Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Patīk, nepatīk, labāks, sliktāks

Patīk, nepatīk, labāks, sliktāks
Sandis Ozoliņš joprojām ir labākais "Dinamo" aizsargs, ja vērtējam gūtos vārtus un piespēles, taču salīdzinot ar pērno gadu, labāks viņš noteikti nav.

Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta...

Aiz gara laika paņēmu Rīgas Dinamo pērnās un šīs sezonas sastāvu – noliku blakus un saliku atzīmes. Kā izskatās – labāki, sliktāki vai tādi paši. Nekādas zinātnes, nekādi kritēriji, tikai - emocionāls vērtējums.

Saprotams, nekāda objektivitāte te nebūs, jo komandai šobrīd cits treneris, ar citām prasībām un plānu. Virspusēji ņemam hokejista darbības uz ledus. Kā viņš tur uzvedas, kā izskatās, kā spēlē – kā uz mēles skaistumkonkursā.
Vārtsargi mums pa pusei nomainījušies. Holts ir palicis un tāds viņš ir arī vārtos – tāds pats kā pērn. Telkvista pozīcijā Jučers un te nav ko pat salīdzināt – Māri, tev viss vēl priekšā...
Holts – tāds pats
Telkvists – vietā Jučers (sliktāks)

Aizsardzībā nekas nav mainījies – visi tie paši, kas pērn. Kapteinis Ozoliņš ir labākais, ja vērtējam statistiku, taču viņš noteikti nav labāks par to Ozoliņu, kas bija pērn. Galviņš izceļas ar iniciatīvu un progresējis pārliecībā, lēmumos, darbībās. Krišu pērn treneris nemīlēja, šogad – stabila pamatsastāva vērtība. Ieguvums. Oskars joprojām meklē to īpašo ķīmiju blakus Sandim, kas viņu pērn padarīja par rotu, bet Sotinieks pats ir nolēmis savu pamatu slīpēt – sanāk labāk, nekā bija. Vecie zēni – Laviņš un Reķis ir tādi paši, taču ar mazo mīnusu zīmi, jo jaunāki (tātad – ātrāki) nepaliek. Andersonu atstājam bez komentāriem, jo nav jau ko... Pagaidām. Lielais secinājums – ja neņemam Ozo, tad kopumā aizsargi spēlē labāk, taču – kapteiņa loma tomēr šajā salikumā ir milzīga. Ja viņš sabremzējas, tad tas ietekmē visu līniju kopumā.
Ozo – sliktāks
Galviņš – labāks
Krišjānis – labāks
Cibuļskis – sliktāks
Sotnieks – labāks
Laviņš – tāds pats
Reķis – tāds pats
Jēkabs – tāds pats
Andersons – bez komentāriem

Uzbrukumā mums jāliek pretī aizgājušajiem - pienācējus. Dārziņš pret Lundmarku – Lauris noteikti bija labāks. Lusenius nav labāks par Troteru, tapat kā Melins nebija labāks par Hartiganu. Varjs pret Suroviju un Šindels pret Petrovicki – līdzīgi vēži un kulītes. Pārējie, kas palikuši savās vietās: Miķelis noteikti ir redzamāks par pērno Miķeli, tāpat kā Karsums ir labāks par savu pagājušā gada modeli. Citi – tādi paši vai sliktāki. Turklāt, vārdam „sliktāks” šajos piemēros drīzāk ir pielietojams apzīmējums – vecāks, lēnāks, biklāks... Bukartam vecums gan nav vēl mēraukla, bet Robčiks pagaidām nespridzina un tas viņa vecumā gan nav labi. Tur nav ko apvainoties – objektīvi. Podziņam jau arī nav nekādu dižo spārnu, taču viņš tos vismaz cenšas vēzēt – šajā karjeras posmā tā ir attieksme... Cipuli atsevišķi nevērtēju, jo pērn viņš bija citā komandā, tāpat kā lieku malā savainoto Džeriņu. Tajā pašā laikā pretnostatot Petrovicki un Šindelu arī ir smagi – jo „tādi paši” viņi ir ar piebildi – tādi paši nekādi...
Dārziņa vietā – Lundmarks (sliktāks)
Surovija vietā – Varjs (tāds pats)
Trotera vietā – Lusenius (sliktāks)
Hartigana vietā – Melins (sliktāks)
Petrovicka vietā – Šindels (tāds pats)
Miķelis – labāks
Ņiživijs – sliktāks
Karsums – labāks
Sprukts – tāds pats
Ankipāns – sliktāks
Bukarts – sliktāks
Meija – labāks
Štāls – tāds pats
Podziņš – labāks
Džeriņš – savainots
Cipulis – bez komentāriem

