Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Gribat medaļas? Neieguldiet naudu hokejā...

Gribat medaļas? Neieguldiet naudu hokejā...
Ulla Zirne (pa labi) uz jaunatnes olimpisko spēļu goda pjedestāla.
Foto: REUTERS/Scanpix

Svētdien beidzās pirmās jaunatnes olimpiskās spēles ziemas sporta veidos. Latvijas jaunie sportisti paši norādīja, kuri sporta veidi valstī ir atbalstāmi, proti, tie, kuri ir saistīti ar Siguldas ledus reni.

Deviņas dienas Austrijas ziemas sporta centrā Insbrukā lielā mērā apliecināja to, ko mēs jau zinām – Latvijas sportistu labklājība ziemas sporta veidos atkarīga no prasmes izmantot Siguldas Bobsleja un kamaniņu trasi. Protams, tā prasās pēc uzlabojumiem vai treknākos gados pat jaunas trases būvi, taču par tās lietderību liecina gan skeletonistu, bobslejistu un kamaniņu braucēju izcīnītās medaļas dažāda ranga sacensībās, gan fakts, ka tikai šo sporta veidu pārstāvjiem līdz šim neatkarīgās Latvijas sporta vēsturē ziemā izdevies tikt pie medaļām katra sportista sapņu sacensībās – olimpiskajās spēlēs. Tāpēc tas, ka arī Insbrukā divas no trim medaļām jāliek Siguldas trases produkcijas kausā, ir likumsakarīgi. Zelts individuālo hokeja elementu izpildē ir mazliet no citas operas, jo šādas disciplīnas olimpiskajās spēlēs pieaugušajiem nav. Īstenībā jau vajadzēja būt trim Siguldā ražotām medaļām, taču kļūda izšķirošajā braucienā trases vidusdaļā liedza puišiem medaļu bobslejā...
Tāpēc tiem, kuri ar Siguldas trasi kā morāli novecojušu objektu gribētu redzēt izrīkojoties līdzīgi kā ar Skrundas lokatoru, ir jāpiedāvā citi varianti, kā nopelnīt medaļas distanču un kalnu slēpošanā, biatlonā, snovbordā, hokejā, kērlingā un citos ziemas sporta veidos. Cik grūti to izdarīt bez attiecīgām sporta bāzēm, pirms gadiem desmit rādīja kaut vai Latvijas treka riteņbraucēju cīņa ar vējdzirnavām, gandrīz visu gadu pavadot ārzemēs. Kamēr šādu priekšlikumu nav, izmantojam to, kas mums ir, un turpinām izbrīnīt pasauli ar mazas valsts lielām medaļām.

Ar katru gadu kaut kriksītis Siguldas trasei tiek piemests klāt, bet modernam sporta centram būtu nepieciešama slēgtā halle ar 100 metru skrejceļu un smagatlētikas zāli. Nebūtu slikti, ja turpat būtu arī peldbaseins. Tam visam nepieciešami apmēram 3,4 miljoni latu. Ja tas ir daudz un trases tāme gadā uzrāda zaudējumus, jāatceras, ka to iecienījuši Krievijas sportisti un ka viņi, kā arī dažādu sacensību dalībnieki gadā nodrošina Siguldai vienu miljonu latu lielus ieņēmumus, kas gandrīz trīsreiz pārsniedz mīnusus trases apsaimniekošanā. Vēl apmēram pusotra miljona latu nepieciešams, lai savu laiku nokalpojušos saules sargus trasē aizklātu ar šodienas prasībām atbilstošiem, uzlabotu skaņu, piestrādātu pie starta estakādes. Zinot, kāda ir apkalpošanas kultūra Krievijā un kaimiņvalstī ārzemju komandējumos (arī uz Latviju) piešķiramās dienas naudas, riskēšu apgalvot, ka krievi brauks uz Latviju arī tad, kad viņiem mājās pēc svaigi uzklātas lakas smaržos olimpiskā ledus trase Sočos.

