Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

...un mājasmātei līkas kājas!

Jānis Matulis
Jānis Matulis

...un mājasmātei līkas kājas!
No Harija Vītoliņa jaunais "Dinamo" treneris uzzinājis, ka tikai pēc pusgada viņš sapratīšot, ko domā latviešu hokejisti.
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Pēc vakardienas piedāvājuma, lai Peka runā, "SA+" publika bijusi aktīvāka nekā cikārt. Tas priecē. Varbūt pēc glasnostj sāksies arī perestroika! (Tiem jaunekļiem un jaunietēm, kas dzimuši jaunlaiku Latvijā, vai nezina krievu valodu, pateikšu, ka šie termini radās pēdējā PSKP ģenerālsekretāra Gorbačova laikā, kad visiem tika atļauts runāt pilnīgi par visu - pat par Molotova-Rībentropa paktu -, lai pārveidotu padomju valsti un sabiedrību, bet visu šo pārveides procesu sauca par perestroiku, un daļēji pateicoties tai Latvija kļuva par neatkarīgu valsti. Daļēji...)

Rautakalio un viņa uz "Dinamo" aicinātāji grib pārveidot Latvijas hokeju. Par to pašu vismaz pagaidām runā arī Lipmana izredzētais Nolans. Man šo abu kungu ieceres ir/bija simpātiskas. Taču izskatās, ka abiem ir/bija maza nojausma, kas ir Latvijas hokejs un kādi tā resursi. Te nav ne Somija ar 65 251 hokejistu, ne Kanāda ar 572 411. Latvijā ir 4424 reģistrēti hokejisti, ieskaitot visus amatierus. Un milzīga tautas mīlestība šim sporta veidam.

Kopš 1997. gada spēlējam pasaules čempionāta A grupā, šajos gados tur divas reizes uzvarot Krieviju - 3:2 (2000.), 2:1 (2003.) un ASV - 3:2 (1998.), 2:1 (2001.); vienu reizi Zviedriju - 3:2 (bullīšos, 2009.). Spēlējot 1:1 (1997.) ar Zviedriju, 3:3 ar Kanādu - 3:3 (1997.), 0:0 ar Somiju - 0:0 (2005.), 1:1 ar Čehiju (2006.).

Pēdējā pasaules čempionātā tikai bullīšos ar 2:3 zaudējām nākamai pasaules čempionei Somijai, cienīgi nospēlējām ar Čehiju (2:4), ar 6:3 sasitām ļoooti lielu valsts atbalstu dabūjušo Baltkrieviju. Vankūveras olimpisko spēļu kvalifikācijas mačā tikai papildlaikā ar 2:3 zaudējām Čehijai (bija iespēja uzvarēt!). Man arī gribas vairāk. Bet maz tas nav!

Kad Znaroks, kurš Latvijas hokejā ir 27 (!) gadus, pasaka, ka mums vispār ir tikai apmēram 40 (!!!) spēlētāju, no kuriem izvēlēties izlases sastāvu, man tas ir saprotams. Labs vai slikts treneris Znaroks, katram var būt savs viedoklis, taču TEPAT - Latvijas apstākļos viņš izveidoja "LSPA/Rīgu", kur izauga Cibuļskis, Meija, Jekimovs, arī Straupe, Kauss, vēl viens otrs. Znaroks Latvijas hokeju pārzina.

