Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Eh, maitas, tiesneši!

Jānis Matulis
Jānis Matulis

Eh, maitas, tiesneši!
Pēc Aleksandra Žirū un Georgija Mišarina saķeršanās lielākā daļa uzskatīja, ka Žirū pārmāca Mišarinu, taču kanādietis faktiski sodīja savu komandu.
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze,...

Pēc 2:5 pret Malkinu latvju hokeja katls atkal vārījās. Pamatdoma: eh, maitas, tiesneši, palīdzēja Magņitkai uzvarēt... It kā tiesneši teica Gintam Meijam: "Tu tā stingri pieturi Malkinu! Viņš ir bīstams arī bez ripas!"

Un Meija pieturēja arī. Pie pretinieka zilās līnijas. Neļaujot Malkinam ieskrieties. Tikai tie tiesneši, maitas, redz gribēja tur ieraudzīt bloķēšanu, un viss. Spēle mazākumā šobrīd nav dinamiešu trumpis, un 1:1. Starp citu, neviens no četriem (!) Ginta noraidījumiem nebija obligāts. Taču, ja netiek līdzi pretspēlētājam, kaut kas jādara - vislabāk ir pieturēt ar nūju.

Otrās trešdaļas beigās pie "Metallurg" vārtiem saķērās Žirū un Mišarins. Un viss būtu beidzies ar divu minūšu sodu abiem, ja kanādietis nenomestu cimdus. Mišarins to redzot, palika ar cimdiem un ļāva, lai Žirū viņu dauza, ar šādu izturētību nopelnot savai komandai trīs vairākuma minūtes. Vai Žirū nezināja, ka viņš riskē, nometot cimdus. Droši vien, ka nē.

"Mišarins man iesita, un tādējādi izprovocēja kautiņu. Ja godīgi, tad es īsti nezinu, kā ir ar kautiņiem KHL, šī bija mana pirmā pieredze šeit. Es pat neiedomājos, ka tā var notikt – pretinieki viens otram pamāj un principā ir gatavi kauties. Nu ko, man tā bija laba mācība. Nedrīkst ļauties emocijām un atstāt savu komandu mazākumā", atzīst Žirū.

Taču no malas izskatījās, ka to nezina arī galvenais treneris Peka Rautakalio, kurš ļoti emocionāli reaģēja uz mums nodarīto pārestību. Kādreiz vecajos laikos bija tāda prakse, ka pirms sezonas uz komandām tika uzaicināti tiesneši, kuri informēja par izmaiņām noteikumos vai to traktējumā. Par to, ka ārzemnieki nezina KHL noteikumus, esmu pārliecināts par 110 procentiem.

Ja zinātu, nebūtu spēles soda Karlam. Kas tur notika? Būtībā nekas. Karls slidoja mainīties, un tiesnesis bija viņa ceļā - pie komandas vārtiņiem. Faktiski Karls pat centās izvairīties no tiesneša, bet... neizdevās. Viens no galvenajiem tiesnešiem to fiksēja, kā saskarsmi ar tiesnesi, kas tiek sodīta ra 25 minūšu sodu, piecas no tām atsēžot. Skaidrs, ka tiesnesim laukumā ir jāieņem tāda vieta, lai viņš netraucētu spēlētājiem, taču spēlētājs vienalga nedrīkst nonākt fiziskā kontaktā ar tiesnesi. Un kur gan Karls steidzās kā puspliks pie meitenes? Rezultāts tobrīd (53:40) bija 2:4, ar mazām izredzēm to izlīdzināt. Bet Karls un arī pārējie ziemeļamerikāņi bija tik uzvilkti kā nekad. Iemesls? Šo spēli translēja uz ASV un Kanādu. Labi, ka Maskavā apmierinājās ar mazāko no iespējamiem sodiem - divu spēļu diskvalifikāciju.

Kad pēc spēles dzirdu ņaudēšanu, ka tiesneši nu gan ir maitas, patinu filmu atpakaļ. Nu kādi maitas! Mums bez Karla idiotiskā piecīša 25 soda minūtes, Magņitkai - 22. Taču uz viņu ideālās realizācijas fona - piecas ripas vairākumā! - no malas var šķist, ka tiesneši speciāli vilkuši pretiniekus, bet mūsu bāleliņus gremdējuši. Ne vella! Ja gremdētu, tad noraidījumu būtu vēl vairāk. Arī Karsumam, kurš pēc Malkina noraidījuma viduszonā vēl atvēzējās ar nūju. Labi, ka tiesnesis šo epizodi tā netraktēja.

Bet kopumā skola maksā naudu. Tagad vismaz Karls un Žirū zina divas lietas, ko nedrīkst darīt KHL.