Tāpat riskēšu aicināt noteikt prioritātes sporta veidu atbalstīšanā Latvijā, ziemā tur iekļaujot skeletonu, bobsleju un kamaniņu sportu, bet pārējo sporta veidu pārstāvjus atbalstot iespēju robežās. Arī hokeju, ieguldījumus kurā autors sava mūža laikā visticamāk nekad nesagaidīs atspoguļojamies medaļās lielajās sacensībās un ieguldījumi kurā valsts līmenī noteikti ir lielāki kā tajā pašā Siguldas Bobsleja un kamaniņu trasē. Bet kā tad Vasiļonoks, kurš ieguva zeltu Insbrukā hokeja elementu izpildē? Malacis puika, jo izmantoja viņam doto iespēju, taču jāatceras dažas lietas.

Pirmkārt, elementi vēl nav hokeja spēlēšana. Otrkārt, lai spēlētu hokeju, nepieciešama vesela komanda tādu elementu izpildītāju. Treškārt, latvietis pēc dabas ir vienpatis, domātājs, tehnikas slīpētājs, individuālists ar visām no tā izrietošām sekām. Tāpēc krietni biežāk tieši individuālajos sporta veidos mūsējie ir guvuši panākumus. Komandu sporta veidos pietiek kādam atmest ar roku, un spēle jau zaudēta. Ceturtkārt, Latvijas cilvēku resursi, pat ņemot vērā uz ārzemēm strādāt aizbraukušos un viņu pēctečus, ir pārāk mazi, lai nolasītu kaut desmit spēkos līdzīgus augstas klases hokejistus (basketbolistus, volejbolistus, futbolistus), nemaz nerunājot par hokejam nepieciešamajiem divdesmit. Piektkārt, ieguldījumi hokejā, ko uz saviem spēkiem nes vecāki, bieži nav vērti tā rezultāta, kas galu galā no jaunā ozoliņa, irbes vai skrastiņa sanāk. Tad jau labāk bērnu sūtīt peldēt, nodarboties ar vieglatlētiku vai braukt ar riteni. Sestkārt, jā hokeja prestižs Latvijā ir daudz lielāks kā kaut vai nosauktajiem trim renes šļūcēju sporta veidiem, un lielajos mačos Siguldā vairāk par uz vienas rokas skaitāmām valsts prominencēm nav vērojamas, kamēr ap „Arēnu Rīga” spieto dažāda kalibra ietekmīgi ļaudis. Tomēr, ja jāsalīdzina, vai latvietim ir lielākas izredzes izcīnīt Stenlija kausu (par pasaules čempionātiem un olimpiskajām spēlēm aizmirstam!), vai kļūt par pasaules čempionu skeletonā, bobslejā vai kamaniņu sportā, es atdotu priekšroku otrajam variantam. Vienkārši konkurence tur ir daudz mazāka, kaut gan, tikai zobus bakstot un ar diviem pirkstiem kamanas iestumjot, pie medaļas netikt tāpat.

Bet kā tad ar hokeju? Visu cieņu labākajiem Latvijas hokejistiem, bet nav mums viņu tik daudz... Cik spēlē NHL? Cik ir izcīnījuši Stenlija vai kaut Gagarina kausu? Tā ir aizraujoša spēle, kurā Latvija veiksmīgā dienā ir spējīga pakutināt nervus jebkuram grandam, bet neveiksmīgā – zaudēt jebkuram par pastarīti nosauktam pretiniekam. Vienu spēli mēs varam uzvarēt. Par to mēs pamatoti ceļam hokejistus debesīs. Tomēr visam turnīram ir par knapu... Gribētos redzēt, kā „Dinamo Rīga” tur virs galvas Gagarina kausu un vai vismaz kādreiz piepilda kluba vadības iepriekšējā sezonā komandai izvirzīto uzdevumu – iekļūt Gagarina kausa finālā (vispār jau tāds lūzerisma paraugs – kāpēc iekļūt, nevis vinnēt!), taču esmu reālists un piekrītu divkārtējam olimpiskajam čempionam krievam Jevgeņijam izminam, ka pirmo kārtu dinamieši var sacūkot jebkurai komandai, tomēr kam lielākam nepieciešams vairāk meistarības. Gribētos kļūdīties.

