Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

"Nejēga" Tambijevs

Jānis Matulis
Jānis Matulis

"Nejēga" Tambijevs
1995. gadā dzimušais Rihards Bukarts ir šīs U-20 izlases jaunākais spēlētājs.
Foto: dinamoriga.eu

Piektdien pēc 4:0 uzvaras pār Latvijas klubu sastādīto komandu U-20 izlases galvenais treneris Leonīds Tambijevs nosauca to 23 spēlētāju uzvārdus, kas piedalīsies pasaules junioru čempionātā Ufā. Jau pirms spēles bija zināms, ka šī principā ir pārbaude diviem uzbrucējiem, pārējais sastāvs treneriem jau bija zināms.

Ne visus U-20 spēlētājus šogad iznācis laukumā redzēt tik bieži, kā vēlētos. Liepājnieku duetu: Ozoliņš - Kuzmenkovs pārsvarā sportacentrs.com pārraidēs no Liepājas, HK "Rīgas" puikas vai nu Piņķos vai LTV7. Informācija par Amerikā un Kanādā spēlējošo kvintetu pārsvarā no statistikas ailēm.

Un ko mēs piektdienas vakarā Piņķos ieraudzījām? Sākumā diezgan garlaicīgu hokeju, jo līdz pat spēles vidum neviena no komandām nebija dabūjusi ripu pretinieku vārtos. Acīs krita maiņas Jeļisejevs - Kuzmenkovs - Ozoliņš, R. Lipsbergs - Bļugers - Andersons, dažbrīd arī Kulda un Jevpalovs. Uzmanību vairāk pievērsu uzbrucējiem, jo trīs vārtsargi un septiņi aizsargi jau bija skaidri.

Spēles viducī trešajā uzbrucēju trijniekā jauniņais Bukarts (1995.) nomainīja Dašutinu (1993.). Blakus sēdošam kolēģim Zembergam piebakstīju: skaties, tūdaļ būs gols! Un bija arī. Bukarts gan pats neiemeta, taču to izdarīja viņa maiņas partneris Jevpalovs. Dašutins vairāk laukumā neparādījās. Kad pēc spēles man vaicāja, kā izskatījies mūs leģionārs no MVD, neko sakarīgu nevarēju pateikt: Artjoms uz kopējās masas ne ar ko nebija izcēlies. Viņu nomainījušais Bukarts - jā, pretinieku nometnē iesūtītais Kurmis, jā, Dašutins - nē. Ja ar acīm būtu meklējis tikai viņu vien, kā to dara vecāki un draugi, droši vien kaut ko pozitīvu ieraudzītu.

Pēc sastāva publiskošanas, protams, sākās interneta "treneru" pamācības, ka Tambijevam vajadzējis ņemt to un šito, bet tie gan ir lieki! Neņemt Dašutinu un Lavrovu, bet paņemt Kurmi? Nonsenss... Kad kaislības jau bija mazliet pierimušas, "SA+" lasītājs lkrnpk uzdeva viedu jautājumu: "Jautājums Dašutina sakarā - kurš no šiem pirmo 3 maiņu spēlētājiem mums ir sliktāks par Dašutinu: Andersons, Bukarts, Jevpalovs, Kuzmenkovs, Jeļisējevs, Ozoliņš, Lipsbergs, Bļugers, Kulda..."

Pilnīgi pareizi. Neviens. Bet ceturtajā maiņā Tambijevam nevajag metējus, bet gan pretinieku kausētājus, čekerus. Bet viens no MVD uzbrukuma līderiem Dašutins (12 vārti, 8 piespēles) šai lomai neder. Tāpat Tambijevs malā atstāja savējo no HK "Rīga" Lavrovu (3+1), priekšroku dodot Siksnim (4+8), Rancevam (2+6), Kurmim (2+5) un Ševčenko (2+5), kurš vispār nebija 32 kandidātu sarakstā. Tā kā ikdienā viņi spēlē pie Tambijeva, tad skaidrs, ka viņš puikas zina vislabāk un viņiem izlasē būšot jādara tieši tas pats, ko viņi jau darot klubā.

Vienam otram hokeja karsējam var likties: viss taču ir tik vienkārši - izlasē jāņem tie 12 vai 13 uzbrucēji, kas tobrīd ir objektīvi labākie. Taču ko darīt, ja starp viņiem nav neviena centra uzbrucēja vai uzbrucēja, kas prot un māk arī aizsargāties?

