Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

"Dinamo": slikti tā un slikti šitā...

Jānis Matulis
Jānis Matulis

"Dinamo": slikti tā un slikti šitā...
"Dinamo" GM Normuds Sējējs vairākus potenciālos šīs sezonas kandidātus izvērtēja jau pavasarī - Latvijas izlases un "Dinamo" četru dienu koptreniņos.

Valmierā nu jau četras dienas 35 jaunāki un vecāki vīrieši lej 2014. gada hokeja vasaras sviedrus. "Dinamo" komandas štatā vietu gan ir mazāk, turklāt vēl tiek gaidīti kādi četri vai pieci ārzemnieki. Pārlasot 35 valmieriešu sarakstu, tauta pārsvarā ir pesimisma pilna - nu ar šādu sastāvu KHL čempionātā mums nav ko darīt, tā ir pēdējā vieta...

Droši vien daudzi pesimisma pilnie rakstītāji nav dzirdējuši hokeja (sporta) funkcionāra Sergeja Zaharova vārdu. Viņš savulaik bija viens no tiem, kas uz Rīgu atveda treneri Viktoru Tihonovu. Taču ne par Tihonovu šis stāsts. Gadījumos, kad kāds funkcionārs vai žurnālists pārlieku steidzās, Zaharovam bija teiciens, ka nekad nevajag skriet lokomotīvei pa priekšu. Ilgi tā nepaskriesi un tas ir arī bīstami.

Uz visām lietām var paskatīties vismaz no divām pusēm. Arī šīs vasaras "Dinamo" gadījumā. Jā, nav vairs sastāvā Ozoliņa, Ņiživija, Telkvista un daudzu ripām bagāto ārzemnieku, taču šī ir unikāla iespēja sastāvā ielēkt kādam vairs ne tik jaunam Latvijas otrā līmeņa spēlētājam. Kuru iepriekš Jūlis un Peka negribēja redzēt, bet Artis ar kompāniju spiests vismaz izmēģināt. Šeit es vispirms domāju par tādiem kadriem kā Kaspars Saulietis (1987.) un abi Ozoliņi - Artūrs (1988.) un Jānis (1989.). Zinu, ka pirmajam, arī abiem Ozoliņiem ir savs - lielāks vai mazāks fanu pulciņš. Pavasarī, kad izlases gatavojās Minskas batālijām, arēnā sastapu gana daudz ļaužu, kuri bija pārliecināti, ka Saulietim jau nu jābūt izlasē. Nolans un Co paņēma jauno Robertu Lipsbergu... Vai Saulietim, abiem Ozoliņiem un Dīķim (1991.) šī ir pēdējā iespēja aizķerties KHL? Varbūt. Un tāpēc puikas dzen uz priekšu visus pārējos... Tā Artūrs Ozoliņš, kuram rokas un galva vienmēr bijusi īstajā vietā, bet pieklibojusi fiziskā sagatavotība, Valmierā testa trīnīti noskrējis kā viens no labākajiem.

Bez šiem četriem vēl astoņiem šī ir pirmā nometne ar "Dinamo". Tie ir aizsargi Ēriks Ševčenko (1991.), Edmunds Augstkalns, Haralds Neimanis (abi 1994.), Ralfs Grīnbergs (1995.), uzbrucēji Linards Mazurs-Mago, Nikolajs Jeļisejevs, Edgars Kulda (visi 1994.), Rodrigo Ābols (1996.), kā arī vārtsargs Nils Grīnfogels (1994.). Neatkarīgie novērotāji stāsta, ka no šī bariņa vistuvāk "Dinamo" esot Ševčenko, Ēriks labi izskatījās arī Latvijas izlases pārbaudes spēlēs, taču dabūja savainojumu. Mazais Kulda gan augusta vidū brauks uz Ameriku, taču nav izslēgts arī atpakaļceļš. Tautas gudrība jau sen māca, ka nav sliktuma bez labuma. Leonīdam Tambijevam atstājot HK "Rīga", GM Normunds Sējējs palūdza, lai ar jaunajiem padarbojas Ģirts Ankipāns (kopā ar Ronaldu Ozoliņu). Pēc šīs gandrīz mēneša kopdarbības Ankipāns arī izvēlējies, kuri no Gulbenes nometnē strādājošajiem jāņem uz Valmieru.