Atgriežoties pie jauniešiem Insbrukā, vēl viens pierādījums, ka neesam lielvalsts hokejā, bija tas, ka mūsu nebija starp hokeja turnīra dalībniekiem. Savukārt no citiem potenciālajiem prioritāšu sporta veidiem Insbrukā iepriecināja un personīgi mani pārsteidza kalnu slēpotāji. Protams, daudzu favorītu izstāšanās un mūsējo nobraukšana līdz galam veicināja augstās vietas (divas 13. vietas Zvejniekam un 16. vieta Āboltiņai), taču iekļūšana otrajā desmitā disciplīnās, kurās piedalās vairāk par 60 sportistiem, jau vien ir ko vērta. Taču ir viens „bet” – Latvija nav Šveice, Austrija vai Itālija, un kalnu Latvijā nav principā. Lai viens sportists izsistos šajā sporta veidā, jāiegulda ne tikai lieli, bet ļoti lieli līdzekļi, tāpat kā tenisā. Un nedomāju, ka tai jābūt valsts prioritātei – eksportēt dolārus un eiro potenciālo talantu apmācībai.

Savukārt slēpotāji un biatlonisti... Biatlona saimniecība ir nolaista blakus „Titānikam”, un atšķirībā no kuģa vraka šobrīd neredzu spēku, kas to varētu izcelt no bezdibeņa. Protams, biatlonisti spirināsies (paldies arī pieaugušo izlases galvenajam trenerim Intaram Berkulim par finansiālo atbalstu), taču visiem nepietiks. Jānāk panākumiem, tad varbūt radīsies jauni atbalstītāji. Tāpēc nav brīnums, ka biatlonisti Insbrukā cīnījās pa pēdējo piecinieku – kā vari trenēties, tā vari startēt.

Slēpotāji? Atsevišķi cerību asni parādās laiku pa laikam, taču arī te ir laika apstākļu un naudas problēmas. Ja Siguldas ledus trasi iekurbulē oktobra beigās, novembra sākumā, bet mākslīgā ledus starta estakādi varbūt par mēnešiem diviem ātrāk, tad slēpošanai (īpaši tehnikas izkopšanai) nepieciešams sniegs. Ja līdz janvāra vidum šogad nestrādāja pat sniega lielgabali kalnu slēpošanas centros Latvijā, jo bija pārāk silts un dabīgā sniega nebija, slēpotājiem jāpaliek gribot... Ja daudz līdzekļu, varētu jau mētāties apkārt pa ārzemēm, kur sniegs atrodams, tomēr līdz skolas beigšanai septiņus, astoņus mēnešus gadā tas nav iespējams. Komiski, ka tieši slēpošana no ziemas sporta veidiem būtu veselīgākā nodarbe bērniem un jauniešiem, kaut gan par panākumiem jāaizmirst. Tomēr tā atšķirībā no prioritāro sporta veidu valstī noteikšanas būs pirmām kārtām vecāku prioritāte, kur bērnu sūtīt.

No sporta veidiem, kuros Latvija nebija pārstāvēta Austrijā, nākotni redzu kērlingam. Šajā sporta veidā liela loma ir pieredzei, kuras mūsu spēlētājiem pagaidām ir pamaz. Frīstails, daiļslidošana, ziemeļu divcīņa, snovbords, tramplīnlēkšana un ātrslidošana atkrīt dārdzības, treniņapstākļu un treneru trūkuma dēļ, iespējas atrodot vien šorttrekam, jo halles mums ir saceltas un Haralda Silova piemērs liecina, ka tas var būt tramplīns arī ātrslidošanai.

Īsi sakot jeb vienā teikumā pārvārot raksta būtību, funkcionāriem ir lieliskas iespējas nospraust prioritātes kaut vai iesākumā ziemas sporta veidos. Ņemot klāt panākumus pasaules un Eiropas čempionātos un olimpiskajās spēlēs pieaugušajiem un atmetot emocijas un sentimentu. No viena banāna vesela ģimene paēdusi vienalga nebūs. Ja valsts sporta vadība, olimpisko spēļu gadījumā – Latvijas Olimpiskā komiteja grib medaļas četrgades svarīgākajos mačos, tai jāizvēlas par labu Siguldas trasē kultivētajiem sporta veidiem, ja tai rūp jaunās paaudzes veselība, līdzekļi ziemā jāatvēl slēpošanai, bet vasarā – vieglatlētikai, peldēšanai un riteņbraukšanai. Un zobi būs savās vietās.

