Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Kurp aizskries Dinamo?

Renārs Grāvītis
Renārs Grāvītis

Kurp aizskries Dinamo?
Artis Ābols pirmo reizi būs galvenā trenera amatā pēc Olimpisko spēļu turnīra.
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, F64

Soču Olimpiskās spēles beigušās. Šoreiz hokeja atklāto čempionātu starpfinišs turpināsies citādā gultnē – Eiropas klubi varēs berzēt rokas un bez pūlēm turpināt regulāro sezonu. Vankūverā bija citādi – Eiropā spēlējošie hokejisti bija spiesti aklimatizēties un pēc tam ar pilnu jaudu doties kaujā.

Aklimatizācija ir nozīmīgs process profesionālu sportistu dzīvē. Lielākie cietēji būs Ziemeļamerikā spēlējošie hokejisti, kuri mēros gaisa gabalu, lai turpinātu regulāro turnīru. NHL sezona atsāksies pēc divām dienām ar Bufalo un Karolīnas savstarpējo spēli. Zināms, ka (diennakts ritma pielāgošanās procesa) aklimatizācijas smagākais brīdis esot trešā/ceturtā diena – naktīs nākas celties vairākkārt. Paredzams, ka šādi manevri dienas ritmā izjauc ierastās lietas – līdz ar to hokeja rutīna un pienākumi var neizdoties kā iecerēts. Vai NHL būs pārsteigumi? Redzēsim, taču jāatgādina, ka Sočos piedalījās vismaz pa vienam NHL kluba spēlētājam. Rīgas „Dinamo” kontekstā: priecāties vai bēdāties? Nevar saprast. Šī nebūs izteiksme skaitļos – tikai atmiņas, kādus zīmogus lapelēs atstājis Skanstes ielas klubs... Vankūveras Olimpiskajās spēlēs Latvijas izlasi pārstāvēja 17 Rīgas „Dinamo” hokejisti, Sočos – sanāca deviņi. Gandrīz divas reizes mazāk ir šogad, jo mūsējie talanti aizbraukuši naudu pelnīt uz citām zemēm. Dažs labs paspējis atgriezties atpakaļ... Vai tas nāks par labu vai sliktu? Vankūverā teju 2/3 no „Dinamo” komandas pārstāvēja izlasi. Rīdziniekiem regulārajā sezonā bija atlikušas trīs izbraukuma spēles pret Salavatu, Avangardu un Barys. Tika izcīnītas divas uzvaras. Omskieši un astanieši gozējās ap astoto vietu savā konferencē, kamēr Salavats jau bija nodrošinājis pirmo vietu līgā. Motivācija katram bija skaidra... Rīdzinieki spēlēja ar vēsu galvu, lai gan laukumā izskatījās visai pārliecinoši. Kopumā – izslēgšanas spēlēs mūsējie lidoja, izslēdzot konferences līderi SKA. Tas bija šoks – jau Olimpiādē M. Rēdlihs un Dārziņš pierādīja, ka ir augstas klases meistari – KHL turnīrā turpinājās tas pats. Komanda bija uz viļņa. Lai gan Vankūverā izšķirošajā mačā tika piedzīvots sāpīgs zaudējums čehiem, KHL līmenis pēc Olimpiskajām spēlēm dinamiešiem bija pa zobam. Komanda atradās uz kopēja viļņa – šāds turnīrs mūsējiem bija nācis tikai par labu, lai gan nācās atradināties no Ziemeļamerikas izmēra hokeja laukumiem.

