Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

4+ pret Minskas „Dinamo”

4+ pret Minskas „Dinamo”
Gan Spruktam, gan Reķim vēl jāatrod sava spēlē. Būtu labi to izdarīt jau šodien.
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Rīgas „Dinamo” tikuši pie savs pirmās uzvara šajā KHL sezonā, šodien uzņems Minskas „Dinamo”. Pretinieks labi pazīstams un gana nepiekāpīgs. Droši var prognozēt, ka laukumā būs bezkompromisu cīņa un maz ticams, ka kādai no komandām spēles laikā izdosies iegūt ievērojamu pārsvaru rezultātā.

Minska jau paspējusi aizvadīt četras spēles un uzvaras tajās dalījusi uz pusēm, pēdējās divās piedzīvojot zaudējumus. Tāpēc Rīgā komanda ierodas ar apņēmību ielikt labu pamatu četru spēļu izbraukuma sērijai. Jānorāda, ka pretinieks vēl ne reizi uz „Arēna Rīga” ledus nav spējis pārspēt rīdziniekus. Kā panākt, lai turpinās rīdziniekiem tik patīkamā sērija?

1. Spēle skaitliskajā mazākumā
Spēle mazākumā rīdziniekiem neizdodas. Trīs spēlēs jau ielaisti seši vārti un otrs vājākais mazākuma neitralizēšanas rādītājs līgā. Savukārt, pretiniekam arī ir savas problēmas. Minskas „Dinamo” tā arī nevienā no četrām spēlēm nav spējis realizēt skaitlisko vairākumu – statistikā apaļa nullīte. Abas komandas pirms šīs spēles var būt pamatoti optimistiski noskaņotas, ka izdosies uzlabot savus necilos rādītājus.

2. Ātrums
Pretinieku komandā ir raženi aizsargi, kurus grūti pārspēt spēka cīņa vai divcīņas pie apmalēm un vārtu priekšā. Nepieciešams ātrums. Ātrums gan spēlētāju, gan ripas kustībā. Te priekšplānā atkal izvirzās un cerības var likt gan uz Miķeļa Rēdliha kustīgumu, gan arī tādu spēlētāju kā Varjs, Landmarks, Ozoliņš, Galviņš, Krišjānis Rēdlihs spējām labi pārredzēt laukumu un izdarīt precīzas un savlaicīgas piespēles.

3. Aizsargu sniegums
Lai arī veiksmīga aizsardzība sākas no uzbrucēju spējas jau pretinieka zonā slapēt pretinieka uzbrukuma ātrumu, nepieļaut mērķtiecīgas un sagatavotas piespēles, iepriekšējās spēlēs redzējām, ka rīdziniekiem vēl pagaidām diezgan bieži spēles sistēmā gadās pārrāvumi. Tāpēc, lai neitralizētu pretuzbrukumus, atbildība lielā merā gulsies uz aizsargiem un vārtsargu.

Arī pretinieku komandā ir savs Miķeļa ekvivalents – mazais, ātrais, sportiski niknais un mērķtiecīgais uzbrucējs Džefs Plets (Geof Platt), kurš spēlē kopā ar citu KHL rezultatīvu leģionāru, no „Torpedo” pārnākušo, Čārlzu Linglē (Charles Linglet). Jāatzīmē, ka abi spēlētāji ir ļoti atšķirīgi – Plets ir maz un ātrs, bet Linglē ir garš un spēcīgs. Aizsargiem būs ļoti uzmanīgi un cieši jāspēlē, lai neitralizētu šo duetu, sevišķi pretuzbrukumos.

4. Vārtsarga sniegums
Lai tiktu pie uzvaras, Krisam Holtam ir jāspēlē vismaz tik pat pārliecinoši kā spēlē pret Maskavas „CSKA”. Jāstāv kā klintij, neko nedāvinot pretiniekam, un tieši pretēji, reizi pa reizei to apzogot.

+ Ceturtās maiņas iniciatīva
Arī no ceturtās maiņas snieguma šajā spēlē daudz, kas var būt atkarīgs. Ceturtie ir gana ātri, kustīgi un nepiekāpīgi. Viņiem ir labs potenciāls radīt lielas problēmas Minskas aizsardzībai, kaut vai izprovocējot tos uz noteikumu pārkāpumiem.

Vai Martiņš Cipulis būs rezultatīvs?