Kopējā bilance ir šāda:
Labāks – 7
Sliktāks- 9
Tāds pats – 8
Bez komentāriem – 2
Savainots – 1

Secinājums: jādomā, kā palikt labākiem... Protams, daļa no nesmukuma uz ledus rodas arī no tā, ka jādara savādāk nekā bija iepriekš. Tomēr - mēs runājam par profesionāliem hokejistiem, kam ar pielāgošanos jaunajiem apstākļiem nevajadzētu būt problēmām. Ja ir, tad atkal mēģinām saprast – kur ir šo spēlētāju vieta? Šeit un tagad - 2011. gada oktobrī, KHL čempionātā.

 +11 [+] [-]

, 2011-10-21 11:03, pirms 13 gadiem
Ozoliņš, Laviņš, Reķis, Ņiživijs, Ankipāns...
Kas īsti ir problēmas ar sastāva komplektāciju Sējējs tikai nākamgad sapratīs...

  +7 [+] [-]

, 2011-10-21 11:05, pirms 13 gadiem
Varjs točna ir sliktāks par Suroviju un Šindels ir sliktāks par Petrovicki.

  +2 [+] [-]

, 2011-10-21 11:06, pirms 13 gadiem
Vairāk vai mazāk visam piekrītu, tik nezinu vai Šindelu var vērtēt jo salīdzinoši maz ir spēlējis vēl šajā komandā, bet pieļauju ka tu esi redzējis ari treniņu procesu un esi dziļāk dinamo materiālā, kā ierindas līdzjutējs.

  +3 [+] [-]

, 2011-10-21 11:10, pirms 13 gadiem
Kamēr Ģirts ir savainots, man viņš pilnīgi nemaz nepietrūka, jo krita ārā no spēles sezonas sākumā...

 +15 [+] [-]

, 2011-10-21 11:17, pirms 13 gadiem
Vēl varēja salīdzināt kā ir mainījušies žurnālisti - Matulis labāks vai sliktāks, Toļiks bez komentāriem

  +4 [+] [-]

, 2011-10-21 11:19, pirms 13 gadiem
Varjs ir sliktāks par Suroviju. Surovijs ir cilvēks, kas bija jāsaglabā komandā. Ir vēl tāda problēma, ka leģionāriem ir grūti pie RD iespēlēties, tā nu tas ir. Lundmarks ir daudz labāks, kā pašlaik izskatās.
Raksts ļoti labs, + Armandam P.

  +4 [+] [-]

, 2011-10-21 11:24, pirms 13 gadiem
ārzemnieki ir atsevišķs stāsts, bet no savējiem Niživijs šajā sezonā izskatās galīgi "ŅeŽivijs"

 +20 [+] [-]

, 2011-10-21 11:25, pirms 13 gadiem
secinājums:Sējējs- sliktāks (par pakāpi! ), Rautakallio vs Šuplers - tāds pat... Savickis - sliktāks, Rumpītis, Kalvītis - savainoti

  +1 [+] [-]

, 2011-10-21 11:45, pirms 13 gadiem
Nav jau svarīgi labāks vai sliktāks, vārtu gūšanas momenti tiek izveidoti pietiekoši daudz tikai jāmāk vai jāprot dabūt ripu vārtos un tā jau ir meistarība. Ja paskatās tabulā, tad ielaistie vārti , salīdzinor ar pagājušo sezonu, būtu OK, bet gūto vārtu ailīte...

     [+] [-]

, 2011-10-21 12:27, pirms 13 gadiem
Dārziņa vietā – Lundmarks
Surovija vietā – Varjs
Trotera vietā – Lusenius
Hartigana vietā – Melins
Petrovicka vietā – Šindels

Pēc kāda principa šāds sadalījums?

  +5 [+] [-]

, 2011-10-21 12:55, pirms 13 gadiem
shumo rakstīja: Dārziņa vietā – Lundmarks
Surovija vietā – Varjs
Trotera vietā – Lusenius
Hartigana vietā – Melins
Petrovicka vietā – Šindels

Pēc kāda principa šāds sadalījums?
Dārzīņš bija labākais, kas aizgāja (rezult.punkt), Lundmarkam vajadzētu būt rezultīvākajām no leģionāriem (pēc CV).

Surovijs un Varjs kapā melnās miesās.

Troters un Lusenius, abi jauni, tehniski, centri.

Hartigans un Melins, varbūt no Melina gaidīja snaiperi, jo Puče pats rakstīja, ka Melins māk ļoti labi mest pa vārtiem un kā no viņa gaida daudz vārtu.

