Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Dinamo jaunatne sāk gatavoties sezonai. Pirmā pietura – Tukums

Dinamo jaunatne sāk gatavoties sezonai. Pirmā pietura – Tukums
HK Rīga pērnās ierindas fragments, vēl ar Juri Upīti. Kurš ieņems viņa vietu? Un kuram nāksies aizstāt attēlā neietverto Kristeru Gudļevski? Foto: HK Rīga oficiālais profils facebook.com

Dinamo jaunatnes komanda HK Rīga šonedēļ jau sākusi gatavošanos savai ceturtajai MHL sezonai. Līdz sestdienai treniņnometne Tukumā „ar ledu”, bet pēc Jāņiem – „sauss” turpinājums pāris nedēļu garumā Gulbenē. Rīdzinieku sastāvā daudz jaunu seju, un vispār – jaunajā sezonā MHL plānojot palikt jaunāka. Amatpersonas sola vecuma griestu pazemināšanu no U-22 uz U-21.

HK Rīga galvenā trenera Leonīda Tambijeva un viņa palīgu Ronalda Ozoliņa, Andreja Banadas vadībā HK Rīga sastāva kandidāti uzsākuši treniņnometni, kas šonedēļ tiek aizvadīta Tukumā, kur pieejamas arī ledus nodarbības. Darbam ar vārtsargiem Tukumā ir piesaistīts sava laika Latvijas izlases vārtsargs Juris Klodāns, kurš jau sevi iemēģinājis treneru gaitās.

Izmaiņas ir un būs. Ļoti pamanāmas

HK Rīga kandidātu loks vismaz jūnija versijā izskatās diezgan atšķirīgs no tā komplekta, kas bija redzams uz MHL (A grupas) čempionāta ledus aizvadītajā (2012./2013.) sezonā. Treniņnometnes sastāvā vairs nav „pāraugušie” gadi – 1991. gadā dzimušie un arī 1992.-tie, no kuriem pa kādam spēlētājam, vadoties pēc agrāko sezonu kārtības, būtu vēl jāspēlē. Bet MHL amatpersonas jau ieziņo, ka MHL reglamentam jau tuvākajā laikā draud oficiālas izmaiņas, kā rezultātā jaunajā sezonā atļautais vecums būšot U-21, t.i. nākamsezon – 1993. gads un jaunāki. Tukuma treniņnometnē arī 1993. gadā dzimušie ir tikai divi un abi vārtsargi. Vai MHL vecuma griestu izmaiņas ir uz labu? „Domāju, ka tas ir normāli, vecāka gada spēlētāji iet uz augšu un jau sāk gaitas pieaugušo komandās; jaunajiem ir vieta, kur spēlēt ļoti labā līmenī! Tā ir katru gadu – kaut kas mainās; kā saka, pastāvēs tas, kas mainīsies,” spriež treniņnometnes dalībnieks Ričards Kondrāts.

Atgādinājumam: aizvadītajā sezonā HK Rīga sastāvā 1991. gadā dzimušie bija – rezultatīvākais spēlētājs Juris Upītis, kapteinis Edgars Dīķis, uzbrucējs Miks Lipsbergs un aizsargs Mārtiņš Porejs, no kuriem trīs puiši epizodiski tika iesaukti arī Dinamo sastāvā. Bet 1992. gadi bija – aizsargi Artūrs Salija, Andrejs Smirnovs, uzbrucējs Dāvis Straupe un vārtu „pirmais numurs” Kristers Gudļevskis. Pērnsezon 1992. gadā dzimušais spēlētājs bija arī Ainars Podziņš, bet viņš jau sezonas vidū Dinamo saimniecību nomainīja pret Vitjaz „piramīdu” pieMaskavā.

Katrā gadījumā, jau tradicionāli starpsezonās HK Rīga ierindā briest sastāva izmaiņas. Šoreiz tās gaidāmas visās pozīcijās, no kurām pamanāmākā „korekcija” paredzama vārtsarga postenī. Trīs sezonas HK Rīga „mūris” bija Kristers Gudļevskis, un faktiski visu šo 3 sezonu laikā nav sanācis sistemātiski audzināt par viņu jaunāku aizstājēju. Aizvadītajā regulārajā sezonā pie spēles laika tika arī Rihards Cimermanis (634 minūtes) un Boriss Tretjakovs (58 minūtes). Tomēr Gudļevska 3190 minūtes norāda uz to, ka viņš bija ne tikai pirmais, bet tuvu tam, ka vienīgais vārtsargs... Tiesa, MHL amatpersonu, lai arī publiski, spriedelējumi vēl nav oficiāli atzinumi. Tādēļ vecuma ierobežojumu saistībā vēl jāgaida oficiāli paziņojumi. Tomēr, ja arī vecuma griestus nesamazina, Gudļevskis "glābšanas salmiņa" funkcijai derētu jau salīdzinoši neilgu laiku. Cits stāsts, vai viņu vajadzētu „marinēt" MHL-ā.

