Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Tikai nevajag celt pieminekli...

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Tikai nevajag celt pieminekli...
Ir iemesls priecāties par "Cerību kausa" iegūšanu, taču nav iemesla pārvērtēt tā nozīmi.
Foto: no dinamoriga.lv video

Prieks par Rīgas "Dinamo" uzvaru KHL Cerību kausa izcīņā. Lai kāds, bet tas tomēr bija fināls, lai kā to sauc, bet tā tomēr ir trofeja komandas skapī. Nevajadzētu tikai pārspīlēt šīs uzvaras nozīmi, jo daudz netrūka, lai kāds ieteiktu gandrīz vai rīkot uzvaras sakarā gājienu pa Brīvibas ielu ar ziedu nolikšanu pie Brīvibas pieminekļa... Necelsim šim panākumam (mazajam, otršķirīgajam vai vienalga kādam, bet tomēr - panākumam) pieminekli, jo citādi uz tā būs jāiegravē, ka Cerību kausa iegūšana nozīmē arī 17. vietu piektajā KHL sezonā. Starp citu, zemāko komandas vēsturē...

Vienam manam draugam ir labs teiciens - proti, uzvaru nekad nevar būt par daudz un tāpēc katru vajag atzīmēt. Ko kurš saprot ar "atzīmēt", tas lai paliek katra izpratnes par atzīmēšanu un fantāziju līmenī, taču sava taisnība teicienā ir. Jebkura uzvara ir uzvara un to ir jāizcīna, nevienu uzvaru un trofeju neviens nedāvina un arī Rīgas "Dinamo" hokejistiem neviens "Cerību kausu" (un par to pienākušos prēmiju) nedāvināja. Malači, ka uzvarēja, ka pārveda kausu mājās un ka bija labākie starp tām komandām, kuras šosezon netika Gagarina kausa izcīņā. Lai nu paliek kādas hokeja kluba visnotaļ svarīgas personas izteikums par to, ka svarīgāk ir iegūt "Cerību kausu" nekā izkrist Gagarina kausa izcīņas pirmajā kārtā... Nepārpratīsim to kā ieteikumu vispār necīnīties par tikšanu Gagarina kausa izcīņā (tas taču nemaz nav tik svarīgi!) un kā ieteikumu nākamsezon censties paturēt savā īpašumā "Cerību kausu". Uzskatīsim, ka vienkārši neesam sapratuši, kas ar to bija domāts.
Pirmās aktivitātes pēc rīdzinieku uzvaras Habarovskā, atklāti sakot, nedaudz samulsināja... "Cerību kausa" iegūšana gan netika pasludināta par vēsturisku uzvaru un par nezin kādu panākumu Latvijas hokeja vēsturē, taču līdz tam daudz netrūka. Un kur nu vēl svinīga un publiska, ar komandas sumināšanu apvienota, uzvarētāju plāksnītes pielikšana pie "Cerību kausa" KHL bārā... Laikam tomēr labi vien ir, ka šis pasākums tomēr tika atcelts (pirmā sajūsma laikam pierima un pienāca saprāts) un tas notiks kopā ar tradicionālo Rīgas "Dinamo" sezonas noslēguma paškumu svētdien "Arēnā Rīga". Neatzimēt uzvaru arī nedrīkst un izdarīt to sezonas noslēguma pasākumā būs labāk. Citādi tālāk jau patiešām atliktu vēl tikai sarīkot gājienu kaut vai līdz "Arēnai Rīga" ar tam sekojošu pieminekļa atklāšanupar godu uzvarai šajā turnīrā. Par katru uzvaru ir jāpriecājas, katras trofejas iegūšanu ir jāprot novērtēt (īpaši vēl tāpēc, ka ne pirmo, ne vēl jo vairāk otro mums nemaz nav tik daudz) un nevienu nevajag nonicināt, taču reizē jācenšas turēties tuvāk zemei jeb šajā gadījumā - ledum. Tas atvēsina un tas nāks tikai par labu, kas sāksies sestā KHL sezona.
"Cerību kauss" kā trofeja un prēmija par uzvaru nav salīdzināma ar ieguvumu, ko šis turnīrs deva jaunajiem hokejistiem un spēlētājiem, kuri vēl cīnās par stabilu vietu Rīgas "Dinamo" sastāvā. Ieguva paši spēlētāji, ieguva treneri, ieguva komanda. Mūsējie ir starp līderiem vai pat ir vairākās labāko pirmajās ailītēs gandrīz visos "Cerību kausa" izcīņas statistikas rādītājos, kas tikai lieku reizi apliecina, ka pirms jaunās sezonas varam rēķināties kā ar potenciālajiem komandas spēlētājiem ar visiem pašreizējā sastāva dalībniekiem. Taču - bez jebkādām garantijām! Tikai ar papildus pozitīvu informāciju un ar - jācer - papildus motivāciju kļūt par tik pat noderīgiem komandai jaunajā sezonā.
Pašiem spēlētājiem un treneriem ar pašnovērtējumu, šķiet, viss ir kārtībā, jo uzreiz pēc uzvaras ceturtajā finālspēlē un "Cerību kausa" saņemšanas nekādas pārliekas gavilēšanas un pārliekas priecāšanās nebija. Visi bija priecīgi un smaidīgi, apsveica cits citu kā pēc labi padarīta darba. Ne vairāk. Tas vieš cerību, ka piemineklis netiks celts ne tikai dabā, bet arī prātos.
Apsveicu ar "Cerību kausa" iegūšanu un cerības par labāku nākamo sezonu iegūšanu! Sestajā KHL sezonā par "Cerību kausu" labāk lai tomēr mūsu vietā cīnās kāds cits.