P.s. Man pašam arī patīk pacilāt hokeja nūju, tomēr tādu, kam tas patīk, ir pilna Krievija, Kanāda, Čehija, Zviedrija un Somija. Savukārt tādu, kam patīk pacilāt skeletonu, kamanas vai bobi, ir pilna tikai Vācija. Citās valstīs pārsvarā jukušo ir tikpat daudz (maz) kā Latvijā. Un amatieri šī vārda pozitīvajā nozīmē, Latvijas jaunie sportisti Insbrukā parādīja, kas no tā iznāk.

P.s.2. Ne vienmēr tas, ko mēs saprotam ar prātu, ir īstenojams ar sirdi...

     [+] [-]

, 2012-01-24 10:09, pirms 13 gadiem
totaals sviests))

  +3 [+] [-]

, 2012-01-24 10:14, pirms 13 gadiem
Var jau galdiņu urbt, kur tas plānāks un priecāties par pāris nopietni konkurējošu valstu strīdiņā nopelnītām medaļām. Hokejā un tajā pašā biatlonā dēlis ir biezāks, urbt ir grūtāk un kāds varbūt izurbs dziļāk, daudz dziļāk par mūsējiem, bet goda tur vienalga vairāk, pat ja nestāvi pašā augšā...

  -1 [+] [-]

, 2012-01-24 10:15, pirms 13 gadiem
Pilnībā piekrītu. Tas mežonīgais hokeja (Tfu Dinamo) mārketings ir pieriebies. It kā nekā cita nebūtu. Šie individuālie panākumi nav daudz, bet spēj retu reizi ļoti iepriecināt un motivēt.

  +1 [+] [-]

, 2012-01-24 10:18, pirms 13 gadiem
TL;DR

  +6 [+] [-]

, 2012-01-24 10:19, pirms 13 gadiem
Pēc ši teksta sapritams, ka autors gribētu būt pirmais ciemā, nevis būt (censties būt) pilsētā neatkarīgi no ieņemtās vietas. Vai uzvara skeletonā, kamaniņās, kērlīngā dos lielu atpazīstamību valstiskā ziņā. Nē.
Kaut vai viens hokejists NHL ( Daugaviņš) nākotnē iespējams Girgensons, Latvijai dos lielāku atpazīstamību nekā medaļa vienā no manis iepriekš minētajiem sporta veidiem. varu piekrist mēs nespēsim hokejā arī futbolā būt vienā līmenī ar lielajiem. Tas ir daudz, ka mēs tur esam. Tikai tuvredzīgs var pateikt pietiek ar HOkeju, vasarā arī tad laikam leikam pie malas futbolu, bet attīstam ķādu mazāk populāru sporta veidu. Ko tas dos latvijai, neko. Mēs pazustu no lielā sporta skatuves un viss.
Sporta veidi, kā kērlings atļaušos teikt arī skeletons, kamaniņas interesē šauram cilvēku lokam.

  +2 [+] [-]

, 2012-01-24 10:20, pirms 13 gadiem
Nebrauc auzās, hokejs ir Kings, un tas nav apspriežāms! Par to, ka ir jākultivē Siguldas sporta veidi es piekrītu, jo trase ir, tatad vajag, bet nekad nepiekritīšu, ka dod, vai dos naudu , piemēram, slēpotājiem, jo viņi slēpo tikpat "ātri" kā nēģeri, kauns un negods!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2012-01-24 10:32, pirms 13 gadiem
Tā tomēr ir baigā izšķiršanās - valstiski noteikt pāris prioritātes sportā. Reti kam tas ir izdevies, taču piemēri nav tālu jāmeklē. Tai pašā laikā ir skaidrs, lai arī kas tiktu izvēlēts - būtu rinda neapmierināto un bļāvēju. Sabiedrība vienkārši nav šādam lēmumam gatava.

Man personīgi šķiet, ka vēl smagāka ir izvēle starp augstu sasniegumu sportu un masu un jaunatnes sportu. Kas labāk? Sarežģīti vai pat neiespējami mērāma valsts atpazīstamība (un kas no tā pa lielam?) vai veselīgi cilvēki? Pasmaga izvēle.

