Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Desmitā diena: Eiropas varenie krīt

Desmitā diena: Eiropas varenie krīt
Itālijas izlase piedzīvoja kaunpilnu neveiksmi (1:1) spēlē ar turnīra pastarīti Jaunzēlandi.
Foto: AFP

Spānija, Francija, Vācija, Anglija, Itālija - visas piecas valstis, kas tiek ieskaitītas Eiropas futbola lielajā piecniekā ir piedzīvojušas neveiksmes šajā pasaules čempionātā. Desmitajā dienā to pamanījās izdarīt itālieši, kas neprata uzvarēt turnīra pastarīti Jaunzēlandi (1:1). Vai tiešām šajā čempionātā triumfēs kāda komanda no Dienvidamerikas: Argentīna vai Brazīlija?

Svētdien pašreizējie pasaules čempioni itālieši spēkojās ar Jaunzēlandes izlasi, ko pirms turnīra vairums speciālistu nosauca par vājāko komandu. Itālijas futbolistos modrību nerosināja pat jaunzēlandiešu neizšķirts ar slovākiem pirmās kārtas spēlē. Un ko gan tur satraukties, ja Jaunzēlande ir viena no retajām valstīm pasaulē, kur futbols nav sporta veids numurs viens. Jaunzēlandē taču spēlē regbiju un kriketu, turklāt ir tikai viena profesionāla futbola komanda, un tā pati piedalās Austrālijas čempionātā. Un tomēr itālieši nespēja uzvarēt...

Vēl vairāk - mača laikā Itālijas izlase atradās zaudētājas lomā un izlīdzināja rezultātu tikai ar 11 metru soda sitiena palīdzību. Šajā mačā itāliešiem drīzāk vajadzētu norobežoties no pretinieku vājuma, paskatoties pašiem uz sevi. Itālijas izlase pēdējo reizi ir uzvarējusi pirms septiņiem mēnešiem. Šīs pieticīgās bilances galvenais iemesls ir nevarība uzbrukumos, jo itālieši guvuši tikai piecus vārtus pēdējos septiņos mačos. Itālijas pragmatiskajā futbolā šobrīd nav neviens izteikts snaiperis, kura rezultatīvais sniegums sarūpētu komandai pozitīvus rezultātus. Pieredzējušais treneris Marčelo Lipi meklē atslēgas pretinieku vārtiem un uzskata, ka komandu nav piemeklējusi krīze. Varbūt patiešām nav nekas slikts, ja Itālijas izlasē šobrīd nav neviens izteikts uzbrucējs. Itāliešu triumfs iepriekšējā čempionātā pirms četriem gadiem parādīja, ka lielā turnīrā var uzvarēt komanda, kurā vārtus gūst puse no spēlētājiem. Tas viņiem pagaidām kalpo kā mierinājums.

Itālijas izlases kaunpilnais neizšķirts rezumēja pārējo Eiropas futbola lielvalstu neveiksmes šī čempionāta pirmajā posmā. Par skandāliem pasaules vicečempionu francūžu nometnē var vienīgi pasmaidīt, pašreizējie Eiropas čempioni spāņi zaudēja šveiciešiem, angļi neprata uzvarēt Alžīriju, trīskārtējie pasaules čempioni vācieši zaudēja serbiem. Vai Eiropas izlases atkal nespēs iegūt Pasaules kausu turnīrā, kas notiek ārpus Vecā kontinenta? To ir grūti norakstīt uz klimata specifiku, jo patlaban Āfrikas dienvidos dažudien ir vēsāks nekā Eiropas ziemeļos.

Kamēr Eiropas vadošās izlases mocījās pirmajos mačos, Argentīna un Brazīlija sacentās, kura iesniegs pārliecinošāku pieteikumu uz Pasaules kausu. Brazīlieši svētdien pārliecinoši apspēlēja ambiciozos Kotdivuāras futbolistus, kuru pamatsastāvā pēc traumas izārstēšanas atgriezās Didjē Drogbā. Viņš guva savus ierindas vārtus, taču tas notika brīdī, kad tablo jau rādīja 3:0 Brazīlijas labā. Brazīlieši demonstrēja skaistu un rezultatīvu futbolu, un viņu līdzjutēji varēja pārdzīvot vienīgi par to, ka strīdīgā situācijā Francijas tiesnesis Stefans Lanuā parādīja otro dzelteno kartīti Brazīlijas pussargam Kakā.

  +1 [+] [-]

, 2010-06-21 18:29, pirms 14 gadiem
Kpc domaa ka nevar uzvareet kaut kas cits nevis Braziilija Vaacija un veel top komandas???

  -1 [+] [-]

, 2010-06-21 18:30, pirms 14 gadiem
Loti vertigs raksts. es ari tadu varetu uzrakstit.

     [+] [-]

, 2010-06-21 18:50, pirms 14 gadiem
Ļoti "aktuāls" raksts!

     [+] [-]

, 2010-06-21 19:00, pirms 14 gadiem
klimats jau nu toch tur njiprichom, lielaakaa dalja Eiropas ir pieradushi arii veel pie aukstaakiem laikapstaakljiem

  -1 [+] [-]

, 2010-06-21 19:06, pirms 14 gadiem
pienaacis laiks veco kontinentu aizstaaveet oranzhajiem holandieshiem..

     [+] [-]

, 2010-06-21 23:28, pirms 14 gadiem
Askold! Kas tas par lielo Eiropas piecnieku, kurā nav holandieši? Kādā ziņā tad angļi par Nīderlandi ir labāki? Vai ar to, ka izlašu līmenī pilnīgi neko nav spējuši sasniegt nu jau 50 gadus? Uz papīra, protams, šiem ir labākā vidējā līnija, iespējams, visā čempionātā, bet kas tā par izlasi, kas nav spējīga neko vinnēt kopš pērnā gadsimta sešdesmitajiem gadiem!

     [+] [-]

, 2010-06-23 13:18, pirms 14 gadiem
žurnaļuga rakstīja: Askold! Kas tas par lielo Eiropas piecnieku, kurā nav holandieši? Kādā ziņā tad angļi par Nīderlandi ir labāki? Vai ar to, ka izlašu līmenī pilnīgi neko nav spējuši sasniegt nu jau 50 gadus? Uz papīra, protams, šiem ir labākā vidējā līnija, iespējams, visā čempionātā, bet kas tā par izlasi, kas nav spējīga neko vinnēt kopš pērnā gadsimta sešdesmitajiem gadiem!
Tas lielais piecnieks ir iegājies termins pēc nacionālo čempionātu ranga. Protams, izlases ir nedaudz citādāka "opera". Tomēr holandieši atšķirībā no angļiem nav kļuvuši par pasaules čempioniem. Starp citu, par Anglijas "labāko vidējo līniju" var pastrīdēties, jo pat Kapello pirmajās divās spēlēs ar to netika skaidrībā.

     [+] [-]

, 2010-07-04 23:40, pirms 14 gadiem
ASK-OLD, kas tu par žurnālistu esi ja raksti Itālieši nevis itāļi! āha'ha'hāha tāpat kā zaharovs