  +3 [+] [-]

, 2013-03-22 13:14, pirms 12 gadiem
kārtējais raksts ne par ko..... Bravo, Toļik!

  +3 [+] [-]

, 2013-03-22 13:18, pirms 12 gadiem
šito var nominēt uz Gada neērtākā sporta trofeja

  +2 [+] [-]

, 2013-03-22 13:41, pirms 12 gadiem
Nu tā kā spēlētājiem līgumi nav beigušies, viņiem tā vai tā ir jābūt kopā ar komandu. Kāda starpība komanda piedalās Gagarina kausā, Naģeždas kausā, sadraudzības turnīrā vai jebkādā citā turnīrā. Ja komanda nolemj tajā piedalīties, spēlētājiem ir līgums, viņiem tas ir jāatsrādā.
Cits stāst ir šī kausa izcīnītāju varēšana uz normāla KHL fona, trešā maiņa ir maksimums. Bet fakts kā tāds, spēļu prakse parasti nevienam nenāk par ļunu, kur nu vļe, ja var mest iekšā un iegūt kaut kādas pozitīvas emocijas par sporta veidu ikā tādu.
Sportistiem ir viens mēŗkis - tikt play-off, Naģeždas kauss ir stulbums? Šķite Ozoliņš kkā tā teica, jāsaka, ka ļoti ierobežots spriedums. Tad jau par Bronzas medaļu ar vairs nav jēga cīnīties. Vispār, nafig Sudraba medālu pasniegt, mērkis jau katram ir zelts.
Tad jau arī par palikšanu A grupā arī spēles nevajag, tālāk netiki, viss, beigas, brauc mājās.
Viena lieta ir kā šis Naģeždas kauss tika pieteikts, pasniegts un izdomāts, bet cita lieta ir turnīra formāts, ja tāds kauss ir paredzēts, tad play-off netikušās komandas var pacīnīties par kausu, citu kausu, naudu, izmēģināt kādu spēle'tāju, kurš līdz šim netika spēlēt utt.

  +1 [+] [-]

, 2013-03-22 13:50, pirms 12 gadiem
nu Anatolijam savajadzējās honorāra naudu, tādēļ uzcepa priekš maksas sadaļas kārtējo "bullshit"

     [+] [-]

, 2013-03-22 13:52, pirms 12 gadiem
sis raksts vismas ir daudzreiz paratigaks,par to ko sarakstija Pu4e! vismaz nefigure destruktivas domas sakara ar 5iem "nepieciesamajiem" legionariem nakamaja sezona un musu baleliniu neatbilstibu KHL limenim,neskatoties uz viniu paradito sniegumu "absurda"(par luzeru Armands to neuzdrosinas publiski nosaukt) kausa !

  +1 [+] [-]

, 2013-03-22 13:56, pirms 12 gadiem
Nevienu jaunu faktu vai viedokli šajā rakstā neizlasīju, pieļauju, ka daļa SC.com komentāru rakstītāju, varētu sacerēt analītiskāku vai izklaidējošaku versiju par Cerību kausu.

