Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Grib, negrib, nevajag...

Grib, negrib, nevajag...
Miķeļa noturēšana ir neiespējama misija. Bet - varianti ir vienmēr.

Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Rīgas Dinamo pašreizējās vajadzības vajadzētu skatīt mazliet plašākā laika nogrieznī, jo var izrādīties, ka komandai būs pamatotas grūtības ne tikai sagrupēt konkurētspējīgu sastāvu šīs sezonas atlikušajā daļā, bet arī noturēt spēlējošo bariņu kaut kādos rāmjos turpmākajam cēlienam.

Nevar teikt, ka kluba menedžeris Normunds Sējējs par to nedomā – piemēram, iedotie divu gadu līgumi Luseniusam un Šindelam ir tieši ar tādu domu. „Mēs rēķināmies, ka pēc sezonas ar visiem spēlētājiem nevarēsim pagarināt līgumus, tāpēc, komplektējot sastāvu, dažiem jaunajiem piedāvājām divu gadu sadarbību.” Abi minētie nav Rīgai dārgs prieks, taču viņu sniegums laukumā gan varētu būt vērtīgāks. Te gan jāsaprot, ko katrs no viņiem spēj un, ko sagaida treneris. Soms pagaidām augstāk par ceturto maiņu netiek vilkts, Rautakalio pret tautieti izturas salīdzinoši principiāli un, ja godīgi – stingrāk nekā pret pārējiem... Tāpēc, ka Niklass patiešām ir talantīgs, bet līdz šim vairāk to izmantojis, nekā slīpējis. Ar Šindelu ir cits stāsts – viņš komandā nokļuva brīdī, kad bija savainoto lazarete un tika meklēts plāksteris. Divdesmit piecus gadus vecais čehs tobrīd tika saukts par snaiperis, bet – ievilksim elpu... Labāk viņu vērtēsim kā centra pozīcijas spēlētāju un tieši to vēlas uzsvērt arī Sējējs. „Nedomāju, ka nākamgad tirgū kaut kas mainīsies – centri vienmēr būs pieprasīti, bet labi centri- arī vēl dārgi... Tāpēc Šindela un Luseniusa klātbūtne ir attaisnojama. Lai viņi šogad tiek iespēlēti, aprod– pieradīs un lielos darbus varēs parādīt savā otrajā sezonā.” Koncepcija nav slikta. No pašreizējā uzbrucēju sastāva līgums ar Dinamo vismaz uz vēl vienu sezonu ir arī Podziņam un Džeriņam. No aizsargiem tādas garantijas ir tikai Cibuļskim, bet vārtsargu līnijā ar līgumu paliks Jučers. Tādi izskatās Dinamo kauli vai skriemeļi, ap kuriem vajadzēs lipināt jaunās sezonas modeli.

Komandai vajag labu pirmo numuru vārtos, jo diemžēl Kriss Holts ir labs, bet viņš nav pirmais. Pagaidām nekas neliecina, ka amerikānim jaunā loma – būt kā galvenajam vilcējam – ne tikai piestāvētu, bet ir pa spēkam. Jā, ir skaistas epizodes, bet teikt ar pārliecību, ka viņš ir vairāk nekā puse no komandas, kā parasti vērtē meistarīga vārtsarga klātbūtni – nevaram. Nejūtam. Var nojaust, ka Dinamo spēlētāju tirgū šajā sakarā nestāv pie ratiem, jo labi saprot, ka Holts ir trausla garantija. Ko viņi grib? Vispirms jāatzīmē, ka meklēt vajag tieši tagad, jo pavasarī būs citas cenas. Tas Rīgai vienmēr būs degungalā. Tomēr, šādi manevri no menedžmenta puses prasa gan kompetenci, gan tā saukto haļavu (cūceni) – neviens no laba prāta jau no labiem vārtsargiem sezonas vidū neatbrīvojas. Bet ir tādi, kas nevar iespēlēties, citiem ir untumi, vēl kāds vienkārši negrib sēdēt aiz kolēģa muguras. Var būt tā, ka mēs uzminam, bet – varam arī izgāzties, kā jau bijis ar dažiem gadījumiem. Vai Holts paliks, vai viņš būtu jāpatur? Ar muti viņš ir apliecinājis, ka viņu te apmierinot pilnīgi viss. Krustēvs Kaspars Daugaviņš (tieši viņš atvilka lielo lāci uz Latviju) apgalvo, ka Krisam patīk arī nauda, ko viņam šobrīd komanda maksājot – nu, tas runājot par prasībām. Lai gan – maz ticams, ka vārtsargs negribēs vismaz pamēģināt nogaršot citu KHL klubu pīrāgus vai kotletes, kas mierīgi var iedot vismaz trīs reizes vairāk, kā Dinamo maksā Holtam šobrīd. Vai to pašu grib un var Sējējs? Šaubos. Tiesa, tiesības uz Holtu KHL apritē tomēr Rīga saglabās arī pēc šī līguma beigām – ar to jārēķinās. Vārtsargu frontē aktualitātes var uzpeldēt kuru katru brīdi un – jau šīs sezonas laikā.