     [+] [-]

, 2012-10-23 17:59, pirms 12 gadiem
Karsums tikai pacēla nūju. Kur tur sods?

  +6 [+] [-]

, 2012-10-23 18:02, pirms 12 gadiem
Cik tev Matuli MG samaksaaja?

     [+] [-]

, 2012-10-23 18:06, pirms 12 gadiem
Mr Kastro rakstīja: Cik tev Matuli MG samaksaaja?
vot tu gan esi cirvis!!!!!

  +2 [+] [-]

, 2012-10-23 18:18, pirms 12 gadiem
Lai kā arī negribētos atzīt, Karsumam bija jādod 10 minūtes par nesportisku uzvedību. Diemžēl, bet fakts.

 +10 [+] [-]

, 2012-10-23 18:24, pirms 12 gadiem
Protams, var piekrist, ka noraidījumi ir saskaņā ar noteikumu grāmatu. Taču tā nevar tiesāt, ka vieniem piedod visu (gandrīz), bet otrus noraida par nepareizu paskatīšanos uz tiesnesi.

     [+] [-]

, 2012-10-23 18:46, pirms 12 gadiem
Nu bija tur vairaaki tendencioozi leemuni, bet visaa visumaa , gan jaapiekriit - mestariibaa atpaliekm, no turienes arii daudzie noraidiijumi. Nesktoties uz Matulja kunga skepsi, Peka nav suudiigas trenneris un komanda speelee labi, ko vairaak paveikt traucee vieteejo speeleetaaju meistariiba. Kameer Dinamo nespeelees visi speeciigaakie LV speeleetaaji spiidosu rezultaatu nebuus. Legionaari ir - ok. Ja vien blakus buutu speeciigaaks vieteejais materiaals............. Ilgi gan nebuus jaagaida, izskataas, ka Daarzins, Mikelis, Sprukts legionaaru statusu savaas komandaas neattaisno. Gaidam Riigaa.

  +8 [+] [-]

, 2012-10-23 18:46, pirms 12 gadiem
Pa lielam tiesneši kļūdījās uz abām pusēm...!

Bet nu par Žirū sodu škiet, ka tomēr nedaudz kļūdijās tiensesis. Ja pēc grāmatas, tad pretiniekam 2 min par rupjību(kulaks un nūjas gals sejā) + 2min par kautiņu ar cimdiem un žirū 5 min par kautiņi bez cimdiem.

  -4 [+] [-]

, 2012-10-23 18:49, pirms 12 gadiem
Šī nu ir Pirmā reize kad Matulim ir 100% taisnība, piekrītu katram vārdam. Vēl bija 2min. par augstu paceltu nūju kad mūsējais trāpīja savējam, bet atsēdēt devās Metalurg spēlētājs.
Ārzemniekiem nevajadzēja teikt, ka spēli tralslē ESPN...

  +9 [+] [-]

, 2012-10-23 18:53, pirms 12 gadiem
Jā, Malkins var atļauties esot uz rezervistu soliņa pateikt ko domā galv. tiesnesim jo viņš ir Malkins... Vismaigākais no teiktā bija pasūtīšana uz 3 burtiem un ko tiesnesis? Pagriezās un aizslidoja. Pēc tam kaut ko runāt par tiesnešiem? Sēdēju aiz MM soliņa un tas tika izbļauts tādā skaļumā ka nedzirdēt varēja tikai tiesnesis...

  +6 [+] [-]

, 2012-10-23 22:09, pirms 12 gadiem
Jānim laikam kremt,ka vienīgais vēl nebija kko uzrakstījis....
Tiesneši spēli salauza,tīšām vai netīšām,tas ir cits jautājums,ne jau velti beigās mūsējiem nedeva redzamus noraidījumus-saprata,ka pa traku.

  +3 [+] [-]

, 2012-10-23 22:16, pirms 12 gadiem
Matuli!!! Ko tu veel dari Rīgā? Tak brauc pie Jūļa, viņš tak tev patīk, var vismaz pa slāviskam pačalot, aliņu pasūkt, moš vēl pabučoties. Zinam ka Peka tev nepatīk, nevari parunāt un maita soms vīnam dod priekšroku.
Teikšu godīgi, zb jau.

  +7 [+] [-]

, 2012-10-24 00:28, pirms 12 gadiem
Matulis rakstīja: Taču no malas izskatījās, ka to nezina arī galvenais treneris Peka Rautakalio, kurš ļoti emocionāli reaģēja uz mums nodarīto pārestību.
Stāvot laukuma līmenī aiz apmales, viss izskatās pavisam citādi nekā, ja to pašu epizodi vēro TV atkārtojumā uzfilmētu ar vairākām kamerām no dažādiem leņķiem.

  +2 [+] [-]

, 2012-10-24 00:48, pirms 12 gadiem
nez cik Janka Līvu gaišos būs izrāvis???