  +1 [+] [-]

, 2013-03-22 14:06, pirms 12 gadiem
lūk ko sīkais domā par cerību kausu

Ko Gustavs domā par Rīgas Dinamo izcīnīto...

     [+] [-]

, 2013-03-22 14:07, pirms 12 gadiem
daudzi nevar saprast to,ka tas Dinamo,kas speleja Nadezda,un tas Dinamo, kas speleja regularaja sezona NAV VIENS UN TAS PATS DINAMO!!! pat neskatoties uz to,ka sastavs bija uz 70% identisks to ko paveica Abols,izveidojot pasreizejo modeli,gan sastava,gan mainiu virknejumu saliksanas,gan motivacijas zinia,ir nesalidzinams ar to,ko meginaja izveidot Santa klauss Peka ja sads te Nadezdas varianta Dinamo uzsaktu sezonu septembri,tad nesaubos,ka mes vel turpinatu spelet,tikai ne Nadezda,bet gan attiecigi kur citur,proti cinoties par Gagarinu

  -1 [+] [-]

, 2013-03-22 14:20, pirms 12 gadiem
kramiks rakstīja: daudzi nevar saprast to,ka tas Dinamo,kas speleja Nadezda,un tas Dinamo, kas speleja regularaja sezona NAV VIENS UN TAS PATS DINAMO!!! pat neskatoties uz to,ka sastavs bija uz 70% identisks to ko paveica Abols,izveidojot pasreizejo modeli,gan sastava,gan mainiu virknejumu saliksanas,gan motivacijas zinia,ir nesalidzinams ar to,ko meginaja izveidot Santa klauss Peka ja sads te Nadezdas varianta Dinamo uzsaktu sezonu septembri,tad nesaubos,ka mes vel turpinatu spelet,tikai ne Nadezda,bet gan attiecigi kur citur,proti cinoties par Gagarinu
Ābols neko neizveidoja, šeit runa ir par fonu, nevis par Ābola kautkādu mistisko veidojumu. Noliec šo veidojumu pretī Gagarina kausa izcīņai un tu būsi smagi vīlies ar Telkvistu priekšgalā un mūsu snaiperi Bukartu un viņa vairākuma izspeļi.

  +1 [+] [-]

, 2013-03-22 14:56, pirms 12 gadiem
tu skiet neko nezinu par Veca Dinamo sudraba sezonu! pirmaja tas dalia gandriz no PSRS augstakas ligas neizlidoja paspeja paveikt brinumu un izbraukma ar 5:0 uzvareja Krilja Sovetov,ar to saglabajot vietu Sovietu Elite un uz otras sezonas pusi iepseju pacinities ari par kauto vairak pec partraukuma Dinamo PARVERTAS LIDZ NEPAZISANAI! Jurzinos bija radikali mainijis mainiu virnkejumus,speles zimejumu un jau pirmaja pec partraukuma spele izbraukuma tika uzveikti neuzveicamie uz to bridi CSKA ar 4:3! jaunizveidotais virknejums Skosirevs-Semerjaks-Frolikovs saka griezt pamatigus virpulius pretinieku zona, kliuva par lidermainiu,kaut gan lidz tam vini ka atseviski nemti speletaji bija apmeram Ankipana limeni! Semerjaks vispar lidz tam bija aizsargs! spele panesas,sezonas beigas nopelnija sudraba medalias,kaut gan sastava un meistaribas zinia ne ar ko nebija labaki par tagadejo Abola modeli!

     [+] [-]

, 2013-03-22 15:04, pirms 12 gadiem
Edgars rakstīja: Nevienu jaunu faktu vai viedokli šajā rakstā neizlasīju, pieļauju, ka daļa SC.com komentāru rakstītāju, varētu sacerēt analītiskāku vai izklaidējošaku versiju par Cerību kausu.
Kreipāns tomēr ir žurnālistikas guru, pelnīt naudu neko nepasakot ar ir jamāk

     [+] [-]