  -1 [+] [-]

, 2012-01-24 10:39, pirms 13 gadiem
Tieši otrādi - ir jāiegulda līdzekļi, jo ir atdeve. Nu hokejā vēl mazāk, bet futbolā, basketbolā, florbolā, volejbolā atdeves nav un nebūs... nu nekad mēs nebūsim pasaules top 6niekā... es domāju, ka Latvija kā valsts drīzāk pazudīs no zemes virsas, nekā mēs iekļūsim 6niekā futbolā vai tai pat basketbolā...
tādēļ, domāju, ka naudu var arī novirzīt uz ziemas sportu, kā arī vieglatlētiku (kas ir vissvarīgākā disciplīna sportā), jo šeit ir iespējami rezultāti.
tas, ka mums patīk hokejs un tas sniedz mums reizi 5gadē arī kādu brīnumu, nenozīmē, ka pateisībā mēs tur kaut ko kādreiz sasniegsim... par kamaniņām, bobsleju un skeletonu nebūtu tik pārliecināts...
liels pozitīvs atzinums autoram par viedokli!

  +1 [+] [-]

, 2012-01-24 10:43, pirms 13 gadiem
Tā rīkojās igauņi un ar minimāliem tēriņiem gūst malsimālu rezultātu. Mē savukārt esam krāniņu garinātāju nācija kurai brīžiem piemīt nepamatota lielimānija un nespēja loģiski domāt.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2012-01-24 11:12, pirms 13 gadiem
Taisnība autoram ir tajā, ka Latvijai nav tik daudz cilvēkresursu, lai uzaudzinātu labus atlētus komandu sportā (hokejs, basis) un vēl individuālajos. Medaļas kamanās, bobos, skeletonā ir ok, bet no skatītāja viedokļa ir tā - ka tu cieties cieties, gaidi un tad...minūte un viss ir beidzies...vai nu ir vai nu nav. Komandu veidos ir citādi. Stundu, divas, trīs tu sēdi un ceri...Teiksim tā, komandu sporta veidi ir tādi kā teātra izrādes, kino, bet arī tas ir vajadzīgs. Ja par hoķi. Proatams, ka kamēr krievi dod naudu un ir Dinamo, tad viss it kā šķiet ir čikeniekā, kaut gan patiesībā ne tuvu tā nav. Paskatamies uz U-20. Nu un tad vēl iedomājamies kas būs, ja KHLā izdomātu ka nafig, pietiek, jāsāk komandām pašām pelnīt kā NHL. Ar to tad arī viss beigtos. Cenas visam kā aizokeānā, bet ar Čehovas pirktspēju nekur tālu netiks. Nu kaut tā. Vai būs kādreiz Latvijai panākumi hokejā (medaļas)? Domāju, ka pie patrreizējā "rasklada" nekad.

     [+] [-]

, 2012-01-24 11:16, pirms 13 gadiem
No sporta veidiem, kuros Latvija nebija pārstāvēta Austrijā, nākotni redzu kērlingam. Šajā sporta veidā liela loma ir pieredzei, kuras mūsu spēlētājiem pagaidām ir pamaz.

Ja atmiņa neviļ, mūsu pieaugušo izlasēm ir labaki panākumi kā igauņiem kērlingā. Igauņu jaunieši startēja šajā Olimpiādē. Varbūt var papētīt, kur un vai mēs atpaliekam, ka šāda situācija veidojas. Vai mums kērlingā ir jauniešu vecuma spēlētāji?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2012-01-24 11:35, pirms 13 gadiem
Hokejaa mums ir nakotne, ja kaads domaa, ka naakotnee viss balstisies tikai uz Dinamo, tad varu pateikt, ka nesen EBEL(Austrijas labaka liga) kaa leģionaars debiteejis 17 gadus vecs hokejists(un vinu nemaz neskaita pie sava gada liideriem).

  +1 [+] [-]

, 2012-01-24 12:02, pirms 13 gadiem
Šobrīd Latvijā ir ideāli apstākļi augstu rezultātu sasniegšanai hokejā. 1) gandrīz visa izlase spēlē vienā klubā; 2) ir laba jaunā maiņa; 3) entuziasms ir milzīgs - bērnu grupas ir pārpildītas. Turklāt, tas viss bez valsts atbalsta - Halles uztur lielākoties amatieru komandas, bērnu un jauniešu treniņus apmaksā vecāki (ar dažiem izņēmumiem piemet pašvaldības). Pēc Lipmana teiktā 90K LVL gadā no valsts hokeja federācijai ir piliens jūrā no naudas, kas tajā tiek ieguldīta, tā kā par valsts atbalstu hokejam Latvijā vispār nevar runāt - viņa vienkārši nav.