Aizsardzībā būs jānotur Galviņš ar Sotnieku. Pēc reglamenta, viņi ir ierobežotie brīvie aģenti un, KHL ietvaros, abi bez Dinamo brīvas gribas nemaz citur nevar nokļūt. Guntis iepriekšējo līgumu parakstīja bez lielas kaulēšanās – ātri. Grūti iztēloties, ka šoreiz būs tāpat – pirmkārt, spēlētājam ir ko nolikt uz galda (statistika, spēle), otrkārt, viņam var būt azotē kāda cita Krievijas kluba interese. Tad viss būs Sējēja rokās. Rautakalio redz Galviņu kā vienu no komandas aizsardzības pamatiem, ar spēju veidot uzbrukumu – bet neviens nav teicis, ka Dinamo paliks ar šo pašu treneri... Redzot, kā Galviņš ir saspēlējies ar Krišjāni – abiem vajadzētu līgumus pagarināt. Ja Ozoliņš un Laviņš noliek slidas kaktā, tad citus, ko Sējējs varētu uzrunāt – būs Reķis, Jēkabs Rēdlihs, Andersons. Tiesa, Arvīda gadījumā vēl, iespējams, būtu jāgaida ģimenes lēmums, kas allaž patur prātā savas otrās mājas Vācijā. Bet – var prognozēt, ka aizsardzības līnijā parādās arī pa kādam leģionāram. Piemēram, no Somijas. Vai – mājās no Sibīrijas atgriežas Žora Pujacs. Ozoliņa līguma nauda tiks atbrīvota uzbrukumam, jo tur galva sāpēs vairāk.

Komandai ir viena gandrīz vai neiespējama misija – Miķeļa noturēšana. Ja Rīga viņam piedāvātu tos pašus nosacījumus, ko no AK Bars dabūja Lauris Dārziņš – iespējams, Rēdlihs jaunākais domātu. Vai paliktu? Kā pilnīgi brīvais aģents, viņš var bez kompleksiem piedāvāties visiem. Ja puika rikšos līdz sezonas beigām tādā pašā stilā kā šobrīd, Miķelis no KHL tirgus var izcelt vismaz divas reizes vairāk kā Dārziņš pagājušajā pavasarī. Dinamo to nepacels... Pirmā maiņa, kur bez Miķeļa vēl ir arī Sprukts un Karsums, ir kā krustceles pasakā – vienu nevar, otru negrib, trešais – nav izvēles... Jānim pagājušajā gadā neizdevās gājiens pie citiem tējas galdiem Krievijā, taču – no kļūdām un mēģinājumiem mācās. Sējējs nekaulēsies, jo tam būs domāts Karsums. Mārtiņu ierobežo nolikums, bet spārno – aģents. Pols Teofanus saprot, kāda ir viņa klienta pašreizējā vieta un loma Rīgas uzbrukumā. Var pieņemt, ka Karsums kļūs par nākamās sezonas vislabāk apmaksāto Dinamo hokejistu. Kas tālāk? No šī gada leģionāriem palikt varētu Varjs, divi citi – Lundmarks un Nieminens – bez lieliem variantiem. Šos vajadzēs aizstāt un pielikt klāt vēl vismaz vienu vai divus importus, jo pārpalikumi neiedvesmo. Ankipāns – nez vai turpinās KHL līmenī, Ņiživijs – savainojumu risks, Cipulis – gan paliks. Ar Meiju parakstīs, par Štālu – šaubos. Upītim iedos līgumu. Bukarts? Konkurenci starp jaunajiem un ambiciozajiem noteikti starpsezonā saasinās Jekimovs ar Saulieti, bet šīm kaislībām pagaidām gala iznākums nav prognozējams.

