Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Bez pamperiem kraujas malā

Bez pamperiem kraujas malā
Plāksnīte ar uzvārdu ģērbtuvē, pirmā ripa... Šķiet, viņš tur jau spēlē vairākus gadus. Tik pārliecinoši Daugaviņš ir sācis savu NHL pieteikumu.

Foto: senators.com

Kaspara Daugaviņa nokļūšana NHL apritē šobrīd kalpo par tādu kā šīs sapņu līgas gribasspēka standartu. Nebija daudz priekšnoteikumu, lai viņš sevi šosezon sauktu par Otavas Senators hokejistu, tomēr – tā ir noticis.

Pirms mēneša Kaspars atradās Senators bāzes komandā Binhemtonā un grieza zobus visās nozīmēs – vispirms jau tāpēc, ka pēc labas pirmssezonas treniņnometnes viņu tomēr nosūtīja uz fārmklubu. Otra žokļu kustība bija saistīta ar nu jau mums zināmo gudrības zobu sāpēm... Vēl vasarā, aprunājot ar Daugaviņu viņa izredzes nostiprināties NHL, Kaspars savu apņēmību ik pa brīdim atšķaidīja ar vēsu secinājumu – šajā organizācijā viss pagaidām notiek pret viņa gribu un izmisīgajām alkām. Noskatoties kā viens pēc otra vienvirziena līgumus paraksta viņa bijušie fārmkluba komandas biedri, turklāt NHL drafta dienās Otava iemainīja viena spēlētāja tiesības pret vēl vienu konkrētu uzbrucēju, kas tā jau saasināja piesātināto konkurenci, divdesmit četrus gadus vecais latvietis varēja justies kā negribēts. Viņa lēmums tomēr doties uz Ziemeļameriku vēl pēdējā mēģinājumā, nebija nekas vairāk kā paša hokejista spītība un rakstura nepiekāpība, kas bija sajaukusies ar demonstratīvu pozu – sak, nu labi, izmetāt pa durvīm, iekāpšu pa logu... Līgumu viņš parakstīja tādu, kas noteikti bija izdevīgāks Senators pusei, nekā pašam hokejistam – taču, iekavās palika kāda noruna. Ja līdz decembrim Otava nedod viņam iespēju uzspēlēt vismaz 10 spēles NHL, Kasparas brauc uz KHL – uz Rīgas Dinamo. Ļoti iespējams, ka tieši šis pieteiktais atpakaļceļš, vai sajūta – ka tomēr ir kur palikt – ļāva Daugaviņam rudenī atraisīties ar plašu krūti un bez jaunākā brāļa kompleksiem. Starp citu, vasaras darbs kopā ar Dinamo bija pārliecinoša hokejista vizītkarte Otavas staļļos, jo nometnē viņš burtiski lidoja un... tika nosūtīts uz fārmklubu.

Kasparu NHL klubs nodraftēja 2006. gadā – tā bija trešā kārta, kas zinātājiem pasaka gana daudz, bet pašam spēlētājam ir tikai simbolisks pieraksts. Proti, ēd zemi, ja gribi dzīvot šajā hokeja pasaulē. Kopš tā rudens viņš ir gājis organizācijas noteikto standartu pavadā – spēlējis Ziemeļamerikas klubos junioru un zemākajās pieaugušo līgās, ik rudeni ticis aicināts uz NHL kluba treniņnometni un lielām acīm gaidīja, kas notiks tālāk. Mēģiniet iztēloties, cik daudz jaunu cilvēku vienkārši neiztur šādu kārtību, cik daudziem pietrūkst pacietības. Turklāt, Daugaviņam nebija tā sauktie garantētie talanta pamperi, kad klubs viņu aptecētu no visām pusēm. Tādi pienācās drafta pirmās kārtas censoņiem, bet Kaspars bija tikai, atvainojiet, parasts gaļas gabals – ja izturēs, tad spēlēs... Kad beidzas tā sauktais jaunā kumeļa vecums – tie parasti ir četri gadi, kopš brīža, kad esi nokļuvis konkrētās organizācijas paspārnē – pārsvarā var jau skaidri pateikt, kas šim hokejistam būs nākotnes zīmēs rakstīts. Četros gados, ko Daugaviņš pavadīja Amerikā, Otavas Senators viņam deva tikai vienu NHL spēli un 8 minūtes uz ledus. Kad pērn viens pēc otra uz galveno komandu tika izsaukti viņa Binhemtonas komandas biedri, Kaspars varēja sarunāties tikai ar savu dūšu. Viss apkārt griezās pret viņa izpratni par padarīto darbu un algu, ko esi pelnījis. Pat tad, kad fārmklubs izcīnīja AHL galveno trofeju Kaldera kausu, kur latvietim bija liela loma, Otavas Senators izturējās pret latvieti kā pret, atvainojos vēlreiz, kājslauķi. Kurš tādā brīdī sakniebtu lūpas un teiktu – es tomēr gribu spēlēt NHL! Pat viņa formālie draudi – dodiet vienvirziena līgumu, jo man ir labs piedāvājums Rīgā – Otavā tika tulkoti bez entuziasma un bez atdeves otrai pusei. Nu, skrien, skrien uz savu Dinamo, mums ir sava kārtība, suņuk...

