Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Blūms: "Mana sirds ir salauzta..."

Blūms: "Mana sirds ir salauzta..."
"Drausmīga sajūta..." atzīst Jānis Blūms
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze

"Gaisotne kluba pēdējās vakariņās bija kā bērēs. Nezinu, vai tovakar bija kāds, kas kādā brīdī neraudāja..." atzīst Jānis Blūms. Arī viņam ir smagi, jo četru gadu posms kopā ar Bilbao komandu ir noslēdzies, bet priekšā - šobrīd tukšums. Vismaz viens pretendents, kas kāro to aizpildīt, gan jau pieteicies - Rīgas VEF. Jānis to zina.

To, ka Bilbao komanda un pilsēta Jānim nav tikai parasta pieturvieta profesionālās karjeras gaitā, pēdējo gadu laikā varēja sajust teju katrā sarunā. Ar ģimeni esam pārņēmuši viņu ieradumus un paši jau pamazām pārvēršamies par baskiem, jau pirms pāris gadiem nosmēja spēlētājs. Dēls Bilbao sāka iet bērnudārzā, Jāņa sieva - uzsāka studijas. "Esmu šeit iedzīvojies, šī ir mana komanda - pat nevaru iztēloties, kā būtu spēlēt kaut kur citur. Esmu te ar visu sirdi," Jānis izteicās intervijā pagājušajā pavasarī. Tagad sirds ir salauzta, jo tas nu ir noticis - Blūms vairs nebūs Bilbao spēlētājs.

"Klubs izšķīries par lielām pārmaiņām - no šāgada sastāva projām dosies 5-6 spēlētāji. Man tika izteikts piedāvājums, taču tas bija vairāk formāls - jutu, ka ar manu palikšanu nerēķinās, un, visu apdomājot, arī pats sapratu, ka, iespējams, esmu sevi šeit izsmēlis, un laiks doties tālāk - uz priekšu, kaut ko jaunu," stāsta spēlētājs atzīstot, ka sarunas par iespējamo palikšanu notika, taču - neveiksmīgi. "Ļoti smagi aiziet no šejienes. Ļoti. Gluži kā mīlestībā, kad tev pirmoreiz salauž sirdi - tā mana sirds šobrīd ir salauzta šeit. Drausmīga sajūta..."

Bilbao komandai šo sezonu noteikti nevar nosaukt par neizdevušos - kaut gan ACB līgā beigās nācās izstāties jau ceturtdaļfinālā, kur neizdevās vēlreiz šokēt Basku zemes vadošo klubu "Caja Laboral", debija Eirolīgā beidzās ar fantastisku panākumu - iekļūšanu astoņu Eiropas spēcīgāko komandu vidū (pa ceļam izslēdzot arī to pašu "Caja Laboral"). Tomēr klubs pieņēmis lēmumu strauji atjaunot komandu, un tas nozīmē, ka jāaiziet vairākiem no spēlētājiem, kas pēdējo gadu laikā pakāpeniski kaldināja Bilbao ceļu uz Eirolīgu. Amatā paliek grieķu treneris Kacikaris, taču komanda būs pavisam citāda. Projām dodas ne tikai Blūms pēc četrām pavadītām sezonām, bet arī horvātu uzbrucējs Marko Baničs, kas Bilbao pavadījis pēdējās astoņas sezonas...

"Pilsētā šobrīd vārda tiešā nozīmē ir sēras. Gaisotne kluba pēdējās vakariņās pēc sezonas bija kā bērēs. Pēdējoreiz kopā sanāca visi kluba cilvēki - no prezidenta līdz pat tālākajiem palīgu palīgiem, kopā cilvēku ap simts. Pat nezinu, vai tovakar bija kāds, kurš kādā brīdī neraudāja... No mums atvadījās kā no tuvākajiem ģimenes locekļiem," Blūms norāda uz ciešajām saiknēm, kuras saraut līdz ar to vēl daudz grūtāk. "Bilbao ar to izcēlās ne tikai Spānijā, bet visā Eiropā - tas bija pats vienotākais klubs, kur cits par citu iestājās kā ģimenē. Ja aiziet kāds mīlēts spēlētājs - tas ir smagi klubam, faniem un visai pilsētai. Šobrīd cilvēki pat runā, ka līdz ar Baniča un manu aiziešanu Bilbao komanda vairs nebūs "los hombres de negro" (vīri melnā - spāņu val.). Kluba sirds ir aizgājusi..." Labā ziņa ir tā, ka pēc savainojumiem bagātās sezonas vismaz šobrīd Jānis jūtas labi. "Ar veselību viss kārtībā. Vienīgi sirds salauzta..."