     [+] [-]

, 2012-01-24 13:00, pirms 13 gadiem
Jau pats virsraksts ir kaut kāds netāds... Piecklasnieka līmenī..

  +2 [+] [-]

, 2012-01-24 13:18, pirms 13 gadiem
Viss garais raksts tikai kā atbilde uz vienu savu jautājumu "Vai gribat medaļas?"

Tur jau tā lieta, ka plikas medaļas nav nodefināts kā valsts/tautas mērķis sportā. Es arī labāk redzu kādu komandu kautvai vienkārši piedalāmies augstākā līmeņa turnīrā prestižā sporta veidā nekā medaļu absolūti nepopulārā veidā.

Virzīt naudu skeletonam?? Hallo - mums ir DIVI skeletonisti. Ok iedalām 100 tk vairāk - man nav žēl. Bet tas ir īslaicīgi. pāris gadi - kas bija pirms tam, kas būs pēc tam?

Tāpēc tomēr ar valsts naudu jāatbalsta tas, kas interesē valsts iedzīvotājiem - ja bērni grib trenēties hokejā, futbolā vai dambetē - tad tur arī pamatā jāvirza nauda. Ja kāds fanāts izsitās savā sporta veidā līdz topam - ok tad papildus atbalsts kā augstu sasniegumu sportam.

     [+] [-]

, 2012-01-24 13:20, pirms 13 gadiem
PS - "..Vēl apmēram pusotra miljona latu nepieciešams, lai savu laiku nokalpojušos saules sargus trasē aizklātu ar šodienas prasībām atbilstošiem.."

Oho - tiem sargiem tiešām jābūt no zelta??!

     [+] [-]

, 2012-01-24 13:28, pirms 13 gadiem
Nevar nosķirt sportiskos panākumus no populirātes, fanošanas, līdzjušanas. Par ko ir vismaz 70% rakstu SC? Hokejs, basketbols. Cilvēkiem tas interesē, par to ir ažotāža. Cilvēki arī paši ar šiem sporta veidiem nodarbojas, ir dažādas amatieru līgas. Nu un ko darīsim, autoraprāt, likvidēsim atbalstu sportaspēlēm, un priecāsimies, reizi gadā neklātienē, ka kāds rene šļūcējs, varbūt, izcīnīs kādu medaļu un, iespējams, rezi sezonā redzēsim sacensības dzīvajā Siguldā, lūrot trasē caur modernu saulesargu šķirbām....

  +1 [+] [-]

, 2012-01-24 13:38, pirms 13 gadiem
Iznīcināt kautko jau ir viegli. Atdzīvināt ir grūtāk. Volejbolu jau juku laikos, pa lielām nolaidām. Bija iestrādnes un panākumi, PSRS čempionātā Radiotehniķis un Aurora bija top komandas, bija treneri un spēlētāji, taču valstiskā līmenī nebija intereses un viss beidzās ar to, ka mums tagad sieviešu volejbola izlase milzu pūlēm jāatjauno pēc padsmit gadiem.... Manuprāt, ir labāk rast iespēju simtiem bērnu nodarboties ar basketbolu, futbolu, volejbolu u.t.t., nevis tikai trases direktora dēliem ar skeletonu....

  +1 [+] [-]

, 2012-01-24 13:54, pirms 13 gadiem
agrism rakstīja: Šobrīd Latvijā ir ideāli apstākļi augstu rezultātu sasniegšanai hokejā. 1) gandrīz visa izlase spēlē vienā klubā; 2) ir laba jaunā maiņa; 3) entuziasms ir milzīgs - bērnu grupas ir pārpildītas. Turklāt, tas viss bez valsts atbalsta - Halles uztur lielākoties amatieru komandas, bērnu un jauniešu treniņus apmaksā vecāki (ar dažiem izņēmumiem piemet pašvaldības). Pēc Lipmana teiktā 90K LVL gadā no valsts hokeja federācijai ir piliens jūrā no naudas, kas tajā tiek ieguldīta, tā kā par valsts atbalstu hokejam Latvijā vispār nevar runāt - viņa vienkārši nav.
Sviests.
Kur ir teikts, ka visu izlases spēlētāju koncentrēšana vienā komandā ir plus? Ja vel šo komandu trenētu tas pats treneris, kas trenē izlasi.
Kuri ir tie labie no jaunās maiņas?
Vai tik labi pārzini LHF budžetu, un tā pielietojumu,ka vari pavisam droši apgalvot,ka nav valsts finansējums hokejam?