Nonākšana NHL kluba pamatsastāvā Daugaviņam ir samaksa par viņa pacietību, taču – tā gāja komplektā ar apstākļiem, kas pēkšņi sakrita. Savainojumu guva viens no pirmo divu maiņu uzbrucējiem (Regins), komandas kapteinis mocījās ar izoperētās muguras sekām (Alfredsons) un divi no iecerētajiem jaunajiem uzbrukuma līderiem izrādījās par mīkstu šim līmenim (Filatovs un Zibanejads). Pietika kaut vienam no šiem pretendentiem būt uz kājām un Daugaviņa vieta Senators sistēmā tā arī paliktu ierakstīta ar to vienu simbolisko spēli. Bet tā nenotika! Kad 25. oktobra vakarā Kaspars izgāja uz ledus Otavas komandas kreklā, viņš labi saprata, ka Hamleta mūžsenais jautājums piedzīvo konkrētu pielietojumu un pārbaudījumu. Viņš nespēlēja pirmajās divās maiņās, viņam neuzticēja neko lielu no darbiem, bet – arī tad viņš nedrīkstēja šo iespēju izniekot. Pagājis mēnesis, kopš Kaspars tika izsaukts ar domu – lai Alfredsons izveseļojas! – bet latvietis joprojām vēl atrodas NHL ikdienā. Tikai mēnesis bija vajadzīgs, lai mēs gluži neviļus runātu un rakstītu par Daugaviņu kā par pilntiesīgu NHL hokejistu. Turklāt, pa vidu tak’ vēl bija amizantā zobu epopeja... Šobrīd Otavā neapspriež jautājumu par viņa vietu vai atbilstību šim līmenim, tur skatās statistiku un redz: viņš ir atbildīgs aizsardzībā un ļoti vērtīgs skaitliskajā mazākumā. Nofiksēts, ka kopš Kaspara ierašanās, Senators uzlabojuši savus disciplīnas rādītājus (mazāk noraidījumu), turklāt, tas gājis roku rokā ar labākiem procentiem, komandai aizstāvoties mazākumā (mazāk zaudētu vārtu). Kad speciālisti šos skaitļus analizē, protams, viņi norāda uz komandu kopumā, bet izceļ – Daugaviņu. Patīkami. Tāpat viņi saka, ka Kaspara personā Otava ir ieguvusi izteiktu trešās vai ceturtās maiņas uzbrucēju, kas spēj būt lietderīgs arī realizējot savas izdevības. Jaunais krieviņš Filatovs šajās dienās staigā ar uzmesti lūpu, ka viņam nedod iespēju spēlēt galvenajā komandā, bet viņam ar pirkstu rāda Daugaviņa virzienā – lūk, kur piemērs attieksmei, kas jāatdarina.

Filatovu pieminēju tāpēc, ka viņš tiek zīmēts kā viens no Senators nākotnes uzbrukuma līderiem, ar domu par pirmo divu maiņu piepildījumu. Tiesa, krievs vairāk šobrīd kasās un pat ir pratis pierunāt CSKA kluba vadību, lai tā palūdz Otavai viņu izīrēt KHL klubam. Binhemtona un Maskava – tur ir starpība, ne tikai algā... Starp citu, kad uzbrucējs vēl bija Kolumbusas Blue Jackets štatu sarakstos, viņš gražojās tādā pašā vīzē. Ja Filatovs patiešām būtu spējīgs uzreiz iekosties sev pasniegtajā maizes garozē, tad viņš spēlētu Senators pamatsastāvā. Šobrīd kluba vadība viņam lūgusi parādīt sevi no labākās puses līdz novembra beigām un – tad sola pieņemt lēmumu. Izskatās pēc dūmu pūšanas.... Kanādas hokeja apskatnieki ironiski norāda, ka Filatovs noteikti ir talantīgāks par Daugaviņu, ja runājam par hokeja iemaņām, taču krievam pagaidām nekādi nav izdevies saprast, ka bez gribasspēka NHL līmenī nevarēs sevi iecelt. Tagad uzmest Daugaviņu, kas pret organizāciju ir demonstrējis pacietības un lojalitātes paraugstundu – tā būtu sev uzticīga cilvēka nogrūšana no kraujas. Bet viens būs atkal pie kraujas malas jāved.... Runa ir par savainoto uzbrucēju Krisa Neila un Petera Regina atgriešanos ierindā. Tādā gadījumā uzbrukuma līnija atkal tiktu pārkārtota un būs vismaz ar pāris liekajiem. Vienu vai divus no večiem sūtīs uz fārmklubu, kur treneriem varētu būt izšķiršanās starp Kondru, Daugaviņu un, iespējams, Grīningu... Vai mūsējo ar to var nobaidīt? Neticu. Kaspars jau ir bijis tajā kūtī un ēdis mēslus, tāpēc no šāda pagrieziena nebaidās. Jo galveno ir pierādījis – NHL ir viņa līga. Turklāt, to ir sākuši novērtēt un saprast arī citās līgas komandās.