Pēc Olimpiskajām spēlēm „Dinamo” aizvadīs četrus mačus – pret „Medveščak”, „Spartak”, Minskas „Dinamo” un „Donbass”. Pret otro un trešo komandu mūsējie varētu iejusties kā Ufa pret „Dinamo” 2010. gadā. Arta Ābola vadībā rīdzinieki jau labu laiku nodrošinājuši sev vietu izslēgšanas spēlēs, tāpēc prātos hokejisti varētu kaut kur palaisties. Šāda pavērsiena iespējamību samazina izlasē spēlējošo dinamiešu skaits- „tikai” deviņi. Šoreiz trešā daļa komandas bija prom un aklimatizācijas process nebūs jāpārcieš, jo laika atšķirība starp Sočiem un Rīgu ir divas stundas. Pirms četriem gadiem „Dinamo” hokejistu rīcībā bija vairāk negatīvi priekšnoteikumi, kas paredzēja sliktāku sezonas turpinājumu nekā pirms Olimpiskajām spēlēm. Notika gluži pretējais, tāpēc jebkādu likumsakarību apspriešana var izrādīties absurda. Jāatgādina, ka Sočos piedalījās 17 KHL klubu pārstāvji jeb 49 hokejisti. Arī citas komandas varētu būt līdzīgā situācijā, kādā nonākuši rīdzinieki – otrais lielākais KHL pārstāvēto hokejistu skaits bija Maskavas „Dynamo” rindās. Divi no tiem beigās bija traumēti un nepiedalījās. Deviņu spēlētāju klātbūtne Olimpiskajās spēlēs ir pupu mizas, salīdzinot ar esošo „Dinamo” vietu turnīra tabulā – nebūs mūsējiem viegla pastaiga gar ezeru. Pašlaik rīdzinieki atrodas 5. vietā. Sliktākajā gadījumā Latvijas klubs var nokrist uz 7. vietu, labākajā variantā – izcīnīt 2./3. vietu savā konferencē, tādejādi iegūstot nomināli vājāku pretinieku un mājas spēļu priekšrocības.

Pēc Olimpisko spēļu periods ir vairāk nekā dīvains. To pierāda vēsture, kur komandas, pretēji dzīvē notiekošajam, ir pilnībā izgāzušās vai gluži otrādi – dominējušas. Tāpēc olimpiskā sezona vienmēr bijusi daudz dramatiskāka un intriģējošāka. Kas notiks ar Rīgas „Dinamo” un citiem KHL klubiem – redzēsim. Uztraukumam nav pamata – līdz šim latvieši ir tikai priecējuši un izskatās, ka šīs gads Olimpisko spēļu un KHL kontekstā paliks mūsu atmiņās!

 +15 [+] [-]

, 2014-02-24 09:24, pirms 10 gadiem
Raksts par neko.

     [+] [-]

, 2014-02-24 09:24, pirms 10 gadiem
Dzīvosim redzēsim.

  +9 [+] [-]

, 2014-02-24 09:40, pirms 10 gadiem
Ļer-ļer-ļer bez jebkāda fokusa rakstā. Manuprāt, jaunajiem autoriem vajadzētu vingrināties bezmaksas sadaļā.
Slēpts komentārs: Rihards Olmanis

  +8 [+] [-]

, 2014-02-24 09:52, pirms 10 gadiem
Raksts par neko, pie tam faktoloģiski pilnīgs sviests - 2010.gadā pēc Varnkūveras izbraukumā tieši tika uzvarēta Omska un Astana (Omskā vēl pus aizmigušais Hosa vivus golus biegās ielika), bet Ufai tika zaudēts.
Ja autors netic, lai parakņājās KHL.ru arhīvā, varēs pārliecināties.....

 +11 [+] [-]

, 2014-02-24 09:53, pirms 10 gadiem
Piekrītu, raksts ir par to - neparko, ja neskaita, ka runā par hokeju! Ja kāds atceras, tad šis rakstiņš atgādina "krievu laikā" Gorbačova bezjēdzīgo muldēšanu TV kastē!

  +2 [+] [-]

, 2014-02-24 10:21, pirms 10 gadiem
jā, ar faktiem autors ir iebraucis auzās, Omskā bija uzvara un Hosas 2 goli spēlējot 4. maiņā pa taisno no Kanādas, savukārt pret Ufu bija vienīgais zaudējums tajā izbraukumā

  +2 [+] [-]

, 2014-02-24 10:41, pirms 10 gadiem
zzk rakstīja: jā, ar faktiem autors ir iebraucis auzās, Omskā bija uzvara un Hosas 2 goli spēlējot 4. maiņā pa taisno no Kanādas, savukārt pret Ufu bija vienīgais zaudējums tajā izbraukumā
Par ko mēs vispār maksājam???

  +4 [+] [-]

, 2014-02-24 11:06, pirms 10 gadiem
"..Rīgas „Dinamo” kontekstā: priecāties vai bēdāties? Nevar saprast...
Pēc Olimpisko spēļu periods ir vairāk nekā dīvains...

Autors godīgi atzīstās, ka neko nesaprot, bet tomēr spītīgi raksta tik garu rakstu par to, ka nevar saprast kā būs, jocīgi ..