  +3 [+] [-]

, 2012-10-24 02:17, pirms 12 gadiem
benson rakstīja: Jānim laikam kremt,ka vienīgais vēl nebija kko uzrakstījis....
Tiesneši spēli salauza,tīšām vai netīšām,tas ir cits jautājums,ne jau velti beigās mūsējiem nedeva redzamus noraidījumus-saprata,ka pa traku.
Bet tas ir fakts. Jā, ja visu ņem strikti pēc noteikumu burta, daudz ko piesiet nevarētu, taču mača gaitā no tiesnešu puses bija liela braukšana auzās. Jā, beigās jau saprata, ka par traku dots, iedeva "atmazkai" arī pāris metalurgiem, bet nu tas jau bija daudz par vēlu. Par Karlu gan nesaprotu - šo momentu neredzēju, bet kopumā, cik neesmu redzējis maču gaitā, spēlētāji nereti pat reālus spēka paņēmienus (netīšām) pielieto pret strīpainajiem, bet tak neiet runa ne par kādiem, pat mazākajiem sodiem. Ja vēl Karls centies izvairīties no tiesneša, tad vispār tam, kas to sodu iedeva, galīgi prātiņš šķērsām. Bet nu - ja bijuši momenti, kas "parastiem TV līdzjutējiem" nav redzami bijuši, tad jau var runāt savādāk... Taču nekas traks laikam bijis nav, jo tad jau būtu iedevuši max sodu... netīra tā KHL tiesnesības lieta atsevišķos mačos...

  +5 [+] [-]

, 2012-10-24 09:36, pirms 12 gadiem
Tiesāšana bija draņķīga, bet jāpiekrīt, ka uz abām pusēm, atskaitot epizodes kurās bija iesaistīts Malkins.. tur nu gan pārlieku liels respekts bija. Gan Meijam deva par neko, gan arī Malkinam vnk nedeva, līdz beigās jau vienu ķeksītim nācās nosvilpt.

     [+] [-]

, 2012-10-24 19:40, pirms 12 gadiem
Matuli Matuli ... smējos kā kutināts. Normāli fani nečīkst par to, ka tiesneši vnk vilkuši magņitku, bet par to, ka Magņitku reāli nenoraidīja par pārkāpumiem, Malkinam tīrus trīs sodus neiedeva, nemaz nerunajot par citiem gadījumiem, tā nav čīkstēšana, ja divās identiskās epizodēs, mums sodu piešķir, bet Magņitkai par identisku momentu - sodu nedodo! Čīkstēšana būtu tad, ja Magņitkai nebūtu pārkāpumu, taču tādi bija un pieņemtie lēmumi bija ar vienas epizodes divejādu traktējumu.

Lūk tāpēc ņaudēšana jau ir šis raksts ! Sodimūsējiem bija, bet jautājums paliek, kāpēc Malkinam ir kkāda izredzēta status, ka viņs var noteikumus pārkāpt, bet soda nav? Un galu galā Matuli, ja Karla sods ir idiotisks, tad izskaidro (ja jau tiesneši neko nenorok), kapēc Ovi par līdzīgu gadījumu tika sveikā... ?

Dubulta morāle nekad nav laba lieta .

  -1 [+] [-]

, 2012-10-24 19:44, pirms 12 gadiem
domiigais rakstīja: Jā, Malkins var atļauties esot uz rezervistu soliņa pateikt ko domā galv. tiesnesim jo viņš ir Malkins... Vismaigākais no teiktā bija pasūtīšana uz 3 burtiem un ko tiesnesis? Pagriezās un aizslidoja. Pēc tam kaut ko runāt par tiesnešiem? Sēdēju aiz MM soliņa un tas tika izbļauts tādā skaļumā ka nedzirdēt varēja tikai tiesnesis...
Tev jāsaprot, ka J.M. to neņem vērā tiesneši ir enģeļi...intresanti, kas būtu, ja mūsējie tā atļautos uz tiesnesi pateikt . Neko darīt, ir jau žurnālisti, kuri spēles laika guļ un šo to neredz

     [+] [-]

, 2012-10-24 21:53, pirms 12 gadiem
Aizejat uz Latvijas futbola 1.ligu un sapratīsiet ,kas ir necienīt tiesnesi...

     [+] [-]

, 2012-10-25 08:34, pirms 12 gadiem
Arī pret Traktoru tiesāšana bija tendencioza. Odiņš netiesā rīdzinieku spēles , bet pret maskavas komandām mūs tiesā maskavieši!!! Starp citu arī citās redzētajās spēlēs tiesneši respektē krievu megazvaiznes un tas līgai godu nedara. Protams arī mums bija vairākums...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja