Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Rentgena kabinets. Dr.Malkins.

Rentgena kabinets. Dr.Malkins.
Jevgēņijs Malkins ir pasaules klase un Rīga to pirmdien piedzīvoja.

Foto: penguins.com

Vajadzēja atbraukt Malkinam, lai ļaudis beidzot saprastu, kā spēlē to hokeju, ko it kā mēs prasām no savējiem. Meistarības trūkums Rīgā strādā ar attiecību, kas bija uz rezultātu tablo – 2 pret 5...

Tomēr pēc Malkina pilsētā palika komanda, kurai būs šosezon jāspēlē tālāk. Kā viņi to darīs? Treneriem esot it kā dots uzdevums, sešās nākamajās spēlēs atnest 12 punktus. Vienu vakaru jau liekam malā – paliek pieci. Vai tas ir reāli? Vaicā nepacietīgs līdzjutējs. Kas vispār profesionālajā sportā ir realitāte? Statistika. Paņemu šīs sezonas piecus mūsu leģionārus (neskaitot vārtsargu Telkvistu) un saskaitu viņu kopējo varējumu: 12 vārti un 12 piespēles. Nolieku pretī piecus mūsējos: 20 vārti un 22 piespēles. Atšķirību jūtiet? Spēles laiks laukumā apmēram vienāds. Pirms spēles ar magņitku, treneris Rautakalio akcentēja, ka daudziem puišiem tā būšot vienreizēja iespēja karjerā, samērot spēkus ar, iespējams, šobrīd pasaulē labāko spēlētāju, mēģināt viņu nosegt vai atņemt ripu... Ar kolēģi Oļegu Sorokinu pirms mača TV studijā šo jautājumu apspriedām un pieredzējušā valstsvienības aizsarga secinājumi bija apmēram tādi: iespēja tā patiešām ir unikāla, taču Latvijas izlase katru pavasari šādu atskaites punktu saņem – vienā gadījumā tie ir malkini, citos ovečkini vai krosbiji... Doma tāda – pat, ja nāks pretī Malkins, mūsējos viņš nepārsteigs nesagatavotus, vismaz psiholoģiskajā ziņā tie nebūs brīnumi pie rotaļu veikala skatloga. Tas par latviešiem. Bet, ko tādā brīdī padomāja mūsu ārzemnieki, kas teiksim kā ir – šādu iespēju pavasaros savu valsts izlašu sastāvos nepiedzīvo? Ne tāpēc, ka negribētu, bet tāpēc – ka viņi neatbilst pēc meistarības. Atbildi redzējām uz ledus: aizsargs Karls bija apjukušākais no visiem, kas bija laukumā un viņa lēmumi tika pieņemti ar ievadā uzsvērto attiecību... Snaiperis Žirū centās, bet beigās izraustīja nevis pretinieku vārtu tīkliņu no iekšpuses, bet gan savus nervus – izkaujoties... Džonsons ar Šehuru arī nopelnīja noraidījumus, kas spēles gaitā nekādu cerības dvašu neiepūta, bet Šremps, ielikts ceturtajā virknējumā, bija tikai un vienkārši centīgs daiļslidotājs. Vai viņi varēja labāk? Izskatījās, ka nevarēja, turklāt, ne tāpēc, ka pretinieks neļāva – nē, Magņitagorska spēlēja salīdzinoši miermīlīgu un ātru hokeju – bet gan tāpēc, ka vienkārši labāk uzspēlēt šie puikas nevar. Un tieši Pola Morīsa vadītā komanda vislabāk parādīja, kāpēc katrs no augstāk minētajiem Rīgas leģionāriem, savas karjeras piepildījuši līdz noteiktai robežai, bet tālāk nav tikuši. Līgā, kur leģionāru kvalitāte tiek īpaši rūpīga caurskatīta, jo krievu klubos ir noteikti ierobežojumi, mūsējie šauj pēc jau minētās attiecības – divi pret pieci... Gan pieņemot lēmumus, gan izmantojot izdevības.

