Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Jēkabpils tēmē uz LBL medaļām

Jēkabpils tēmē uz LBL medaļām
Aigars Vītols būs Jēkabpils kluba galvenā zvaigzne. Pagaidām...

Foto: Ivars Veiliņš, jelgavasvestnesis.lv

Aizvadītajā nedēļā LBS tika uzņemts tikko dibinātais BK „Jēkabpils”, kuri nākamsezon spēlēs LBL. Lai arī LBS vēl daudznozīmīgi klusē par to, kurā no trim divīzijām šī komanda spēlēs, tikmēr Jēkabpilī viss jau iet pilnā sparā, tēmējot uz medaļām, bet izslēgšanas spēles izvirzot kā minimālo uzdevumi. Kas lācītim vēderā?

Piramīdas virsotne

Pie projekta stāv ietekmīgi ļaudis. Sākot ar Jēkabpils mēru Leonīdu Salceviču, beidzot ar vairāk nekā 20 vietējiem uzņēmējiem, kas solījuši komandai atbalstu. Jaunas sejas Latvijas basketbolā dīķī – tas nevar būt slikti. Tiesa, ne pirmo reizi Jēkabpils startēs LBL, bet, kā norāda Salcevičs, pateicoties pirmajai reizei, pēc vairāk nekā 10 gadiem sekos otrais, daudz nopietnākais cēliens. „Tas ir daudzu gadu darba rezultāts. 90. gadu beigās LBL spēlēja „RBS-Skals/Jēkabpils”,” stāsta Leonīds Salcevičs, kurš būs kluba prezidents. „Klubs savu eksistenci toreiz beidza finansiālu apsvērumu dēļ, taču izveidojās daudz bērnu treniņgrupas. Pamazām palielinājās spēlētāju skaits, līdz ar to arī treneru skaits, izveidojot piramīdu. Jāiet tālāk. Labi apzināmies, ka nevaram komandu nokomplektēt tikai no saviem bērniem, tāpēc šogad pārsvarā būs jau pieredzējuši basketbolisti, bet būs arī pa kādam vietējam. Bet nākamgad – jau vairāk. Radās ideja par basketbola kluba veidošanu, runājām ar uzņēmējiem, kuri mūs atbalstīja, palīdzot savākt nepieciešamo budžetu. Ar abiem lielajiem klubiem nevaram spēkoties, bet uz pārējo fona turpat vien būsim.”

Ambīciju trūkumu pārmest nevar, vai ne? Tomēr Salcevičs norāda, ka visa pamatā ir darbs ar jaunatni, dodot bērniem komandu, uz kuru tiekties. „Bērniem būs ne tikai kur trenēties, bet arī pēc kā tiekties, jo spēlēsim augstākajā līgā,” akcentē domes priekšsēdētājs. Salcevičs uzskata, ka budžeta ziņā Jēkabpils komanda atpaliks vienīgi no abiem LBL finālistiem, bet precīzu summu nesauc, sakot: „Bez saviem 100 tūkstošiem tur nav ko darīt. Nepirksim dārgus viesstrādniekus – to mēs neesam spējīgi izdarīt, bet pārējo LBL klubu līmenī mēs budžetu savāksim, sastāvu – nokomplektēsim.”

Tēmē uz medaļām jau pirmajā sezonā

Kluba galvenais treneris būs Edgars Teteris, kuru oficiāli apstiprinās pirmdien, kad viņš prezentēs savu vīziju kluba valdei, taču jau ceturtdien Teteris pavēra priekškaru SA+ acīm. „Pašreiz, apzinoties situāciju Jēkabpils jaunatnes basketbolā, spēlētāji pārsvarā tiks ņemti no Rīgas un citām pilsētām, kā arī viesspēlētāji, protams, piesaistot arī jaunos jēkabpiliešus. Sākumā piesaistīt vairāk treniņprocesam, iespēju robežās iespēlējot arī spēlēs. Plāns ir, ka trīs gadu laikā vietējie spēlētāji jau varētu noteikt toni lielajā komandā,” stāsta Teteris. Kādas sejas varētu parādīties šajā komandā? „Pašlaik tiek runāts ar tādiem spēlētājiem kā Oskars Virsis, Mihails Hlebovickis, Agnis Čavars, Aigars Vītols, arī Rinaldam Sirsniņam esmu zvanījis. Pagaidām viss sarunu līmenī, un līdz pirmdienai mēs nekādus līgumus nenoslēgsim, jo arī es pats vēl neesmu parakstījis līgumu.” Tāpat Teteris atklāj, ka plānoti ir divi viesspēlētāji, Hlebovicki neskaitot, jo – kas viņš vairs par viesspēlētāju?

Pēc SA+ rīcībā esošās informācijas, Teteris savās rindās cer ieraudzīt arī Artjomu Butjankovu, taču viņam vēl ir līgums ar „Valmieru”. Un vispār – no nosauktajiem spēlētājiem, pašlaik ticama ir Čavara pievienošanās, jo Vītols, kuram ir bizness un 10 mēnešus vecs bērns, nez vai skries uz Jēkabpili spēlēt par tādu pašu naudu, kā viņam piedāvā, piemēram, Jūrmala vai „Barons”, tāpat arī Igaunijā ir interese, turklāt Vītols šosezon noraidīja labākus piedāvājumus nekā spēj dot Jēkabpils, bet Hlebovicki vēlas paturēt „Barons”, bet pats spēlētājs it kā skatoties Polijas virzienā.