 +26 [+] [-]

, 2011-11-23 09:41, pirms 13 gadiem
Īsta veča stāsts - malacis Daugaviņ!

 +15 [+] [-]

, 2011-11-23 09:41, pirms 13 gadiem
Vēl viens lielisks piemērs,ka neatlaidība atmaksājas un ceru ka atmaksāsies arī turpmāk

  +8 [+] [-]

, 2011-11-23 09:53, pirms 13 gadiem
Viss notiks
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +7 [+] [-]

, 2011-11-23 10:37, pirms 13 gadiem
Teikšu godīgi, kamēr Daugaviņu vazāja pa tām amatieru līgām es tā līdz galam nekad nenoticēju, ka viņam ir iekšā spēlēt labākā līmenī, bet tagad skatos uz viņu un brīnos.. Tāds gribasspēks, pārliecība.. Visu cieņu, Kaspar! Mums top NHL vecis!

  +8 [+] [-]

, 2011-11-23 10:44, pirms 13 gadiem
Bet es saku, ka ir 50% varbūtība, ka Daugava kļūs par pirmās maiņas uzbrucēju Otavā - tā teikt, vai nu būs vai nebūs :]

Un ja mans procents liekas neticams, tad ko lai saka par Armanda P. savulaiks karstajā jūlija saulē rakstīto, citēju "Varbūtība, ka Kaspars iekļūs NHL kluba pamatsastāvā ir viens procents – ne vairāk."

Turies, Daugava!

     [+] [-]

, 2011-11-23 11:14, pirms 13 gadiem
kapēc nevienam viņš nebija vajadzīgs, kad izlika neaizsargātajos spēlētājos?

  +3 [+] [-]

, 2011-11-23 11:17, pirms 13 gadiem
loģiski, ka 50%, vai nu jā vai nē

bet ja nopietni, tad šis raksts ir tukšas runas, ja kāds nav vēl sapratis - sports ir bizness, katrā valstī skatās uz savējiem - vairāk nāk skatītāji, labāki sponsori utt., katrs cilvēks, ģenerālmenedžeris, treneris utt ir subjektīvs cilvēks, kas ienāk prātā tas notiek, gribasspēks ir laba lieta, bet no tā maz kas ir atkarīgs, tiesa, ja ir gribasspēks tad iespējamības % ir daudz lielāks, tomēr 4os gados tu vienu iespēju dabūsi ar 4x lielāku iespēju, nekā 1 gadu.

visu es to saku tāpēc, ka labākie hokejisti nespēlē nhl, pirmkārt, pasaulē ir par daudz hokejistu vienai līgai, otrkārt, nhl spēles stils atšķiras no eiropas, cilvēkiem ir dažādi raksturi, plusi, mīnusi, var būt izcils sportists un mēsls kā cilvēks, var mest 100 golus un ielaist 99, ne velti visur tagad komanda tiek veidota nevis no labākajiem, bet no tiem kas kapā, kas ir daudzpusīgi, kas strādā, kas labi sader ar citiem utt. utjp.

  +9 [+] [-]

, 2011-11-23 11:32, pirms 13 gadiem
Tagad uzmest Daugaviņu, kas pret organizāciju ir demonstrējis pacietības un lojalitātes paraugstundu – tā būtu sev uzticīga cilvēka nogrūšana no kraujas. Bet viens būs atkal pie kraujas malas jāved....