Ja noliekam leģionārus, nevaram neminēt arī pašmāju bāleliņus. Rīgā spēlē visi labākie, kas mums ir pieejami – tie, kurus ir nocēluši citi, neskaitās. Tāpat neskaitās tie, kas potenciāli it kā varētu, bet viņiem „Dinamo” nedodot iespēju. Ja nedod Skanstes iela, iedotu citu – protams, ja ambīcijām apakšā ir arī meistarības segums. Kas paliek? Treneru kolektīvs par kapteini ir izraudzījuši Gunti Galviņu, kurš pelna Pekas nedalītu uzmanību. Aizsargs cenšas, viņa spēle kopumā ir daudz kvalitatīvāka un piesātinātāka, nekā tā bija pirms pāris gadiem, tomēr – iespējams, tieši kapteiņa uzšuve šobrīd Gunti nospiež visvairāk. Pēc rakstura un nešpetnuma viņš droši vien ir sava veida līderis. Vai kapteinis? Rautakalio liek uz viņu, jo laikam ģērbtuvē neredz citus... Ja soms neredz, tas nozīmē, ka tādus nesaskata arī viņa palīgi. Tātad – atkal paliekam ar bagātību, kas mums ir, nevis prātojam par tiem, kas nekad nebūs vai nav. No aizsargiem, kas ir aiz vai blakus Galviņam, mums iezīmējas tāda īpatnēja, bet tāpēc ne apkarojama tendence – ir daudz kalēja mācekļu, bet pašu kalēju vēl nemana... Jo tam vajadzīga ne tikai tehnika, bet arī nervs, stāja, pārliecība. Uzbrukumā Karsums ar Daugaviņu strādā, Indrašis uzspīd, Džeriņš un Meija – dzirksteļo, Bičevskis ar Biezo skrien, Ņiživijs cenšas, Ivanāns – meģina pielāgoties apstākļiem... Kas mums pietrūkst? Balerīna un kretīns...

Kurš no visiem šeit sauktajiem, ieskaitot leģionārus, ir izteikts snaiperis? Tāds, kas būs vietā un pieliks nūjiņu, tāds, kurš izgājienu viens pret vienu izmantos, nevis sapīsies meistarībā, tāds, kurš uzšaus ripu devītniekā? Ar pārliecību nevar minēt nevienu. Nevajag jau bariem – parasti pietiek ar vienu, bet viņš noteikti ir, ja komanda tiek būvēta kā māja. Žirū tāds tika vests, bet tagad redzam, ka viņš ir snaiperis noteiktā līmenī - KHL kontekstā kanādietis nevelk. It kā Šrempam tika pierakstīta filigrāna tehnika, bet – viņš pilnībā šobrīd attaisnoja visas tās atsauksmes, kas viņu pavadīja pirms ierašanās Rīgā. Tās bija sliktas vai, ja vēlamies būt toleranti – bija skeptiskas. No savējiem mums talantu, kas staigā meistarības kurpītēs, vēl mazāk – daži veidojas, briest, tīstās... Nu, tādi šobrīd esam. Jauni balderi, fanduļi, beļavski, ozoliņi, nu, labi, ja neņemam tik augstu – tambijevi vai ciprusi - apkārt vēl neklīst. Tāpēc jau bija svarīgi, komplektējot šo sastāvu, atrast labus ārzemniekus – jo viņu vienmēr uz pasaules būs lielākā izvēlē nekā pašmāju centīši. Un – par kretīniem runājot! Nu, labi – provokatoriem. Kurš mums šajā salikumā tāds aktieris rādās? Kad Kerčs krita, tad visu teātru režisori berzēja acis, bet pretinieks zili melns, no dusmām virināja sodītā soliņa vārtus... Atminiet, ar to pašu Hartiganu bija līdzīgi – viņā sēdēja spēlētājs un riebeklis vienā personā. Kā saka padsmitnieki – besīja ārā pretspēlētājus. Nav, nav tādu šajā versijā.

Treneris (-i). Ir vairākas lietas, kas mulsina: vārtsargu peldējums. It kā publiski saka, ka abi ir vienlīdz lielā godā liekami un tas arī tiek darīts – vienīgi, nesanāk uzminēt, kam lielais vakars... Kad Māris sargā kā zvērs, mēs zaudējam, kad Mikaels nodreb – sanāk pa kādai uzvarai, bet pārsvarā – zviedrs psiholoģiski nav spējis sevi savākt kā pirmais. Palikt pie Jučera kā galvenā – atkal nav tādas skaidras izlēmības. Vairākumā pietrūkst radošā lidojuma, kur noteikti lielāka jēga ir no vecā Ņiživija, nekā no leģiona kadriem. Tomēr Saška tiek vairāk turēts kabatā... Karls, kas pavasarī tika ņemts ar piezīmi – ir izteikts uzbrūkošais – šo savu pārgalvību vairāk demonstrē riskantos lēmumos savā zonā, bet ir galīgi stīvs, kad viņam uztic laiku veidot spēli otrā galā. Pacietība – tas ir tas vārds, ko Peka daudz izmanto savā sarunvalodā, uzreiz aiz cita vārda – darbs. Tas agrāk vai vēlāk nesīšot augļus. Nu, labi, gaidīsim. Ja trenerim ir skaidrs, kas ir laika nogrieznis, kad šos augļus novākt. No pirmajām deviņpadsmit spēlēm, kas ir bijušas, tā tīri izgāztas ir kādas divas – ne vairāk. Citās bijis tas piesauktais darbs. Skaisti un, ja gribam – saturīgi zaudējumi. Ja esam godīgi – tad šāda spēle esošajam sastāvam piestāv, jo cits risinājums ar esošo meistarības kapacitāti praktiski ir neiedomājams. Jau minēju Magņitagorskas piemēru – viņi ļāva Rīgai tovakar arī uzspēlēt. Atļāvās iesaistīties provokācijās, no kurām paņēma vairāk... Divām trešdaļām mums krunka pietika, pēc tam – rentgena uzņēmums. Soms no šī sastāva neko vairāk ārā nedabūs. Kurš dabūs? Lūk, arī šis ir interesants jautājums. Nejūt, ka apkārt vai gaisā lidinātos ideja par šīs komandas nākamo kvalitatīvo soli, iztēlotās attīstības vai stratēģijas virzienā. Jo nekā cita, izņemot – mēs esam Latvijas hokeja klubs – jau piedāvājumā nemaz nav... Ja Rautakalio vēl nebūtu nācis ar savu presinga modeli, vispār nevarētu saprast, ko „Dinamo” šajā līgā gaida no sevis.
Ko mainīt? Nē, nu, ja neskaita sastāvu, vēl ir ko darīt. Tādā nenopietnā gaisotnē:
- kreklus mainījām (melnie ir smuki);
- saukļus mainījām (nezin kāpēc tie tagad tribīnēs ir angļu valodā);
- varētu pamainīt pirms spēles LV himnas ritmu, jo kopkora versijā tā rosina nevis spēlēt, bet gan raudāt...

Sastāvs? Būtu jārīkojas jau tagad, bet – kurš to darīs? Menedžera nav, vadība spēlē sunīšus ar Lipmanu... Lielākajai daļai leģionāru ir divu gadu līgumi, tātad – paredzamas kompensācijas, kas ir neparedzētas izmaksas. Tādā garā turpinot, izrādās, ka vieta, kādu šobrīd ieņemam turnīra tabulā, nav nemaz tik nepelnīta. Tiesa, samierināties ar to gan nevajag...

     [+] [-]

, 2012-10-23 12:56, pirms 12 gadiem
Pie visa notiekošā vainīgs Savickis!Esmu runājis! Hau!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +6 [+] [-]

, 2012-10-23 13:07, pirms 12 gadiem
Ko, mums Balerīna pietrūkst? "Schremp it" nav balerīna?! Visas līgas prīma, prot ar ripu un nūju lietas, kuras dakteris Žeņa nemāk, dakteris Žeņa var tikai iedurt šprici un atdot recepti. Kret*ns - viss skaidrs, kret*nu mums ir pārpārēm, un šoreiz es pat nedomāju to, kura ampluā vislabāk atbilst milicijas sporta kluba mundierim. Aiz borta, vēl aiz treneriem, tur viņi sēž vip ložās!

  +1 [+] [-]

, 2012-10-23 13:09, pirms 12 gadiem
Legionaari plus/miinus ir iepriekseejo sezonu liimeni. Diemzeel nav ar ko Mikeli, Sprukstu, Daarzinju aizvietot. It kaa vieteejie labaaki paliek, bet vai sasniegs to liimeni un kad?
Visaa visumaa vakardienas speele bija baudaama, liidz 3 periodam jau nu noteikti. Taa starpiiba meistariibaa, jaa taa krita aciis.

  +2 [+] [-]

, 2012-10-23 13:10, pirms 12 gadiem
Ir tā kā ir, un diez vai šosezon būs labāk.
Kamēr GM būs tikai izkārtne un visus lēmumus pieņems tie, kas Rīgā tos pieņem, nekas diži nemainīsies.
Tīri intereses pēc pat gribētos, lai noņem esošos trenerus, būtu interesanti paskatīties, ko ar esošo sastāvu iespētu citi.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2012-10-23 13:22, pirms 12 gadiem
Raksts diezgan pareizs, bez ķeizergrieziena šeit nekas nebūs. Biju vakar spēlē un arī nepameta sajūta ka šitie labāk spēlēt vienkārši nevar. Man izskatījās ka problēms sākās no aizsardzības. Iesākt uzbrukumu nav vienkārši kam, nerunājot par kvalitatīvu pirmo piespēli. Varbūt kļudos, treneriem labāk redzems, bet vai šiem?