  • 28

  • 31

  • 89


  +4 [+] [-]

, 2011-09-21 08:28, pirms 13 gadiem
Kāds sakars rakstā minētajam un jautājumam zem tā?

  +1 [+] [-]

, 2011-09-21 08:35, pirms 13 gadiem
Intar, pietrūkst vēl vismaz viena atbilžu varianta;] ar 3 atbildēm par īsu.

  +1 [+] [-]

, 2011-09-21 09:39, pirms 13 gadiem
jerk rakstīja: Kāds sakars rakstā minētajam un jautājumam zem tā?
Tāds, ka Mārtiņš visticamāk piedalīsies spēlē un arī ir starp tiem, kas ir gana ātrs un varētu šajā spēlē izcelties. Un, kā redzams, ir pietiekami daudz lasītāju, kas to no viņa arī sagaida.

  +1 [+] [-]

, 2011-09-21 09:56, pirms 13 gadiem
Spēles atslēga būs vairākums un mazākums..
Pretinieks zina, ka viņiem neiet vairākums, tas viņiem sit pa smadzenēm, bet viņi arī zina, ka mēs esam švaki mazākumā, tad ja mums pirmos pāris mazākumus izdotos izturēt, pretiniekam smadzenes kūpētu un tas jau spēlētu mums par labu...
Es ceru uz mūsējo uzvaru, bet saku, ka savējos divus mazākumā tomēr ielaidīsim

     [+] [-]

, 2011-09-21 10:40, pirms 13 gadiem
hmmm es visu so "4+" thing saprotu...tik mana izpratne jabut 4+a un 4+b variants. Respekti viens ir kad vartos ir Holts.....Bet kas cits visticamak bus kad vartos naks Jucers.

"4. Vārtsarga sniegums
Lai tiktu pie uzvaras, Krisam Holtam ir jāspēlē vismaz tik pat pārliecinoši kā spēlē pret Maskavas „CSKA”. Jāstāv kā klintij, neko nedāvinot pretiniekam, un tieši pretēji, reizi pa reizei to apzogot"

un kas notiks ja nebus Holts sodien?

     [+] [-]

, 2011-09-21 11:47, pirms 13 gadiem
Atļaušos oponēt Krisa Holta sakarā. Nevaru atrast metienu pa vārtiem statistiku spēlē ar CSKA, taču nu nebija Kriss tik pārliecinošs.

     [+] [-]

, 2011-09-21 11:53, pirms 13 gadiem
es ar domaaju ka jaapameegjina Jučers...

  -1 [+] [-]

, 2011-09-21 15:25, pirms 13 gadiem
Šim autoram ļoti subjektīvi spriedelējumi,man piem.daudz kas būtu sakāms pilnīgi pretēji.Īsti neizprotu šo rakstu vajadzību,sorry.

  +3 [+] [-]

, 2011-09-21 16:46, pirms 13 gadiem
brachka rakstīja: Šim autoram ļoti subjektīvi spriedelējumi,man piem.daudz kas būtu sakāms pilnīgi pretēji.Īsti neizprotu šo rakstu vajadzību,sorry.
tur jau tā sāls....
Padalies ar saviem spriedumiem, raksti viņus, padiskutēs gan autors ar tevi, gan citi lietotāji...
Kāda jēga ir no raksta, kurš neraisa komentārus neraisa viedokļu uzskaitījumu un apmaiņu?
Personīgi, man tieši patīk, ka autors ir ielicis, tieši savu uzskatu, savu redzējumu...
Īsāk sakot, nav jau jēgas teikt, Dinamo šodien varētu uzvarēt, bet varētu arī zaudēt...
Jāsaka viens un kapēc, ja kādam ir pretējs viedoklis, to var skaisti apspriest...

     [+] [-]

, 2011-09-21 18:28, pirms 13 gadiem
brachka rakstīja: Šim autoram ļoti subjektīvi spriedelējumi,man piem.daudz kas būtu sakāms pilnīgi pretēji.Īsti neizprotu šo rakstu vajadzību,sorry.
Ir taadi cilveki, kuru aizraušanās ir totalizātors, kā man piemēram, tapēc man intresē uzzināt arī citu personu subjektīvo viedokli par kādu no KHL spēlem. Intresanti būtu ja arī "SportaCentrs.com" žurnālisti piedāvatu par citām spēlem savu viedokli. PEACE