Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Ja nu šī ir sezonas pēdējā spēle...

Ja nu šī ir sezonas pēdējā spēle...
Viņu mīl Rīgā, bet ar to vien ir par maz, lai Hosa piekristu spēlēt šeit vēl vienu sezonu.

Foto: Romualds Vambuts, Sportacentrs.com

Ceturtdien Rīgas Dinamo aizvadīs sērijas piekto spēli pret MVD. Ja mēs uzvaram, tad skaidra lieta – skrienam sestdien uz arēnu. Bet, ja zaudējums...

Te liekam uz galda desmit personāžus, kas vispirms raisīs hokeja draugos jautājumu – ko viņi darīs nākamajā sezonā? Šos saucam tāpēc, ka viņi visvairāk atbilst karstajiem kartupeļiem, taču tajā pašā laikā neaizmirsīsim, ka arī virkne citu kareivju šajās dienās aizdomāsies par jaunajām darba attiecībām – no pamatsastāva lielajiem dūžiem, vien Sprukts ir ar līgumu uz nākamo gadu. Tātad -
1) Vai tā būs pēdējā spēle Marselam Hosam?
Jā 90%, Nē10%
Līgas labāko snaiperi būs grūti noturēt brīvajā tirgū. Tikai kluba vadība domā, ka Rīgas sadzīves apstākļi neprecētajam Hosam būs lielāks arguments par 500 000 eiro. Tā ir cena, ko viņam varētu samaksāt vairāk, pēc tam, kad Dinamo būs nosaucis savu labāko piedāvājumi.

2) Vai tā būs pēdējā spēle Sandim Ozoliņam?
Jā 30%, Nē70%
Redzot, cik nopietni pēc ceturtās spēles ar komandas kapteini runāja galvenais kluba akcionārs Savickis, var domāt, ka tuvāko nedēļu laikā šis jautājums tiks risināts. Vai atrisināts? Ja Ozoliņš piekritīs, tad noteikti tie būs citi noteikumi, nekā šī gada līgumā. Tikai ar patriotisma sentimentu te nevarēs spēlēt, jo šādu valodu nesaprot viņa aģents.

3) Vai tā būs pēdējā spēle Jūliusam Šupleram?
Jā 20%, Nē 80%
Komandas vadība jau play off laikā paziņoja, ka ir gatava piedāvāt trenerim sadarbību uz vēl vienu sezonu. Lai gan līgā šobrīd apmēram astoņi klubi meklē galvenos trenerus, Šuplers dīvainā kārtā savu tirgus cenu negrasās pārbaudīt. Veiksminieks gan vēl nezina, ko viņam Rīga piedāvās, bet – viņš ņems visu, ko dos, jo krievu klubos Jūļa akcijas netiek augstu vērtētas.

4) Vai tā būs pēdējā spēle Robertam Petrovickim?
Jā 100%
Sezonas laikā tā bija atbilde uz Šuplera vaidiem par centra spēlētāju trūkumu. Slovāku veterāns lielāko daļas sezonu bija labs palīgs, taču play off laikā pazuda. Lai glābtu savu krēslu un vietu, treneris noteikti necīnīsies par šī hokejista pakalpojumiem. Turklāt, Pertrovickis nav nemaz tik lēts prieks.

5) Vai tā būs pēdējā spēle Maiklam Iguldenam?
Jā 100%
Līgums netiks piedāvāts, jo no Iguldena tika gaidīta cita spēle. Protams, kluba vadība vispirms viņu nopirka un tikai pēc tam sāka pētīt, kas lācītim vēderā – tas bija absurdi, kā visu mūžu spēlējošo malējo uzbrucēju treneris gribēja pieradināt spēlēt centrā. Auguma parametri solīdi, taču ne jau tas šobrīd vajadzīgs Rīgas klubam.

6) Vai tā būs pēdējā spēle Martinam Karijam?
Jā 70%, Nē 30%
No Somijas pienāk ziņas, ka Karijas aģents jau vienojies ar kādu no turienes komandām. Lai gan pēc KHL reglamenta Martinam vēl gadu būtu jāspēlē Rīgā (vecuma cenzs), savstarpējā vienošanās paredz kontrakta laušanu. Saikne Dārziņš –Karija –Rēdlihs sezonas izskaņā bija izcila, taču – visus trīs paturēt būs padārgi. Turklāt, kanādietis Somijā var izcelt to pašu naudu ar mazākām sāpēm.