  +9 [+] [-]

, 2012-10-23 13:32, pirms 12 gadiem
nav īsti korekti salīdzināt Malkinu ar mūsu leģionāriem, jo 1) algas čeka lielums ir Malkins = Šremps+Žirū+Tel kvsts+Ščehura+K arle+Džonsons+ Savicka pusdienas gadā; 2) Malkins NAV leģionārs....

Es, kārtējo reizi prātoju, ja Savickis un Co nebūtu diletanti hokejā, kādi patiešām ir (klasiķa KL izteiciens), tad saprastu, ka mums ir vajadzīgi 2 a la Hosas , un pārējos robus mēs varam aizpildīt paši. PAr to ir runājis ne tikai Armands, bet nu jau 99% to, kas kaut mazliet saprot no hokeja (Savickis, KAlvītis un ulmaņpaps(ko tas tur dara- nav skaidrs nevienam...) - neskaitās).
Paģērēt 12 punktus nākamajās 6 spēlēs, kur jāspēlē pret Magņitku un Traktoru mājās, SKA, Dinamo Maskavu izbraukumā (OK - Minska un Automobilisti vēl būtu + - sitami) , tikai apstiprina versiju par diletantismu....

  +2 [+] [-]

, 2012-10-23 13:34, pirms 12 gadiem
... un, starp citu,- atgādiniet Dinamo Riga padomes pr-tāja uzstādīto uzdevumu šai sezonai .... viņš pats to atceras? Nu, vai nav diletants!?

  +2 [+] [-]

, 2012-10-23 13:42, pirms 12 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Pie visa notiekošā vainīgs Savickis!Esmu runājis! Hau!
Tu arī vislaik apliec Dinamo, neuzvel atbildību citiem!

  -1 [+] [-]

, 2012-10-23 13:50, pirms 12 gadiem
huy rakstīja: Tu arī vislaik apliec Dinamo, neuzvel atbildību citiem!
Tas jau bija tikai joks.
Man šķiet, ka RD kotlete šobrīd jau tik daudz apviļata uz pannas, ka tas viss jau sāk pamazām apnikt, jo neredzu neko racionālu un nebijušu šai sakarā.

     [+] [-]

, 2012-10-23 13:52, pirms 12 gadiem
Labi uzrakstīts! Pilnībā piekrītu Armanda teiktajam!

 +11 [+] [-]

, 2012-10-23 14:19, pirms 12 gadiem
Nevis uz dakteriem Malkiniem ir jāskatās, bet uz vietējiem jolki-palkiniem. Komanda itkā kkā spēlē, kko var, kkas sanāk, BET viņiem, kā izskatās, vienkārši nav cilvēka, kas šo varēšanu, cenšanos un darīšanu ievirzītu pareizā gultnē.

Rakstā minēts par Galviņu kā kapteini. Šī izvēle mani visvairāk pārsteidza šīs sezonas sakarā. Neslikts spēlētājs ne vienmēr var būt par kapteini (un arī kapteinim nav jābūt komandas statistikas līderim).

Komandai vienkārši trūkst līdera, kurš varētu vajadzīgajā laikā pateikt/izdarīt vajadzīgās lietas, lai spēle aizietu. Pašlaik komanda ir tādā pusaizmigušā stāvoklī, ka tā nereaģē ne uz ko - iemet "rakstura" ripu, nekas nemainās, izkaujas komandas biedrs, visi turpina tādā pat garā... . Atgriežoties dažus teikumus atpakaļ - viņi nespēlē slikti un itkā šis sastāvs arī būtu spējīgs uz kko vairāk nekā rāda pašlaik, taču komandas apātiskums (pofigisms?) ir redzams jau nu baigi.

  -2 [+] [-]

, 2012-10-23 14:24, pirms 12 gadiem
Juru, Tu esošajā sastāvā redzi līderi? Manpurāt tika Daugava, bet kaut kā tas nerealizējas.

     [+] [-]

, 2012-10-23 14:27, pirms 12 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Tas jau bija tikai joks.
Man šķiet, ka RD kotlete šobrīd jau tik daudz apviļata uz pannas, ka tas viss jau sāk pamazām apnikt, jo neredzu neko racionālu un nebijušu šai sakarā.
Aha, es pats brīno ka man īsti neuztrauc, vairāk interesē Kirova un Jura informatīvais karš. Dinamo kotlete tiek malta regulāri un vienās un tais pašās garšvielās, baigā rutīna ar daudz zāģiem un 2 iemestiem vārtiem spēlē, pie kā vainīgi ir legi un valde Man jau ir izveidojusies imunitāte

  +2 [+] [-]