, 2013-03-22 15:31, pirms 12 gadiem
kramiks rakstīja: tu skiet neko nezinu par Veca Dinamo sudraba sezonu! pirmaja tas dalia gandriz no PSRS augstakas ligas neizlidoja paspeja paveikt brinumu un izbraukma ar 5:0 uzvareja Krilja Sovetov,ar to saglabajot vietu Sovietu Elite un uz otras sezonas pusi iepseju pacinities ari par kauto vairak pec partraukuma Dinamo PARVERTAS LIDZ NEPAZISANAI! Jurzinos bija radikali mainijis mainiu virnkejumus,speles zimejumu un jau pirmaja pec partraukuma spele izbraukuma tika uzveikti neuzveicamie uz to bridi CSKA ar 4:3! jaunizveidotais virknejums Skosirevs-Semerjaks-Frolikovs saka griezt pamatigus virpulius pretinieku zona, kliuva par lidermainiu,kaut gan lidz tam vini ka atseviski nemti speletaji bija apmeram Ankipana limeni! Semerjaks vispar lidz tam bija aizsargs! spele panesas,sezonas beigas nopelnija sudraba medalias,kaut gan sastava un meistaribas zinia ne ar ko nebija labaki par tagadejo Abola modeli!
pārlasot tavu aprakstu, rodas iespaids, ka aprakstītais nav paša redzēts, bet gan skaisti atreferēts no citur lasītā pārāk liels patoss... es toreiz cītīgi skatījos visas spēles, Sportiņā pētīju tabulas un rēķināju variantus, sencis pat bija aizvedis uz spēlēm, taču "virpuļi"gan atmiņā nav palikuši, varbūt vēl biju pārāk mazs...

  -2 [+] [-]

, 2013-03-22 15:34, pirms 12 gadiem
kramiks rakstīja: tu skiet neko nezinu par Veca Dinamo sudraba sezonu! pirmaja tas dalia gandriz no PSRS augstakas ligas neizlidoja paspeja paveikt brinumu un izbraukma ar 5:0 uzvareja Krilja Sovetov,ar to saglabajot vietu Sovietu Elite un uz otras sezonas pusi iepseju pacinities ari par kauto vairak pec partraukuma Dinamo PARVERTAS LIDZ NEPAZISANAI! Jurzinos bija radikali mainijis mainiu virnkejumus,speles zimejumu un jau pirmaja pec partraukuma spele izbraukuma tika uzveikti neuzveicamie uz to bridi CSKA ar 4:3! jaunizveidotais virknejums Skosirevs-Semerjaks-Frolikovs saka griezt pamatigus virpulius pretinieku zona, kliuva par lidermainiu,kaut gan lidz tam vini ka atseviski nemti speletaji bija apmeram Ankipana limeni! Semerjaks vispar lidz tam bija aizsargs! spele panesas,sezonas beigas nopelnija sudraba medalias,kaut gan sastava un meistaribas zinia ne ar ko nebija labaki par tagadejo Abola modeli!
Tas nu gan bija salīdzinājums
Labi vēl ka ar kādu NHL komandu nesalīdzināji, cik zināms nesen kausu izcīnīja 8. komanda pēc regulārās sezonas.
Kā jau teicu, ir jānovērtē fons un konkurence.

  +1 [+] [-]

, 2013-03-22 15:45, pirms 12 gadiem
Runčuks rakstīja: pārlasot tavu aprakstu, rodas iespaids, ka aprakstītais nav paša redzēts, bet gan skaisti atreferēts no citur lasītā pārāk liels patoss... es toreiz cītīgi skatījos visas spēles, Sportiņā pētīju tabulas un rēķināju variantus, sencis pat bija aizvedis uz spēlēm, taču "virpuļi"gan atmiņā nav palikuši, varbūt vēl biju pārāk mazs...
viss bija tiesi pasa redzets! es ari siks biju,tomer atceros lioti labi,ka tas viss izskatijas tapec ari rakstu,ka ta laika mineta pirma mainia,plus otra,kur speleja Beliavskis ar Ker4u,lioti atgadina Nadezdas DR Dzerinia un Pavlova mainiu darbibas japiebilst tikai ka Znaroks toreiz speleja tresaja, bet Vitolins ceturtaja, ta saucamaja Strelnieku mainia

  -2 [+] [-]