7) Vai tā būs pēdējā spēle Taileram Arnasonam?
Jā 100%
Nav šaubu, ka ar šo leģionāru līgumu nepagarinās, taču Latvijas hokeja līdzjutēji varētu ar lielu interesi sekot tālāk Arnasona gaitām – sak, kurš iegrābsies nākamais? Krievijā viņam nebūs ko darīt, tajā pašā laikā – Eiropa arī ir maza. Valodas un runas iet pa priekšu.

8) Vai tā būs pēdējā spēle Normundam Sējējam?
Jā 50%, Nē 50%
Komandas menedžeris ne mirkli nevar būt drošs par savu vietu, jo viņš akcionāriem joprojām atgādina par pirmo sezonu, kad „visu esot izlaupījis Koziols”. Tajā pašā laikā kluba selekcijas darbā ar atvēlēto finansējumu un izpratni, Normunds ir tīri veikli pratis nodrošināt rezultātu. Šuplera teorētiskā paturēšanu varbūt patiesībā ir gājiens ar zirdziņu – Sējēja vietā gatavo kādu citu?

9) Vai tā būs pēdējā spēle Martinam Prusekam?
Jā 100%
Gan veselības problēmas, gan arī vecums mums neļauj Martinā saskatīt nākamās sezonas kluba otro vārtsargu. Arī cena nav maza. Domājams, ka meklēts tiks kāds no brīvā tirgus – cerēt, ka šajā ziņā vieta aizpildīsies ar Muštukovu, gan nevajadzētu. Nav tādu pazīmju, kas ļautu par to sapņot.

10) Vai tā būs pēdējā spēle Mārtiņam Karsumam?
Jā 20%, Nē 80%
Šķiet, labākais, kas varētu notikt ar vienu no jaunās paaudzes talantīgākajiem hokejistiem – viņš piekristu turpināt savu karjeras jauno atspēriena punktu veidot Rīgā. Nez vai Mārtiņam būtu prāta darbs skraidīt pa pasauli – ja nu vienīgi uz komandu, kuru trenē Znaroks. Citās vietās pagaidām pret viņa pakalpojumiem izturas rezervēti. Vajadzīgs viens labs gads, vienā labā līgā.

P.S. Apskata mērķis nav piesaukt nelaimi play off piektajā spēlē vai likt sajusties Dinamo līdzjutējiem kā zaudētājiem visā sērijā. Patiesībā, neatkarīgi no ceturtdienas mača rezultāta, par šiem pašiem cilvēkiem vienalga pēc sezonas pēdējās spēles vaicās... Šobrīd ir šāda prognoze.

 +12 [+] [-]

, 2010-03-24 23:02, pirms 14 gadiem
sak, kurš iegrābsies nākamais?

  +2 [+] [-]

, 2010-03-24 23:04, pirms 14 gadiem
Nu ko, tīri prātīga prognoze, tikai par Hosas iespējamo palikšanu es liktu nevis 10, bet 30%, un Sējējam dotu 70-30%. Petrovicki un Iguldenu nav vērts paturēt, pat ja viņi to gribētu, bet Prusekam, kā autors pareizi norāda, vairs nav tās varēšanas, lai arī gribēšana būtu. Karija - drīzāk fifty-fifty. Čalim iekšā ir, bet ne vienmēr ārā nāk, turklāt viss atkarīgs no viņa prasībām.

  +3 [+] [-]

, 2010-03-24 23:05, pirms 14 gadiem
domaaju Daarzinju un Mikjeli te arii vareeja likt, vinji ljoti labi sevi paraadiija un Sotnieks ar nebij slikts

  +1 [+] [-]

, 2010-03-24 23:07, pirms 14 gadiem
Labs interesants raxtinsh....
Lai kaaa gribeetos kariju un petrovicki veel uz vienu sezonu...
un protams karsiku un ozolinu obligaati...
Slēpts komentārs: Krokodils

     [+] [-]

, 2010-03-24 23:08, pirms 14 gadiem
interesnti!

     [+] [-]

, 2010-03-24 23:10, pirms 14 gadiem
No visiem nosauktajiem atslēgas vārds ir Ozoliņš,es domāju ka viņa dēļ komandas vārdā var pat ziedot Hossas algu...
Bet ja izdotos paturēt Hossu,Sandi,Petrovicki,Kariju un Karsumu,vispār būtu lieliski.Pēdējie divi ir pierādījuši ka ir Play off spēlētāji,ja Karijam nebūtu nelaimīgā trauma,būtu sācis zibeņot krietni agrāk......
Par Jūli nezinu,diezgan pretrunīga personība,pret SKA ne jau viņš uzskaņoja vijoli,tas bija Sandis.

  +4 [+] [-]

, 2010-03-24 23:10, pirms 14 gadiem
Sviests, ja godīgi no šiem man visvairāk nepatīk Suplera palikšanas procents.
Pēc manām domām Karsums brauks uz Ameriku, jo viņam ar Tampabeju ir līgums.
BET Dinamo visvajadzīgāie no tiem kam beidzas līgums un par kuriem man ir vislielākie jautājumi ir Miķelis Rēdlihs un Lauris Dārziņš...
Pēc tam ir Jēkabs Rēdlihs, Sotnieks, un jaunie visi trīs, Bukarts, Meija un Cibuļskis
Slēpts komentārs: Ontario

  +4 [+] [-]

, 2010-03-24 23:18, pirms 14 gadiem
Krokodils rakstīja: Ja nu šī ir Dinamo pēdējā spēle vispār? Kā ar naudiņām nākamsezon?
Pat runā, ka būšot budžets nedaudz lielāks tā kā par pastāvēšanu var laikam neuztraukties.
Slēpts komentārs: Krokodils

  +2 [+] [-]

, 2010-03-24 23:21, pirms 14 gadiem
Ontario rakstīja: protams protams ka rit bus pedeja dinamo spele saja sezona, tur nebus variantu es jau vakar teicu - bezierunu sausais zaudejums, nu labi varbut 1 golu iemetis tacu ielaidis jau nu vaiakus. musejie jau nav tie ks var sanemties, 1. mainu ar Niziviju un Petrovicki prieksgala vispar vajadzeja atstat Riga, jo no viniem tolka nav nekada.
tieši desmitniekā par 1. maiņu

  +7 [+] [-]

, 2010-03-24 23:25, pirms 14 gadiem
Sotnieks jau teica, ka rīt točna uzvarēs- pie tā arī jāpaliek Domāju, ka tas nav bez pamata, jo sagaidu, ka čaļi rīt auļos par visiem 100%. Kam tad vairs taupīties?
Par šo topu - liels prieks par Sanda %. Puče tomēr par šo kungu zina mazliet vairāk nekā lielais vairums. Tātad, bez pamata nav. Domāju, ka cienīgam karjeras noslēgumam vajag 2 nevis 1 gadu klubā, kurā lieliskais hokeja ceļojums viņam sākās. Un apstākļi jau arī nav tie sliktākie Cerams tikai, ka Teofanuss nesāks plosīties par cipariem.

  +4 [+] [-]

, 2010-03-24 23:34, pirms 14 gadiem
Halogens rakstīja: Sotnieks jau teica, ka rīt točna uzvarēs- pie tā arī jāpaliek Domāju, ka tas nav bez pamata, jo sagaidu, ka čaļi rīt auļos par visiem 100%. Kam tad vairs taupīties?
Par šo topu - liels prieks par Sanda %. Puče tomēr par šo kungu zina mazliet vairāk nekā lielais vairums. Tātad, bez pamata nav. Domāju, ka cienīgam karjeras noslēgumam vajag 2 nevis 1 gadu klubā, kurā lieliskais hokeja ceļojums viņam sākās. Un apstākļi jau arī nav tie sliktākie Cerams tikai, ka Teofanuss nesāks plosīties par cipariem.
es domāju, Puče vispār zin kudi vairāk par jebkuru citu sporta žurnālistu! prieks, ka Petrovickis netiks paturēts (prognzoes protams) , par visu pārējo varētu piekrist. Sējējam iedeva 50/50 tikai dēļ nestabilā amata kā tāda, reāli Sējējs 80%, ka nākamgad vadīs RD sportistu atlasi un resursu izlietojumu. Hossa būs prom, par to šaubās tikai naivie čaļi, kuri saklausījušies žurnālistu pasakas par čaļa attieksmi un patiku pret darba devējiem. Būtu vēl precējies, ar bērniem, būtu kaut nedaudz aiz kā aizķerties, bet reāli, viņu nekas nespēj aizkavēt Rīgā, ja dajebkur citur maksā par 500K Eur vairāk (liela nauda tomēr)!