, 2012-10-23 14:32, pirms 12 gadiem
gosis rakstīja: Raksts diezgan pareizs, bez ķeizergrieziena šeit nekas nebūs. Biju vakar spēlē un arī nepameta sajūta ka šitie labāk spēlēt vienkārši nevar. Man izskatījās ka problēms sākās no aizsardzības. Iesākt uzbrukumu nav vienkārši kam, nerunājot par kvalitatīvu pirmo piespēli. Varbūt kļudos, treneriem labāk redzems, bet vai šiem?
Pilnībā piekrītu.Sajūta tāda,ka aizsardzība atstāta novārtā,nekas nemainās vairāku gadu garumā - regulāras kļūdas piespēlēs,tik svarīgās pirmās piespēles vispār nav,vārtu preikšu''nenotīra'',jo laikam jau augumu un svara kategorija neļauj,turklāt itin bieši imitē darbu pēc ielaista gola (dusmās meklē kašķi),daudz pozicionālu kļūdu,neviena aizsargu cienīga šķēliena u.t.t.Dīvaini tas,ka DR taču ir divi aizsargu trenneri!Ar to vien nepietiek un meistarība neceļas,ka kāds ir trenneru mīlulis,ka no kāda cita gaida uzbrūkošo aizsargu,ka kāds cits neprogresē kopš Ozo laikiem...Mums nez kāpēc aizsargu kvantitāte tiek uzskatīta par kvalitāti.

  +1 [+] [-]

, 2012-10-23 14:34, pirms 12 gadiem
pelikans rakstīja: Legionaari plus/miinus ir iepriekseejo sezonu liimeni. Diemzeel nav ar ko Mikeli, Sprukstu, Daarzinju aizvietot. It kaa vieteejie labaaki paliek, bet vai sasniegs to liimeni un kad?
Visaa visumaa vakardienas speele bija baudaama, liidz 3 periodam jau nu noteikti. Taa starpiiba meistariibaa, jaa taa krita aciis.
Kuri leģionāri iepriekšējo gadu līmenī???Cik gan stulbiem jābūt noslēgt līgumus uz 2 gadiem neredzot spēlētāju varējumu laukumā!Un tad ,protams,ka šos atlaist negribas,jo lielas kompensācijas jāmaksā,bet jauniem nav naudas.Par Ivanāna līguma summu vispār nerunāsim!

  -2 [+] [-]

, 2012-10-23 14:42, pirms 12 gadiem
Jo vairāk lasu šos Pučes "domu lidojumus", jo vairāk manī iezogas jautājums- "kāpēc Armand Tu vēl neesi Dinamo Riga ja ne galv. treneris, tad vismaz ģenmenedž"?
Es domāju, Tu nu saliktu visus Malkinus un Ovečkinus pa plauktiņiem ar to sastāvu, kādu Tev Savickis būtu atvēlējis nopirkt!!!
Smieklīgi jau tas paliek, skaisti rakstīt māk daudzi, kā saki "di..st nav malku cirst" un ja kaut viena lieta, kur visus nod..s būtu Tevis iespaidojot labojama, mēs jau turētu bezmaz kosmonauta kausu plauktā katrs savā dzīvoklī, bet šim klubam nav ambīciju novākt spēcīgu sastāvu, jo tas izmaksās daudz naudas...kas savukārt rukšiem, st. juriem un ex-prežiem nozīmētu biznesā zaudējumus, bet viņiem šis ir tikai un vienīgi bizness...pārejais...žurnālistiem kā Tev Armand, ķidāšanai!
Un nav nekāda lielā māksla apdi.st tos, kas nav gatavi pat domās konkurēt ar šiem grandiem, ko tagad krievu gubernatori, miljardieri ir savu ambiciju apmierināšanai sapirkušies!

  +8 [+] [-]