Tomēr Sējējam būs jāizcīna vēl viena kauja, kas saistīta ar komandas komplektāciju. Tas būs Krievijas komandu spiediens, runājot par Rīgas Dinamo spēlētāju statusu. Šeit atkāpei jāatceras Kārļa Skrastiņa stāsts... Daudzi līdzjutēji pamanīja, ka oficiālajā KHL mājas lapā, kur tika nosaukts Jaroslavļas Lokomotiv šīs sezonas sastāvs, pretī latvieša uzvārdam bija Krievijas karogs. Mums šī kļūda likās aizvainojoša, jo – kā var nezināt... Var, var. Bet te nebūs stāsts par nezināšanu. Lokomotiv vadība, parakstot līgumu ar Skrastiņu, meklēja iespēju viņu padabūt zem vietējā spēlētāja mēteļa. Kā zināms, leģionāru skaits Krievijas klubos ir ierobežots, tāpat kā ir ierobežots labu spēlētāju loks. Skrastiņa gadījumā krievi nokārtoja tā, ka viņš tomēr KHL ietvaros atbilstu Krievijas hokejista statusam – proti, ja reiz dzimis Padomju Savienībā (tātad – Krievijas vēsturiskais mantojums), tad... nav ārzemnieks. Rīgas Dinamo tobrīd par šādu akcentu vai interpretāciju galvu nelauzīja, lai gan zināja, ka tas īsti godīgi nav. Bet – Skrastiņam deva iespēju... Cienot, respektējot un mīlot. Tagad Kārļa lietu noliekam malā. Zināms, ka ar līdzīgu domu vēl vasaras laikā dzīvoja vairāki citi Dinamo hokejisti, kurus saucam par jaunajiem un perspektīvajiem, bet dažos gadījumos – ne tik jaunajiem... Viņu galvās arī esot maldījusies ideja par piedzimšanu Padomju Savienībā. Krieviem tas ir atvieglojums, jo nebūtu, piemēram, viens jēdzīgs latviešu hokejists jāuzsēdina uz leģionāru kvotas – ko var izmantot somiem, zviedriem vai čehiem. Tomēr, no Rīgas Dinamo interesēm raugoties – šādu precedentu mūsējie apkaros, nepieļaus un tamlīdzīgi. To sarunā ir apliecinājis arī kluba ģenerālmenedžeris, turklāt – mūsējo rokās esot daža laba argumentu svira. Cik varētu būt tādi latvieši (Latvijas pilsoņi), kas krievus šādā kontekstā varētu interesēt? Nav ne jausmas – ne jau kaudzēm. Bet fakts, ka viens otrs redz šajā iespējā karjeras tālāko risinājumu – jāpatur prātā.

  +2 [+] [-]

, 2011-11-22 10:50, pirms 13 gadiem
No pašreizējā uzbrucēju sastāva līgums ar Dinamo vismaz uz vēl vienu sezonu ir arī Podziņam un Džeriņam.

Arī Bukartam ir līgums uz nākošo sezonu.

  +3 [+] [-]

, 2011-11-22 11:51, pirms 13 gadiem
... lūk, un tāpēc es arī nākamgad pasūtīšu SA.

 +19 [+] [-]

, 2011-11-22 12:12, pirms 13 gadiem
Neturiet Miķeli, arī Karsumu, ja būs varianti - jo vairāk latvieši ārpus Dinamo citos KHL (NHL) klubos, jo labāk. Tā vietā celiet uz augšu jaunos, vietu administratīvajā sistēmā piemeklējiet vecajiem un. par ietaupītajiem līdzekļiem un spēkiem piesaistiet citvalstu vārtsargu (vienu) un pāris virs vidējā līmeņa uzbrucējus.

  +7 [+] [-]

, 2011-11-22 12:16, pirms 13 gadiem
Komandai vajag labu pirmo numuru vārtos, jo diemžēl Kriss Holts ir labs, bet viņš nav pirmais. Pagaidām nekas neliecina, ka amerikānim jaunā loma – būt kā galvenajam vilcējam – ne tikai piestāvētu, bet ir pa spēkam.
...prasīt Holtam būt pirmajam nr. vārtos ir normāli un šo prasību manuprāt viņš pilda tīri normāli, taču - būt galvenajam vilcējam vispār komandā (?) - veči mēs pa daudz gribam !!! Lai šo prasību realizētu ir vajadzīgi daži priekšnoteikumi...piem. ir vajadzīga kustīga, agresīva un ar augstu koncentrēšanās spēju aizsardzība (varbūt vienīgi Galviņš ir kkas līdzīgs, pārējie spēj pildīt tikai šauras f-jas)...
...ar šādu aizsardzību kā mums, Holts atsevišķās spēlēs var taisīt varoņdarbus, bet nevar būt stabils ilgstoši....katra sezona nevar būt kā sprādziens (nedrīkst akcentu likt tikai uz v-sargu, bet gan spēlētājiem (aizsargiem) jāsakārto smadzenes.....ja to nevar izdarīt, tad jāmaina sastāvs (aizsardzība) ....
Ar Holtu ir viss kārtībā !!!

 +13 [+] [-]

, 2011-11-22 13:01, pirms 13 gadiem
"..Tāpēc Šindela un Luseniusa klātbūtne ir attaisnojama. Lai viņi šogad tiek iespēlēti, aprod– pieradīs un lielos darbus varēs parādīt savā otrajā sezonā.."

nesaprotu, tādu greznību neatļaujas pat pret saviem jaunajiem kas varētu būt komandas nākotne turpmākajos gados, bet te pret leģionāriem jau normālos gados .. drīzāk tos uz Liepāju kādu nedēļu.

pēdējo rindkopu nesapratu. tehniski kā latviešus uztaisīt par krieviem?