Frakcijas – savējie, amerikāņi, liepājnieki

Skaidrs, ka Tukuma treniņnometnē esošā HK Rīga sastāva versija ir tāds kā bruto variants. Jādomā, ka vasaras gaitā tam nāks klāt pa kādam papildinājumam no Rīgas Dinamo treniņnometnes, bet prom dosies tie, kuri tiks atlasīti tālāk uz Dinamo otrās jaunatnes komandas – tagad Dinamo Juniors – treniņnometni, tāpat prom dosies tie „amerikāņi”, kuri iecerējuši nākamo sezonu aizvadīt pāri okeānam un HK Rīga treniņnometni izmanto, lai labāk sagatavotos sezonai.

Pašreizējā HK Rīga treniņnometnes sastāva „asinsaina” ir tāda, ka 10 puišiem (no 36) ir MHL spēļu pieredze HK Rīga sastāvā, bet liela daļa no viņiem rotēja starp HK Rīga un Juniors vienību, kas spēlēja MHL B grupā un Latvijas Virslīgā. Vēl 7 puiši „nāk” no Juniors sastāva, bet bez HK Rīga oficiālo spēļu pieredzes.

Pieci puiši ir no SK Rīga-96, kas iepriekšējo sezonu rūdījās Latvijas Virslīgā un Sanktpēterburgas atklātā jauniešu čempionāta U-17 vecuma grupā. Divi puiši – Daniels Riekstiņš un Viesturs Tampe – iepriekšējā sezona bija Prizma-Rīga (HS Rīga/Prizma) sastāvā MHL B grupas un Latvijas Virslīgas čempionātos. Bet vēl pieci puiši pērnsezon bija ”ārzemnieki” – četri ASV, viens Somijā. Tajā skaitā, treniņnometnes jaunākais dalībnieks – 1998. gadā dzimušais uzbrucējs Roberts Bļugers, kurš ir atpazīstamās Shattuck - St. Mary’s skolas audzēknis.

Paliela „frakcija” ir no pēdējā laikā dažādu problēmu vajātās Liepājas Metalurgs saimniecības puses – uzbrucēji Olafs Aploks, Edgars Homjakovs, Kārlis Ozoliņš, aizsargi Mārtiņš Oskars Freimanis, Ralfs Grīnbergs, Haralds Neimanis un vārtsargs Vadims Miščuks. Visiem liepājniekiem ir MHL B grupas un Latvijas Virslīgas čempionātu prakse, bet Kārlim Ozoliņam itin pieklājīga pieredze „pie lielajiem” Baltkrievijas ekstralīgā – 41 spēle regulārajā sezonā, 3 spēles play off-os.

Kur palikt mūsu jaunajiem vārtsargiem?

„Iejutos treniņnometnē ļoti labi! Daudz pazīstamu čaļu ir, un ar iepazīšanos nebija nekādas problēmas. Apstākļi arī te ideāli priekšdarba. Jā, protams, te nav mājas. Liepājā pie visa pierasts, un braucot prom no pierastiem apstākļiem būs grūti, bet nekas – domāju, pieradīšu, un būs labi! Visi normāli uzņēma. Sākumā bija tāda skatīšanās – „kas tas tāds”, bet tagad jau labi, iepazinos daudz vairāk,” par savu pievienošanos HK Rīga treniņnometnei stāsta vārtsargs Vadims Miščuks, kurš iepriekš spēlēja Liepājas komandās.

Kādi mērķi sev uzstādīti? „Pirmkārt, es gribētu pielikt pieredzē, un, otrkārt, gribētu normāli sagatavoties pieaugušo līmenim,” tā V. Miščuks. Kāpēc jau šosezon neizvēlējies spēlēt pie pieaugušajiem? „Man tikai bija piedāvājumi no Krievijas – VHL divvirziena līgumi ar MHL klubiem . Bet es nevaru pēc reglamenta spēlēt ne MHL, ne VHL Krievijā,” skaidro Vadims Miščuks.

Saskaņā ar VHL un MHL reglamentiem, šo līgu Krievijas klubos nemaz nedrīkst spēlēt vārtsargi – leģionāri. KHL vadītājs Aleksandrs Medvedevs gan sola, ka pēc Soču ziemas olimpiādes KHL-ā par leģionāriem neskaitīšoties visu līgas dalībvalstu hokejisti. Ja vēl tas tiktu attiecināts uz KHL aizbildniecībā esošajām VHL un MHL līgām... Laukuma spēlētājiem no Latvijas ir dažādas iespējas, bet Latvijas jaunajiem vārtsargiem patiesībā nav daudz variantu, kur spēlēt.

HK Rīga tiek „būvēta” pakāpeniski

HK Rīga treniņnometne pamazām papildinās. Tikai tās gaitā pieslēdzās, piemēram, vārtsargu treneris Juris Klodāns vai, piemēram, uzbrucējs Olafs Aploks, aizsargs Jānis Jaks. „Es tikai trešdien atbraucu. Jūtos pašvaki, jo nebiju trenējies uz ledus ar kārtīgām slodzēm, bet domāju drīz pieradīšu. Mikroklimats treniņnometnē – labs. Domāju palikt HK Rīga šo gadu un pabeigt skolu, jo man tagad pēdējas gads skolā, un tad jau nākošgad redzēs,” spriež aizsargs Jānis Jaks, kuram aizvadītajā sezonā iekrāta pieredze trīs frontēs – HK Rīga sastāvā MHL, Juniors ierindā MHL B grupā, kā arī Juniors rindās Latvijas Virslīgā.

Prognozējams, ka pēc treniņnometnes posma Gulbenē – jūlija vidū uz Piņķu halles ledus nonāks jau slīpētāks HK Rīga sastāvs. Jādomā, ka tajā varētu būt atrodams vēl pa kādam spēlētājam no komandas pērnā sastāva – t.sk., no 1993. gadā dzimušajiem.

HK Rīga treniņnometnes sastāvs Tukumā 2013. gada jūnijā (LM = Liepājas Metalurgs):

spēlētājsdz.klubs 2012./2013.
UZBRUCĒJI
1.Rodrigo Ābols1996.SK Rīga-96 (S-Pēterburgas U-17; Latvijas Virslīga)
2.Olafs Aploks1995.LM jaun. (MHL B); LM-2 (Latvijas Virslīga)
3.Oskars Batņa1995.Juniors (MHL B; Latvijas Virslīga)
4.Roberts Bļugers1998.Shattuck - St.Mary’s Bantam (U-15; ASV)
5.Rihards Bukarts1995.HK Rīga (MHL); Juniors (Latvijas Virslīga)
6.Kirils Galoha1996.SK Rīga-96 (S-Pēterburgas U-17; Latvijas Virslīga)
7.Edgars Homjakovs1995.LM jaun. (MHL B); LM-2 (Latvijas Virslīga)
8.Ruslans Ignatovičs1995.HK Rīga (MHL); Juniors (MHL B; Latvijas Virslīga)
9.Ričards Kondrāts1994.HK Rīga (MHL); Juniors (MHL B; Latvijas Virslīga)
10.Artūrs Logunovs1995.Juniors (MHL B; Latvijas Virslīga)
11.Rūdolfs Maslovskis1995.HK Rīga (MHL); Juniors (MHL B; Latvijas Virslīga)
12.Edgars Opuļskis1994.Juniors (MHL B; Latvijas Virslīga)
13.Maksims Osipovs1995.Juniors (MHL B; Latvijas Virslīga)
14.Kārlis Ozoliņš1994.LM (Baltkr. ekstralīga); LM jaun. (MHL B); LM-2 (Latvijas Virslīga)
15.Emīls Potāpovs1994.HK Rīga (MHL); Juniors (MHL B; Latvijas Virslīga)
16.Frenks Razgals1996.SK Rīga-96 (S-Pēterburgas U-17; Latvijas Virslīga)
17.Daniels Riekstiņš1994.Prizma-Rīga (HS Rīga/Prizma; MHL B; Latvijas Virslīga)
18.Gatis Sprukts1996.SK Rīga-96 (S-Pēterburgas U-17; Latvijas Virslīga)
19.Romans Vitkalovs1994.Jeppis Hockey II (III-divisioona = Somijas 5.)
20.Ņikita Zgirskis1995.Juniors (MHL B; Latvijas Virslīga)
AIZSARGI
1.Edmunds Augstkalns1994.HK Rīga (MHL)
2.Toms Bernhards1995.Juniors (MHL B; Latvijas Virslīga)
3.Mārtiņš Oskars Freimanis1994.LM jaun. (MHL B); LM-2 (Latvijas Virslīga)
4.Ralfs Grīnbergs1995.LM jaun. (MHL B); LM-2 (Latvijas Virslīga)
5.Jānis Jaks1995.HK Rīga (MHL); Juniors (MHL B; Latvijas Virslīga)
6.Rūdolfs Kalvīts1994.Shattuck - St.Mary’s Midget AAA (U-19; ASV)
7.Haralds Neimanis1994.LM jaun. (MHL B); LM-2 (Latvijas Virslīga)
8.Jānis Puriņš1996.SK Rīga-96 (S-Pēterburgas U-17; Latvijas Virslīga)
9.Ēriks Smulko1996.South Shore Kings (EJEPL = Eastern Junior Elite Prospects League; ASV)
10.Patriks Škuratovs1994.HK Rīga (MHL); Juniors (Latvijas Virslīga)
11.Viesturs Tampe1994.Prizma-Rīga (HS Rīga/Prizma; MHL B; Latvijas Virslīga)
12.Ģirts Zemītis1995.HK Rīga (MHL); Juniors (MHL B; Latvijas Virslīga)
VĀRTSARGI
1.Aleksandrs Bebrišs-Fedotovs1994.Dallas Snipers (WSHL = Western States Hockey League; ASV)
2.Rihards Cimermanis1993.HK Rīga (MHL); Juniors (Latvijas Virslīga)
3.Nils Grīnfogels1994.Juniors (MHL B; Latvijas Virslīga)
4.Vadims Miščuks1993.LM jaun. (MHL B); LM-2 (Latvijas Virslīga)