  +6 [+] [-]

, 2010-03-25 00:41, pirms 14 gadiem
Par Petrovicki nebūtu tik pārliecināts! Ir vairāki aspekti - pirmais un pats svarīgākais ir tas, ka Saviskis izteica vēlmi redzēt nākamajā sezonā komandā Hossu un Petro. Otrais- Petro un Šuplera palikšana Rīgā noteikti ir papildus + Hossam pieņemt tādu pašu lēmumu.

Es uzskatu, ka Petro nospēlēja nesliktu regulāro sezonu kaut ieradās pilnīgi negatavs, bet pavājais PO sniegums varētu būt saistīts ar diezgan nopietno pleca traumu, kura viņam patreiz ir.

  +3 [+] [-]

, 2010-03-25 01:41, pirms 14 gadiem
Vai Puče jau ir zaudējis nākamo spēli? Jā 100%.

Līdzjutēji un komanda vēl domā, ka mūsējie uzvarēs sērijā. Ozoliņš pa muti pat sadotu par tādiem vārdiem (ne kā cilvēks, bet kā komandas kapteinis). Lai arī kādu draugu Ozoliņam Puče no sevis netaisītu... dabūtu pa muti.

P.S. Un Puče vēl akcionārus vaino, ka sezonu pirms laika esot norakuši (kopā ar Šupleru).

     [+] [-]

, 2010-03-25 07:00, pirms 14 gadiem
Krokodils rakstīja: Ja nu šī ir Dinamo pēdējā spēle vispār? Kā ar naudiņām nākamsezon?
Šī gada budžets +10%.

     [+] [-]

, 2010-03-25 07:10, pirms 14 gadiem
Krokodils rakstīja: Ja nu šī ir Dinamo pēdējā spēle vispār? Kā ar naudiņām nākamsezon?
tad tu&co venas pargriezisiet . nebus kur "izpausties"

  -2 [+] [-]

, 2010-03-25 07:52, pirms 14 gadiem
dzinchis rakstīja: Šī gada budžets +10%.
Avots???

  +3 [+] [-]

, 2010-03-25 08:17, pirms 14 gadiem
a vot kapec Arnasons nevienam nepatik? manuprat tikai un vienigi tapec ka tas nav Sejeja produkts, vinjam visu sezonu taa ar neljava sevi pieradiit. Lai gan var redzet, ka dzeks ir gana labs

     [+] [-]

, 2010-03-25 08:26, pirms 14 gadiem
hmmm, interesanti, sanāk, ka pussastāvam vai nu vairs nākamgad nav jēgas maksāt, tik, cik maksāts šogad, vai arī nevarēsim maksāt, tik, cik nākošgad tiks prasīts? koroče, vieniem pārmaksāts, citiem nedamaksāts, bet beigās komanda tāpat jātaisa gandrīz no nulles pozitīvs moments šogad bija neparedzamības faktors, īpaši, sezonas otrajā pusē - katrā spēlē vareja nouguņot cits spēlētājs

     [+] [-]

, 2010-03-25 08:31, pirms 14 gadiem
tas Pučes sak ir viens īsts viņa firmas vārds

  +5 [+] [-]