, 2012-10-23 14:57, pirms 12 gadiem
acidacid rakstīja: Jo vairāk lasu šos Pučes "domu lidojumus", jo vairāk manī iezogas jautājums- "kāpēc Armand Tu vēl neesi Dinamo Riga ja ne galv. treneris, tad vismaz ģenmenedž"?
Es domāju, Tu nu saliktu visus Malkinus un Ovečkinus pa plauktiņiem ar to sastāvu, kādu Tev Savickis būtu atvēlējis nopirkt!!!
Smieklīgi jau tas paliek, skaisti rakstīt māk daudzi, kā saki "di..st nav malku cirst" un ja kaut viena lieta, kur visus nod..s būtu Tevis iespaidojot labojama, mēs jau turētu bezmaz kosmonauta kausu plauktā katrs savā dzīvoklī, bet šim klubam nav ambīciju novākt spēcīgu sastāvu, jo tas izmaksās daudz naudas...kas savukārt rukšiem, st. juriem un ex-prežiem nozīmētu biznesā zaudējumus, bet viņiem šis ir tikai un vienīgi bizness...pārejais...žurnālistiem kā Tev Armand, ķidāšanai!
Un nav nekāda lielā māksla apdi.st tos, kas nav gatavi pat domās konkurēt ar šiem grandiem, ko tagad krievu gubernatori, miljardieri ir savu ambiciju apmierināšanai sapirkušies!
atvaino, bet par gāzi mēs maksājam visi! Arī Latvijas dzelzceļš , dodot naudu kā valsts uzņēmums, dod visiem tiesības apspriest kluba veiksmes un neveiksmes tas no politiskā viedokļa. Bet , ja nopietni, tad klubi spēlē cilvēkiem, faniem, nevis kādam mistiskam personāžam. Visiem ir tiesības izteikties un paust viedokli, arī man, Tev un Pučem. Tāpat, kā par sabiedriskā transporta kustību, Bērziņa atbilstību prezidenta amatam vai lācenes Mades nošaušanu. Tas, ka katram ir savs viedoklis par sabiedrību interesējošu sfēru, neliek būt konkrētās sfēras pārstāvim! Re, Tu arī, es pieņemu, neesi ne žurnālists, ne Dinamo spēlētājs, bet viedokli izsaki! būsim toleranti, nav 1937 gads, nevienu par pretēja viedokļa izteikšanu politbiroja viedoklim, nevedīs uz Sibīriju un nenošaus. Jauku dienu, biedri!

     [+] [-]

, 2012-10-23 15:00, pirms 12 gadiem
bija slinkums rakstīt visu pārējo bet papildinājumam pievienojos, laikam jau kāds aizsargu treneris tādi arī aizsargi...un impotence uz petaka īpaši krīt acīs.
brachka rakstīja: Pilnībā piekrītu.Sajūta tāda,ka aizsardzība atstāta novārtā,nekas nemainās vairāku gadu garumā - regulāras kļūdas piespēlēs,tik svarīgās pirmās piespēles vispār nav,vārtu preikšu''nenotīra'',jo laikam jau augumu un svara kategorija neļauj,turklāt itin bieši imitē darbu pēc ielaista gola (dusmās meklē kašķi),daudz pozicionālu kļūdu,neviena aizsargu cienīga šķēliena u.t.t.Dīvaini tas,ka DR taču ir divi aizsargu trenneri!Ar to vien nepietiek un meistarība neceļas,ka kāds ir trenneru mīlulis,ka no kāda cita gaida uzbrūkošo aizsargu,ka kāds cits neprogresē kopš Ozo laikiem...Mums nez kāpēc aizsargu kvantitāte tiek uzskatīta par kvalitāti.

  -1 [+] [-]

, 2012-10-23 15:03, pirms 12 gadiem
Tisniba jau ir, bet par himnu runājot - šī dziesma ir pēc būtības lūgšana, tāpēc arī to dziedod neviens nebrēc un neauro!
Ja grib ko kareivīgāku, tad jāmaina valsts himna, vai arēnā jādzied kāda cita dziesma! Kādu laiku atpakaļ jau šķiet bija kāds piedāvājis mainīt esošo himnu pret M.Brauna dziesmu "Saule, Pērkons, Daugava", bet diemžēl tas viss noklusa. Zinot kā ši dziesma skan Dziesmu Svētkos, kad skudriņas iet pa kauliem un matiem , pieļauju, ka arēnā tas skanētu kā sauciens kaujā uz dzīvību vai nāvi! Tas būtu kas unikāls, jo šī dziesma spēj pacelt iedvesmu, spēku, drosmi un izturību, labprāt to dzirdētu dziedam līdzjutēju kopkorim!

  -1 [+] [-]

, 2012-10-23 15:35, pirms 12 gadiem
Visu laiku viens un tas pats...raksts bezjēgā...
Zirgam skaidrs, ka mums katru sezonu ir bijuši nepieciešami salīdzinoši labi/rezultatīvi leģionāri, lai tiktu playoff zonā(ne augstāk). Mūsu pašu kadri un to varējums no sezonas uz sezonu ir zināms. Nav normālu leģionāru, nav rezultāta....un nevajadzēja tik garu rakstu rakstīt

     [+] [-]

, 2012-10-23 15:55, pirms 12 gadiem
Vakardienas rezuultaats, neko jaunu un parsteidzosu neparaadija. Viss vairaak, kas sobriid tracinaa, ir Lipmana un Savicka meeriishanaas ar dzimumorgaaniem. Es tikai iisti nespeeju saprast, ko Latvijaa nespeej sadaliit divi milijonaari ? Veel pie tam tie, kas kopiigi straadaajot vareetu Latvijas hokejam dot, vismaz ceriibu, ciiniites par kaadu no godalgotajaam vietaam Pasaules Cempionaataa. Sitaa kasiishanaas un bakstiishanas tikai atbaida tautu no hokeja kopumaa.