  +4 [+] [-]

, 2011-11-22 13:11, pirms 13 gadiem
tapirs19 rakstīja: Komandai vajag labu pirmo numuru vārtos, jo diemžēl Kriss Holts ir labs, bet viņš nav pirmais. Pagaidām nekas neliecina, ka amerikānim jaunā loma – būt kā galvenajam vilcējam – ne tikai piestāvētu, bet ir pa spēkam.
...prasīt Holtam būt pirmajam nr. vārtos ir normāli un šo prasību manuprāt viņš pilda tīri normāli, taču - būt galvenajam vilcējam vispār komandā (?) - veči mēs pa daudz gribam !!! Lai šo prasību realizētu ir vajadzīgi daži priekšnoteikumi...piem. ir vajadzīga kustīga, agresīva un ar augstu koncentrēšanās spēju aizsardzība (varbūt vienīgi Galviņš ir kkas līdzīgs, pārējie spēj pildīt tikai šauras f-jas)...
...ar šādu aizsardzību kā mums, Holts atsevišķās spēlēs var taisīt varoņdarbus, bet nevar būt stabils ilgstoši....katra sezona nevar būt kā sprādziens (nedrīkst akcentu likt tikai uz v-sargu, bet gan spēlētājiem (aizsargiem) jāsakārto smadzenes.....ja to nevar izdarīt, tad jāmaina sastāvs (aizsardzība) ....
Ar Holtu ir viss kārtībā !!!
vecais nu nemelo sev . labs piemeers vitjazam ,paskaties kaa stav daltons? vitjaz vispar var nespeleet aizsardzibaa tik skrien un met pa vartiem,ja daltons velk tad spele uzvareta ,luuk tadam ir jaabuut vartsargam,stabilam specigam 1 vartsargam kas izglaabs ja kautkas nesanaak komandai nevis komandaj jaglabj ja holtam nesanaak.

     [+] [-]

, 2011-11-22 13:20, pirms 13 gadiem
Pilnīgi piekrītu! Puče atkal pārspīlē un uzsver tās lietas, kas nav tās traģiskākās.. Ar Holtu viss ir kārtībā! Paskatoties kādi ir mūsu aizsargi.. Nevar prasīt, lai Holtam būtu vidēji 1 ielaista ripa spēlē, piemēram.. To neizdarītu neviens pasaules vārtusargs. Vot tas man nevisai patīk Armanda stilā, tikai izmet kaut kādu pārgudrību, bet pamatot to nemāk.
Citēju Puči: "Komandai vajag labu pirmo numuru vārtos, jo diemžēl Kriss Holts ir labs, bet viņš nav pirmais."
Piedod, bet tas nav augsts līmenis. Ja viņš nav pirmais, tad kurš tad?? Laikam sešpadsmitais..

  +3 [+] [-]

, 2011-11-22 13:24, pirms 13 gadiem
ja spēlētājs DR sastāvā aizvada lieliskāko sezonu, tad skaidrs ka cena uzlec un uzskatu, ka nevajag iespringt uz maksāt kaudzi, jo pēc lieliskās sezonas nāks vājāk un cena atkal kritīsies .. tas tagad uz Miķeli, tāpat kā iepriekš Hossa, Dārziņš ..

ps - kur tagad A.Jerofejevs?

     [+] [-]

, 2011-11-22 13:34, pirms 13 gadiem
zigiss rakstīja: ja spēlētājs DR sastāvā aizvada lieliskāko sezonu, tad skaidrs ka cena uzlec un uzskatu, ka nevajag iespringt uz maksāt kaudzi, jo pēc lieliskās sezonas nāks vājāk un cena atkal kritīsies .. tas tagad uz Miķeli, tāpat kā iepriekš Hossa, Dārziņš ..

ps - kur tagad A.Jerofejevs?
izskatās, ka smscredit.lv Eliteprospects.com - Aleksandrs Jerofejevs

Statistics SMS Credit 2011-2012 - Eurohockey.com

     [+] [-]

, 2011-11-22 13:45, pirms 13 gadiem
pepperoni rakstīja: izskatās, ka smscredit.lv Eliteprospects.com - Aleksandrs Jerofejevs

http://www.eurohockey.com/stats/club/2012/2806-sms-credit.html?type=1&league=26
jā, bet tur uz laiku taisījās .. tiešām jau tā, ka pat nav izskatāms kontekstā ar nākamās sezonas DR?

  -2 [+] [-]

, 2011-11-22 14:33, pirms 13 gadiem
Saulietim jau šosezon BIJA / IR jāspēlē Dinamo! Ar viņa agresivitāti laukumā un mērķtiecību uz pretinieku vārtiem, viņš būtu labs papildinājums 2, 3 maiņā! Jekimovs arī nākamsezon jāparaksta. Ja iespēlēsies Vilkoits, Indrašis , Upītis, - būs laba 4 maiņa. Manuprāt, Meijas līmenis neatbilst KHL, drīzāk VHL vai Baltkrievijai. Cipulis tāpat. Jābeidz auklēties, jādod vieta tiem, kas var un kuri "grauž ledu", kā Upītis. Laviņš, Ozoliņš, Ankipāns - paldies! Ņiživijs- ja iespēlēsies, vēl var būt noderīgs. Nepiekrītu Armandam par Lundmarku un Nieminenu, vēl tikai puse sezonas, čaļiem ir iekšā, domāju, ka vēl sevi parādīs, sevišķi play-off (ja tiksim).

