Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Kurā listē atradīsies Gorkšs?

Kurā listē atradīsies Gorkšs?
Draudzīgs apskāviens - Kaspars Gorkšs (pa kreisi) un jaunais kluba īpašnieks, biržas magnāts Antons Zingarevičs. Jācer, ka ne pēdējais... Foto: www.readingfc.co.uk

Atlicis nokārtot formalitātes, lai par pilntiesīgu futbola kluba "Reading" kontrolpaketes turētāju kļūtu krievu uzņēmējs Antons Zingarevičs. Viņš nupat atklājis, ka jau nepilnu mēnesi ar viņa gādību tiek veidots saraksts ar potenciālajiem komandas papildinājumiem, lai pirms starta Anglijas premjerlīgā vienība kļūtu spēcīgāka. Tas ir skaidrs signāls - pārmaiņas būs!

"Reading" galvenais treneris Braiens Makdermots izteicies, ka premjerlīgā spēlēs tie, kuri šo vietu izcīnīja. Taču naivi domāt, ka tādēļ komandā nebūs nevienas pašas izmaiņas. Ja būs jaunpienācēji, tad būs arī prom gājēji. Protams, ka mēs ceram pēdējo pulkā neieraudzīt Gorkšu, taču neba mūsu spēkos ir to ietekmēt. Protams, ka Makdermots nepaturēs pilnīgi visus, kuri šogad bija sastāvā. Viņš atvadīsies no tiem, kuru artava ceļā uz elites līgu bijusi mazāka, kuros viņš nesaskata potenciālos palīgus "stāvu augstāk".

Taču loģika reizē arī liek domāt, ka Makdermots komandu neizjauks pavisam, un nākamās sezonas sastāvu veidos ap līdzšinējiem līderiem. Viens no tādiem noteikti ir arī Kaspars Gorkšs. Pēdējās dienās britu medijos regulāri izskan pozitīvas atsauksmes par mūsu centra aizsargu, un diezin vai nepelnīti.

Taču tas viss vēl negarantē to, ka Gorkšs noteikti paliks "Reading" komandā un spēlēs premjerlīgā, lai arī līgums ar klubu ir spēkā līdz 2014. gadam. Manuprāt, citu "Championship" klubu acīs noteikti ir augusi Kaspara vērtība, un tas var būt kārdinājums viņu nopirkt. Šī tomēr nav pirmā sezona, kad viņš sevi apliecinājis no labās puses tieši "Championship" līgā. Parēķinām! Iepriekšējās četrās sezonās QPR un "Reading" rindās Kaspars šajā līgā aizvadījis 162 spēles un guvis deviņus vārtus. Ņemot vērā, ka sezonā ir 46 spēles, viņš vidēji piedalījies 40,5 mačos. Ir acīmredzams, ka Gorkšs bijis stabils pamatsastāva spēlētājs jau vairākas sezonas. Un vēl pirms tam taču bija arī "Blackpool"!

Tas noteikti nozīmē, ka viņa akcijas tirgū ir stabilas. Pateicoties diviem čempionu tituliem divās sezonās pēc kārtas, visticamāk, kāpušas. Viens otrs pat smej, ka Gorkšs ir kā brīnumnūjiņa ceļā uz premjerlīgu. Nepārspīlēsim, jo laukumā tomēr komandā vienlaicīgi atrodas 11 vīri, nevis viens pats Gorkšs! Taču arī nenoliegsim, ka viņa kvalitātes bijis spēcīgs atspaids jebkurai no viņa līdzšinējām "Championship" komandām.

Diemžēl piemērs, ka šādās reizēs mēdz būt arī ne tik patīkami scenāriji, nav tālu nav jāmeklē. Pērn QPR šķīrās no Gorkša, taču paturēja citus centra aizsargus, kuri pat kotējās zemāk, kuru ieguldījums ceļā pēc premjerlīgas ceļazīmes bija mazāks. Tātad toreiz jautājums nebija tikai par meistarību. Kasparu pārdeva, jo klubs varēja nopelnīt un realizēt savus plānus. Pārliecība, ka ”Reading” jau nu gan tā nedarīs, var nest vilšanos. Kaspara tirgus vērtība portālā Das Fußball Portal über die Fußball Bundesliga... novērtēta 1 miljona eiro apmērā. Pēdējos gados tā nav būtiski mainījusies, bet droši vien tendence "uz augšu" tomēr ir! Taču ir cits aspekts. Ja labi meklē, droši vien var atrast aizsargus ar Anglijas premjerlīgas pieredzi, kuri ir dabūjami par tādu pašu naudu, taču jau ar "priekšzināšanām" par elites futbolu. Taisnība Kasparam, kurš vēl pērn "Sporta Avīzei" atzina, ka to, vai viņš pats var spēlēt premjerlīgā, uzzinās tikai tad, kad tur būs spēlējis. Taču šādā gadījumā treneris tiešām var nosvērties par labu jau premjerlīgā rūdītam futbolistam, neriskējot pilno lozi izvilkt ar Gorkšu, jo tā var būt arī tukša.