, 2013-03-22 16:36, pirms 12 gadiem
kramiks rakstīja: tu skiet neko nezinu par Veca Dinamo sudraba sezonu! pirmaja tas dalia gandriz no PSRS augstakas ligas neizlidoja paspeja paveikt brinumu un izbraukma ar 5:0 uzvareja Krilja Sovetov,ar to saglabajot vietu Sovietu Elite un uz otras sezonas pusi iepseju pacinities ari par kauto vairak pec partraukuma Dinamo PARVERTAS LIDZ NEPAZISANAI! Jurzinos bija radikali mainijis mainiu virnkejumus,speles zimejumu un jau pirmaja pec partraukuma spele izbraukuma tika uzveikti neuzveicamie uz to bridi CSKA ar 4:3! jaunizveidotais virknejums Skosirevs-Semerjaks-Frolikovs saka griezt pamatigus virpulius pretinieku zona, kliuva par lidermainiu,kaut gan lidz tam vini ka atseviski nemti speletaji bija apmeram Ankipana limeni! Semerjaks vispar lidz tam bija aizsargs! spele panesas,sezonas beigas nopelnija sudraba medalias,kaut gan sastava un meistaribas zinia ne ar ko nebija labaki par tagadejo Abola modeli!
Tu laikam neesi tās spēles skatījies klātienē,ja vari apgalvot,ka Froļikovs līdz tam bija Ankipāna līmenī...Viņš atnāca no Maskavas Dinamo un bija pietiekoši augstas klases spēlētājs-un ,ko Tu visu laiku uztraucies-Bukartam taču Dinamo ir līgums uz vēl vienu gadu!Tev kā radiniekam nevajadzētu tā satraukties!

  -1 [+] [-]

, 2013-03-22 17:59, pirms 12 gadiem
wow, analītiskās žurnālistikas paraugstunda Kreipāna izpildījumā!
Kārtējais viņa raksts par neko.

     [+] [-]

, 2013-03-22 22:37, pirms 12 gadiem
Calvin rakstīja: kārtējais raksts ne par ko..... Bravo, Toļik!
Un... par ko tad Tu vēlējies?...

  +1 [+] [-]

, 2013-03-23 11:06, pirms 12 gadiem
Japriecājas, bet zem galda?? (postpadomju ieturētā stilā) Es absolūti piekrītu Kalvītim, jo citādi mūsu jaunie puiši nedabūtu iespēju sevi pierādīt un play-offu mums šosezon bija neredzēt kā savas ausis, tas jau bija skaidrs ap Ziemassvētkiem)) tā ka īstenībā varēja savējos masveidīgi laist pat ātrāk

  +1 [+] [-]

, 2013-03-23 11:54, pirms 12 gadiem
vienkāršifans rakstīja: Tu laikam neesi tās spēles skatījies klātienē,ja vari apgalvot,ka Froļikovs līdz tam bija Ankipāna līmenī...Viņš atnāca no Maskavas Dinamo un bija pietiekoši augstas klases spēlētājs-un ,ko Tu visu laiku uztraucies-Bukartam taču Dinamo ir līgums uz vēl vienu gadu!Tev kā radiniekam nevajadzētu tā satraukties!
kadam vel radiniekam, beidz papagailiot pakalj visiem idiniem! Dinamo man vismazak uztrauc,vairak mac bazas Nolana ezeliska spitiba,ka viens otrs talants var palikt pat bez iespejas sevi pieradit Indiania prieksa,jo,luk, "vins neeirakstas mana speles taktiskaja zimejuma un manis ieplanota komandas modeli",un tada gara

  +1 [+] [-]

, 2013-03-23 12:01, pirms 12 gadiem
vienkāršifans rakstīja: Tu laikam neesi tās spēles skatījies klātienē,ja vari apgalvot,ka Froļikovs līdz tam bija Ankipāna līmenī...Viņš atnāca no Maskavas Dinamo un bija pietiekoši augstas klases spēlētājs-un ,ko Tu visu laiku uztraucies-Bukartam taču Dinamo ir līgums uz vēl vienu gadu!Tev kā radiniekam nevajadzētu tā satraukties!
par Frolikovu runajot,vins bija POTENCIALI labs speletajs lidz sudraba sezonai ta4u ne ar ko ipasu DR rindas neizcelas,nebija nekads lideris ar Ankipanu es drizak Skosirevu salidzinaju,kurs tapat ka Frolikovs,saka spidet pec Jurzinova rotacijam Frolikovs bija drizak ka Nizivijs,tehnisks,bet palens atruma Semerjaks,ka jau mineju,bija vairak aizsargs tatad manis mineta mainia varetu atgadinat kaut ko lidzigu Nizivijs-Galvins-Ankipans(pirmajam un tresajam mazliet nonemot vecumu),gruti iedomaties,vai ne? bet tas tik runa par toreizejo Jurzinova drosmi,tik radikali un neordianari,bet galvenais EFEKTIGI veikt izmainias