Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Bertāns: barons, olimpietis, partizāns...?

Bertāns: barons, olimpietis, partizāns...?
Dāvis Bertāns šobrīd spēlē "Barons" kreklā, taču notikumi mēdz attīstīties ļoti strauji.
Foto: Renārs Buivids

Dāvja Bertāna vārdu zināmos Eiropas basketbola slāņos turpina košļāt jau pāris mēnešu, un laiku pa laikam uzpūš arī pa burbulim. Kad plīst, tad atskan. Trešdien atskanēja - Dāvis jau esot vienojies ar Ļubļanas "Olimpiju", jāsagaida vien pilngadība. Dūmi bez uguns? Tā nemēdzot būt.

"Klubā ļoti vēlas, lai Dāvis pievienotos. Kad braucām projām, izteica cerību, sak - pēc mēneša vai diviem tad varbūt tiekamies? Viņi grib, taču ir pietiekami daudz apstākļu, kas mums jāizsver," augusta beigās pēc atgriešanās no Ļubļanas atzina spēlētāja tēvs un viens no U-18 izlases treneriem Dainis Bertāns. Piesardzību varēja saprast, jo jauna sportista karjera šajā vecumā ir kā mīnu lauks - kļūmīgs solis un... Ja ne uzreiz Meža kapi, tad kara hospitālis uz ilgu laiku.

Tajā pašā laikā saprotams, ka turēties kārdinājuma priekšā nav viegli. "Lietuvos rytas", "Žalgiris", "Olimpija", Barselona - galva sagrieztos pat daudz rūdītākiem vīriem. Dāvim tikai 12. novembrī paliks 18. Starp citu - tā ir zīmīga robeža. Vecums, no kura cilvēks pats tiesīgs pieņemt visus lēmumus un... Jā, pats parakstīt savus kontraktus, lai tiem būtu arī juridisks spēks. Atcerēsimies, šī tēma Latvijas basketbolā jau ir bijusi aktuāla tēma - 2004. gadā, sagaidījis pilngadību, pāri okeānam devās "Skonto" centrs Andris Biedriņš. Taču pagaidām stāsts ne par to.

Vispirms, atbildēsim uz ievadā pieteikto jautājumu - Bertāns un "Olimpija"? Spēlētāja tēvs nenoliedz - tas joprojām ir aktuāls variants, taču paraksts uz neviena papīra vēl nav likts. Kaut vai tāpēc, ka šādu papīru daudz, un tajos vispirms jānoorientējas. Dainis Bertāns:

- Nekas nav parakstīts. Šobrīd Dāvis ir "Barona" spēlētājs. Jā, nenoliedzami, ka par viņu ir interese, un mēs arī neizvairamies runāt. Ļubļana joprojām ir dienas kārtībā, vēl šodien trešdien atkal zvanīja no "Žalgira". Parādās arvien jauni varianti, piemēram, šobrīd ļoti liela interese ir no Belgradas "Partizan" - aicina uz atrādīšanos, interesējas pat par iespēju uz divām nedēļām. Taču tagad, sezonas priekšvakarā - kur nu vairs aizbrauksi. Aizskriet kaut kur un atstāt komandu, kas ar tevi rēķinās - tā gluži nevar. Klubi nāk ar konkrētiem piedāvājumiem, taču nav nekādas steigas, un priekšroka nevienam nav dota. Skatīsimies - kā situācija attīstīsies šeit, cik pieņemami būs citi piedāvājumi. Dāvim jāsagaida 18 gadu vecums. Šobrīd par 100% esam "Baronā", bet tālāk jau dzīve rādīs.

Interesanti šajā lāčādas dalīšanas procesā jūtas "Barons". It kā līgums, it kā vēlme strādāt, taču pārliecības, ka vienā brīdī viens no potenciālajiem līderiem nedosies lielajā dzīvē - nekādas. Komandas treneris Uvis Helmanis:

- Manās rokās nav nekādu sviru, lai iespaidotu viņa lēmumu. Katrā ziņā, es vēlos viņu redzēt savā komandā un ar viņu ļoti rēķinos. To esmu pateicis gan kluba vadībai, gan visiem pārējiem. Ja Dāvis nolems aizbraukt - visticamāk, nebūs manos spēkos kaut kā iejaukties. Taču šobrīd rēķinos ar viņu kā ar spēlētāju, kam ir līgums ar "Baronu". To es personīgi arī uztveru kā nopietnu izaicinājumu - čaļiem, kas bija U-18 līderi, dot labu spēļu praksi un sagatavot viņus pasaules čempionātam. Ceru, ka manā vadībā viņi spēs spēlēt un attīstīties.

Vai Dāvis Bertāns būs "Barona" tagadne, vai kāda pazīstamāka Eiropas kluba nākotne - visticamāk, vēl vismaz mēnesi pusotru drošas atbildes uz šo jautājumu nebūs.

Kāds, tavuprāt, būtu labākais risinājums Dāvim?