Petrovickis un Šindels... ielaps kaut kam sastāvā, ko es nesaprotu...

  +2 [+] [-]

, 2011-10-21 13:02, pirms 13 gadiem
Un kā pamatosi, ka Ozo šogad sliktāks? Ar +/- koeficientu? Ja visa komanda biežāk ielaiž, nekā iemet...
Es teiktu, ka aizsardzībā Ozo šogad noteikti nespēlē sliktāk, kā pagaišgad! Es runāju tīri par viņa sniegumu. +/- veido visa maiņa. Tiešām šogad ir bijušas vairākas spēles, kur Ozo vairāk domā par aizsardzību un nospēlē mierīgi un pārdomāti. Un uzbrukumā daudz sliktāks par pagaišo gadu nav, apmēram tas pats. Ar līderību arī viss ir kārtībā! Nu nevar tak prasīt, lai 39 gadus vecs vīrs skrien visiem pa priekšu un rāda 25 gadīgiem kā jāmet goli katru spēli! Lai nu par kuru, bet par Ozo man nav nekādu pārmetumu.
Kur ir tie vīri, kas tagad ir spēka pilnbriedā? Ko tie nerāda neko?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2011-10-21 13:49, pirms 13 gadiem
Justifiable rakstīja: Dārzīņš bija labākais, kas aizgāja (rezult.punkt), Lundmarkam vajadzētu būt rezultīvākajām no leģionāriem (pēc CV).

Surovijs un Varjs kapā melnās miesās.

Troters un Lusenius, abi jauni, tehniski, centri.

Hartigans un Melins, varbūt no Melina gaidīja snaiperi, jo Puče pats rakstīja, ka Melins māk ļoti labi mest pa vārtiem un kā no viņa gaida daudz vārtu.

Petrovickis un Šindels... ielaps kaut kam sastāvā, ko es nesaprotu...
Kapā vai nekapā tas Varjs, bet lietderības koeficients viņam ir -10(sliktākais komandā).

Es Varju lieku vienā maisā ar Mikušu, jo Mikuš arī centās un individuālās prasmes Mikušam pat bij nedaudz augstākas un tos golus Varjs sameta pateicoties Miķelim, visi kas spēlē ar Miķeli vairāk vai mazāk, bet met golus. Varjs pats vēl neko nav izveidojis.

  +2 [+] [-]

, 2011-10-21 14:00, pirms 13 gadiem
es nezinu, kā Sējējs veido komandu, bet paskatoties uz mūsu (LV) uzbrucējiem, tad secinājums ir tāds, ka mums ir viens snaiperis - Miķelis, jo pārējie nekad nav tā pa īstam bankas lādējuši, bet gan vairāk palīdzējuši kādam citam tās lādēt (par Bukartu un Meiju nerunāju, jo vēl jaunie skaitās). No leģionāriem snaiperiem it kā vajadzētu būt Lundmarkam, Luseniusam. Kāpēc Sējējs leģionārus ņem kā melnā darba darītājus? Starp latviešiem jau mums tādi ir atliektiem galiem! Metējus takš vajag!

  +6 [+] [-]

, 2011-10-21 14:19, pirms 13 gadiem
Labāk vajag uztaisīt topu - cik latvieši ko dinamo izbrāķējuši vai nav interesējušies ir labāki par tagadējiem leģionāriem.

Saulietis labāks par - Šindelu, Melinu, (liekams apmēram vienā maisā ar Lūciju, Lundmarku un Varju).

Bērziņš - labāks par Šindelu, Melinu.

Ķēniņs - labāks par Šindelu.

Širokovs - labāks par Šindelu un Melinu.

Jekimovs - Labāks par Šindelu un Melinu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2011-10-21 16:15, pirms 13 gadiem
Raitcha rakstīja: Ozoliņš, Laviņš, Reķis, Ņiživijs, Ankipāns...
Kas īsti ir problēmas ar sastāva komplektāciju Sējējs tikai nākamgad sapratīs...
pagaidām neatbilstoši,vai laikam jau vairāk neatbilstoši šim līmenim

     [+] [-]

, 2011-10-21 17:58, pirms 13 gadiem
Salīdzinājums labs, vienīgais tiešām geribās Dārziņu ar Lundmarku salīdzināt, pavisam cita kalibra spēlētāji, bet saprotu kāpēc tā izdarīts...