  -1 [+] [-]

, 2012-10-23 16:33, pirms 12 gadiem
Calvin rakstīja: atvaino, bet par gāzi mēs maksājam visi! Arī Latvijas dzelzceļš , dodot naudu kā valsts uzņēmums, dod visiem tiesības apspriest kluba veiksmes un neveiksmes tas no politiskā viedokļa. Bet , ja nopietni, tad klubi spēlē cilvēkiem, faniem, nevis kādam mistiskam personāžam. Visiem ir tiesības izteikties un paust viedokli, arī man, Tev un Pučem. Tāpat, kā par sabiedriskā transporta kustību, Bērziņa atbilstību prezidenta amatam vai lācenes Mades nošaušanu. Tas, ka katram ir savs viedoklis par sabiedrību interesējošu sfēru, neliek būt konkrētās sfēras pārstāvim! Re, Tu arī, es pieņemu, neesi ne žurnālists, ne Dinamo spēlētājs, bet viedokli izsaki! būsim toleranti, nav 1937 gads, nevienu par pretēja viedokļa izteikšanu politbiroja viedoklim, nevedīs uz Sibīriju un nenošaus. Jauku dienu, biedri!
Nav runa par viedokļa izteikšanu,lai gan Puče par savējo ,naudu prasa.Reizēm Armanda raksti pārvēršas par personīgo attiecību kārtošanu starp RD bosiem un viņu.Cīņas karstumā Armands neredz,vai negrib redzēt vienkāršas lietas.Piemēram. Kas ir RD?RD ir nabadzīgs KHL klubs,kur galvenā loma atvēlēta latviešu spēlētājiem.Kādus spēlētājus klubs var atļauties ,tādi arī taisa(vai netaisa) rezultātu.

     [+] [-]

, 2012-10-23 16:58, pirms 12 gadiem
daļa taisnības ir, bet daļai nepiekrist.

mūsu leģionārus jšalīdzina nevis ar psaulē labāko - īslaicīgi "nokritušo" Malkinu, bet pārējiem - J.Hodgman, M.Zuccarello, C.O'Reilly.

lai kā Pekku slavētu - tomēr mulsina - leģionāri kas stabili metuši AHL/Zviedrijas/Somijas līmenī, Rīgā pēkšņi paliek nespējīgi, un tā jau otro gadu ..

un disciplīna - kamēr treneris nespēs atgūt vadību pār komandu, lai tā ievērotu disciplīnu - punkti nenāks, jo uz pliku meistarību DR nespēs uzvarēt.

  +1 [+] [-]

, 2012-10-23 17:22, pirms 12 gadiem
huy rakstīja: Juru, Tu esošajā sastāvā redzi līderi? Manpurāt tika Daugava, bet kaut kā tas nerealizējas.
Viņš tāds var būt, taču tādiem ārzemniekiem viņš maz ko izsaka, arī ar komandu nav bijis kopš pirmās dienas.

Daugaviņš noteikti var būt kā viens no komandas līderiem, taču tikai ar tādu ālēšanos ģērbtuvēs vai vnk "purināšanu" te, liekas, būs krietni par maz. Tādu, kurš ir autoritēte kā spēlētājiem, tā vadībai (Daugaviņš pagaidām ir tā, aizsēdējies ciemiņš, aptuveni), kurš var gan pabļaustīties ģērbtuvē, gan kādam jaunajam pateikt paraizos vārdus, gan uzvalkā esot sēdēt pie viena galda ar vadību pārstāvot komandas intereses.

Šajā sastāvā tādu spēlētāju nav.

     [+] [-]

, 2012-10-23 17:33, pirms 12 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Nevis uz dakteriem Malkiniem ir jāskatās, bet uz vietējiem jolki-palkiniem. Komanda itkā kkā spēlē, kko var, kkas sanāk, BET viņiem, kā izskatās, vienkārši nav cilvēka, kas šo varēšanu, cenšanos un darīšanu ievirzītu pareizā gultnē.

Rakstā minēts par Galviņu kā kapteini. Šī izvēle mani visvairāk pārsteidza šīs sezonas sakarā. Neslikts spēlētājs ne vienmēr var būt par kapteini (un arī kapteinim nav jābūt komandas statistikas līderim).