  -2 [+] [-]

, 2011-11-22 14:45, pirms 13 gadiem
Calvin rakstīja: Saulietim jau šosezon BIJA / IR jāspēlē Dinamo! Ar viņa agresivitāti laukumā un mērķtiecību uz pretinieku vārtiem, viņš būtu labs papildinājums 2, 3 maiņā! Jekimovs arī nākamsezon jāparaksta. Ja iespēlēsies Vilkoits, Indrašis , Upītis, - būs laba 4 maiņa. Manuprāt, Meijas līmenis neatbilst KHL, drīzāk VHL vai Baltkrievijai. Cipulis tāpat. Jābeidz auklēties, jādod vieta tiem, kas var un kuri "grauž ledu", kā Upītis. Laviņš, Ozoliņš, Ankipāns - paldies! Ņiživijs- ja iespēlēsies, vēl var būt noderīgs. Nepiekrītu Armandam par Lundmarku un Nieminenu, vēl tikai puse sezonas, čaļiem ir iekšā, domāju, ka vēl sevi parādīs, sevišķi play-off (ja tiksim).
Laviņam,Ozo,Ankipānam,Niživijam var droši pievienot arī Reķi,bet par Meiju negribētos piekrist,viņš vēl varētu nospīdēt

     [+] [-]

, 2011-11-22 14:46, pirms 13 gadiem
pepperoni rakstīja: izskatās, ka smscredit.lv
nespēlē viņš tur, arī LHF pieteikumā viņa nav
Latvijas Hokeja federācija

  +2 [+] [-]

, 2011-11-22 14:50, pirms 13 gadiem
uz nākošo sezonu būs pieejams Ivanāns,Pelšs,kāds pieprasījums būs pēc Dārziņa-varam tikai minēt,kā veiksies Daugavam,Bārtulim,Kuldam arī jautājums,tā,ka nav iemesla panikai

     [+] [-]

, 2011-11-22 15:25, pirms 13 gadiem
Ja būtu stabila aizsardzība,tad arī Holts būtu zvaigzne.

  +1 [+] [-]

, 2011-11-22 15:36, pirms 13 gadiem
tikmēr konkurenti uz ielas kaujas Тафгаи Витязя дерутся на улице
- YouTube

     [+] [-]

, 2011-11-22 16:13, pirms 13 gadiem
cicerons123456 rakstīja: vecais nu nemelo sev . labs piemeers vitjazam ,paskaties kaa stav daltons? vitjaz vispar var nespeleet aizsardzibaa tik skrien un met pa vartiem,ja daltons velk tad spele uzvareta ,luuk tadam ir jaabuut vartsargam,stabilam specigam 1 vartsargam kas izglaabs ja kautkas nesanaak komandai nevis komandaj jaglabj ja holtam nesanaak.
jautājums par to - cik ilgi tādā režīmā var spēlēt v-sargs ??
vārtsarga glābšanas misija ir izņēmuma kārtā nevis ikdienas darbs
...var glābt 3,4, vai 5x pa spēli, bet nevis gandrīz katru metienu ....
ir dažāda metienu sarežģītības pakāpe un Holtam tā ir visaugstākā (tik tuvu nedrīkst pielaist kā to dara mūsu aizsargi ar savu kāpšanos atpakaļ) .....nevar katru sezonu spēlēt uz saspringuma pēdējās robežas, tāpēc arī šad-tad parādās muļķīgas kļūdas ....
tā, ka veči - jā kādam var piesieties - tad Holtam vismazāk

  +2 [+] [-]

, 2011-11-22 16:24, pirms 13 gadiem
cicerons123456 rakstīja: vecais nu nemelo sev . labs piemeers vitjazam ,paskaties kaa stav daltons? vitjaz vispar var nespeleet aizsardzibaa tik skrien un met pa vartiem,ja daltons velk tad spele uzvareta ,luuk tadam ir jaabuut vartsargam,stabilam specigam 1 vartsargam kas izglaabs ja kautkas nesanaak komandai nevis komandaj jaglabj ja holtam nesanaak.
...un par to Vitjazu - Daltons nevilks ārā mūžīgi, komandai arī ir jāspēlē....ja tagad viņiem ir uzvaru sērija, tas nenozīmē ka uzreiz baigā blice .....tā vispār nav hokeja komanda, bet ielikteņi kas sastāv no atsaldeņiem ar mērķi - uzjautrināt/izklaidēt asinis alkstošus fanus...

  +5 [+] [-]

, 2011-11-22 16:27, pirms 13 gadiem
Holts ir normāls KHL vidusmēra vārtsargs. bet viņš nav tuvu TOP10 vārtsargs, kurš reāli vilktu komandu - rādītājs ka DR jau vairumā spēļu izdara vairāk metienus kā pretinieks, bet zaudējumu tomēr vairāk. diezgan regulāri Holts ielaiž kādu tālo taurenīti - tur aizsargi nekādi nevar palīdzēt .. tāpat izgājienos vājš. diezgan labs metienu atvairīšanā.