Nav šaubu, ka "Reading" nebūs izņēmums, un arī šai vienībai, lai paradītu zobus premjerlīgā un tur uzkavētos ilgāk par vienu sezonu, vajadzēs pastiprināties. Cik daudz to vēlēsies Makdermots un Zingarevičs, tas vēl ir jautājums, taču viss liecina, ka pēdējam naudas pietiek, lai būtu gana ambiciozs. Zingarevičs jau izteicies, ka viņam ir ilgtermiņa plāni un tie saistās arī ar Eiropas "iekarošanu", bet tas nozīmē, ka tuvākie mēneši var nest pamatīgas pārmaiņas klubā un komandas sastāvā. Noteikti būs vairāki saraksti - ar futbolistiem, kuri paliks un varēs baudīt elites futbolu, kā arī ar spēlētājiem, kuri pēdējo maču Redingas komandā jau ir aizvadījuši... Jautājums - kurā tiks ierakstīts Gorkša vārds? - joprojām ir atklāts.

  +4 [+] [-]

, 2012-04-24 20:32, pirms 12 gadiem
Cerēsim uz to labāko! Veiksmi, Kaspar!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2012-04-24 20:41, pirms 12 gadiem
Būtu pamatīgākais sviests ja Kasparu pārdotu. Cerams redzēsim viņu premjerlīgā.

  +8 [+] [-]

, 2012-04-24 20:45, pirms 12 gadiem
es Gorkša vietā salūztu, ja nopārdotu citai Championship komandai

  +2 [+] [-]

, 2012-04-24 21:04, pirms 12 gadiem
soreiz rakstaa neka jauna
nu nekas

  +1 [+] [-]

, 2012-04-25 01:15, pirms 12 gadiem
Nu zin, ja Gorkšu tagad atkal pārdotu uz leju, es viņa vietā visu English pasūtītu dirssst... Bet nu ceru, ka tik tālu neaizies, Makdermots sapratīs Kaspara lomu visā komandā daudz labāk (te gan jau īpašnieks arī var uzsvilpot, bet ceru, ka ne negatīvā nozīmē), un viss būs OK.

     [+] [-]

, 2012-04-25 09:05, pirms 12 gadiem
Nu, ja jūs visi papētītu QPR patreizējo aizsardzības līniju, tā ir vissliktākā Premjer līgā... Un jau sezonas vidū lasīju, ka komandas vadība atzinusi, ka tā bijusi kļūda, ka pārdevusi Kasparu... Takā pēc visām domām varētu viņu arī neparodot protams, ja kāds nepiedāvās 2 miljonus...D Plus ilgtermiņa līgumam ir savi plusi, ja tiek izšauta pilna loze un klubs turas PL, tad līdz 14 gadam pa lēto būs balsta aizsargs...Kaut kā tā vēlējos papildināt rakstu, bet paldies labs prātojums...

  +1 [+] [-]

, 2012-04-25 13:49, pirms 12 gadiem
īpašnieks ir krieviņš un viņš nepārdos džeku, kurš vienīgais (pagaidām) ar viņu spēj aprunāties dzimtajā valodā... Tāpat, kā Abramovičs pirmāmkārtām iegādājās Smertinu.... cita lieta, kā būs tālāk, kā Kaspars spēlēs... Kosinkēviča kungam gan vajadzētu papētīt Gorkša statistiku pret Premjerlīgas komandām, ar tām Gorkšs ir ticies Anglijas kausa izcīņā u.c. turnīros.

  +1 [+] [-]

, 2012-04-25 14:34, pirms 12 gadiem
mrPO rakstīja: es Gorkša vietā salūztu, ja nopārdotu citai Championship komandai
es tieši otrādi - izmantotu to kā lielāko plusu (ja nu tā notiktu) - teiktu - gribat tikt Premjerā? Ņemat mani!