Komandai vienkārši trūkst līdera, kurš varētu vajadzīgajā laikā pateikt/izdarīt vajadzīgās lietas, lai spēle aizietu. Pašlaik komanda ir tādā pusaizmigušā stāvoklī, ka tā nereaģē ne uz ko - iemet "rakstura" ripu, nekas nemainās, izkaujas komandas biedrs, visi turpina tādā pat garā... . Atgriežoties dažus teikumus atpakaļ - viņi nespēlē slikti un itkā šis sastāvs arī būtu spējīgs uz kko vairāk nekā rāda pašlaik, taču komandas apātiskums (pofigisms?) ir redzams jau nu baigi.
Tas viss butu skaisti, ja tas notiktu bezmaksas hokeja pulcina, seit caliem tiek maksata nauda par to ka vini spele, vaig cilveku kurs savaktu lai saktu izmantot izdevibas ? Tas izskatas pec ta, ka darba lai tu daritu savu darbu par ko tev maksa, menedzerim visu laiku butu jastav blakus, un jaceko vai viss tiek darits pareizi.Znaroks novaca sastavu ar saviem veciem, lielako dalu pats izveloties, tie ir cali kam vin uzticas, kas atliek Pekam, cik no si sastava ir vina izvele ? Godigi butu no vadibas puses iedalit finases, laut Pekam panemt 2-3 labus speletajus, un tad ja neizdodas uzlabot rezultatu tiesam pateikt paldies, bet ja tas netiek darits, tad jega tam visam ir maza. Tad labak izmaksat daziem kadriem kompensacijas, atlaist Telkvistu, Karlu, Srempu, panemt vieta Sauliesa limena speletajus, un gatavoties nakamajai sezonai, un jau tagad sakt nopietnu skautingu, no sakuma protams izlemjot vai tas bus Peka vai kads cits kurs vadis komandu nakamo sezonu.

  +2 [+] [-]

, 2012-10-23 17:50, pirms 12 gadiem
rediss77 rakstīja: , panemt vieta Sauliesa limena speletajus, un gatavoties nakamajai sezonai,
Kapēc Saulieša līmeņa? Man nebūtu nekas pretī, ja RD spēlētu tas pats Saulietis vai Štāls, vai Širokovs (tas kas Aleksejs, kurš arī ir centrs un ar centriem RD un izlasē jau labu laiku ir diezgan sūdaini)! šaubos vai šie mūsu džeki būtu dikti sūdīgāki par lielu daļu šodienas RD leģionāru, kas izskatās, ka ir "pazuduši tulkojumā"...

     [+] [-]

, 2012-10-23 18:04, pirms 12 gadiem
als rakstīja: Kapēc Saulieša līmeņa? Man nebūtu nekas pretī, ja RD spēlētu tas pats Saulietis vai Štāls, vai Širokovs (tas kas Aleksejs, kurš arī ir centrs un ar centriem RD un izlasē jau labu laiku ir diezgan sūdaini)! šaubos vai šie mūsu džeki būtu dikti sūdīgāki par lielu daļu šodienas RD leģionāru, kas izskatās, ka ir "pazuduši tulkojumā"...
Ar to es domaju ne tikai speles limeni, bet ari atalgojuma limeni, domaju ka vins maksa stipir letaks ka manis minetie legionari....

     [+] [-]

, 2012-10-24 21:09, pirms 12 gadiem
A.P. skaļi teikts par Malkinu, taču ir viens BET! Ja mūsu spēlētajiem būtu tāda visatļautība vai viņi nejustos pārliecinātaki par sevi un varošaki? Ja blakus tiesnesim taisi pārkapumus, liec kluci tiesnešiem uzbraucot, un paliec nesodīts...domāju, ja pret mūsējiem izturetos ka pret malkinu, tad vismaz pāris % labak skils izpaustos un viņi atvērtos!!!

Malkins nenoliedzami ir talantīgs, un viņam ir dotas iespējas, taču kas viņs būtu, ja laukuma būtu Ivanans un šo spriguli noliktu pie vietas...un redzētu, ka tiesnesis pat neko nesaka, ka šķiet cik labi spēlētu Malkins, ja iebrauktu viņam ar nuju sejā, bet tiesnesis klusē?

Mums komandā iespējams nav tik lielu talantu, bet ja vieni spelē elektriskā žoga ielenkuma, bet otrs droši var šķērsot līnijas, tad ta vairs nav aršana!

  +1 [+] [-]

, 2012-10-25 13:16, pirms 12 gadiem
Personīgi man liekas, ka komanda nemaz negatavojas konkrētam pretiniekam, bet tik mauc pēc viena šablona.....