  -2 [+] [-]

, 2011-11-22 17:06, pirms 13 gadiem
tapirs19 rakstīja: ...un par to Vitjazu - Daltons nevilks ārā mūžīgi, komandai arī ir jāspēlē....ja tagad viņiem ir uzvaru sērija, tas nenozīmē ka uzreiz baigā blice .....tā vispār nav hokeja komanda, bet ielikteņi kas sastāv no atsaldeņiem ar mērķi - uzjautrināt/izklaidēt asinis alkstošus fanus...
vecais es Daltonu piemineju tada kartaa ka ar tadu vartsargu komanda var spelet mierigi hokeju un veidot savu speli,nevis piesegt holta pecpusi

  +1 [+] [-]

, 2011-11-22 18:33, pirms 13 gadiem
cicerons123456 rakstīja: vecais es Daltonu piemineju tada kartaa ka ar tadu vartsargu komanda var spelet mierigi hokeju un veidot savu speli,nevis piesegt holta pecpusi
...vecīt, Tu pats esi sapinies savos prātojumos...1-kārt kur tāds Daltons bija agrāk ? 2-kārt labs v-sargs uz vitjazu neies spēlēt, bet atradīs citu klubu ar veselīgām ambīcijām...3-kārt vitjazam tagad ir zvaigznīšu posms, jo nevar visu mūžu tikai un vienīgi zaudēt ....4-kārt kāpēc Tu Daltonu liec augstāk par Holtu (nespried pēc pēdējām 10 spēlēm) ......un visbeidzot - ja reiz jūs, veči, gribat tāda tipa komandā kāda ir DR super/uber vilcēju, tad viņa cena arī būs atbilstoši super/uber.......jāpatur prātā, ka Holts ir viens no veiksmīgākiem Sējēja pirkumiem, respektīvi Holta devums ir augstāks nekā komandas līmenis caurmērā un mēs (DR) esam viņam pateicību parādā nevis viņam jājūdz kkas....Holts ir savā vietā !!! Punkts.

  +3 [+] [-]

, 2011-11-22 18:48, pirms 13 gadiem
zigiss rakstīja: Holts ir normāls KHL vidusmēra vārtsargs. bet viņš nav tuvu TOP10 vārtsargs, kurš reāli vilktu komandu - rādītājs ka DR jau vairumā spēļu izdara vairāk metienus kā pretinieks, bet zaudējumu tomēr vairāk. diezgan regulāri Holts ielaiž kādu tālo taurenīti - tur aizsargi nekādi nevar palīdzēt .. tāpat izgājienos vājš. diezgan labs metienu atvairīšanā.
statistika ir sausa lieta, taču acīgam fanam ir jāpamana atšķirība metienu spēka ziņā......mūsējie neprot normāli uzmest - vai nu noraujās metieni, vai nu lūzt nūjas...ir tikai grūdieni (mūsu aizsargi tik' uzlabo pretinieku v-sarga statistiku)....taču uz mūsu (Holta) vārtiem metieni ir ubojnije (kuram v-sargam ir pārāk laba statistika lai paspēlē kādu sezonu RD) ...tāpēc jau arī Holtam gadās ielaist pa taurenītim - tas ir no psiho-emocionālās pārslodzes - pilnīgi noteikti...parunā par šito tēmu ar Pruseku un Telkvistu - viņi Tev pastāstītu ko domā par RD aizsardzību...

  +2 [+] [-]

, 2011-11-22 18:48, pirms 13 gadiem
Jā, liela daļa tagad ietekmējas.. Vajag super vārtusargu!!!
Es arī gribētu vēl labāku vārtu sargu kā Holts! Bet es gribu arī vēl labāku uzbrucēju kā Šindels!!! Bet cik ir Rīgas Dinamo budžets un iespējas??
Labi, ka vēl ir pieejams tāda līmeņa vārtusargs kā Holts...

  +1 [+] [-]

, 2011-11-22 18:49, pirms 13 gadiem
tapirs19 rakstīja: ...vecīt, Tu pats esi sapinies savos prātojumos...1-kārt kur tāds Daltons bija agrāk ? 2-kārt labs v-sargs uz vitjazu neies spēlēt, bet atradīs citu klubu ar veselīgām ambīcijām...3-kārt vitjazam tagad ir zvaigznīšu posms, jo nevar visu mūžu tikai un vienīgi zaudēt ....4-kārt kāpēc Tu Daltonu liec augstāk par Holtu (nespried pēc pēdējām 10 spēlēm) ......un visbeidzot - ja reiz jūs, veči, gribat tāda tipa komandā kāda ir DR super/uber vilcēju, tad viņa cena arī būs atbilstoši super/uber.......jāpatur prātā, ka Holts ir viens no veiksmīgākiem Sējēja pirkumiem, respektīvi Holta devums ir augstāks nekā komandas līmenis caurmērā un mēs (DR) esam viņam pateicību parādā nevis viņam jājūdz kkas....Holts ir savā vietā !!! Punkts.
Un kur pērn spēlēja Lalands? Gadijumā ne Vitjaz?
Tāds Holts Lalandam var tikai ūdeni pienest.