Pučes kungs, nebūsim tik naivi, vajadzēs, nogrūdīs bez minstināšanās...tas ir bezkaislīgs bizness, nevis Sējēja čomu būšana

  +3 [+] [-]

, 2011-11-23 11:53, pirms 13 gadiem
Toreiz ,kad pēc U-18 čempja viņš kūpināja to cigāru ,domāju ,ka tāds blatņiks vien būs ,bet tagad ,kad ir izdi.sts tas bērna sū.s,Kaspars ir kļuvis par īstu Vīru un piemēru citiem jaunajiem censoņiem!
Atzīstu -esmu viņā patīkami kļūdījies!

  +1 [+] [-]

, 2011-11-23 11:55, pirms 13 gadiem
Nu, 24 gadi Daugaviņam, šķiet, tikai pēc pusgada paliek... Pučem iesaku mazāk prognozēt uz priekšdienām, varbūt vispār uz kādu laiku prognozes neizteikt, viņam pārāk daudz kļūdu šajā ziņā, otrkārt, pārāk daudz iztēle velk uz izkārnijumu pusi (pamperi, mēsli u.t.t.)...

  +3 [+] [-]

, 2011-11-23 12:25, pirms 13 gadiem
Kad Daugava NHL būs nepārtraukti nokapajis kādas 30-40 spēles, tad varēs izdarīt kādus secinājumus.
Pagaidām priekšlaicīgi teikt hop.

  -1 [+] [-]

, 2011-11-23 13:04, pirms 13 gadiem
Visatrak no musejiem NHL(skatoties peec vecuma, kad debiteja), domaaju 1986-1988, debiteeja Kulda, lai gan bija 7 drafta kaarta.
Neviens NHL neignoree muuseejos, bet vienmer ZA bus priekshaa Eiropai.

1)Svariga pareja no CHL uz AHL- Nevienam musejam taa nav izdevusies spidosha, vislabak veicies Kuldam, ja salidzina, ka tikai 7 karta.

2) Tev ir jabut labakam par 1-2 ZA speletaajiem, kas pretendee uz tavu vietu.

3) Tev ir jabut gan masai, gan augumam.

4) Eiropietiem jabut pacietigam, vienmer jagaida iespeja, vel jo vairaak, ja neesi top valstu parstavis.

5) Tev ir japrogresee katru gadu, statistika, statistika.

6) Ja progresa vietaa, ir regress, tad neviens ar tevi neaukleesies, ja vien neesi 1 .karta.(Uz tavu vietu ir citi speletaaji)

  +1 [+] [-]

, 2011-11-23 13:40, pirms 13 gadiem
NHL Daugaviņš tagad iekļuva pateicoties savam raksturam, sakritībai ar traumām un visi redz, ka var tur spēlēt. vai spēlēs stabili visu sezonu?

domāju ja Otavā būs 1.janvārī, tad varētu būt visu sezonu. bet vai būs?
to redzēs tikai atgriežoties traumētajiem - vai vadība tiešām novērtējusi Daugaviņu vai tikai izmantots kā caurumu lāpītājs.
skaties kā gribi - pieminētajiem konkurentiem E.Condra un C.Greening vienvirziena līgumi...

     [+] [-]

, 2011-11-24 01:40, pirms 13 gadiem
heh rakstīja: loģiski, ka 50%, vai nu jā vai nē

bet ja nopietni, tad šis raksts ir tukšas runas, ja kāds nav vēl sapratis - sports ir bizness, katrā valstī skatās uz savējiem - vairāk nāk skatītāji, labāki sponsori utt., katrs cilvēks, ģenerālmenedžeris, treneris utt ir subjektīvs cilvēks, kas ienāk prātā tas notiek, gribasspēks ir laba lieta, bet no tā maz kas ir atkarīgs, tiesa, ja ir gribasspēks tad iespējamības % ir daudz lielāks, tomēr 4os gados tu vienu iespēju dabūsi ar 4x lielāku iespēju, nekā 1 gadu.

visu es to saku tāpēc, ka labākie hokejisti nespēlē nhl, pirmkārt, pasaulē ir par daudz hokejistu vienai līgai, otrkārt, nhl spēles stils atšķiras no eiropas, cilvēkiem ir dažādi raksturi, plusi, mīnusi, var būt izcils sportists un mēsls kā cilvēks, var mest 100 golus un ielaist 99, ne velti visur tagad komanda tiek veidota nevis no labākajiem, bet no tiem kas kapā, kas ir daudzpusīgi, kas strādā, kas labi sader ar citiem utt. utjp.
Bizness, bet tas ir tendēts uz rezultātu, tātad spēlēs visādā ziņā vajadzīgākie. Un par gribasspēku tev sanāca pretruna: "maz kas atkarīgs," "iespējamības % daudz lielāks", protams, ja pārējais ir plus/mīnus atbilstošs, tieši gribasspēkam ir milzīga nozīme.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja