Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Vai tiek gatavots rezerves plāns?

Vai tiek gatavots rezerves plāns?
Tamaza Pertijas (pa kreisi) centieni iegūt UEFA-PRO licenci kuluāros rosinājušas runas, vai tik Aleksandram Starkovam netiek gatavota "rezerve" Latvijas valstsvienības amatā.

Latvijas futbola valstsvienībā joprojām nav skaidrības pašā svarīgākajā jautājumā - kurš vedīs komandu cīņās nākamajā Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas turnīrā. Līdzšinējais treneris Aleksandrs Starkovs savu galīgo vārdu vēl nevar teikt, jo nav skaidra viņa nākotne Azerbaidžānas klubā. Citu līdzīga kalibra treneru Latvijā apkārt nemētājas - tikai retajam ir UEFA-PRO licence, kas vajadzīga darbā ar valstsvienību. Interesanti, ka šo licenci šajās nedēļās kārto no virslīgas izkritušā Rīgas "Olimpa" galvenais treneris Tamazs Pertija...

Ja ieskatāmies itin garajā Latvijas Futbola federācijas (LFF) treneru sarakstā, varam atrast tikai trīs pašmāju speciālistus, kuriem ir UEFA-PRO licence - Aleksandrs Starkovs, Igors Kļosovs un Mihails Zemļinskis. Sarakstā nez kāpēc figurē arī Jurijs Andrejevs, lai arī turpat norādīts, ka viņam licences termiņš beidzies jau pērn.

Lai nu kā, ja aplūkojam atlikušos divus, nekādas dižas alternatīvas saskatīt nav iespējams. Kļosovs ilgu laiku bija Starkova labā roka valstsvienībā, bet tagad līdzīgas funkcijas veic abu kopīgajā darba vietā "Baku". Zemļinskis? Šobrīd nav nekāda pamata izskatīt viņa kandidatūru, jo nespēja vilkt pat U-21 izlases vezumu. Atliek vai nu gaidīt decembra beigas, kad varētu būt lielāka skaidrība Starkova nākotnes plānos, vai arī jālūko ārzemju virzienā.

Interesanti, ka gada beigās UEFA-PRO licenci nadzīgi kārto gruzīns Tamazs Pertija, kurš savulaik aizdomās par spēļu ietekmēšanu tika diskvalificēts uz mūžu no Latvijas futbola, bet vēlāk tikai LFF zināmu iemeslu dēļ - reabilitēts. Turklāt viņš šogad no Daugavpils "Daugavas" pārcēlās uz Rīgas "Olimpu", kam savukārt ir ciešas saites ar LFF prezidenta Gunta Indriksona vadīto Rīgas klubu "Skonto". Kuluāros runā, ka Pertija drīzumā pat varētu kļūt par "Skonto" galveno treneri. Pat ja tā notiktu, tam nebūtu nepieciešama UEFA-PRO licence, ko šajās nedēļās cītīgi kārto Pertija. Vēl mazāk šī licence būs vajadzīga, ja Pertija turpinās vadīt "Olimpu" Latvijas čempionāta 1. līgā. Tas, protams, ir ļoti labi, ja Latvijā strādājošs treneris vēlas palielināt savu zināšanu bagāžu, bet interesanti šķiet tas, ka tas viss sakrīt ar laiku, kad miglā tīta Latvijas futbola valstsvienības vadība. Turklāt jāņem vērā, ka šādas licences kārtošana nav lēts prieks. Runa ir par vairākiem tūkstošiem eiro. 1. līgai tā tomēr ir liela greznība. Var jau, protams, būt, ka Tamazs cer atrast darbu ārzemēs.

Lai tiktu lielākā skaidrībā, zvanīju LFF ģenerālsekretāram Jānim Mežeckim, kura vārdam ir liels svars galvenā trenera izvēlē. Pēc jautājuma, vai Pertija ir viens no variantiem, vispirms klausulē bija pāris sekunžu klusums, bet tad frāze, ka uz šo jautājumu var atbildēt tā, kā tas dažkārt tiek darīts preses konferencēs: "Nākamo jautājumu, lūdzu." Kad pārjautāju vēlreiz, Mežeckis sacīja: "Pat tādas domas nav bijis!"

Atbilde nepārsteidza. Ja godīgi, būtu skumji, ja tā būtu citāda, jo valstsvienības trenerim tomēr jābūt ar labu reputāciju, lai neteiktu vairāk. Un šeit es nerunāju par izdzertajām viskija glāzēm vai braukšana ātrāk par ceļazīmēs norādīto. Valstsvienību nedrīkst vadīt treneris, uz kuru būtu kritusi kaut mazākā aizdomu ēna par spēļu ietekmēšanu, bet Pertija to nevar nodrošināt.

Latvijas futbola valstsvienību būtu jāvada...

  • 27

  • 138


  -2 [+] [-]

, 2011-11-21 14:26, pirms 13 gadiem
Naurim Mackevičam nav PRO licenze?

  +3 [+] [-]

, 2011-11-21 14:28, pirms 13 gadiem
Starkovu jau sen vajadzēja nomainīt, nu kur var tik ilgi vadīt! Labi ja būtu rezultāti tad jā bet nu nejau tākā tagad Latvijas izlase spēlē, kad sēž vislaik aizsardzībā.. Pret Grieķiem spēlē vispār nebija neviena sitiena!! Nu kur tā var, un vēl treneris pasaka ka mums nav uzbrucēju!! Nu jā mums ir labākasi vārtu guvējs Polijā Rudņems, Igauņu rekordists Čekulajevs pāri pa 40 vārtiem, bet nu jā tas jau nekas nav, nu kas tas par treneri kurš VISPĀR neizmanto mūsu rezerves??!! Kā tad Igauņu izlase tik labi spēlē, ne jau viņiem ir labāki spēlētāji!!