     [+] [-]

, 2011-10-22 00:23, pirms 13 gadiem
Labāks - Sliktāks... tā kā pāragri spriest (pavasaris jāgaida)

P.S. Nu ja nav mūsu spēlētāji profesionāļi... jāspiež laukā no mūsu neprofesionāļiem tā spēle, kuru viņi māk spēlēt, nevis jāpārmāca. Māca lai jaunos, kuri tiecas uz RD, nevis esošos neprofesionāļus, kas parādījuši, ka šajā līmenī var spēlēt labi. Savādāk sanāk, ka Peka te atbraucis mums parādīt, kādi mums te sūdīgi spēlētāji, nevis - ar esošajiem sasniegt maksimumu.

  +1 [+] [-]

, 2011-10-22 10:04, pirms 13 gadiem
Jāprasa Petrovičam, bet, ja es pareizi atceros, tad Dārziņš pirmās 16 spēles vārtus (tik pat kā?) neguva. Ar ko tad viņš labāks par Lundmarku, kas negūst vārtus. Dārziņš arī aizsardzībā spēlēja visai bikli un kopumā +/- neskatoties uz rezultativitāti nebija nekāds spīdošais.
Pēc Ankipāna nomaiņas ar Miķeli, arī Sprukts ir labāks.
Šindels ir nekāds, bet viņš ir neformā un faktiski joprojām traumēts. Bukarts ir tieši tāds pats. Peka vienmēr uzsvēris, ka hokejs jāspēlē ar galvu. Ja galva ir traumēta, tad spēle nekāda.

Puče šogad labāks, Kreipāns tāds pats, gana labs, bet Matulis tāds pats, nekāds.

     [+] [-]

, 2011-10-22 13:18, pirms 13 gadiem
Sen jau rakstīju,ka Ankipāns gremdē Sprukta maiņu-nez kāpēc tik ilgam laikam jāpaiet,lai to saprastu(domāju,ka te tomēr ir Abola un Sējēja pirksts-savs čoms kā nekā).Arzemnieki-nu pakatieties Varja -10 koeficientu-tas taču ir briesmīgi liels-tātad viņam esot laukumā mēs esam zaudējuši 10 ripas vairāk nekā iemetuši vienādos sastāvos-kā var viņu ar Suroviju salīdzināt?Es cerības saistu tikai ar Lundmarku,ja tiks atrasts pareizais virknējums-Cipulim jāspēlē 4.maiņā -ne augstāk.
Ar ko Meija ir labāks kā pagājušogad?Neredzu gūtos punktus,kas to liecinātu.Ozoliņš diemžēl katrā spēlē sāk ziepes vārīt-jāsamazina spēles laiks,lai būtu svaigāks.Kopumā loģiski,ka mēs spēlējam sliktāk.Un nav mums vairs tādu leģionāru kā Elisons pirmajā sezonā,kas vakar atkal 2 ripas iemetis ,vai tas pats Troters pagājušajā.Ja mans draugs,kurš ir fanātisks Dinamo līdzjutējs aiziet no spēles pret Baris to nenoskatoties līdz beigām-tas kaut ko liecina... Pagājušosezon es atceros tikai 2 ļoti vājas mājas spēles-ar Automobilistu un Vitjaz-tas visas sezonas garumā.

     [+] [-]

, 2011-10-23 22:36, pirms 13 gadiem
Ja Cibuļskis sliktāks (un tas ir acīmredzami),Laviņšun Reķis,maigi izsakoties tādi paši,tad beidzot jālaiž laukumā Andersons.Joprojām nav izskaidrojama un ir neloģiska viņa marinēšana rezervē.Puisim bagāžā tāda skola,kāda šeit nevienam no viņa vienaudžiem - aizsargiem.

  -1 [+] [-]

, 2011-10-24 16:05, pirms 13 gadiem
brachka rakstīja: Ja Cibuļskis sliktāks (un tas ir acīmredzami),Laviņšun Reķis,maigi izsakoties tādi paši,tad beidzot jālaiž laukumā Andersons.Joprojām nav izskaidrojama un ir neloģiska viņa marinēšana rezervē.Puisim bagāžā tāda skola,kāda šeit nevienam no viņa vienaudžiem - aizsargiem.
Tu ko, Andersonam jau 25 gadi. Viņš ir Galviņa vienaudzis, Cibuļskis par 2 gadiem jaunāks. Tas, ka viņš praktiski nespēlē RD nenozīmē, ka juniors.

     [+] [-]

, 2011-10-24 16:37, pirms 13 gadiem
Namejs rakstīja: Tu ko, Andersonam jau 25 gadi. Viņš ir Galviņa vienaudzis, Cibuļskis par 2 gadiem jaunāks. Tas, ka viņš praktiski nespēlē RD nenozīmē, ka juniors.
un,kurš tad saka,ka viņš ir juniors?jeb Tu saki,ka Cibuļskis ar saviem 23 ir juniors?kkā neskaidri te runā.