  +1 [+] [-]

, 2011-11-22 18:53, pirms 13 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Un kur pērn spēlēja Lalands? Gadijumā ne Vitjaz?
Tāds Holts Lalandam var tikai ūdeni pienest.
manu 2-o p-tu nav obligāti ņemt par pamatu domai kopumā...

     [+] [-]

, 2011-11-22 18:54, pirms 13 gadiem
tapirs19 rakstīja: manu 2-o p-tu nav obligāti ņemt par pamatu domai kopumā...
Kā uzrakstiji, tā arī sapratu.

  +2 [+] [-]

, 2011-11-22 19:03, pirms 13 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Kā uzrakstiji, tā arī sapratu.
galvenā doma bij' tā ka daži-labi no Holta grib vairāk nekā vajadzētu...es pat pieļauju, ka ja Pekkas cinisko joku (par 12 uzbrucēju iegādi) uztvertu nopietni un komanda tiktu pilnībā atjaunota, tad Holtam tur noteikti vieta atrastos.....

  +2 [+] [-]

, 2011-11-22 19:10, pirms 13 gadiem
tapirs19 rakstīja: galvenā doma bij' tā ka daži-labi no Holta grib vairāk nekā vajadzētu...es pat pieļauju, ka ja Pekkas cinisko joku (par 12 uzbrucēju iegādi) uztvertu nopietni un komanda tiktu pilnībā atjaunota, tad Holtam tur noteikti vieta atrastos.....
Man personiski nav nekas pret Holtu, un RD vārtsargu līniju vispār. Normāli vidusmēra vārtsargi, kas ir atbilstoši RD finansiālajām iespējām.
Cits stāsts, ka vārtsargs nevar patstāvīgi vilkt komandu, ja komandas aizsardzība regulāri gāž ūdeņus, un uzbrucēji nevar iemest ripu vārtos.

  +4 [+] [-]

, 2011-11-22 19:24, pirms 13 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Man personiski nav nekas pret Holtu, un RD vārtsargu līniju vispār. Normāli vidusmēra vārtsargi, kas ir atbilstoši RD finansiālajām iespējām.
Cits stāsts, ka vārtsargs nevar patstāvīgi vilkt komandu, ja komandas aizsardzība regulāri gāž ūdeņus, un uzbrucēji nevar iemest ripu vārtos.
Nu bet tieši tā! To situāciju vajag reālāk novērtēt...

  +1 [+] [-]

, 2011-11-22 23:30, pirms 13 gadiem
Es teiktu ,ka no menedžmenta puses vajadzētu labs ''ņuhs'' vai ''čujs'' ,sauciet to kā gribiet ,bet pagaidām no Sējēja puses ,tas nav bijis novērojams -diemžēl!

     [+] [-]

, 2011-11-23 00:50, pirms 13 gadiem
tapirs19 rakstīja: jautājums par to - cik ilgi tādā režīmā var spēlēt v-sargs ??
vārtsarga glābšanas misija ir izņēmuma kārtā nevis ikdienas darbs
...var glābt 3,4, vai 5x pa spēli, bet nevis gandrīz katru metienu ....
ir dažāda metienu sarežģītības pakāpe un Holtam tā ir visaugstākā (tik tuvu nedrīkst pielaist kā to dara mūsu aizsargi ar savu kāpšanos atpakaļ) .....nevar katru sezonu spēlēt uz saspringuma pēdējās robežas, tāpēc arī šad-tad parādās muļķīgas kļūdas ....
tā, ka veči - jā kādam var piesieties - tad Holtam vismazāk
nu sorry,paskaties kaut vai tos pašus NHL spīdekļus,tas pats Hašeks Bufalo gandrīz uz saviem pleciem vien izvilka līdz finālam pret Dallasu pirms kādiem 10 gadiem
un runa jau nav par to kāda aizsardzība spēlē,ne jau tikai vārtsarga spēle atkarīga no aizsargiem,bet ar otrādi,nenoliegsi,ka nu nav tās pārliecības ar Holtu,kāda savulaik bija ar Masalski,Naumovu Dinamo vārtos,katrs metiens var iekrist un nu nemaz nerunājot par iespēju ka kāds izslido pret Holtu viens uz viens,99%vārtu

  +1 [+] [-]