, 2010-03-25 09:10, pirms 14 gadiem
Negribētos piekrist Petrovicky vērtējumam – play off pazuda ne jau Roberts, bet gan maiņa kopumā! Tas, ka Hossa kaut ko iemeta, bet kopumā ir nekāds, Saša Ņiživijs skrēja, kaut ko centās, bet nejēgā daudz kļūdījās un rezultātā neko prātīgu neizdarīja, bija sekas tam, ka tieši šo maiņa sezonas laikā Šuplers visvairāk nodzina. Protams, kuram gan spēlētājam nepatiktu, ja tā uzticas, bet play off parādīja, ka par to tiek maksāta diezgan liela cena, jo maiņai, kas varēja būt spēles gaitas lauzēji, play off vienkārši pietrūkst spēka. Es vērtētu sezonu kopumā – un tā parādīja, ka Petro maiņa bija un arī turpmāk var būt spēles „atslēgas maiņa”, ja vien Petrovicka meistarība un pieredze tiek izmantota saprātīgi un lietderīgi. Petro pienesums nākamajā sezonā varētu būt pat lielāka nekā Hossas, jo Robis ir daudz daudzveidīgāks spēlētājs nekā Marcels. Attiecībā uz Petrovicki, nepamet sajūta, ka galvenais iemesls kāpēc varētu nenoslēgt līgumu ir it kā palielā alga (KHL mērogos ļoti ļoti viduvēja), kas starp rindām šajā rakstā arī tiek pateikts ne tikai par Robertu, bet arī par Kariju. Jo pat ar it kā 10% kopējā budžeta pieaugumu, nauda krietni vairāk būs jāatlicina Ozo (pie RD budžeta Ozo algas pieauguma kaut par pāris procentiem liek ģenerālmenedžerim un kluba vadībai stingri rēķināt, ko un cik var piedāvāt citiem spēlētājiem), Edžam, Miķelim, jāpacīnās par Lauri un vēl pāris spēlētājiem. Līdz ar to, Petrovicka, iespējams arī Karijas, vietā varētu būt vēlme paņemt lētāku spēlētāju, kas nav garants, ka labāku!

  +1 [+] [-]

, 2010-03-25 10:09, pirms 14 gadiem
Karsumam diemžēl vairs nav uz kurieni atsperties, ja nu vien pēc lielāka līguma tepat KHL vai kaut kur Eiropā. Žēl, bet NHL vilciens ir aizbraucis

  +4 [+] [-]

, 2010-03-25 10:53, pirms 14 gadiem
St_Germain rakstīja: Karsumam diemžēl vairs nav uz kurieni atsperties, ja nu vien pēc lielāka līguma tepat KHL vai kaut kur Eiropā. Žēl, bet NHL vilciens ir aizbraucis
Kas viņam dos lielāku līgumu KHL, ja džeks kopumā ir viduvējs KHL spēlētājs? Ja nu vienīgais toč Znars vēl paņem pie sevis pa draugam , bet tā, domāju, viņam (un it seviški viņa aģentam) nevajadzētu baigi sprēgāt un palikt vēl uz kādu gadu RD, jo KHL šaubos vai kāds cits klubs viņam dos labāku līgumu.... zviedrijās vācijās, somijās tomēr kopumā maksā mazāk nekā KHL un šaubos vai uz turieni tagad Karsumam būtu liela jēga iet! Ta jau tiešām, manuprāt, būtu labāk palikt KHL un RD...
Par Petro runājot (ko te daudzi piemin kā atlaižamu) Roberts spēlē ar pleca traumu un tas ir jūtami (tapēc arī vairs neiet uz iemetieniem).... līdz ar to arī visa viņa pirmā maiņa spēlē praktiski ar 2,5 uzbrucējiem un arī Saškam un Hossam tā saspēle vairs tik labi nevedās, jo viņu centrs nevar spēlēt uz pilnu spēku..... te attiecīgi būtu jautājums treneriem cik prātīgi ir mocīt šādu pusveselu Petro, jo kā redzam jēgas īpaši lielas nav un džeks visdrīzākais vienkārši fiziski (traumas dēļ) nevar tagad labāk paspēlēt un tāpēc arī tā maiņa tieši buksē un iespējams kāds cits (piem. tas pats Arnasons ar saviem filigrānajiem pasiem) pie Hossas un Saškas būtu lietderīgāks un pie jaunajiem 4. maiņā varētu ielikt kādu RDJ centru.... jo tāpāt Jūlis pārāk dauz tos jaunos laukumā nelaiž!

