Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Ar ko nāk "LEV Poprad"

Ar ko nāk "LEV Poprad"
"LEV Poprad" debijas sezonā tēmēšot uz KHL "play-off"
FOTO: "hclev.eu"

Nav aiz kalniem septembris, tātad arī jaunā KHL sezona, kurā viena no Rīgas "Dinamo" konkurentēm cīņā par vietu "play-off" sola būt līgas jaunpienācēja "LEV Poprad", kas uzsākusi gatavošanos turnīram, lai gan vēl nav pilnībā nokomplektējusi sastāvu. Tomēr arī tas, kas šobrīd ir kluba galvenā trenera Radima Rulīka rīcībā, izskatās pietiekami iespaidīgi.

Radimam Rulīkam nav viegls uzdevums - no hokejistiem, kuri salasīti pa kripatiņai, izveidot cīņasspējīgu kolektīvu. Tiesa, viņa uzdevumu atvieglo tas, ka lielākā daļa savākto spēlētāju viens otru labi pazīst, jo ir cīnījušies plecu pie pleca gan Slovākijā, gan ārzemēs.

"Pirmkārt mēs cenšamies, lai dzimtenē atgriežas tie spēlētāji, kuri pēdējā laikā pārstāvējuši Zviedrijas un Somijas čempionātus, kā arī dažādas Ziemeļamerikas līgas," vienā no intervijām uzsvēra kluba sporta direktors Sergejs Sošņikovs.

Un patiesi, mājās pārbraukuši vairāki pazīstami slovāku hokejisti. Piemēram, Ladislavs Naģs un Ļubošs Bartečko, kuri vēl pērn spēlēja Zviedrijas Elites sērijas klubā "MODO" un līdz pēdējam gaidīja piedāvājumus no NHL klubiem. Nesagaidīja.

Pirmais savu parakstu zem līguma ar "LEV Poprad" lika 35 gadus vecais uzbrucējs Bartečko, kurš savulaik piecas sezonas aizvadījis NHL Sentluisas "Blues" un Atlantas "Thrashers" rindās. Tuvākajās dienās gaidāma arī Naģa ierašanās (šis pazīstamais uzbrucējs izteicis mutisku piekrišanu pievienoties jaundibinātajam kolektīvam).

"Mēs ļoti centāmies sarunāta ar Ļubošu, pārrunas bija ilgas," atzīst Radims Rulīks. "Manuprāt, viņa pievienošanās ir izšķirošais solis no komandas kodola veidošanas viedokļa".

32 gadus vecais Naģs NHL spēlējis septiņas sezonas, bet 2008. gada vasarā pārcēlās uz KHL, kurā aizvadīja divus čempionātus Čerepovecas "Severstaļ" rindās, līdz devās laimes meklējumos uz Zviedriju. Naģa NHL iespētais četru klubu (Sentluisas "Blues", Fīniksas "Coyotes", Dalasas "Stars" un Losandželosas "Kings") rindās ir uzslavas vērts - 435 spēlēs 115 vārti un 196 rezultatīvas piespēles. Skaidrs, ka Naģs un Bartečko kļūs par "LEV Poprad" uzbrukuma līderiem.

Dzimtenē atgriezies arī 2002. gada pasaules čempions aizsargs Martins Štrbaks, kurš savulaik NHL pārstāvēja Pitsburgas "Penguins", bet vēlāk spēlēja Čehijā un Krievijā, bet pagājušo sezonu noslēdza Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenētajā Maskavas "Dynamo". Pērn KHL čempionātā ceļgala saišu plīsuma dēļ 36 gadus vecajam Štrbakam gan izdevās aizvadīt tikai 34 mačus.

"Man bija vairāki piedāvājumi ne tikai no KHL, taču izvēlējos būt tuvāk mājām un savai ģimenei Prešovā. Daudz brīva laika gan man nebūs, taču to izmantošu, lai pabūtu kopā ar tuviniekiem," uzsver Štrbaks, atzīstot, ka kluba mērķis debijas sezonā būs iekļūšana "play-off".

No okeāna viņas puses palīgā "LEV Poprad" pagaidām atseigušies divi hokejisti - abi no AHL. Vankūverā dzimušais 25 gadus vecais kanādiešu aizsargs Džonatans Sigalē AHL aizvadījis 370 spēles, gūstot 40 vārtus un izdarot 99 rezultatīvas piespēles. 2006./07. gada sezonā viņš aizvadīja savu vienīgo maču NHL Bostonas "Bruins" sastāvā. Līgums ar Sigalē noslēgts uz divām sezonām.

