, ka IIHF šiem spēlētājiem liegs spēlēt savos PČ. Uztaisīsim savu - NHL pasaules čempionātu."

Un skat... turpat KHL pievienojas līdzdomātājiem no otrpusdīķa... un IIHF paliek mazs nenozīmīgs kantoris Eiropā.

  -2 [+] [-]

, 2010-08-25 23:20, pirms 14 gadiem
Man gan liekas, ka tie publicitātes pasākumi Eiropā ir vairāk mēģinājumi, iebarot Eiropai kaut vai NHL atribūtiku, lai gan esot Ņujorkā pirms dažām dienām pārliecinājos, ka NBA store 5. avēnijā strādā perfekti, ļoooooti plašs preču klāsts, lielisks veikala noformējums, izvēle u.t.t kamēr NHL oficiālais veikals (atrodas tieši zem Betmena biroja) bija visnotaļ paskops, spēles kreli, čupiņa T-kreklu pāris cepurītes un principā tas viss.

     [+] [-]

, 2010-08-26 00:33, pirms 14 gadiem
Patiesībā jau Fāzelam nemaz nav nopietnu argumentu pret krieviem un NHL, īpaši, ja vēl tie darbojas vienotā frontē. Protams, ka, gan krieviem, gan NHL ir katram savas (un brīžiem pilnīgi pretējas) intereses, bet attiecībās ar IIHF viņi var arī vienoties. Un padarīt IIHF par pilnīgi bezjēdzīgu un nenozīmīgu organizāciju.

Kā jau minēts rakstā - ja NHL gribēs būt Eiropā, tad viņi tur būs (tajā vai citā formā un veidolā), gribēs to Fāzels vai nē.

  +2 [+] [-]

, 2010-08-26 09:38, pirms 14 gadiem
Ļoti vērtīgas pārdomas, bet vislabāk patika lūk šis: - To saprot ebreji abās okeāna pusēs... !!!!!
Paldies !

     [+] [-]

, 2010-08-27 02:50, pirms 14 gadiem
Da varu iedomaties, kads izskatitos KHL ja tur tapat kaa NHL nebutu nekadu legionaru kvotu puse NHL parskrietu delj algaam, tik cits jautaajums - cik ilgi tas viss pastaaveetu, vienu vai divus gadus
Bet vispar jau NHL neveidos nekaadu Eiropas diviziju, labak izskatitos NHL un KHL konferences, tik butu jasaskano speles noteikumi, lai visiem izdevigi