     [+] [-]

, 2010-03-25 10:54, pirms 14 gadiem
Nujā. Domāju, ka liela taisnība te ir.
Es gan gribētu, lai paliek Karija - bet ar norunu, ka izdosies noturēt Miķeli un Lauri, par ko man nav 100% pārliecības. baigi žēl par to smadzeņtrīci - iespējams, tā trijotne būtu saspēlējušies krietni agrāk.
Ja būtu iespēja balsot, es gribētu tomēr jaunu treneri - ar cerību, ka jauna slota, utt.

Dīvaini ar to Iguldenu. It kā neredzams, un tā, bet labu laiku taču bija otrs rezultatīvākais spēlētājs aiz Hosas.
Karsiks neizrādījās brīnumnūjiņa - jāsaka, viņa maiņas partneri ir pamanāmāki.
Žēl par Ņiživiju... negribas jau baigi izplūst, bet viņam tiešām neiet pēdējās spēles. Varbūt tiešām nodzīti?

Ceru, ka šodien uzticēsies jaunajiem džekiem vairāk nekā sezonā pierasts. Jādomā, ka nemaz nebūtu slikti, ja šiem tur pa vidu ganītos kāds pieredzējis, ļoti tehnisks (lai arī lēnīgs) vecis - jo piespēles jau Arnasonam sanāk.

     [+] [-]

, 2010-03-25 13:34, pirms 14 gadiem
Jūs kāds esat bijis ģērbtuvēs, ka zinat, kurš treneris ir!?!?? Neapšaubu to, ka Sandis ir ideāls kapteinis, bet Jūs jau viņu ieceļat bez maz vai trenera vietā. Tas, ka uz laukuma Sandis parāda kapteiņa spēli un attieksmi ir pavisam kaut kas cits atšķirībā no tā, kādu taktiku izmantojam, kādas maiņas, pret kurām maiņām attiecīgās maiņas spēlē un spēlētāju individuālie uzdevumi. Par to visu atbild treneru korpuss ar Šupleru priekšgalā. Un nejau tikai ar lielu pašatdevi mēs uzvarējām SKA. Tur bija pietiekami daudz citu elementu, kurus jau es lielāko daļu nosaucu!

hb77 rakstīja: No visiem nosauktajiem atslēgas vārds ir Ozoliņš,es domāju ka viņa dēļ komandas vārdā var pat ziedot Hossas algu...
Bet ja izdotos paturēt Hossu,Sandi,Petrovicki,Kariju un Karsumu,vispār būtu lieliski.Pēdējie divi ir pierādījuši ka ir Play off spēlētāji,ja Karijam nebūtu nelaimīgā trauma,būtu sācis zibeņot krietni agrāk......
Par Jūli nezinu,diezgan pretrunīga personība,pret SKA ne jau viņš uzskaņoja vijoli,tas bija Sandis.

  -2 [+] [-]

, 2010-03-25 17:07, pirms 14 gadiem
sandza rakstīja: a vot kapec Arnasons nevienam nepatik? manuprat tikai un vienigi tapec ka tas nav Sejeja produkts, vinjam visu sezonu taa ar neljava sevi pieradiit. Lai gan var redzet, ka dzeks ir gana labs
Nevis nevienam, bet Pučem un Co.
Ko Puče atkal izdomās kā izmuldēties, ja Arnasons šodien pacels savu Play-Off lietd.koef. virs esošā+2, kāds vēl ir tikai Meijam?
Mēs par Dinamo, Par Arnasonu!
Plikā skriešana jau vēl nav hikejs!

  +1 [+] [-]

, 2010-03-25 19:55, pirms 14 gadiem
Nākamsezon noteikti gribētu redzēt Ozo, jo viņš ir vienkārši lielisks spēlētājs, kapteinis un cilvēks. Protams, gribētu lai paliek visi mūsējie (latviešu puikas). Un arī Hossa, bet viņam noteikti būs ļoti labi piedāvājumi citur, bet te atkal stāsts cik labs viņš būs citur. Par treneri gan nezinu, varbūt tomēr būtu laiks kautko pamainīt, piemēram, Znaroku - iedomājaties, kāds līmenis tad būtu Latvijas izlasei (visu sezonu spēlējot kopā). Bet tas jau vairāk fantazēšanas līmenī. Tad jau redzēs kā būs. Un gan jau būs labi