  -1 [+] [-]

, 2011-11-21 14:50, pirms 13 gadiem
Jāņem kāds vācietis vai holandietis, kurš sakārtotu visu saimniecību un izveidotu struktūru, un no kura rezultātu prasītu pēc gadiem 4-5. Vai LFF gribēs tādu, kas viņus var neklausīt un vai Latvijas līdzjutējs būtu gana pacietīgs? Šaubos. Bet vietējiem treneriem kā Kazakevičs, Rihters un Zakreševskis vēl ir jāaug līdz tādam līmenim.

  +2 [+] [-]

, 2011-11-21 14:50, pirms 13 gadiem
nu Pertija būtu spļāviens sejā visiem

  -2 [+] [-]

, 2011-11-21 15:02, pirms 13 gadiem
Pertija?! Nopietni?! tad visa Latvija varēs labi piepelnīties marta un jūnija spēlēs pret Lihtenšteinu! Zaudēsim 0-1!

  +3 [+] [-]

, 2011-11-21 15:24, pirms 13 gadiem
Es nobalsoju par Ārzemju speciālistu, bet NEKĀDĀ GADĪJUMĀ Pertija
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2011-11-21 15:27, pirms 13 gadiem
Western rakstīja: Jāņem kāds vācietis vai holandietis, kurš sakārtotu visu saimniecību un izveidotu struktūru, un no kura rezultātu prasītu pēc gadiem 4-5. Vai LFF gribēs tādu, kas viņus var neklausīt un vai Latvijas līdzjutējs būtu gana pacietīgs? Šaubos. Bet vietējiem treneriem kā Kazakevičs, Rihters un Zakreševskis vēl ir jāaug līdz tādam līmenim.
Padomā vēlreiz kādu apsurdu tu esi uzrakstījis... Kādi 4-5 gadi?? Tad nozīmē pazaudēt lielo iespēju, jo tik LABU izlozi nav vērts veltīgi izškērdēt, bet gan jācīnās tagad un tūlīt. Otrkārt - Gorkšs, Vaņins, Verpis - tie visi ir spēlētāji, kuri drīzumā beigs savas karjeras, tāpēc nākošajos 2 gados ļoti svarīgi būtu izveidot izlasi no veterāniem un jaunajiem. es domāju, ka tik stipru izlasi, kādu varam izvedot tagad, tāda mums gadiem vairs nebūs, nu neparādīsies mums nieka 4-5 gadu laikā jauni Vaņini un Gorkši.

Tāpēc - var aicināt ārzemnieku, bet absolūti nekādas gaidīšanas, jācīnās jau šajā ciklā.

     [+] [-]

, 2011-11-21 15:43, pirms 13 gadiem
mrPO rakstīja: nu Pertija būtu spļāviens sejā visiem
es nez, man atkal laikam patiktu, ka vins trene
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2011-11-21 16:26, pirms 13 gadiem
Iesaku Krišjāni Kļaviņu, liela pieredze totalizatoros, tfu, futbolā.

     [+] [-]

, 2011-11-21 19:55, pirms 13 gadiem
Derētu kādu normālu ārzemju treneri, bet kā LFF ar naudu?

Nekādu zvaigzni mēs pat sapņos nevaram atļauties....

     [+] [-]

, 2011-11-21 22:41, pirms 13 gadiem
mrPO rakstīja: nu Pertija būtu spļāviens sejā visiem
Nu visiem jau nē.Olu liķiera galvenajam dzērājam tas ir sadarbības partneris, lai pēc tam jau sekotu skūpsts,vai varbūt kas vairāk.

  -1 [+] [-]

, 2011-11-21 23:55, pirms 13 gadiem
Zemlinski nevar likt ne vien tapec, ka slikti vadija U21, bet ari tadel, ka, cik var spriest, vina un lielakas dalas Latvijas iedzivotaju domas par to, kadai jabut Latvijai, teiksim ta, stipri atskiras.

     [+] [-]

, 2011-11-22 07:06, pirms 13 gadiem
Rexis95 rakstīja: Iesaku Krišjāni Kļaviņu, liela pieredze totalizatoros, tfu, futbolā.
vai cik Tu simpātiska...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2011-11-22 16:43, pirms 13 gadiem
Kazakevicu par treneri!Vai ta Jelgavas amatieri spēlē sūdīgu hokeju?

     [+] [-]

, 2011-11-22 21:18, pirms 13 gadiem
naikers1 rakstīja: Starkovu jau sen vajadzēja nomainīt, nu kur var tik ilgi vadīt! Labi ja būtu rezultāti tad jā bet nu nejau tākā tagad Latvijas izlase spēlē, kad sēž vislaik aizsardzībā.. Pret Grieķiem spēlē vispār nebija neviena sitiena!! Nu kur tā var, un vēl treneris pasaka ka mums nav uzbrucēju!! Nu jā mums ir labākasi vārtu guvējs Polijā Rudņems, Igauņu rekordists Čekulajevs pāri pa 40 vārtiem, bet nu jā tas jau nekas nav, nu kas tas par treneri kurš VISPĀR neizmanto mūsu rezerves??!! Kā tad Igauņu izlase tik labi spēlē, ne jau viņiem ir labāki spēlētāji!!
Grozies kā gribi, bet ar Starkovu izlase rādījusi labāko spēli.