Un vairāk jāsatraucas par dopingu - ja V.Pavlovs ēdis kluba doto, tad jau noteikti nav tāds vienīgais, tikai citus nepaņēma uz analīzēm. Te ir liels risks!

  +2 [+] [-]

, 2014-02-24 11:12, pirms 10 gadiem
Kails nav, Arvīds - arī nav. Pavlovičam vai tad tagad pēc to uzturu bagātinātāu pārēšanās ļaus spēlēt? Kas īsti būs tie Gagarina kausa iekarotāji? Atkal spēlēsim ar divām ceturtajām maiņām kā pagājušajā sezonā?

     [+] [-]

, 2014-02-24 11:57, pirms 10 gadiem
Pampa rakstīja: Ļer-ļer-ļer bez jebkāda fokusa rakstā. Manuprāt, jaunajiem autoriem vajadzētu vingrināties bezmaksas sadaļā.
Jāpiekrīt tev ! Raksts par neko !

  +1 [+] [-]

, 2014-02-24 12:04, pirms 10 gadiem
Rihards Olmanis rakstīja: Manuprāt raksti, kuri Tev liek aizdomāties un veidot pašam savu viedokli, ir daudz vērtīgāki par rakstiem, kuri tev uzreiz noliek priekšā konkrētu statistiku. Nedomāju, ka daudzi bija aizdomājušies par Dinamo atlikušo sezonas daļu šādā kontekstā, un šis raksts tikai rosina ar lielāku interesi sekot līdzi turpmākajām Rīgas kluba gaitām Krievijas čempionātā.
Raksti, kuri liek aizdomāties tiešām ir vērtīgi, bet tikai tādā gadījumā, ja tajā ir doma/informācija, par kuru ierindas lasītājs pats nezina vai nespētu iedomāties. Šajā gadījumā nekādas pievienotās vērtības rakstam nav. Man to izlasot beigās radās jautājums - un? Ja beigās būtu viedoklis par to, kā tad RD veiksies un kāpēc, tad rakstam būtu cita vērtība, bet tagad sanāk tikai Tevis pieminētā statistika, kas uzrakstīta ar vārdiem. Atgādinājums par to, ka DR vēl būs spēles un cik olimpiešu RD sastāvā. Nav pat pieminēts par zaudējumiem sastāvā olimpiādes laikā! Sorry, bet par šādas kvalitātes rakstu prasīt naudu.. jābūt arī kaut kādai paškritikai! Un var jau iebāzt galvu smiltīs un teikt, ka lasītāji neko nesaprot, bet, ja pie rakstiem regulāri parādās komentāri par tā saturu, tad vajadzētu aizdomāties, un nevajag aizmirst arī par to, kas maksā naudu.
Izdarīju kļūdu, kad samaksāju par SA+ uz ilgāku laiku..

  +2 [+] [-]

, 2014-02-24 12:44, pirms 10 gadiem
Rihards Olmanis rakstīja: Manuprāt raksti, kuri Tev liek aizdomāties un veidot pašam savu viedokli, ir daudz vērtīgāki par rakstiem, kuri tev uzreiz noliek priekšā konkrētu statistiku. Nedomāju, ka daudzi bija aizdomājušies par Dinamo atlikušo sezonas daļu šādā kontekstā, un šis raksts tikai rosina ar lielāku interesi sekot līdzi turpmākajām Rīgas kluba gaitām Krievijas čempionātā.
Par ko īsti aizdomāties? Varētu būt tā vai arī šā - to meš tāpat zinām. Es nekritizēšu autoru un rakstu, tomēr nekāda dziļā doma tajā visā nav.

  -1 [+] [-]

, 2014-02-24 14:15, pirms 10 gadiem
Paldies. Izlaboju - būs iesmesls nākošreiz pārliecināties vēl kādu reizi vairāk.
gregors rakstīja: Raksts par neko, pie tam faktoloģiski pilnīgs sviests - 2010.gadā pēc Varnkūveras izbraukumā tieši tika uzvarēta Omska un Astana (Omskā vēl pus aizmigušais Hosa vivus golus biegās ielika), bet Ufai tika zaudēts.
Ja autors netic, lai parakņājās KHL.ru arhīvā, varēs pārliecināties.....

     [+] [-]

, 2014-02-25 13:24, pirms 10 gadiem