Kad pavasarī/vasaras sākumā Rautakalio solīja revolūciju "Dinamo", vai tad viņam nebija skaidrs, ka atšķirībā no somu uzbrucējiem, kuru metieni pa vārtiem pat lielā ātrumā ir mērķēti, latviešu (Latvijas) uzbrucēji tikai met pa vārtiem (par to esmu rakstījis vairākkārt, bet pēc 3:7 pārbaudes spēles Espo pret Somiju (2007.) noteikti)? Vai vasarā Pekam nebija redzams, ka daudzu dinamiešu kopējā fiziskā trenētība atpaliek no Somijas vai Kanādas izlases trenētības (arī par to esmu rakstījis)? Taču tad somu trenerim viss šķita OK. Un nebija runu, ka ka jaunajiem latviešu hokejistiem neesot iemācīts šis un tas; ka viņiem jābūt pateicīgiem par "Dinamo", jo pirms tam spēlējuši dies' zina kādās līgās; ka viņš droši vien esot KHL vismazāk apmaksātais treneris; ka "Dinamo" droši vien esot klubs, kuram KHL viens no mazākajiem budžetiem. Man tas viss bija zināms ne tikai 2011. gada pavasarī, bet vismaz jau 2008. gada rudenī, kad "Dinamo" sāka spēlēt KHL. Un par to rakstīts ir pietiekami daudz. Arī par Latvijas jaunatnes hokeja bezsistēmu un stratēģijas neesamību Latvijas Hokeja federācijā.

Man personīgi nav nekāda naida pret Peku, tāpat kā nebija pret Jurzinovu, Grabovski, Beresņevu, Vasiļjevu, Lindstrēmu, Beļavski, Vorobjovu, Znaroku, Šupleru un vēl duci zemākas raudzes treneriem.

BET! Nenostrādājis i trīs mēnešus Latvijā, viņš sāk runāt. Kā nepieklājīgs ciemiņš, kurš viesībās aizrāda mājasmātei, ka rasolā par maz gaļas, ka suns ir kraupains, ka viesības ir mēsls, ja uz galda nav "Finlandia", bet promejot vēl nosaka, ka mājasmātei līkas kājas... To jau mēs paši redzam. Bet šurp taču esi nācis, lai šī līkkājainā mājasmāte ("Dinamo"!) varētu skriet tikpat veikli kā tie, kam mājās visi ir šķirnes suņi, kas neēd rasolu, bet ikrus ar karotēm, ēdienu noskalojot ar "Finlandia".

Veiksmi darbā!

1 2 63 komentāri

  -3 [+] [-]

, 2011-10-21 10:31, pirms 12 gadiem
Skarbi, bet patiesi.

 +10 [+] [-]

, 2011-10-21 10:38, pirms 12 gadiem
Ja jau liekas ka Pekkas teksti ir par līkām kājām mājasmātei, tad Šupis vispar majasmāti un mājastēvu ar visiem bērniem izlamaja no panckām ārā

 +34 [+] [-]

, 2011-10-21 10:45, pirms 12 gadiem
Nav skarbi un nav patiesi. Peka ir skarbs un patiess, jo lietas sauc īstajos vārdos.
Žēl, ka Matuļa kungam klibo izpratne par pieklājību un patiesību...Peka savā intervijā godīgi un precīzi parāda mums skaudro realitāti.
Cilvēki ciena tādus vīrus, kuri patiesību saka acīs skatoties, nevis lišķīgus žurnālistus, kuri, lai tiktu pie kārotās intervijas, klanīsies un būs divkosīgi intervējamā priekšā...

  +8 [+] [-]

, 2011-10-21 10:49, pirms 12 gadiem
Ārprāts. Nekāda jēga no raksta, lieki nosists laiks lasot. Es atvainojos, bet nu...

  +7 [+] [-]

, 2011-10-21 10:50, pirms 12 gadiem
Visu laiku maļ par vienu un to pašu.

     [+] [-]

, 2011-10-21 10:50, pirms 12 gadiem
Nobanojiet vienreiz Matuli SC - nezinu kas shim shogad uznaacis, bet vairs nav iespeejams lasiit, katraa rakstaa Peka tiek nogaaniits!!!

Peka nav ciemos atnaacis, bet iemaaciit taisiit pareizi rasolu....liikas kaajas jau nu gruutaak iztaisnot, bet nomasket vai aizstaat ar citiem efektiem var!

 +14 [+] [-]

, 2011-10-21 10:52, pirms 12 gadiem
Katram - arī Pekam, arī Matulim - ir tiesības paust savu viedokli !

  +3 [+] [-]

, 2011-10-21 10:52, pirms 12 gadiem
Irita.S rakstīja: Nav skarbi un nav patiesi. Peka ir skarbs un patiess, jo lietas sauc īstajos vārdos.
Žēl, ka Matuļa kungam klibo izpratne par pieklājību un patiesību...Peka savā intervijā godīgi un precīzi parāda mums skaudro realitāti.
Cilvēki ciena tādus vīrus, kuri patiesību saka acīs skatoties, nevis lišķīgus žurnālistus, kuri, lai tiktu pie kārotās intervijas, klanīsies un būs divkosīgi intervējamā priekšā...
Beigu beigās, cilvēki atceras ne jau skarbos večus, bet tos, kas dod rezultātu...

Kāda jēga norādīt vēlreiz uz to, ko mēs JAU zinām?? Kāda jēga pateikt, ka mums ir viduvēji uzbrucēji?? Mošk labāk lieku reizi nerunāt, bet strādāt ar materiālu, kas ir pieejams? Mošk pamēģini ar šiem čaļiem tikt plaijofā, kā to pirms tevis izdarīja iepriekšējais treneris, joprojām nepelnīti nopeltais un sauktais par "rūķi"?
Slēpts komentārs: Zips

  -1 [+] [-]

, 2011-10-21 10:55, pirms 12 gadiem
Man jau ar šķiet, ka neko lāga neizdarījis kā treneris un braucot cauri vairāk uz savu spēlētāja uzvārdu, Peka no sevis iedomājies mazliet par daudz. Cerēju, ka Šuplera vietā ņems labu treneri, bet kopš šī uzvārda publiskošanas mani māca lielas šaubas. Ne viņš ko vinnējis, nekā. Tam pašam viņa veco laiku komandas biedram Jortikam kā trenerim nopelni lielāki, viņu Somijā vērtē augstāk un arī tagad ar Amur Jortika dara brīnumu lietas. Kamēr Peka gudri pļūtī tviterī.

  +1 [+] [-]

, 2011-10-21 10:59, pirms 12 gadiem
varbūt mums /hokeja federācijai, hokeja trenneriem, hokejistiem-nešķirojot vecumu/ vajag biežāk to teikt? Nepatīkami , ārkārtīgi nepatīkami ko tādu dzirdēt par sevi... taču - tā ir taisnība! Un vissāpīgākais ir tas, ka NAV PROGRESA! Mēs mīņājamies uz vietas jau otro gadu desmitu (tāpat, kā visa Latvija), un kardinālu izmaiņu nav! Varbūt beidzot jāpaskatās uz sevi spogulī? Un , varbūt, pietiek būt pirmajiem čaļiem ciemā, bet jāmēģina sevi pierādīt pilsētas plašumos? Kirov, jautājums tev! Varbūt jāmaina visa sistēma un jāaicina ārzemju trenneri dresēt sīkos, lai pēc gadiem 10 arī latvieši saprot, kā jāspēlē pēc somu shēmām..

  +9 [+] [-]

, 2011-10-21 11:00, pirms 12 gadiem
Zips rakstīja: Pekka , manuprāt vispār ir sava ceļa gājējs, tāda ir viņa izpratne, vienalga, kur un kā.
Šorīt palasīju viņa tvītus, protams, ja tas nav feiks, tad tas, kas tur rakstits atsevišķās vietās nepārprotami parāda viņa humoru un attieksmi pret dažām lietām, piemrēma šie:
Tu tiešām pieļauj, ka tas varētu nebūt feiks????
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2011-10-21 11:01, pirms 12 gadiem
Es domāju, ka tas twittera konts ir feiks, pretējā gadījumā kāds vai nu spēlējās ar uguni, vai arī kādam nav pilns kalendārs...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2011-10-21 11:05, pirms 12 gadiem
Edmunds Novickis rakstīja: Tu tiešām pieļauj, ka tas varētu nebūt feiks????
Čērčils teica ka tic tikai tai statistikai, kuru ir viltojis pats.. Nemāku spriest, un nesaku ka īsts, bet humors jebkurā gadijumā ir labs.