  +2 [+] [-]

, 2012-01-24 14:23, pirms 13 gadiem
un tagad padomājam , kur un kad LV hokejisti vinnēja RUS hokejistus , un tajā pat laikā mēģinam atcerēties kur un kad Rubenis dabuja medaļu

  +2 [+] [-]

, 2012-01-24 14:40, pirms 13 gadiem
Tie, kas piekrīt šiem, uz hokeju noteikti ir uz ''jūs''. Man daudz lielāku prieku sagādā kāda uzvara pār hokeja lielvalsti čempionātā vai olimpiādē nekā bobsleja, skeletona, svarcelšanas, pat šķēpmešanas medaļas. Toreiz, kad Latvija bullīšos uzvarēja Zviedriju, tas bija viens no maniem labākajiem vakariem dzīvē. Atdots ļoti daudz nervu, spēles gaitā izdzerts daudz ūdens un ne tikai, beigās jau šķietami bezcerīga situācija, kad pēkšņi viss mainās un ir uzvara... Sajūtas nav vārdos aprakstāmas, to nakti es kārtīgi nemaz pagulēt nevarēju, pat pie TV ekrāniem emocijas mutuļoja vairākas stundas pēc spēles. Kā sapnis.

Medaļa bobslejā? Jā, prieks, puiši malači, bet pēc dažām minūtēm tas prieks pazūd. Hokejs vieno, ir tā kopības sajūta, ka tā ir komanda, lai kāda, bet komanda, nevis kāds/i invididuāļi, kuri pirmām kārtām to dara sevis pēc. Kaut vai padomāsim tā - Latvija uzvar Kanādu hokejā bullīšos, latvijas bobslejisti izcīna medaļu olimpiādē. Kurā gadījumā vairumam cilvēku sejas izteiksmē būs wow, un kurā tikai oh, great? Domāju, nav īpaši sarežģīti iztēloties popularitāti.

  -1 [+] [-]

, 2012-01-24 16:29, pirms 13 gadiem
P.s.2. ???
Vai ar to ir domāts Play Station 2 ???

Dainis Āzens man nepatīk.

  +2 [+] [-]

, 2012-01-24 17:43, pirms 13 gadiem
Nevajag pārspīlēt ,ka pateicoties hokejam Latvija ir ļoti atpazīstama. Daudz lielāku atpazīstamību Latvija ieguva pateicoties futbolam ,izcīnot ceļazīmi uz EČ finālturnīru,jo futbola popularitāte pasaulē nav salīdzinājuma ar hokeju.Tāpat vasaras OS medaļnieki arī ļoti palīdz popularizēt Latviju,jo piemēram ziemas OS reitingos stipri atpaliek no vasaras OS.

  +3 [+] [-]

, 2012-01-24 17:49, pirms 13 gadiem
No autora puses neliels uzbrauciens hokejam.Cik medaļu,cik spēlētāju NHL.....? Mēģināšu atbildēt.Ķīna.Milijards iedzīvotāju.Katrās OS spainis medaļu.Bet ja vidusmēra līdzjutējam vaicā:,,Kādus ķīniešu sportistus zini?" Atbilde būs- Jao Mins ! Turpinājumā būs neveikla stostīšanās,lai arī izcilnieku netrūkst.Jāpiebilst,ka basī šķībačiem panākumi ........paši zināt kādi.

     [+] [-]

, 2012-01-24 22:51, pirms 13 gadiem
Olympus7 rakstīja: Tie, kas piekrīt šiem, uz hokeju noteikti ir uz ''jūs''. Man daudz lielāku prieku sagādā kāda uzvara pār hokeja lielvalsti čempionātā vai olimpiādē nekā bobsleja, skeletona, svarcelšanas, pat šķēpmešanas medaļas. Toreiz, kad Latvija bullīšos uzvarēja Zviedriju, tas bija viens no maniem labākajiem vakariem dzīvē. Atdots ļoti daudz nervu, spēles gaitā izdzerts daudz ūdens un ne tikai, beigās jau šķietami bezcerīga situācija, kad pēkšņi viss mainās un ir uzvara... Sajūtas nav vārdos aprakstāmas, to nakti es kārtīgi nemaz pagulēt nevarēju, pat pie TV ekrāniem emocijas mutuļoja vairākas stundas pēc spēles. Kā sapnis.