     [+] [-]

, 2013-06-21 11:27, pirms 11 gadiem
interesanti, ka no 1993.g. ir tikai 2 vorotčiki - kur ta Zvirbulis, Kurmis, Ozols, Begovs, Siksnis, Rancevs? No šiem jau laikam tikai Begovs var cerēt uz vietu komandā...

Golovkovs, R.Bukarts, Jeļisejevs, Lavrovs, Sarkanis? Šie jau tā kā vietu komandā sev garantējuši?

  -1 [+] [-]

, 2013-06-21 12:06, pirms 11 gadiem
Golovkovs, cik zinu, jau ir devies/vai plāno doties pāri okeānam....

     [+] [-]

, 2013-06-21 12:11, pirms 11 gadiem
Who_cares rakstīja: Golovkovs, cik zinu, jau ir devies/vai plāno doties pāri okeānam....
ja godīgi, prieks par to... (ja vien plānā ir CHL līgas)

     [+] [-]

, 2013-06-21 22:20, pirms 11 gadiem
Abrags rakstīja: interesanti, ka no 1993.g. ir tikai 2 vorotčiki - kur ta Zvirbulis, Kurmis, Ozols, Begovs, Siksnis, Rancevs? No šiem jau laikam tikai Begovs var cerēt uz vietu komandā...

Golovkovs, R.Bukarts, Jeļisejevs, Lavrovs, Sarkanis? Šie jau tā kā vietu komandā sev garantējuši?
Gan jau, ka pienāks CHL drafts un redzēsim tur ne tikai Golovkovu vien.

     [+] [-]

, 2013-06-22 09:48, pirms 11 gadiem
Abrags rakstīja: interesanti, ka no 1993.g. ir tikai 2 vorotčiki - kur ta Zvirbulis, Kurmis, Ozols, Begovs, Siksnis, Rancevs? No šiem jau laikam tikai Begovs var cerēt uz vietu komandā...

Golovkovs, R.Bukarts, Jeļisejevs, Lavrovs, Sarkanis? Šie jau tā kā vietu komandā sev garantējuši?
Bukarts nometnē esot.
Gan jau, ka jau Gulbenē kāds no nosauktajiem būs klāt. Kāds pieslēgsies no Dinamo treniņnometnes.

     [+] [-]

, 2013-06-22 09:49, pirms 11 gadiem
playthegame rakstīja: Gan jau, ka pienāks CHL drafts un redzēsim tur ne tikai Golovkovu vien.
Vairs nav tālu - 3. jūlijā.
CHL Network