Ja Nolanam lielajā izlasē vajag 13 uzbrucējus, tad viss taču ir tik vienkārši! Ņemam tos, kas "Dinamo" iemet - Karsums (10+14), Indrašis (9+9), Džeriņš (6+6), Meija (4+7), Daugaviņš (4+6), Ņiživijs (1+9), Bičevskis (1+4) un Bukarts (1+0). Pieliekam klāt trīs KHL spēlējošos Dārziņu (1+6), Spruktu (3+3) un M. Rēdlihu (2+2), kā arī Jekimovu (10+6) no Somijas, Ķēniņu (2+5) no Šveices un Girgensonu (1+4) no AHL, un lieta darīta. Taču pēc turnīra Francijā Nolans intervijā skaidri un gaiši pateica: "Izlasē ne vienmēr spēlēs paši labākie hokejisti..." Bet tie, kas izlasei ir vajadzīgi.

  +4 [+] [-]

, 2012-12-22 21:43, pirms 12 gadiem
Visu cienju izlases caljiem, bet nevaru piedot LHF nevariibu Zemgusa sakaraa, paskatiijos komandu pieteikumus, un principaa, lai kur arii nespeeletu, sii gada top20 NHL drafts speelees cempii, ir IIHF regulas, kur sakaraa ar junioru cempionaatu, ir jaapakljaujaas jebkurai komandai, jebkuraa cempionaataa, protams iznjemot LHF, tie iespiez asti kaajstarpee.... un pakljaujas visiem.

     [+] [-]

, 2012-12-23 23:44, pirms 12 gadiem
Personīgi, es uzskatu, ka viens no labākajiem sastāviem Latvijas U-20 sastāviem mūsu hokeja vēsturē. Labi, pietrūkst mums Girgensons un Kļaviņš, taču lielā mērā mums ir 4 stabili uzbrucēju virknējumi, labi aizsargu virknējumi un pieklājīgi vārtsargi.
Taču mums ir ļoti nepateicīga grupa, praktiski, cīņa pret Šveici būs izšķirošā un šī ir spēcīga Šveice ar Barčīzī priekšgalā un vēl 18 Šveiciešiem, kur ir spēlējuši NLA.
Novēlu viesu to labāko!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2012-12-24 11:57, pirms 12 gadiem
supreme_d1s, un cik no šiem top20 draftiem spēlē AHL?
Bet par federāciju - nu, uzstātu uz IIHF regulām, nu, pieņemsim, Bufalo kādu tas kratītu, vārdos piekristu, bet Zemgum ultimātu, sak, izvēlies, vai nu vai! Kā rezultātā tas viss gāztos pār jaunieša galvu, kuram nu būtu jāizvēlas, ar ko bojāt attiecības. Tā ka federācija, kaut arī aiz nevarības, tomēr reāli tver situāciju un demonstrē, ka rēķinās arī ar spēlētāju karjerām.

  +1 [+] [-]

, 2012-12-24 12:14, pirms 12 gadiem
Supreme_d1s rakstīja: Visu cienju izlases caljiem, bet nevaru piedot LHF nevariibu Zemgusa sakaraa, paskatiijos komandu pieteikumus, un principaa, lai kur arii nespeeletu, sii gada top20 NHL drafts speelees cempii, ir IIHF regulas, kur sakaraa ar junioru cempionaatu, ir jaapakljaujaas jebkurai komandai, jebkuraa cempionaataa, protams iznjemot LHF, tie iespiez asti kaajstarpee.... un pakljaujas visiem.
NHL, AHL, ECHL - praktiski visas ZA profesionālās līgas nav IIHF pakļautībā, tās nav ne Kanādas, ne ASV Hokeja federāciju sastāvā, līdz ar to spļauj virsū PČ un U-20 vēl vairāk. Tāda ir realitāte.

No Kanādas junioru līgas vai NCAA vienmēr laiž uz U-20 čempionātiem.

  +1 [+] [-]

, 2012-12-24 23:48, pirms 12 gadiem
Jānis Matulis rakstīja: NHL, AHL, ECHL - praktiski visas ZA profesionālās līgas nav IIHF pakļautībā, tās nav ne Kanādas, ne ASV Hokeja federāciju sastāvā, līdz ar to spļauj virsū PČ un U-20 vēl vairāk. Tāda ir realitāte.

No Kanādas junioru līgas vai NCAA vienmēr laiž uz U-20 čempionātiem.
Visu cienu Jaani, bet ar ko tad Zemgus atskjiras, no zviedra Lindholma, vai Ceha Faksa, visi spelee Amerikaa, AHL, OHL? Vinji brauc uz cempi, bet Zemgus "paliidz" rochesterai 4. mainjaa, kraat zaudeejumus. Esmu redzeejis, paaris rochesteras speeles, un skjiet, kad treneris nemaz iisti neuzticas Zemgusam, vinjs tur pa malinju savas 8 minuutes noskrien, tas arii viss.