Otrs atceļotājs no AHL ir Grānts Luiss, kurš pagājušo sezonu aizvadīja Milvoki "Admirals" rindās, 47 spēlēs nopelnot 23 (8+15) punktus. 2004. gadā Luisu aizrunāja Atlantas "Thrashers", un NHL viņš debitēja 2007./08. gada sezonā.

Divi "LEV Poprad" jaunpienācēji ir no Zviedrijas - aizsargs Aleksandrs Helmstrēms ar palielu KHL pieredzi (pērn spēlēja Novosibirskas "Sibirj" vienībā), kā arī uzbrucējs Emīls Lundbergs ("Lulea" kluba audzēknis, kurš aizvadītajā sezonā pārstāvēja "Poprad" komandu).

No jau savāktā sastāva visi pārējie ir pašmāju vai Čehijas hokeja skolas audzēkņi, turklāt lielākoties brieduma gados. No aizsargiem jāizceļ NHL gaisu apostījušais Tomašs Kloučeks, kurš trīs pēdējās sezonas pārstāvēja KHL klubu Astanas "Barys", Braņislavs Mezejs, kurš NHL kluba Floridas "Panthers" rindās savulaik aizvadīja trīs sezonas, līdz pārcēlās uz "Barys", bet vēlāk cīnījās Čehijā un Somijā, un, protams, Vladimirs Mihaliks, kurš četras sezonas bija Tampabejas "Lightning" sistēmā, pie lielas spēlešanas NHL gan netiekot.

Uzbrukumā "LEV Poprad" pārstāvēs pagājušo sezonu Novokuzņeckas "Metalurg" spēlējušais Vāclavs Nedorosts, kā arī vēl četri čehu hokejisti - Maskavas CSKA spēkus izmēģinājušais Tomašs Netiks, Staņislavs Balans (no "Zlin"), Martins Habada, kurš piecas pēdējās sezonas spēlēja Zviedrijā, kā arī Jaroslavs Krišteks ("Košice").

Visbeidzot, līgumu ar "LEV Poprad" noslēguši divi vārtsargi (gandrīz vienaudži - vienam 29, otram - 30 gadi) slovāks Jans Lačo (no "Nitra") un čehs Tomašs Duba (no "Zlin").

Komandā vēl ir četras vakances, taču nekādas lielās zvaigznes iepirktas netikšot, jo budžets neesot bezizmēra (kā atzīst kluba vadība, viņu rocība ir aptuveni tāda pati kā Rīgas "Dinamo").

Arī MHL arī šosezon debitēs Slovākijas komanda - "LEV Poprad" paspārnē esošā "Tatranski vlci" (Tatru vilki").

  +8 [+] [-]

, 2011-07-24 17:14, pirms 13 gadiem
Nav slikti. Peramie zēni, gluži nebūs.... Lielus panākumus gan ar, laikam, pirmajā sezonā grūti paredzēt....
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +16 [+] [-]

, 2011-07-24 17:27, pirms 13 gadiem
Skudrinieks rakstīja: Gribētos cerēt, ka šī komanda bankrotēs un nepabeigs sezonu.
Gribētos cerēt ka Tevi māte beidzot izmetīs no mājām un tur varēsi grauzt bruģi.

  +3 [+] [-]

, 2011-07-24 17:30, pirms 13 gadiem
moraless rakstīja: Nav slikti. Peramie zēni, gluži nebūs.... Lielus panākumus gan ar, laikam, pirmajā sezonā grūti paredzēt....
viss jau no daudz ka atkarigs redz ka pagajuso gad Masalskis ar tika PO ar jaunu komandu ko no sakuma nenoverteja utt
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2011-07-24 17:34, pirms 13 gadiem
Tā jau, nekas vienīgi vārtsargi tādi nekādi....
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +8 [+] [-]

, 2011-07-24 17:52, pirms 13 gadiem
Skudrinieks rakstīja: Gribētos cerēt, ka šī komanda bankrotēs un nepabeigs sezonu.
Jā, un Jūs esat lielisks piemērs cieņai (respektam) pret Popradas klubu un tā spēlētājiem.
Slēpts komentārs: NAMEJS 9999

  +4 [+] [-]

, 2011-07-24 18:16, pirms 13 gadiem
Skudrinieks rakstīja: Gribētos cerēt, ka šī komanda bankrotēs un nepabeigs sezonu.
kāds no tā būs labums? atskaitot, personīgu labsajūtu.