  +7 [+] [-]

, 2011-10-21 11:09, pirms 12 gadiem
Namejs rakstīja: Beigu beigās, cilvēki atceras ne jau skarbos večus, bet tos, kas dod rezultātu...

Kāda jēga norādīt vēlreiz uz to, ko mēs JAU zinām?? Kāda jēga pateikt, ka mums ir viduvēji uzbrucēji?? Mošk labāk lieku reizi nerunāt, bet strādāt ar materiālu, kas ir pieejams? Mošk pamēģini ar šiem čaļiem tikt plaijofā, kā to pirms tevis izdarīja iepriekšējais treneris, joprojām nepelnīti nopeltais un sauktais par "rūķi"?
Ja uzdods jautājumu - Ko jūs domājat par LV hokeju? Uzbrucējiem? Viņu Meistarību? utt Cilvēks, kurš parasti saka ko domā un sauc lietas īstajos vārdos... Neatbildēs uz jautājumu?

Vot tā ir tizluma augstākā pakāpe, ja nepatīk atbilde, tad ko uzdod jautājumu? Ja tomēr uzdod, tad jāpieņem atbildi tādu, kāda tā ir, nevis veido visu pēc sev pieņemamās skalas.

  +3 [+] [-]

, 2011-10-21 11:17, pirms 12 gadiem
Zips rakstīja: Pekka , manuprāt vispār ir sava ceļa gājējs, tāda ir viņa izpratne, vienalga, kur un kā.
Šorīt palasīju viņa tvītus, protams, ja tas nav feiks, tad tas, kas tur rakstits atsevišķās vietās nepārprotami parāda viņa humoru un attieksmi pret dažām lietām, piemrēma šie:

"Wow, you really have parliament in Latvia?! I didn't know. I thought you have a king, & his name is Yurchik Savickis... OK, I was mistaken.."

"We had a meeting with The King today.. And.. I'm still here! But we change, Sandis will coach & I play defense vs Poprad Lions.. We'll see.."

" We're in evening practice, Poprad small arena. Their ice is made of frozen beer, I guess its like a special welcome for us. Sweet."

" Tonight we're all together watchin 'Tom&Jerry' cartoons. To boost good mood for the game! Only Sandis is wachin 1978 edition of James Bond."
tas jau ir tīrākais feiks - ak, naivais cilvēks!

  +3 [+] [-]

, 2011-10-21 11:19, pirms 12 gadiem
Cienījamais Matuļa k-gs! Jūs tak saprotat, ka Peka saka visu tieši tā, kā ir, ar mūsu hokeja "saimniecību". Kādēļ tagad lejat žulti? Agrāk viss bija kārtībā? Un kāda vella pēc savas "domas" publicējat maksas sadaļā un tikai latviski? Peka šo lasa? Ja reiz Jums ir nepatika pret Pekas stilu - sūtiet viņam angliski savas idejas, pārmetumus. Vai arī palūdziet Pats interviju viņam - Jums tak ir zināmi "knifīgāki" jautājumi hokeja sakarā, nekā cien. Lases k-dzei. ';

  -1 [+] [-]

, 2011-10-21 11:20, pirms 12 gadiem
Raitcha rakstīja: Ja uzdods jautājumu - Ko jūs domājat par LV hokeju? Uzbrucējiem? Viņu Meistarību? utt Cilvēks, kurš parasti saka ko domā un sauc lietas īstajos vārdos... Neatbildēs uz jautājumu?

Vot tā ir tizluma augstākā pakāpe, ja nepatīk atbilde, tad ko uzdod jautājumu? Ja tomēr uzdod, tad jāpieņem atbildi tādu, kāda tā ir, nevis veido visu pēc sev pieņemamās skalas.
Ja jau atklāts un godīgs, tad arī pret sevi derētu reizēm tādam būt. Nav dzirdēts, ka viņš atzītu savas kļūdas.

     [+] [-]

, 2011-10-21 11:22, pirms 12 gadiem
stumbrerro rakstīja: Cienījamais Matuļa k-gs! Jūs tak saprotat, ka Peka saka visu tieši tā, kā ir, ar mūsu hokeja "saimniecību". Kādēļ tagad lejat žulti? Agrāk viss bija kārtībā? Un kāda vella pēc savas "domas" publicējat maksas sadaļā un tikai latviski? Peka šo lasa? Ja reiz Jums ir nepatika pret Pekas stilu - sūtiet viņam angliski savas idejas, pārmetumus. Vai arī palūdziet Pats interviju viņam - Jums tak ir zināmi "knifīgāki" jautājumi hokeja sakarā, nekā cien. Lases k-dzei.
redzi - par cilvēku vislabāk liecina viņa darbi. Pagaidām Pekam to īsti nav (RD sakarā) - bet ir tikai parunāšana.

     [+] [-]

, 2011-10-21 11:29, pirms 12 gadiem
negatīvs rezultāts arī ir rezultāts )))

     [+] [-]

, 2011-10-21 11:30, pirms 12 gadiem
Abrags rakstīja: redzi - par cilvēku vislabāk liecina viņa darbi. Pagaidām Pekam to īsti nav (RD sakarā) - bet ir tikai parunāšana.
Godīgi sakot, pat neatceros gadījumu, kad zaudējošs treneris būtu tā lutināts ar uzticību no publikas puses... Šeit ir tas piemērs, kad ārējais veidols burtiski nohipnotizējis ļautiņus un mazos pokemonus. Ne jau velti pēc ķīniešu horoskopa Pekka ir Čūska.

     [+] [-]

, 2011-10-21 11:30, pirms 12 gadiem
Jānim (Matulim) nepatīk, ka Pekka ap*irš Dinomo uzdodot viņu par ciemiņu, bet .....vispār jau viņš nav ciemiņš, bet gan saimnieks....
...var vēl piesieties par ētikas jautājumu - kad PR teica, ka nebūtu pretī nomainīt 12 uzbrucējus ......manā uztverē tas bij' skarbs, bet patiess joks ar nepārprotamu mājienu, ka Dinamo uzbrucējiem (un ne tikai) pietrūkst ļoooti daudz kas, lai varētu izveidoties konkurētspējīga komanda....

  +1 [+] [-]

, 2011-10-21 11:31, pirms 12 gadiem
Namejs rakstīja: Ja jau atklāts un godīgs, tad arī pret sevi derētu reizēm tādam būt. Nav dzirdēts, ka viņš atzītu savas kļūdas.
Tas gan vēl nav bijis, ka viņs atzīst, ka treneru korpuss kļūdījies.
Tiesa, ja vēl nav bijusi spēle, kur īr 100% izpildīts spēles plāns un tas nav nostrādājis, kapēc vainot sevi... Nav bijusi izdevība to pārbaudīt. Vai viņam vainot sevi vai asistentus, ka spēlētāji NEJĒDZ (tiešām nejēdz) iemest vārtus? Ar savu zīmējumu un taktiku izdevības viņš ir panācis ntās..
Bet ne jau tur tā problēma.
Probklēma ir tur, ka cilvēki nespēj pieņemt cita cilvēka viedokli. Šorbrīd Matulis nespēj pieņemt Pekas viedokli. Kā muļķīgi ieganstu izbļaujot, pa priekšu kaut ko sasniedz un tad nomelno...
Kāds sakars? Jautājums - atbilde. Viss.

  -2 [+] [-]

, 2011-10-21 11:31, pirms 12 gadiem
Abrags rakstīja: redzi - par cilvēku vislabāk liecina viņa darbi. Pagaidām Pekam to īsti nav (RD sakarā) - bet ir tikai parunāšana.
Vai tad labāk būt kā strausam ar galvu zemē? Un lidināties pa mākoņiem, uzskatot, ka viss ir baigi "kruta"?

  -1 [+] [-]

, 2011-10-21 11:35, pirms 12 gadiem
stumbrerro rakstīja: Vai tad labāk būt kā strausam ar galvu zemē? Un lidināties pa mākoņiem, uzskatot, ka viss ir baigi "kruta"?
Redzi, Matulis šobrīd nav ne strauss ne arī lidinās pa mākoņiem...