No vietējiem kadriem zināmākais ir Juris Kalniņš, kurš aizvadīto sezonu pavadīja BA „Turība” rindās. Kā atklāj Teteris, tad Kalniņš skatoties NCAA virzienā, bet, ja tomēr paliks Latvijā, tad ar viņu tikšot runāts. Komandas sastāva kontūras vismaz pagaidām ir miglā tītas, taču pie pilnas siles uzrodas arī ēdāji, tā ka labi situētam klubam nebūs problēmas ar sastāva komplektāciju. Tomēr robus, kuri, kā pagaidām izskatās, varētu rasties, nez vai aizpildīs ar vietējiem kadriem. „Jēkabpils jaunie spēlētāji vēl nav tik pieredzējuši, lai varētu taisīt rezultātu LBL jau šogad. Pēc viena diviem gadiem noteikti varēs runāt jau par kādu vietējo spēlētāju kā līderi lielajam klubam,” pareģo Teteris.

Komanda gatavoties sāks jūlija otrajā nedēļā, Teteris sev kā asistentu blakus redz Andri Čerjaku – Jēkabpils sporta skolas treneri, bet par fiziskās sagatavotības treneri vēl jādomā. Kādus mērķus sev izvirza pats topošais galvenais treneris? „Izslēgšanas spēles varētu būt minimālais uzdevums, jo noteikti gribam iekļūt pusfinālā, noteikti – pacīnīties par medaļām. Noteikti sezonas laikā mēģināsim iekost kādam no lielajiem klubiem – vai tas izdosies, lielā mērā būs atkarīgs no tā, kāds būs sastāvs, kā izdosies noorganizēt treniņu procesu un visu to salikt kopā. Jādara ir daudz, taču tas būs interesants process.”

Interesants process ir arī pati kluba dibināšana. Tas ir ļoti labi, jo beidzot atkal tiks saduļķots ūdens LBL mierīgajā un klusajā dīķī. Tiesa, LBS vēl nav precizējuši, kurā līgā šis klubs, kuru tikko uzņēma LBS, spēlēs. Koks ar diviem galiem, jo nav jau īsti labi elites divīzijā atļaut startēt jebkuram, kas vien ir gatavs maksāt, bet no otras puses – kāpēc neļaut, zinot, cik maz mums ir ambīciju un intrigas, līdz ar to katra šāda komanda dod papildus ažiotāžu, kura Jēkabpilī noteikti būs – vismaz sezonas sākumā.

  +3 [+] [-]

, 2012-05-21 07:34, pirms 12 gadiem
Nu lai veicas. Sen jau prasās kaut kas jauns LBL.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2012-05-21 09:12, pirms 12 gadiem
J-pils? Nu nezinu gan... Līdz nākamajām vēlēšanām varbūt arī noturēsies...

  +3 [+] [-]

, 2012-05-21 10:14, pirms 12 gadiem
Jācer ka šis nebūs pāris sezonu projekts.

     [+] [-]

, 2012-05-21 12:13, pirms 12 gadiem
Barona pēcteči

     [+] [-]

, 2012-05-21 20:56, pirms 12 gadiem
ha, ha Brīnums, ka Teteris vēl pats nespēlēs, man jau kā jēkabpilietim un bijušajam basketbola audzēknim būs interesanti apskatīties uz rezultātiem, bet nu.., galvenajam trenerim ir jābūt Čerjakam.

Ļoņa lielu pieķi laimētavā pacēla!!!
Izskatās pēc Ošukalna projekta, a kas tas ir 100k? Nekas.

Butjankovs, nu vb vēl Timmu, un pārējos latgaliešus ir jāņem paspārnē.
Ok, Juris, ir Juris, Leju vēl jāpaņem, vēl kādu no "vecajiem" vilcējiem.

Vispār, vairāk uz saviem spēlētājiem vajag balstīties, tad viss būs kārtībā. Tāpat uzskatu, ka BK Krustpils Vilcieni paņems trofeju pēc pāris gadiem, tās runas jau sen bija aizgājušas sc.com forumos. Situācija būs līdzīga kā Mančestrā.

  +2 [+] [-]

, 2012-05-21 22:36, pirms 12 gadiem
"Zvaigžņots medaļnieku sastāvs", trūkst tikai Rodmens un V.Valters.

  +1 [+] [-]

, 2012-05-22 17:38, pirms 12 gadiem
pārāk rožaini viss izklausās

  -1 [+] [-]

, 2012-05-23 15:13, pirms 12 gadiem
Tad nākamgad būs 3 jaunas komandas LBL- Jēkabpils un no LBL2- Barons un īstais VEF?

  +2 [+] [-]

, 2012-05-23 22:31, pirms 12 gadiem
Ahahah šitas ir 1 apriļa joks

     [+] [-]

, 2012-05-26 18:04, pirms 12 gadiem
Nu ļoti labi.. Tikai ar zāli tur švaki, maz skatītājiem vietu..