  -2 [+] [-]

, 2011-07-24 18:18, pirms 13 gadiem
rainmaker rakstīja: viss jau no daudz ka atkarigs redz ka pagajuso gad Masalskis ar tika PO ar jaunu komandu ko no sakuma nenoverteja utt
es domāju ka šo komandu novērtēs jau no 1. spēles, tāpēc, manuprāt, PO viņa šogad netiks, bet cīnīsies par PO 100%!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2011-07-24 18:26, pirms 13 gadiem
Skudrinieks rakstīja: Mazāk konkurentu mūsu Dinamo!
Bet tad (ja LEV pazudis) mainīsies jau tikai komandu skaits, spēļu skaits paliks tāds pats (kā bija iepriekšejas sezonās Bobrova divīzijā) vienkārši vairāk būs jāspēlē pret savas divīzijas komandām, kuras gandrīz visas ir gana spēcīgas vai neparocīgas. Labāk jau, lai nāk klāt LEV un beidzot visās divīzijas būs vienāds komandu skaits.

  +3 [+] [-]

, 2011-07-24 18:39, pirms 13 gadiem
Mao Dzedun rakstīja: Vai Tu kādu no šiem vārtsargiem esi redzējis darbībā?
Aaa, to ari vajag?

     [+] [-]

, 2011-07-24 19:05, pirms 13 gadiem
Uz Nitras spēlēm diezgan daudz biju, un varu teikt, ka tas vārtsargs gan viņiem nav labs, Nitra palika pēdējajā vietā SK čempionātā!

  +3 [+] [-]

, 2011-07-24 19:14, pirms 13 gadiem
Mao Dzedun rakstīja: Vai Tu kādu no šiem vārtsargiem esi redzējis darbībā?
pastulbs jautājums ...

  +4 [+] [-]

, 2011-07-24 19:25, pirms 13 gadiem
Intresantākais lev sakarā varētu būt tas,cik lielu intresi šā kluba spēle izsauks Slovākijā.To ka tā nebūs uz pusi tā ,kas ir Latvijā ,tas nu gan ir skaidrs.

     [+] [-]

, 2011-07-24 19:41, pirms 13 gadiem
Poprādas "Lev" ar leģionāriem gan ir iegrābušies, būtu uzprasījuši padomu kolēģim no Rīgas - Normikam Sējējam, bet nu tā nav mūsu ķibele! Vietējie spēlētāji gan vecā paaudze, kas var nest gan labus rezultātus, gan sliktus.

  +1 [+] [-]

, 2011-07-24 21:01, pirms 13 gadiem
Jauniešu komandas pilnais nosaukums "Tatranski Volci S.p.i.š.s.k.a Nova Ves", jo bāzējas nevis Popradā, bet mazpilsētā, kuru saīsināti varetu saukt SNV.

Pirmais pilsētas nosaukuma vārds jaraksta bez punktiem starp burtiem, vienkārši oriģinālā to, acīmredzot, nelaiž cauri kaut kādi filtri, jo gandrīz 10 reizes dažadas versijās mēģināju ielikt bet koments neparādijās, lai arī citi mani komenti parādījās.

  +4 [+] [-]

, 2011-07-24 21:50, pirms 13 gadiem
Skudrinieks rakstīja: Gribētos cerēt, ka šī komanda bankrotēs un nepabeigs sezonu.
Aizej pie ārsta!

     [+] [-]

, 2011-07-25 10:44, pirms 13 gadiem
Izskatās, ka brigāde tur ir novākta diezgan normāla.
Redzēs, kā izskatīsies tas viss kopā.

     [+] [-]

, 2011-07-25 10:44, pirms 13 gadiem
Kāds nezin, cik liela arēna ir šim klubam ?

  +1 [+] [-]

, 2011-07-25 11:05, pirms 13 gadiem
evertonian rakstīja: Kāds nezin, cik liela arēna ir šim klubam ?
~ 4.500 skatītāju vietas

     [+] [-]

, 2011-07-27 10:30, pirms 13 gadiem
Var sanākt visādi. Rīga pirmajā sezonā arī tika PO un neteiktu, ka sastāvs mums bija diži spēcīgāks. Tad tā izspēle bija savādāka, bet nu anyway.