  -1 [+] [-]

, 2011-10-21 11:36, pirms 12 gadiem
Raitcha rakstīja: ...
Bet ne jau tur tā problēma.
Probklēma ir tur, ka cilvēki nespēj pieņemt cita cilvēka viedokli. Šorbrīd Matulis nespēj pieņemt Pekas viedokli. Kā muļķīgi ieganstu izbļaujot, pa priekšu kaut ko sasniedz un tad nomelno...
Kāds sakars? Jautājums - atbilde. Viss.
...cilvēki nespēj pieņemt Matuļa viedokli...

  +2 [+] [-]

, 2011-10-21 11:41, pirms 12 gadiem
Abrags rakstīja: ...cilvēki nespēj pieņemt Matuļa viedokli...
Es domāju, ka nevis viņa viedokli nevar pieņemt, bet ir mazliet sašutuši, par to, ka Matulis ņemas par cita cilvēka viedokli, kurš ir visai trāpīgs, jo ne viens vien treneris tā ir izteicies...
Matuļa viedokli jau pieņem, nevar pieņemt "paniku"
P.S.
Variants - Matulim tā ir komercija
Ja zem šitiem rakstiem zem katra būs 50+ komentāri un asas diskusijas, viņš katru dienu par Peku kko uzrakstīs..

     [+] [-]

, 2011-10-21 11:46, pirms 12 gadiem
Abrags rakstīja: Redzi, Matulis šobrīd nav ne strauss ne arī lidinās pa mākoņiem...
Izskatās ka Te viens bars tolkam nav pat rakstu izlasījuši....

     [+] [-]

, 2011-10-21 11:46, pirms 12 gadiem
ASV - 3:2 (1998.), 2:1 (2001.); Neliela neprecizitāte, 2001. gadā bija 2:0, ja nemaldos, tad vēl Beļavskis piesmēja vārtsargu

  -1 [+] [-]

, 2011-10-21 11:48, pirms 12 gadiem
Raitcha rakstīja: Es domāju, ka nevis viņa viedokli nevar pieņemt, bet ir mazliet sašutuši, par to, ka Matulis ņemas par cita cilvēka viedokli, kurš ir visai trāpīgs, jo ne viens vien treneris tā ir izteicies...
Matuļa viedokli jau pieņem, nevar pieņemt "paniku"
P.S.
Variants - Matulim tā ir komercija
Ja zem šitiem rakstiem zem katra būs 50+ komentāri un asas diskusijas, viņš katru dienu par Peku kko uzrakstīs..
Bet Matulis vnk jautā, kapēc par to tiek runāts tikai tagad, ja tas viss bija jau ir zināms agrāk....

  +1 [+] [-]

, 2011-10-21 11:50, pirms 12 gadiem
huy rakstīja: Bet Matulis vnk jautā, kapēc par to tiek runāts tikai tagad, ja tas viss bija jau ir zināms agrāk....
Domāju...
1. Pekam to ātrāk nejautāja.
2. Peka to nezināja, jo pats nebija pārbaudījis, viens ir ko stāsta, cits, kas to piedzīot.

  +1 [+] [-]

, 2011-10-21 11:55, pirms 12 gadiem
Justifiable rakstīja: ASV - 3:2 (1998.), 2:1 (2001.); Neliela neprecizitāte, 2001. gadā bija 2:0, ja nemaldos, tad vēl Beļavskis piesmēja vārtsargu
Ja nekļūdos tad piesmēja tajā 3:2 spēlē. Kad bija 2:0, tad Sems (???) no puszonas ievilka tālajā stūrī un bija izgājiens trīs pret vārtsargu, tur ar protams puika tika izģērbts

  +1 [+] [-]

, 2011-10-21 11:57, pirms 12 gadiem
Raitcha rakstīja: Domāju...
1. Pekam to ātrāk nejautāja.
2. Peka to nezināja, jo pats nebija pārbaudījis, viens ir ko stāsta, cits, kas to piedzīot.
Tad ko sola revulūcija ja nav lietas kursā?
1 2 63 komentāri