Jautāju zinātājiem, kāpēc Valmierā nav vairāku to puišu, kas sezonu aizvadīja "Dinamo" sadarbības klubā "Jokipojat"? Un atkal vietā atbilde par to nemēdz būt ļaunums bez labuma un otrādi. Diezgan labi atceros, kā aprīļa sākumā "hokeja tauta" brēca, ka federācija lienot pārāk dziļi "Dinamo" ānusā, proti, par četru dienu kopējo nometni "Dinamo" un izlases kandidātiem. Kā zināms, tad pirmie, kurus pēc šīs nometnes atskaitīja, bija abi jokipojiešu uzbrucēji Raimonds Vilkoits (1990.) un Elvis Biezais (1991.), kā arī aizsargs Edgars Siksna (1993.), par kuru pirms gada pusotra no Liepājas dzirdēju tik pozitīvas atsauksmes, it kā augtu vismaz nākamais Kārlis Skrastiņš. Pavasarī treniņos un pārbaudes spēlē visus no malas vētīja "Dinamo" treneri, kā arī divi bijušie aizsargi - Sējējs un Māris Baldonieks. Nezinu, vai Siksna joprojām turas Krievijas VHL kluba Iževskas "Ižstaļ" nometnē, bet sākt to viņš sāka. Jo "Dinamo" t.s. jaunuļa vecumu (1993.) pāraudzis, sastāvā netiek, VHL būtu ļoti labs variants. Tāpat kā vēl diviem 1993. gada uzbrucējiem Artūram Kuzmenkovam un Rustamam Begovam. Pērn Valmierā un arī sezonas sākumā šķita, ka Kuzmenkovs KHL iebrauks svilpodams. Diemžēl neizdevās. Tāpat kā vēl vienam Ozoliņam - Kārlim (1994.), kurš pērn Valmieras nometnē izskatījās nu ļoooti sprauns. Savainojums...

No pērn Valmierā kaut epizodiski pabijušajiem šogad vairs nav aizsargu Siksnas, Birziņa (1989.), Galkina (1990.), Koļesņikova (1992.), uzbrucēju K. Ozoliņa, Kuzmenkova, Sarkaņa (1994.), Tambijeva (1992.), vārstarga Cimermaņa (1993.)... Viņi savu izdevību neizmantoja. Dažs varbūt tikai pagaidām.

     [+] [-]

, 2014-07-24 12:54, pirms 10 gadiem
Vajag izlabot: Ralfs Grībergs, nevis - Freibergs.

  +1 [+] [-]

, 2014-07-24 13:18, pirms 10 gadiem
Hokeja Blogs rakstīja: Vajag izlabot: Ralfs Grībergs, nevis - Freibergs.
Paldies, draugs! Rakstīju un jutu, ka kaut kas nav...

     [+] [-]

, 2014-07-24 16:09, pirms 10 gadiem
Jānis Matulis rakstīja: Paldies, draugs! Rakstīju un jutu, ka kaut kas nav...
Nu jā.. Lai jau Freibergs vēl izbauda aizokeāna labumus.

     [+] [-]

, 2014-07-24 19:16, pirms 10 gadiem
Artūram Ozoliņam līdz šim ir pietrūcis ātrums tieši uz ledus. Var jau būt, ka fiziski labs, ja jau treniņnometnē mācēja sevi parādīt, bet tad kaut kas nav pareizi ar slidošanu. Ja nu vienīgi sāks spēlēt kā Sprukts (labs aizsardzībā, redz laukumu, dalot piespēles, fiziski spēj izturēt vārtu priekšā).
Žēl, ka no Vilkoita nekas nesanāca, sāka labi, laikam zvaigžņu slimība.
Attiecībā par K. Ozoliņu, Kuzmenkovu un daļēji arī Begovu, kas arī sprauni sāka, tur vēl viss var būt priekšā, kas gan attiecas uz jebkuru jauno...

     [+] [-]

, 2014-07-24 22:39, pirms 10 gadiem
visu cieņu Čičikam, bet mēnesi gan Tukumā, gan Gulbenē viņi vaiga sviedros strādāja kopā ar Ronci, kurš tagad ir HK Rīga galvenais treneris. objektīvāk, Matuļa kungs!

     [+] [-]

, 2014-07-25 01:47, pirms 10 gadiem
Ir jau kurkuļi, kam slikti tā un slikti šitā, bet tiem jau nekad nav labi, tāpēc ka paši nav labi... Par troļļiem vispār nerunāsim.
Bet, ja nopietni, tad, protams, var redzēt zināmus trūkumus sastāvā, salīdzinot ar pagājušo sezonu, bet gribas piekrist, ka šādā gadījumā ir iespējas atvērties gan kādam no nepamatoti aizmirstam savējiem, gan kādam labam "ārējam", kas tieši Dinamo var atrast savu produktīvu izpausmes vietu. Piemēram, kāpēc lai Ščastļivijs vai Ružička nebūtu "nākamie Hosas"? Vismaz tieši "Dinamo" līmenī?