Medaļa bobslejā? Jā, prieks, puiši malači, bet pēc dažām minūtēm tas prieks pazūd. Hokejs vieno, ir tā kopības sajūta, ka tā ir komanda, lai kāda, bet komanda, nevis kāds/i invididuāļi, kuri pirmām kārtām to dara sevis pēc. Kaut vai padomāsim tā - Latvija uzvar Kanādu hokejā bullīšos, latvijas bobslejisti izcīna medaļu olimpiādē. Kurā gadījumā vairumam cilvēku sejas izteiksmē būs wow, un kurā tikai oh, great? Domāju, nav īpaši sarežģīti iztēloties popularitāti.
tieši tā ir, hokejs ir atpazīstams visā pasaulē. tādas uzvaras kādas ir bijušas un tikai būs dod lielu atpazīstamību. uzvaras pret Krieviju, tevis minētā uzvara pret Zviedriju, Dinamo uzvaras pret SKA, MVD...
liela daļa iedzīvotāju jūt līdzi hokejam, pazīstu meitenes kam sports neinteresē, bet ar kādu aizrautību skatās Dinamo spēles un čempionātu.
Tā tak ir masu psihoze un atpazīstamība pasaules mērogā. Cik daudz cilvēki zin, kas ir Ozo un cik daudz kas ir Martins Dukurs? pajautājiet paši sev kas šaubās.
p.s. joprojām atceros kā pēc uzvaras pret Zviedriju, kojās barā pie viena ne tā lielākā TV dziedājām līdzi himnu...

  +1 [+] [-]

, 2012-01-25 01:22, pirms 13 gadiem
Pirmajai daļai var piekrist - skeletons, bobslejs un kamaniņas Latvijā valstiskā līmenī ir nepietiekami novērtēti sporta veidi.
Par hokeju gluži nevar piekrist. Nevajadzētu sēt naidu starp šiem diviem sporta veidiem (starp līdzjutējiem). Katram sporta veidam Latvijā ir sava vieta un loma. Tas ka sports mūsu valstī no amatpersonu puses tiek atbalstīts tikai uzvaru gadījumos vai, ja ir iespējams gūt labumu pašiem, ir vispārzināms fakts.
Jāmaina būtu cilvēku domāšana un skats uz sportu vispār.
Vairāk līdzekļu vajadzētu sporta skolām, lai bērni un jaunieši neizaugtu tizli un ar fizioloģiskām vai garīgām nepilnībām.
"Veselā miesā mājo vesels gars" Par sportisku Latviju!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2012-01-25 03:24, pirms 13 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Sviests.
Kur ir teikts, ka visu izlases spēlētāju koncentrēšana vienā komandā ir plus? Ja vel šo komandu trenētu tas pats treneris, kas trenē izlasi.
Kuri ir tie labie no jaunās maiņas?
Vai tik labi pārzini LHF budžetu, un tā pielietojumu,ka vari pavisam droši apgalvot,ka nav valsts finansējums hokejam?
Labi 150K , bet arī tas ir piliens jūrā:

LHF budžets

2011. gada plānotie ieņēmumi

1. Parakstītie līgumi ar sponsoriem par kopējo summu 296 157
2. Apstiprinātie valsts budžeta līdzekļi par kopējo summu 148 855
3. Pārējie ieņēmumi (biedru naudas; transfēri; licences; sadarbības līgumi; reklāmas pakalpojumi utt.) 40 000
Kopā 485 012

Par 1. punktu Tihonova/Jurzinova laiku PSRS izlase ir slikts piemērs?
Peka un Nolans nemaz tik atšķirīgi nav.
Par 2. - Džeriņš, Meija, Cibuļskis, Sotnieks, Bārtulis, Kulda, Daugaviņš, Jekimovs, Roberts Bukarts, Upītis, Bičevskis, Vilkoits, Pelšs, Dobreņkijs, R. Lipsbergs, Jakovļevs, Girgensons utt.