Kad pajautāju par variantiem, kur varētu vest viņa tālākās gaitas, piesaucot arī Rīgas VEF publiski pausto interesi piedāvāt līgumu, Jānis godīgi atzīst - visas domas un sajūtas šobrīd vēl kavējas pie Bilbao. Domāt par tālāko vienkārši nav spēka un emociju. Patlaban plānā neliels atpūtas brauciens, kurā Blūmu ģimene devās ceļā šorīt. Pēc tam - varbūt galva būs skaidrāka, pieļauj spēlētājs. "Šobrīd nevaru pateikt - vefs vai ne vefs. Burtiski tūlīt kāpjam lidmašīnā un aizbrauksim piecas dienas atpūtsies. Jāatslēdzas no domām par basketbolu, citādi..." Jānis lūdz sarunas par nākamo klubu un arī Latvijas izlasi atlikt līdz atgriešanās brīdim. "Tas, ko varu pateikt šobrīd - jā, VEF grib, un līdz ar to tas ir viens no variantiem. Taču šobrīd vēl esmu Eirolīgas un ACB spēlētājs un mani mērķi karjerā joprojām ir augsti. Fiziski jūtos labi un vēl gribu spēlēt augstā līmenī - mana prioritāte ir palikt kādā spēcīgā Spānijas komandā, kas spēlē Eirolīgā vai vismaz Eirokausā. Ja nebūs tādas iespējas un piedāvājumi nāks tikai no vidusmēra klubiem - tad skatīšos un izvērtēšu."

Es labprātāk redzētu Jāni Blūmu spēlējam...

  • 430

  • 48

  • 35


 +24 [+] [-]

, 2012-05-25 13:45, pirms 12 gadiem
kādu vēl VEF!!!
janka vēl pa Spāniju spēlet var,pulvers vēl sauss!!
turies....nav viegls periods

  +3 [+] [-]

, 2012-05-25 13:47, pirms 12 gadiem
ko ta ieteiks Blūmam visgudrais speciālists VV(ģenerālis)?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2012-05-25 14:05, pirms 12 gadiem
Par Jāni...
Slēpts komentārs: rabis

 +12 [+] [-]

, 2012-05-25 14:44, pirms 12 gadiem
Tā intereses pēc, ir kāds LV spēlētājs, kurš ATGRIEŽOTIES Latvijā ir pēc tam kkur augstāk par to pašu LV līmeni ticis?
Atgriešanās = pensionēšnās

  +4 [+] [-]

, 2012-05-25 15:42, pirms 12 gadiem
rabis rakstīja: es par VEF un vietu eiroligaa! vareetu veel Adolfu piesaistiit, tad prieksheejaa liinija speeciigaakaa Baltijaa.
Tak beidz sapņot, tu nesaproti tas ir tikpat nereāli kā Rīgas Dināmo gaidāmajā sezonā dabūs Gagarina kausu!

  +1 [+] [-]

, 2012-05-25 17:23, pirms 12 gadiem
Tāds ir sportista liktenis un ar to ir jārēķinās. Protams ir grūti ja tik ļoti satuvinies ar komandu un tad šķiršanās sanāk tik smaga. Jāmēģina Jānim aizķerties spānijā jeb tāda līmeņ aklubos ko pats minēja. VEFs vēl var pagaidīt.

  -1 [+] [-]

, 2012-05-27 21:36, pirms 12 gadiem
Raitcha rakstīja: Tā intereses pēc, ir kāds LV spēlētājs, kurš ATGRIEŽOTIES Latvijā ir pēc tam kkur augstāk par to pašu LV līmeni ticis?
Atgriešanās = pensionēšnās
Nu pensionēšanās, ne pensionēšanās, bet Janičenokam ir 3 gadu ligums par 1 citronu. Tā neko sev pensionēšanās. ;D

  +1 [+] [-]

, 2012-05-29 17:15, pirms 12 gadiem
Tāds čujs, ka Blūmam CajaLaboral piedāvās līgumu un viņs paliks..