  • 52

  • 86


  +9 [+] [-]

, 2010-09-24 17:29, pirms 14 gadiem
Man interesē kā Barons taisās nodrošināt to "labo sagatavošanos" U-19 līderiem ja viņi spēlēs tikai LBL. Tik pat labi Bertans un Timma var spēt pie Turības vai LU.

  -4 [+] [-]

, 2010-09-24 17:35, pirms 14 gadiem
A vai ta Barons vinam vairak maksa kamaksatu Partizan?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2010-09-24 18:02, pirms 14 gadiem
lai taa vareetu ieteikt jaazin visi apstaaklji. Protams, ka Barons ir vieteejaa liimenja komanda, bet te vinsh speelees un buus starp liideriem. Tas ir labaak nekaa seedeet uz benjkja eiropaa. Un svariigi, pie kaada trenera Eiropaa

  +5 [+] [-]

, 2010-09-24 18:06, pirms 14 gadiem
P.s. Lai puika pabeidz skolu un veel sho gadu patreneejas pa Latviju, uzdzen normaalu fizisko, lielaa nauda nekur nepaliks, peec gada varbuut buus veel daargaaks !

     [+] [-]

, 2010-09-24 18:34, pirms 14 gadiem
Liidz sim Barons nav paaraak veiksmiigi izceelies ar jauno speeleetaaju sagatavosanu, kaadeelj lai turpmaak buutu savaadaak? Ja ir iespeejas tikt taadaa klubaa kaa Olimpija, Zalgiris vai Partizan, tad nav divu domu - kaaads tur nafig Barons.

  -2 [+] [-]

, 2010-09-24 18:43, pirms 14 gadiem
EmilS OzerS rakstīja: Man interesē kā Barons taisās nodrošināt to "labo sagatavošanos" U-19 līderiem ja viņi spēlēs tikai LBL. Tik pat labi Bertans un Timma var spēt pie Turības vai LU.
tu smejies?? atrasties vienā no TOP komandām vai arī vienā no outsaideru komandām??? tās pat nav 2 salīdzināmas lietas.. Bertānam ar Timmu šī ir vislabākā iespēja šai sezonai, kur spēlēt..

  +3 [+] [-]

, 2010-09-24 19:14, pirms 14 gadiem
NIPEM rakstīja: tu smejies?? atrasties vienā no TOP komandām vai arī vienā no outsaideru komandām??? tās pat nav 2 salīdzināmas lietas.. Bertānam ar Timmu šī ir vislabākā iespēja šai sezonai, kur spēlēt..
nu domāju ka tad jau Valmiera būtu labāka, jo spēlē arī BBL!!!

     [+] [-]

, 2010-09-24 20:44, pirms 14 gadiem
Gruti teikt ka vinjam pasam labak. Es domaju, ka vinjam japaliek Barona, Tomer Uvis ir galvenais treneris, Davis no vinja varetu ljoti daudz iemacities, bet tikai LBL nav pietiekami liels izaicinajums...

  +3 [+] [-]

, 2010-09-24 23:54, pirms 14 gadiem
NIPEM rakstīja: tu smejies?? atrasties vienā no TOP komandām vai arī vienā no outsaideru komandām??? tās pat nav 2 salīdzināmas lietas.. Bertānam ar Timmu šī ir vislabākā iespēja šai sezonai, kur spēlēt..
100% esi Barona fans. Paskaties uz līgām. Gan Valmiera, gan Liepāja, pat Zemgale būtu labāks variants, jo visas šīs komandas spēlē BBL (Jelgavnieki Izaicinājuma kausā, bet Barons nesaņēmās tur spēlēt).
Otrā lieta: treneris. Piedodiet, atvainojiet, bet Uvis kā treneris ir vel zaļāks nekā Bertāns kā spēlētājs.

  +1 [+] [-]

, 2010-09-25 01:07, pirms 14 gadiem
valmierā nevajag nekādu svešo,kurš tagad te atnāks un metīs pa 30pts..helmanim pieredzes varbūt nav,bet teterim fāterim gan ir.

  +1 [+] [-]

, 2010-09-25 01:30, pirms 14 gadiem
Rexis95 rakstīja: valmierā nevajag nekādu svešo,kurš tagad te atnāks un metīs pa 30pts..helmanim pieredzes varbūt nav,bet teterim fāterim gan ir.
Valmiera šajā gadījumā tiek piesaukta kā piemērs. Un vispār jau Bertāni lāgā nebūtu saucami par svešajiem, jo dzimuši Valmierā un auguši Rūjienā tā kā vispār jau savējie.

  +1 [+] [-]

, 2010-09-27 10:00, pirms 14 gadiem
Lielākais mīnuss ir tas ka Barons nespēlē ne BBL, ne Eiropas līgās. Butu kaut vai BBL, domāju, ka Bertāns varetu mierigi palikt Baronā.

  -1 [+] [-]

, 2010-09-27 12:35, pirms 14 gadiem
Barons ar savām padsmit spēlēm sezonā? Pret Vef juniors, zemgali, valmieru? Nožēlojami! Labāk būt 12-niekā Olimpijā un kaut vai treniņprocesā būt kopā ar Eirolīgas večiem. Kuram gan tas nav skaidrs?