Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Latvijas klubu "spēka rangs"

Latvijas klubu "spēka rangs"
Poropats un "Ventspils" - starts līderpozīciju vērtē
Foto: Romāns Kokšarovs

LBL un BBL aizvadītas kārtējās spēles. "Sporta Avīze+" sāk veidot Latvijas basketbola komandu "spēka rangu", pamatojoties uz nedēļas laikā izspēlēto spēļu iznākumiem. Rangs neatbilst izvietojumam turnīru tabulās.

1. "Ventspils"

Nedēļas bilance:
pret VEF 94:91 (BBL)
SA+ komentārs:
Uzvara pār principiālo pretinieku bija nepieciešama trīs iemeslu dēļ. Pirmkārt, zaudējot otro spēli pēc kārtas (pirmā pret "Lietuvos rytas"), būtu iemesls vēl vairāk apšaubīt kluba vadības politiku nomainot trenerus. Otrkārt, uzvara pietuvināja vienam no kluba vadības izvirzītajiem mērķim - vietai pirmajā sešiniekā, kas ļauj turpināt cīņu par BBL "Final'4". Treškārt, ja Latvijā nenotiks zemestrīce, tad tieši "Ventspils" un VEF spēlēs LBL finālā un pa ceļam uz to savstarpējos mačos katra uzvara dod psiholoģisko pārsvaru pār pretinieku.

2. VEF

Nedēļas bilance:
pret "Ventspils" 91:94 (BBL)
SA+ komentārs:
Zaudējums ventspilniekiem, visticamāk, liegs VEF'u BBL sezonu pabeigt ar pozitīvu bilanci. Atlikušajos septiņos mačos vēl jāspēlē ar abiem leišu milzeņiem. VEF stratēģis Valdis Valters noteikti nevēlējās zaudēt šo spēli, taču savs pluss tam ir. Tagad Valdim ir brīvākas rokas un vairāk argumentu prasīt kluba vadībai atļauju iepirkt vēl kādu viesspēlētāju. Šās sezonas bilance nemaz nav tik iepriecinoša: 27 spēlēs tikai 9 uzvaras. Vienīgais turnīrs ar plusa zīmi LBL (4-0).

3. "Valmiera"

Nedēļas bilance:
pret "Zemgale" 64:62
pret "Barons" 90:88
SA+ komentārs:
Divas spēles, divas uzvaras un abas mača galotnēs. Vēl vairāk, uzvara pār "Baronu" tika izcīnīta pagarinājumā. Pret abām komandām iegūta pozitīva savstarpējo spēļu bilance - 3:1, kas var būt izšķirošs faktors beidzoties regulārajam čempionātam. Pret "Baronu" uzvara izcīnīta bez lietuvieša Artūra Valeikas līdzdalības, kuram nopietns savainojums un būs nepieciešama operācija. Tiesa, gan ar "Zemgali", gan ar "Baronu" vēl jāaizvada pa divām spēlēm.

4. "Barons"

Nedēļas bilance:
pret "Ķeizarmežs" 101:92
pret "Valmiera" 88:90
SA+ komentārs:
Uzvara ir un paliek uzvara pat, ja tā izcīnīta pār pastarīti "Ķeizarmežu". Šoreiz tikai ar deviņu punktu pārsvaru. Tikai tāpēc, ka trīs dienas iepriekš tas pats "Ķeizarmežs" tika sagrauts ar 140:71. Savukārt zaudējot "Valmierai" jāatceras Ivara Timermaņa teiktais, ka viņam nekad nav bijis parocīgi spēlēt pret šo komandu. Šķiet, ka arī pārējiem pieredzējušajiem spēlētājiem "Valmiera" kļuvusi par nepārvaramu dabas stihiju. Iespējams, ka kaut ko šajās attiecībās varētu izmainīt varbūtējā treneru maiņa.

5. "Liepājas lauvas"

Nedēļas bilance:
pret "Ķeizarmežs" 91:65
SA+ komentārs:
Liepājniekiem saaudzējoša režīma nedēļa. Nekur nebija jābrauc, jāspēlē bija ar pastarīti un uzvara pati iekrita rokās. Pat nopietns treniņš nesanāca, jo pretinieks bija atbraucis tikai septiņu cilvēku sastāvā.

6. "Zemgale"

Nedēļas bilance:
pret Ķeizarmežs" 115:67
pret "Valmiera" 62:64
SA+ komentārs:
Nesen fantazējot par pavasara finālu, vistālākajā sapnī viens no finālistiem rādījās Jelgavas "Zemgale". Tas bija laikā, kad pie jelgavniekiem vēl spēlēja Kaspars Cipruss un Akselis Vairogs. Tagad šo spēlētāju vairs nav un nav arī pat attāla sapņa par to, ka "Zemgale" varētu aizspēlēsies līdz finālam.

7. "Ķeizarmežs"

Nedēļas bilance:
pret "Zemgali" 67:115
pret "Barons" 92:101
pret "Liepājas lauvām" 65:91
SA+ komentārs:
Komanda, kurai šajā sezonā kaut vienu spēli paspējis aizvadīt jau 21 spēlētājs, bet nedēļas trīs spēlēs nevienā nebija spējīga nokomplektēt pilnu sastāvu. Pret "Zemgali" bija astoņi, pret "Baronu" gandrīz pilns sastāvs (11), bet pret Liepāju tikai septiņi.



Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +18 [+] [-]

, 2010-01-25 11:37, pirms 15 gadiem
sandis444 rakstīja: Valdis vissu laiku deklaree ka VEF audzinas jaunos LV speletajus, bet tai pat laika twiteri vins nekautrejas rakstiit ka ja butu lieki lidzeklji vins panjetmu vel 3īs melnos.. kka neiet tie darbi ar vardiem kopaa Valdēn..
Kad viņam vārdi ar darbiem ir gājuši kopā ?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +6 [+] [-]

, 2010-01-25 11:39, pirms 15 gadiem
man jau liekas, ka Valteram driiz apniks taa ''rotaļlieta" Vefs, taapat kaa savulaik Skonto(kur arii itkaa audzinaaja jaunos) un tad visu pametiis un buus apvainojies uz puspasauli! un varees nodoties tikai twiterim!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2010-01-25 11:50, pirms 15 gadiem
Stipri šaubos par finālu VEF unVentspils.Ventspils bilance LBL 3 pret 3.50%Atlikušas 6 spēles.Vairāk par 75%Ventspils nevar iegūt,un tie paši vēl jāiegūst.Pastāv liela varbūtība ka šis pāris jau pusfinālā spēlēs savā starpā.

  +2 [+] [-]

, 2010-01-25 12:37, pirms 15 gadiem
Nezinu ko juus domajat , bet mans top ir tāds:

1.Ventspils
2.Valmiera
3.Barons
4.Vef
5.Liepāja
6.Zemgale
7.KZM

     [+] [-]

, 2010-01-25 14:29, pirms 15 gadiem
sandis444 rakstīja: Valdis vissu laiku deklaree ka VEF audzinas jaunos LV speletajus, bet tai pat laika twiteri vins nekautrejas rakstiit ka ja butu lieki lidzeklji vins panjetmu vel 3īs melnos.. kka neiet tie darbi ar vardiem kopaa Valdēn..
tas ka biku novirzijies no lv jaunajiem ir viena lieta...bet domajams ka ja ar speletajiem kaa Renfro in ligums uz gadu un vairak tad secinajums varetu but viens-uzvarisies uz nelatviesu speletajiem diez gan.....kas zin cik VEF dabuja par Mazeikas "atlaisanu"...un ja jau W un VEF runaja ka budzets jau savakts jaunajai sezonai tad nauda naak.....diemzel LV tie jaunie ir cik ir...visi redzam kaa BKV ar jaunajiem LV talantiem utt spelee starptotiskajaa arenaa...nevaram mes kaa spanija,asv utt savakt 30 komandas un piegrust visas pilnas ar jaunajiem!japriecajas ka vismaz BKV,VEF un vel dazas izmanto jaunos speletajus nevis kaa treknajos gados jaunie sedeja uz solinja

     [+] [-]

, 2010-01-25 14:31, pirms 15 gadiem
nezinu ko Jus domajat, bet lidz normalam basketbolam LV vel ka lidz komosam un bejedziigi taisiit, rangu amatiriem...

     [+] [-]

, 2010-01-25 14:32, pirms 15 gadiem
varjags rakstīja: man jau liekas, ka Valteram driiz apniks taa ''rotaļlieta" Vefs, taapat kaa savulaik Skonto(kur arii itkaa audzinaaja jaunos) un tad visu pametiis un buus apvainojies uz puspasauli! un varees nodoties tikai twiterim!
ja atceramies Skonto ber atcereties divas lietas-pirma ir Indriksona nauda,otra Biedrinja izgajiens kad sezonas izskjirosos macus pamta komandu un taa teikt "aizmuka" pec kaa sekoja Indriksona teksts ka basketbolaa kaaju nespers un naudu nedos ja taa izrikojas....un Skonto taa pa istam nepajuka-pec tam bija uz tas bazes Rigas klubs kas partapa par ASK Riga

     [+] [-]

, 2010-01-25 16:02, pirms 15 gadiem
Skudrinieks rakstīja: Valteram ir trāpījies komandā viens no visu LBL gadu labākajiem leģionāriem (ja ne pats labākais) - Renfroe.
Bet komanda nespēj uzvarēt.
Kaut kas tur VEFā nav kārtībā - vai nu spēlētājiem nav attieksmes, bet varbūt Valdim kā trenerim trūkst pieredzes, jo cik tad viņš ir trenējis gadus?
trenējis viņš ir ļoti daudz, bet vefa vienīgā problēma ir garais gals. būtu normāls centrs, visi klusētu..
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2010-01-25 17:03, pirms 15 gadiem
klakmens rakstīja: par pirmo vietu pareizs minējums, bet 2.vietā gan liktu VEFu
Nez ja Valmiera spēs labi izmantot savas iespējas + Cipruss atgūsies, tad nevar zināt kā ies... Bet principā Valmiera var par medaļām cīnities. Tāpat par agru nevaig izslēgt Liepāju, Jeglavu

     [+] [-]

, 2010-01-25 17:32, pirms 15 gadiem
fanu klubs#13 rakstīja: Stipri šaubos par finālu VEF unVentspils.Ventspils bilance LBL 3 pret 3.50%Atlikušas 6 spēles.Vairāk par 75%Ventspils nevar iegūt,un tie paši vēl jāiegūst.Pastāv liela varbūtība ka šis pāris jau pusfinālā spēlēs savā starpā.
Domāju , ka vef neikljuus finalaa!

     [+] [-]

, 2010-01-25 23:12, pirms 15 gadiem
pirmais 4nieks ir skaidrs. Bet vietu seciiba - atkariibaa no katra motivaacijas un galiigaa sastaava /tie noteikti tiks veel pastiprinaati uz finaaliem/

     [+] [-]

, 2010-01-25 23:20, pirms 15 gadiem
Nu visticamāk ja Ventspilī nekas kardināli nemainīsies,tad viņiem fināls varētu iet gar degunu,bet tā pēc ilgiem laikiem beidzot kāds sakarīgs un objektīvs raksts,kurā neviens netiek noriets un neviens netiek celts debesīs.