, 2011-11-23 03:10, pirms 13 gadiem
NilsK rakstīja: nu sorry,paskaties kaut vai tos pašus NHL spīdekļus,tas pats Hašeks Bufalo gandrīz uz saviem pleciem vien izvilka līdz finālam pret Dallasu pirms kādiem 10 gadiem
un runa jau nav par to kāda aizsardzība spēlē,ne jau tikai vārtsarga spēle atkarīga no aizsargiem,bet ar otrādi,nenoliegsi,ka nu nav tās pārliecības ar Holtu,kāda savulaik bija ar Masalski,Naumovu Dinamo vārtos,katrs metiens var iekrist un nu nemaz nerunājot par iespēju ka kāds izslido pret Holtu viens uz viens,99%vārtu
protams visās lietās ir savi izņēmumi - Hašeks ir ģēnijs, bet arī Bufalo gan jau ka nebija puskoka lēcēji un tajā laikā Dominatoram varētu būt augstākais karjeras p-ts....starp citu - neliela atkāpe....pag. sez. atceros spēli Rīgā Dinamo-Spartaks, vārtos bija Hašeks un pretējos - Holts un - teikšu godīgi - to spēli izšķīra vārtsargi, Spartaks uzbruka par nedaudz niknāk, taču golus sita mūsējie (5:1)...es to saku nevis lai kritizētu Hašeku, bet lai izceltu Holtu - teicami nostāvēja !!! ...un stabili...un tādas spēles bija vēl daudz....
...atceros vēl Irbi jaunībā kad 1988. sudraba sezonā var teikt ka arī izvilka komandu uz saviem pleciem....tā dažreiz notiek, kad noķer kurāžu īstā vietā un īstā laikā...arī Irbe ir īpašs gadījums un tādi kā viņš - Matuļa vārdiem - dzimst 1x 500 gados...starp citu arī (ja nemaldos 2003) Karolīnu viņš aizvilka līdz Stenlija finālam ...
...bet ja runājam par Holtu, tad tas jau ir nedaudz cits līmenis un cits gadījums, taču galvenais arguments par labu Holtam DR kontekstā ir tas, ka viņa līmenis ir nedaudz augstāks nekā vidusmēra DR hokejistam, viņš taču reāli velk komandu - pag.sez. play-off 1.kārta bija ļooti liels Holta nopelns !!! un... kas ir ne mazsvarīgi - pārliecība, azarts un pašatdeve ir kārtībā...visādā ziņā Holtam Dinamo ''piestāv'' tikpat kā Hašekam toreiz Bufalo ....un ja mēs gribam tikt līdz Gagarina finālam tad mums vajag tādu dižgaru kā savulaik bija Hašeks, Tretjaks vai vismaz Irbe jaunībā, un tad jārēķinās, ka tāds maksā vismaz kā 2-3 Ozoliņi......personīgi es Holtam uzticos....un ja salīdzina ar Masaļski un Naumovu nemaz tik lielas satarpības tur nav......

     [+] [-]

, 2011-11-23 12:08, pirms 13 gadiem
NilsK rakstīja: nu sorry,paskaties kaut vai tos pašus NHL spīdekļus,tas pats Hašeks Bufalo gandrīz uz saviem pleciem vien izvilka līdz finālam pret Dallasu pirms kādiem 10 gadiem
un runa jau nav par to kāda aizsardzība spēlē,ne jau tikai vārtsarga spēle atkarīga no aizsargiem,bet ar otrādi,nenoliegsi,ka nu nav tās pārliecības ar Holtu,kāda savulaik bija ar Masalski,Naumovu Dinamo vārtos,katrs metiens var iekrist un nu nemaz nerunājot par iespēju ka kāds izslido pret Holtu viens uz viens,99%vārtu
Nu gan tu dod, salīdzini ar Hašeku!
Cipuli pret Krosbiju tu nevēlies iemainīt? Tas Krosbijs metot biežāk vārtos, cik esmu dzirdējis! Un pat spēles likteni var izšķirt vienatnē, pat bez Hašeka!

     [+] [-]

, 2011-11-25 18:48, pirms 13 gadiem
Taisnība, ka Holtam reizēm var ieplivināt vārtus no Zilās līnijas un viņš pat nesaprot, kas noticis, bet visumā piekrītu, ka Holts glābis RD pietiekami bieži. Jā izgājienos droši vien, ja Sotnieks uzliktu kājsargus, nebūtu sliktāks, bet metienus no distances viņš reti kad atsit sev priekšā, burzmā parasti pamanās piespiest ripu un reizēm gluži brīnumaini noķer tuvus un bīstamus metienus. No pēdējām 5 spēlēm 4 RD vārtusargi (galvenokārt Holts) ir ielaiduši 1 vārtus un tikai pret SKA zaudēti 4 vārti. Bet SKA tomēr ir līgas līderos un viņu vārtu sargs ielaida 5 vārtus...

Skaidrs, ka Latvijas spēlētāji Krievijā būs ārzemnieki un tiem jāizpelnās leģionāra vērtība. Bez tam Hosas un es arī gribētu teikt Dārziņa piemērs ir pietiekami labi pārdomām par to, ka tie spēlētāji, kas RD izskatās pēc superzvaigznēm nebūt tādi nav AKBars, Spartak u.c. komandās. Protams, arī Krievijas komandas ietekmē un ietekmēs NHL algu griestu paaugstinājums, aviokatastrofa u.taml. faktori, kas palielina latviešu izredzes. Tajā pat laikā nevajag aizmirst mājas faktoru. Kaut vai Masaļskis ir teicis, ka labāk spēlētu Rīgā par mazāku ciparu, nekā Krievijā. Protams, ka tad, kad reizinātājs sasniedz zināmu lielumu, tad māju faktors kļūst maznozīmīgs.